maanantai 9. helmikuuta 2015

Hobonichi/Fauxbonichi

Maailmalla on villitys päällä. Miun piti tietenkin kokeilla sitä, kun niin moni on tästä asiasta niin innoissaan. Se on almanakka, planneri, kalenteri nimeltään Hobonichi <- tuota linkkiä klikkaamalla pääset katsomaan Hobonichi kauppaan. Hobonichi on japanilainen keksintö ja japanilainen kalenteri.
Kovin harva varmaankaan lähtee tilaamaan Japanista yhtä kalenteria, jonka hinta saattaa kivuta aika korkeaksikin. Siihen ongelmaan on kehitetty Fauxbonichi <- linkki vie Tumblrin kuviin.
Fauxbonichi on siis itse tehty/ DIY Hobonichi. Moni on tilannut netistä jonkun ruutuvihon ja tehnyt itse päivittäiset jutskat.

Mie en tilannut sitä japanilaista versiota, vaan päätin kokeilla tuota DIY versiota.
Miulla oli ruutupapereita, jotka liimailin yhteen toisesta reunasta, tein siihen kannet ja vähän jesaria/ilmastointiteippiä ja siinä se on:
Jesarin väritin permanent tussilla ja siitä tulikin ihan kiva.

Ja sitten itse asiaan. Hobonichin/Fauxbonichin tarkoitus on piirrellä päivän tapahtumia kirjoitusten kera. Tai sitten siihen voi liimailla kuvia tms. Ihan mitä itse haluaa.
Peitin tekstit, kun miun päivät on niin tylsiä, ettei niistä kannata lukea mitään kenenkään.
Vasemmalta alkaen: miun art journal, maalaus- ja piirustusvälineitä (mitähän tuo ylimmäinen esittää, en muista :) ), stereot askarteluhuoneessa, puhelin, tietokone, eväät, tabletin kautta kuuntelin radiota, vispipuuro kipossa, kahvit, pyykki....
Kokeilin tuota systeemiä kokonaiset 5 päivää. Huomasin nimittäin, että joka päivä olisi pitänyt piirtää joko telkkari tai kahvikuppi tai tietokone. Hmm.. ei kovin mielenkiintoista jälkikäteenkään katseltuna. Eli tuo villitys ei sitten ollut miun juttu, taaskaan. Kokeilin tuota nimittäin jo Marraskuussa ja silloinkin lopetin parin viikon jälkeen. Nyt se on uskottava, ei sovi miulle.

Jollekin toiselle se voisi vaikka sopiakin. Jos kiinnostuit, kokeile ihmeessä. Eihän sitä tarvitse jatkaa, jos ei siitä tykkää. Tuo on toisaalta helppo tapa tehdä art journalia, eikä tarvitse paljoa tarvikkeitakaan. Piirustusvälineet ja ruutuvihko, siinä se.

Seuraavalla kerralla esittelenkin sitten tuon kirjasen uusiokäytön. Vai miten se sanotaan. Uudessa käyttötarkoituksessaan.
Mutta nyt, mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Ihan uusi juttu minulle!

Leea kirjoitti...

Eli ideana on piirtää tai liimata kalenteriin siihen päivään liittyneitä juttuja? Voi olla, että samaa kaavaa toistamalla päivittäminen käy tylsäksi, mutta mukavan näköisiä nuo sivut kuitenkin ovat. Ja voisihan sitä keksiä vaikka viikon teeman tms, jonka avulla päivityksiin saisi erilaisia aiheita. Kyllä näistä villityksistä aina jotain inspiraatiota saa, vaikkei ihan joka juttu itselle toimisikaan sellaisenaan :)

Kalenterintuunausjuttuja lueskellessa mietin aina välillä myös sitä, pitäisikö joskus jakaa omassa blogissani kuvia joistan menneitten aikojen omatekoisista kalentereistani.

Sirutuuli kirjoitti...

Se alkuperäinen japanilainen idea on käsittääkseni se, että piirretään asioita siitä kyseisestä päivästä. Mutta amerikkalaiset on keksineet variaatioita, eli liimataan asioita, jotka liittyvät siihen päivään. He ovat myös keksineet haasteita, jotka eivät siihen päivään liity millään tavalla. Facebookissa on ryhmä, jossa on joka päivälle joku haaste. En ole osallistunut haasteisiin, mutta liityin ryhmään, vaikken enää tuota teekään. Ehkä vielä mieli muuttuu, katsotaan.

Kannattaa jakaa niitä kalenterituunauskuvia. Mie ainakin olisin kiinnostunut.

Leea kirjoitti...

Kiitos vinkistä, liityin nyt itsekin johonkin Fauxbonichi-ryhmään katselemaan inspiraatiota :) Ja alan suunnitella postausta muinaisista kalentereista, jahka joskus on aikaa kaivella arkistoja, ottaa kuvia ja kirjoittaa. (Siihen voi kyllä mennä vähän aikaa.)