perjantai 1. huhtikuuta 2011

Maalimankirjat sekasin

Kiitos kommenteista edelliseen :)
Miun elämässä on nyt maalimankirjat sekasin. Oikeesti :)
Ette muuten arvaa, mitä mie ostin eilen ruokakauppareissulla....
Meikkejä! Ku halvalla sai.
Ihan kun meijän pohjanmaan täti aikoinaan 80-luvulla. Ei yhtään tiennyt, mikä se oli. Mutta kun halvalla sai, niin pitihän se ostaa. Se oli sitten munanlämmitin... Semmonen kehikko, johon kananmunat laitettiin ja kehikko kattilaan ja kiehumaan...
Mutta asiaan. Meijän kauppareissu kesti kaikkiaan kaksi tuntia, käytiinkin tytön kanssa kahdestaan.
Käytiin samalla reissulla Rajamarketissa, joka nykyään on myös täällä.
Ennen vanhaan käytiin äitin kanssa humputtelemassa Vaalimaan Rajamarketissa ja yleensä ostettiin jotain siivoustarvikkeita :)
Se on sellainen superhalpa kauppa, vähän niinkuin Robin Hood tai vastaava, mutta halvempi.
Sitä varten sinne mentiin, että saatiin tytölle halpa(!) hiusväri: maksoi 5 €, yksi purkki riittää juurikasvun värjäämiseen, vaikka hiukset on pitkät ja paksut. Vielä halvemmallakin saisi, jos löytyisi sopiva väri: 3,25 €. Sieltähän niitä meikkejäkin sitten löytyi. Ripsiväri ja huulikiilto, kumpikin muutaman euron, Constance Carroll- merkkisiä. Ja on muuten ihan hyvä merkki, 80-luvulla sai ihan lähikaupasta.
Ja miehän en ole meikannut varmaan puoleentoista vuoteen. Viime vuonna heitin vanhat meikit roskiin, kun parasta ennen päiväys oli mennyt aikoja sitten. Enkä oikeastaan edes miettinyt meikkaamista ja meikkejä, paitsi kerran tilasin Yves Rocherilta, mutta jätin paketin hakematta, kun unohdin. Ja nyt miulla on nämä!
Tuolla kaupassa tekee joskus hauskoja löytöjä. Niinkuin nytkin:
Tulitikkuaski on vieressä, jotta näette, miten pieni Crocsi oikeasti on. Crocseja ostettiin jokaiselle oma: miulle tuo, tytölle hento vaaleanpunainen ja miehelle musta. Jotain 1.50 €/kpl. Tai saattoi olla 1.90, en muista tarkalleen ja kuitin heitin menemään. Mie laitan omani työlaukkuun roikkumaan.
Ruokakaupasta sitten ostin jo jonkin aikaa haaveilemani lehden:
Ihanan söpö lehti. Ei välttämättä miulle mitään toteutettavaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

*****
EevaK: kysyit tuosta keittiön patjasta: Siinä on sisällä vanhasta petauspatjasta sisusvaahtomuovi. Leikkasin pari pikkasen patjaa isompaa palasta, ehkä n. 2 cm ja röyhelöä varten patjaa pidemmän kaitaleen. Saumuroin kaikki reunat ensin ja sitten kannattaisi tehdä niin, että ensin ompelee avoimen pään käänteet ja sitten röyhelön ja sitten vasta muut reunat.
Röyhelön reunaan ompelin pitkällä tikillä suoran ompeleen ja vedin langan toisesta päästä - se vetää reunaa suppuun, toiseen päähän kannattaa tehdä solmu. "Suputa", kunnes kaitale on samanpituinen kuin patjan päälliskangas. Päälliskankaat asetellaan oikeat puolet yhteen ja suputettu kaitale väliin ja ommellaan (mie en tehnyt näin, mutta näin se oikeasti menisi- siinä se virhe) kolme reunaa yhteen. Mie laitoin takareunoihin kulmiin sekä keskelle solmittavat nauhat, joilla sen saa selkänojaan kiinni ja avoimeen päähän myös nauhat, jotta patja pysyy kankaan sisällä. Napakka siitä tuli ihan vahingossa, kerkesin jo säikähtää, ettei patja mahdu sisälle ollenkaan. Onneksi mahtui, olisi ehkä kannattanut mittailla ihan mittanauhalla, mutta mie teen usein vain summamutikassa.
Tässä tulikin nyt kunnon sepustus. Toivottavasti saa selvän.

*****
Loma alkaa vetelemään viimeisiään, onneksi vielä viikonloppu on vapaa. Seuraavat pari työvuorolistaa ovat suht kevyitäkin onneksi. Ja kesälomakin lähestyy. Tänä kesänä miulla on toinen vuoro, alkaen Kesäkuun alusta ja loppuen Juhannukseen. Pitkästä aikaa Juhannus on vapaa :)
Vielähän siihen on aikaa...Tulisi nyt ensin se kevät. Tänäänkin oli -12°C.
Olisi muuten hauskaa pitää sääpäiväkirjaa, jo pitkään olen suunnitellut, mutten ole saanut aikaiseksi.
No, nyt taidan lähteä kahvin keittoon ja pyykin pesuun (yksi koneellinen jo pesty, varmaan 5 jäljellä...)
Morjens!

9 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Pitäähän sitä naisen ostaa, kun halvalla saa..:D

kanaemo kirjoitti...

He he, kevät saa kummia asioita aikaan! Miekin meinasin ihan naiseksi muuttua jälleen, kävin viime viikolla kampaajalla ja ostin minäkin uusia meikkejä pari päivää sitten Mikkelissä käydessä ja sain oikein kynsilakkaakin laitettua... :D Tästä se lähtee!

Ihanan keväistä teillä on, voi kun saisi itsekin edes jotain tehtyä. Tämä viikko mennyt jotenkin haahuillessa ja asioilla juostessa. Vähän töitäkin tehdessä.

Hirveän kylmää on ollut aamuisin meilläkin!! :/ Mutta lämpöisempää säätiedotus lupasi, toivottavasti noi lumet vähän vähenisi. Eilen kävin ratsastamassa töiden jälkeen molemmat hevoset ja toisen sain houkuteltua ihan syvään hankeen. Lunta oli hepparaukan masuun saakka! :D

Siulle on haaste miun blogissa, käy kurkkamassa!

Niin ja yksi juttu kävi mielessä yksi päivä, oletko kiinnostunut lähtemään teatteriin, miun kanssa?? ;)

Tupu kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani. Ihastelin tätä blogiasi ja pakkohan oli alkaa lukijaksi.

Sirutuuli kirjoitti...

Irmastiina: näinhän se menee =)
kanaemo: teatterireissu voisi olla hauskaa, en ole käynytkään yli kymmeneen vuoteen :o
No, onpas teillä paljon lunta!
Vastaan haasteeseen huomenna :)
Tupu: kiitos :)

kanaemo kirjoitti...

Sirutuuli; täällä meillä, siis Suomenniemellä, menee Nuorisoseuran esittämänä Laila Hirvisaaren Mäeltä näkyy toinen mäki-näytelmä. Olen viime vuosina ollut itse näyttelemässä Nuorisoseuran esityksissä, nyt en revennyt enää sinne tänä vuonna. Jos tuollainen kiinnostaa ja jaksat ajella tänne, niin voidaan mennä kahteen naiseen se katsomaan. :) Tässä kuussa näytöksiä on muistaakseni melkein joka viikonloppu. Ja viikollakin taitaa olla joitakin.

Esitystä on kovasti kehuttu, anoppinikin kävi sen jo katsomassa mutta en itse ole vielä ehtinyt sinne saakka. ;)

Niina K kirjoitti...

JA mitäs se tosinainen halvalla ostaa jonsei meikkejä?!! Sanoo tämä jonka ripsarit ja värivoiteet kuivi tuubeihinsa kauan kauan sitten. Nyt meikkasin eilen ensimmäistä kertaa sitten olisko 2 vuoteen.. :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kanaemo: katsellaan, milloin ehtisi ajelemaan.
Niina K: =)

Markka kirjoitti...

Hih, hauska postaus. Kevättä rinnassa meillä naisilla. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Sirutuuli kirjoitti...

Kevättähän se taitaa olla, kun miekin hairahduin ostamaan meikkejä :) Yhden kerran olen jopa meikannutkin, sunnuntaina synttärikahveille :)