lauantai 5. maaliskuuta 2016

Heiippa!

Aikaa on vierähtänyt edellisestä, jälleen kerran. Olen ollut kaksi viikkoa melkein putkeen töissä (yksi vapaa välissä), joten ei ole ollut aikaa eikä mitään blogattavaakaan.
Olen mie silti touhuillut kaikenlaista ja ajattelin nyt jakaa nämä touhuilut teidän kanssanne. Jos vaikka joku muukin innostuisi tästä asiasta.
Olen jo pari(?) vuotta sitten tehnyt itselleni kalenterin tai oikeastaan kaksi. Tulostelin netistä sivuja sinne ja kehittelin itse omia sivuja ja nyt viime aikoina olen kehitellyt lisää.
Olen tehnyt kalentereita myös lahjaksi. Siis sellaisia laukussa kannettavia A5 kokoisia. Muutama kalenteri on tehty entisten kansien sisälle ja yksi on tehty kansioon, kaksi on tehty alusta loppuun itse.
Tässä on miun viimeisin, jonka tein tässä alkuvuonna:
Kuvasta tuli vähän huono, kun kansipaperi on kimaltava ja siinä on kontaktimuovi päällä.
Tällä hetkellä käytän näitä sisäsivuja. Viikko kahdella sivulla, itse tehty.
Nämä sivut voi tulostaa täältä.

Olen tehnyt myös toisenlaiset sivut, jotka voi tulostaa täältä.
Sekä kolmannet sisukset, tällä kertaa vaakaan ja nämäkin voi tulostaa täältä. Sivut tulevat kokonaisena ja ilman katkoviivoja, vaikka tuo sivu muuta näyttääkin.

Pinterestissä on hirveästi kaikenlaista kivaa tulostettavaa kalentereihin liittyen ja tässä on miun oma taulu, johon olen kerännyt tulostettavia juttuja.
Muualla maailmassa kalentereiden koristelu ja kaikenlaiset tarrat on tosi suosittuja. Suomesta ei sellaisia löydy ja ulkomailta en viitti tilata, joten tein tarroja itse.
Nämä tv-tarrat voi tulostaa tarra-arkille tai tavalliselle paperille ja liimata tavallisella liimapuikolla. Mie teen jälkimmäisellä tavalla. Tv:n päälle voi kirjoittaa tv-ohjelman nimen, jota seuraa tai katsoi sinä päivänä tai muistutuksena tiettynä päivänä tulevasta ohjelmasta. Nämäkin voi tulosta täältä
Ja jos harrastaa viikon ruokalistan suunnittelua, voi näihin tarroihin kirjoittaa seuraavan viikon ruuat tai mitä juuri sinä päivänä on syönyt. Mie kirjotan jälkimmäisellä tavalla päiväkirjamaisesti mitä tänään söin.
Ruoka tarratkin voi tulostaa arkkina täältä erivärisinä.
Tv-tarroja löytyy myös pelkkinä ääriviivoina ilman väritystä täältä.

Eikä siinä vielä kaikki! Mie tein Currently kortteja omilla teksteillä. Ainakaan vielä en tehnyt suomeksi, koska en keksinyt kivaa suomenkielistä sanaa, joka vastaisi sanaa Currently...parastaikaa,tällä hetkellä, nyt....ei vaan natsaa.

Näitä löytyy myös punaisena:
Currently kortit voi tulostaa ihan vaan klikkaamalla hiiren oikealla nappulalla ja tallentamalla koneelle. Kaikkein helpointa on pienentää wordilla tai tulostimen omalla tulostussivulla. Ainakin miun HP:ssa on mahdollista valita esim. neljä kuvaa yhdelle sivulle. Tai 9 tai mitä niitä nyt onkaan.
Voin kyllä tehdä arkinkin valmiiksi, jos joku näitä oikeasti haluaa käyttää.

Kaikkia näitä voi käyttää kalenterissa, art journalissa, skräppäämisessä, smash bookissa, päiväkirjassa, ihan miten itse haluaa. Ja mie haluan antaa nämä ilmaiseksi käyttöön, jos jollekin näistä on iloa.

Tähän loppuun vielä, mihin käytin yhtä netistä löydettyä Currently korttia eilen, kun kuuntelin Puhelinlangat laulaa. Miun Smash book.
Tein itse näitä kortteja, koska valmiista ei löydy yleensä tuota sää-kohtaa. Ja mie niin tykkään laittaa säätiedot talteen. Tai sitten joku muu miulle tärkeä asia puuttuu tai sitten niissä on joku ei niin hyvä sana mukana.

Yksi toive miulla on. Jos käytät näistä jotain, kerro miulle ja laita linkki, jos laitat kuvan esim. blogiin jostain sivusta, johon olet näitä käyttänyt. Olisi niin kiva nähdä niitä :)
Ei miulla muuta, nähdään taas!

2 kommenttia:

Leea kirjoitti...

Kalenteriaskartelu on kivaa ja yllättävän koukuttavaa :) Innostuin itsekin kalenterintekoon viime syksynä, kun ostokalentereissa pakkasi olemaan liian vähän tunteja tai liian vähän tilaa muille merkinnöille. Tämä vuosi menee nyt muistikirjaan askarrellun kalenterin kanssa, ja olen vähän miettinyt myös noiden rengaskansioon printattavien kalenterien testaamista, josko jokin olisi muita sopivampi. Itse asiassa se taisit olla sinä, joka linkitti joitain hyviä inspiraationlähteitä noihin kalenterijuttuihin mistä sitten innostuin, joten kiitos siitä!

Sirutuuli kirjoitti...

Mie olen myös miettinyt tuota muistikirjaan tehtävää kalenteria, mutta miulle taitaa sopia parhaiten tälläinen, mihin saa lisättyä sivuja.