maanantai 29. elokuuta 2011

Takki

Mie tein kahta takkia yhtaikaa, Purosta ja Puro Batikista. Pikku-pikku Batik bolero meni jäähylle, kun ei siitä mitään tullut. Sen sijaan isomman takin sain valmiiksi asti.

Mutta mutta. Tuleekohan pidettyä? Ensinnäkin se on iso ja toisekseen Puro langalle on tapahtunut jotain. Se nimittäin pistelee. Ja kolmanneksi, tässä tulee kuuma. Ja mie olen muutenkin kuumaverinen ja kova hikoilemaan.

Tulipahan tehtyä tämäkin ja kokeiltua uutta juttua. Idean takkiin sain Neulontakerhosta, joka Livillä pyörii (nyt tulee uusintoina vanhoja jaksoja). Kyseisessä jaksossa Barry Klein suunnitteli vinoneliöistä takkeja ym. vaatteita.
Muuten se on kyllä ihan kiva, mutta helmat repsottaa, miten sattuu. Pitäisi varmaan jotenkin viimeistellä se. Ohjeessa ei ollut takissa minkäänlaista kiinnityssysteemiä, mie laitoin nappeja.
Toisaalta se on kyllä oikeastaan aika kiva :)
Lankana oli siis Puro Kukkaniitty, joka miulta loppui kesken. Hihat täytyi osittain tehdä muulla langalla: Puro Aamurusko. Muuten samat värit, mutta Kukkaniityssä on keltaista ja Aamuruskossa sinistä.
Neulontakerhon jälkeen etsin netistä ohjeita vinoneliöön, mutten löytänyt kunnollista. Täytyi sitten tilata (ihan oli pakko :) ) Barry Kleinin kirja:
Ohje löytyi tuosta kirjasta, englanniksi... ei muuta kuin suomentamaan ohjetta ja neulomaan :)
*****
Miulla oli äsken vaikka mitä asiaa, mutta ajatukset meni aivan sekaisin. Aina, kun mie päivitän tätä blogia, kun mies on kotona, häneen iskee kauhea puheripuli ja asiaa on koko ajan. Mie en osaa keskittyä kuuntelemaan ja kirjoittamaan. Joten juttu jää nyt tyngäksi.
Ei vaan tule enää mitään.
Mukavaa viikon alkua!

10 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Kaunis ja ihanat värit! itse en osaa yhtään käsitöitä, joten en voi muuta kuin ihmetellä ja ihailla, mitä toiset osaavat tehdä.

Kirsikka... kirjoitti...

Aivan ihana neuletakki!!
Sitä kelpaa käyttää...ehkä näillä kelillä vielä lämmin, mutta kyllä sille käyttöä tulee!

Liisa kirjoitti...

Aivan ihana sateenkaaritakki :) Tuostahan tulee jo pelkästä näkemisestä hyvälle tuulelle! Ja oota vain, kun tulee kylmät ilmat ja pakkanen paukkuu nurkissa, niin johan on ihana kääriytyä tuon sisään!

Hepsi kirjoitti...

Upea takki!

eikku kirjoitti...

Ihana takki!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)

Sari kirjoitti...

Ihana takki!
Meillä tahtoo olla miehellä sama juttu. Silloin kun minä yritän tehdä jotain, joka vaatii keskittymistä niin hänellä on asiaa vaikka muille jakaa.

Sirkka kirjoitti...

Sinä se olet hauska ja kuinka ihmeessä sait aikaiseksi takin sateenkaaren väreissä! Onnittelut!
Juu miehet on joskus aika vekkuleita:)

kanaemo kirjoitti...

No kylläpä nyt on rouvalla korea takki. :) Ihanat syksyiset värit, kerrassaan hieno.

Miehet on uskomattomia, olen ihan saman huomannut myös meillä. Aina kun oikeasti TEEN jotain, kirjoitan s-postia, blogia, tms. "tärkeää" enkä vaan katsele aikani kuluksi, alkaa armoton höpötys ja kyseleminen tuossa vieressä. ;)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Semmosia ne miehet taitaa sitten olla :)
Sirkka: Tuo lanka on värjätty monella värillä, ohje oli tosi helppo. Pelkkää ainaoikeaa.