torstai 29. lokakuuta 2015

Takka ja muuta

Olikohan se toissailtana, kun mie tein nukkekotiin takan. Olin sitä jo suunnitellut jonkin aikaa, kun sitten päätin toteuttaa suunnitelmat. Ihan ei homma mennyt kuin Strömsössä, mutta lopulta se onnistui.
Otin talouspaperirullan ja päällystin sen valmiilla kaakelikuvioisella paperilla ja sehän ei tietenkään onnistunut. Paperi rypistyi edestä, takana se oli tosi hyvä. Sitten piti ottaa plan b käyttöön. Leikkasin valkoisesta pahvista "kaakeleita", väliin pursotin enamel dots ainetta tai jotain sinnepäin ja perfect pearls aineella tein kukat eteen. Takan sisustan maalasin mustalla, kuten luukutkin. Lepattava led tuikku on yhden lyhtytalon tuikkutelineessä, joka sopi talouspaperirullan sisään kuin nakutettu.
Iltaisin se antaa aikas kivaa tunnelmaa, kun tuon takan laittaa päälle.
Tässä pieni muutaman sekunnin videon pätkä, jossa näkyy lepattava liekki.


Ja kun olin takan laittanut paikoilleen, rupesin miettimään, että kylläpäs on pieni mökki. Olkkariin ei muuta mahdukaan ja minnekäs mie keittiön survon.
Siitä se ajatus sitten lähti. Tein yhden huoneen lisää...
Vessa tulee alkuperäiseen paikkaan uuden olkkarin viereen ja keittiö muutti entisen olkkarin tilalle. Ruokailutila tulee tuonne lipaston paikalle, kunhan joskus saan kalusteita keittiöön lisää.
Näin ainakin tällä hetkellä on suunnitelmissa.
Seuraavaksi, jos laajentaa pittää, aukaisen ullakon ja sen jälkeen onkin ruvettava rakentamaan alaspäin :) En raaski kattoa hajottaa (tai kattoja).
Tämän uuden olkkarin rakentamiseen meni yhteensä 4 kissanruokalaatikkoa. Jokaisesta otin kaksi isoa sivua ja liimasin yhteen. Lattiaan yritin tulostaa tuota samaa, jota on alkuperäisessä talossa, eli keskihuoneissa, mutta tulostimesta loppui paperi.
Leikkasin sitten paksusta tulostuspaperista suikaleita, jotka liimasin Mod podgella (decoupage-tyylinen lakka) lattiaan ja vielä päälle sivelin samaa lakkaa. Nyt tänne mahtuu vielä vaikka jonkinlainen hyllykkö tuonne nurkkaan.
Nyt on rakenteluhommat loppuneet tässä vaiheessa ainakin, kun laatikotkin loppuivat :)
Yhtenä iltana aloin virkkaamaan mattoa tuonne, mutta tänään törmäsin ihan vahingossa ohjeeseen, jossa kudotaan matto nukkekotiin. Tai ei se ohje ollut, kuvia vain. Kuvan perusteella mie tein "kangaspuut" tai siis kutomistelineen tai mikä lie.
Loimena on kalastajalanka ja kuteena ohut virkkauslanka. Kammalla saa hyvin tiivistettyä kuteet.
Heti, kun tämän saan valmiiksi, käyn penkomassa paksumpaa lankaa varastosta ja kudon joulumaton.
Muutenkin ajattelin sisustaa jouluisesti tämän, vaikkei paljon huonekaluja olekaan. Jotain pientä kuitenkin laitan. On tämä kyllä hauska harrastus :)
Mutta nyt toivottelen kaikille hyvää loppuviikkoa! Nähdään!

1 kommentti:

Leea kirjoitti...

Hyvin tulee tunnelmaa tuosta ledikynttilästä takkaan. Hieno oivallus! Ja aika mukavalta näyttää tuo nukkekodin matonkin kutominen.