sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viruksia

Eilen, kun meinasin käydä koneelta katsomaan Youtubea, ei Explorer toiminutkaan. Painoin kuvaketta, mutta mitään ei tapahtunut. Painoin uudestaan, eikä vieläkään mitään. Laitoin virusohjelman pyörimään täydellä tarkastuksella ja parin tunnin kuluttua, kun se lopetti touhunsa, tarkistin tilanteen.
35 virusta ja haittaohjelmaa, oli troijalaista ja jotain ava cleaneriä ja kaikenlaista.
Eikä se toimi vieläkään. Ei, vaikka ladattiin Explorer uudestaan. Pirullisia nuo virukset. Säikähdin, että koneesta on pyyhkiytynyt muutakin pois, ainakaan vielä en ole huomannut. Ainakin kuvat on tallella.

Eipä siinä muu auttanut, kun ladata Mozilla Firefox tilalle.
Jostain syystä Googlen Chromella ei toimi videot kunnolla, siksi olen käyttänyt toista selainta niiden katsomiseen. Vaikka Chrome ja Youtube on nykyään samaa firmaa ja vieläpä kehottavat katsomaan Chromella sitä, että toimii parhaiten, eipä toimi, ei.
Ennen käytin Firefoxia eniten ja äsken muistin, miksi siitä luovuin, siinäkin oli jotain vikaa, bloggerin hallintapaneelissa oli mainoksia, jotka sotkivat tämän kirjoitusosion kokonaan.
Eilen kun latasin sen takaisin, se pyysi tyhjentämään vanhat tiedot, jonka sitten teinkin. Ja nyt toimii loistavasti. Taidanpa siirtyä kokonaan Firefoxin käyttäjäksi :)
Täällä on parhaat ulkoasut. Miulla on turkoosi söpöillä linnuilla ja kiehkuroilla, nimeltään Easter birds.
Mutta se siitä.

Art journaliin olen taas tehnyt muutaman sivun. Meidän "lemmikkioravasta" yksi juttu. Paperina joku ikkunallinen kirjekuori, taitaa olla joku Elloksen oranssi. Pikkasen kuultaa tekstit läpi, mutta onpahan tekstuuria enemmän.
Kuoren sisällä on ns. päiväkirjan sivu, kun oli erittäin huono päivä ja otti päähän oikein olan takaa. Kirjoitin ketutukset ylös ja piilotin sisälle.

Seuraava sivu on tehty paviljongissa silloin, kun vielä oli lämmintä. Lehtileikkeitä, paperinpalasia, vesivärejä ja kirjoituksia päivän ajatuksista. Kevyttä ja ilmavaa.
   Seuraavasta piti tulla kirjanmerkki kalenteriin, siitä tulikin yksi sivu kirjaan.
Maaleja, pitsiä, heavy body mediumia, helmiä, kangaskukkia ja joku kuva jostain.

Tästä bloggaamisesta vielä sen verran, että taidan nyt luvata bloggaavani kerran viikossa. Kuten luonnollinen tahti näkyy olevan. Eli jatkossa ainakin viikonloppuisin tulee uusi päivitys. Parempaan en taida pystyä. Toivottavasti se riittää. Ja enimmäkseen taitaa jatkossa tulla näitä askartelu- ja art journal juttuja. Sisustamista meillä ei enää juurikaan tapahdu eikä harrasteta. Ainoastaan täällä askarteluhuoneessa on jälleen vaihtunut järjestys, samoin keittiössä. Muuten sillä saralla ei tapahdu mitään.
Mutta nyt menen jonnekin tekemään jotain, kuluttamaan aikaa :)
Mukavaa alkavaa viikkoa ja sunnuntaita ja viikonloppua!



5 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No voi harmimuuta tuollaiset virukset.... muuta en tekstistä ymmärtänytkään...tiedäthän minut, tietokonevirtuoosin..:DD
Lopputekstin sitten taas jo ymmärsinkin...kauniita sivuja olet taas tehnyt..:)

Sussi kirjoitti...

Ihania sivuja!

Minä käytän pelkästään firefoxia, koska se tuntuu toimivan parhaiten. Kannattaa olla sen lisäksi virustentorjuntaohjelma, jossa suojaustaso keskivahvana ja vältää ilmaisia lisäohjelmia (esim kävijälaskurit) ja gadgettejä, niissä tulee helposti mainoksia mukaan.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Lyhyesti sanottuna en päässyt nettiin sen sinisen e:n kautta :))

gone to the beach kirjoitti...

Hei, o se inhottavaa nuo virukset.Toivottavasti ei koko kone kaadu. Kivoja juttuja taas olit askarrellut (sanon ennemmin noin eihän haittaa). Liian vaikea sana se..........:).Hyvää kesän alkua, milloin loma?

Sirutuuli kirjoitti...

Sussi: Miulla on joku netin ilmainen Malware virusohjelma, mutta silti noita tulee jostain.
Gone to the beach:Kiitos, mie sanon itekkin askarteluksi tuota journalointia. Jotenkin amerikkalaisten tapa tehdä taidetta (kun he tekevät art journalointia) ei miun mielestä sovi, ainakaan miulle, vaan enemmän se on askartelua. Loma on kuuden viikon päästä :) Oikeastaan parhaaseen aikaan, puolessa välissä Heinäkuuta.