maanantai 16. helmikuuta 2015

Neulontatuolin uusi elämä ja muuta höpinää

Miulla on tänään vapaapäivä. Aamun ylösnousu oli karu! Ulkona oli -21°C ja sisällä +17°C! Ei se ulkolämpötila haitannut, vaan se sisälämpö. Ensimmäisenä villasukat jalkaan ja villatakki päälle sekä lämpöä lisää. Jos ulkona on lämpöasteita, meillä ei ole kaikki patterit päällä, vain ilmalämpöpumppu. Ja sitten sen aamusta huomaa, jos ulkolämpö heittää parillakymmenellä asteella. Sama lämmitys ei riitäkään. No, nyt on kuitenkin lämmennyt jo vähän. Aurinkokin paistaa ja hieman lämmittää taloa.

Josta pääsemmekin asiasta viidenteen. Tein itselleni askarteluun ja art journaliin kärrin, jota on helppo kuljetella olkkariin. Miulla ei ole sitä ihanaa Ikean kärriä, vaan taitaa olla joskus 10 vuotta sitten tilattu Hobby hallista. Joskus tämä toimi myös neulontakärrinä ja tein siihen suojaverhon. Siitä taitaa olla täällä blogissakin juttua. Löysin sen: tästä pääset katsomaan vaunua tarkemmin
Huomasin tuossa kerran, että en enää neulo. En ole neulonut varmaan kahteen vuoteen, paitsi sukkia, tiskirättejä, pesimiä tai huiveja. Etenkin joululahjaksi ja sitä varten en tarvitse enää kärriä. Neulontatarvikkeet on yhdessä arkussa. Josta kerron toiste.
Ja kun en neulo, en tarvitse enää neulontatuoliakaan, paitsi, että tämä sama tuoli on edelleen käytössä. Nyt se on nimeltään askartelu- ja telkkarin katselutuoli.

Tässä on ihana iltaisin istua ja askarrella, kirjoittaa kalenteriin, kuunnella tabletilta radiota tai musiikkia tai katsella telkkaria. Sen verran vielä tuosta vaunusta, että se verhon osa, mikä oli ennen edessä, on nyt takana. Ihan vaan, etten sotke sitä musteella tai väreillä. Tuo pinkki juttu on kannettavan sylissäpitopöytä, joka toimii myös piirtämis- tai kirjoituspöytänäkin sylissä.
Korin päällä on erilaisia värikyniä. Likkojen vanhoja puuvärejä, erilaisia vesivärejä (3 erilaiset), tusseja, puuvesivärejä, teroitin ja vesisuihkepullo sekä kimallusliima.
Roskiskin löytyy sivusta, ettei tarvitse kannella isoa roskista erikseen mukana.
Ylälaatikosta löytyy erilaisia kyniä, kirjoja ym.
Seuraavassa laatikossa lisää kyniä, leimasin musteita sekä paperia ja pelikorteista tehtyjä sabluunoita. Kerron niistä enemmän toisella kertaa.
Seuraava laatikko on omistettu erilaisille leimasimille. Läpinäkyvät leimat on eri paikassa. Näillä pärjään olkkarissa tai kesällä jopa pihalla. On omatekoisia, saatuja ja ostettuja.
Alalaatikossa on klemmareita, haaraniittejä, liimoja ja teippejä. Nestemäinen liima on askartelupöydällä. Tuo Pirkan liimapuikko on tosi hyvä, sillä pärjään ilman isoa liimapulloa. Eikä maksa kuin 99 senttiä.
Tälle kärrylle on paljon käyttöä. En vietä enää niin paljon aikaa askarteluhuoneessa, vaan olkkarissa aika paljon istun ja kuuntelen telkkaria, jos en sitä katso.
Mutta nyt taidan lähteä kahville ja syömään jotain. Eilen paistoin pullaa ja tehtiin laskiaispullia reilusti, nam!
Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Tuo on hyvä idea laittaa kärryyn kaikki tarpeellinen ja sen voi ottaa mukaan ettei tartte koko ajan työn edetessä hakeatarvikkeita sieltä täältä, sitten parasta on se et voi kesällä ulkonakin työskennellä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos, sain idean tuohon Youtubesta. Siellä monella on juuri se Ikean ihana turkoosi metallikärry, mutta toisenlainenkin käy. Vaikka se perinteinen korivaunu, joita taisi olla etenkin 90-luvulla. On miulla niitäkin vielä ainakin kaksi jäljellä, mutta tämä on siitä parempi, että tässä on laatikot.
Pienen tilan säilytysratkaisunakin nämä ovat hyviä.