keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Sairaslomalla

Kiitos kaikille kommentoijille :)
Loppuviikko meneekin huiliessa ja neulomiset saapi vähäks aikaa unohtaa. Vasemmassa ranteessa on rasitusvamma. Viime viikolla alkoi kipu ja lauantaina nousi patti tai paremminkin muhkura. Töissä olin, mutta minkäänlaista tukea ei meidän töissä voi pitää, joten tänään kävin lääkärissä ja ke-pe sairaslomaa, viikonloppu ois muutenkin vapaa. Tänään kietaisin idealsiteen siihen ja sain reseptin 600 mg Buranaa, kävin hakemassakin, mutta ehkei kannata ottaa ainakaan kokonaista. Johan mie oon taju kankaalla, kun 400:kin pistää pään sekasin :)
Kyl mie vähän ajattelin kuitenkin kokeilla neulomista side kädessä...

Ajattelin vielä kertoa tarkemmin, miksi sähkölaitos meitä niin höylisti muistaa (nyt kun on aikaa kertoa).
Meillä on puu- ja yösähkölämmitys. Toissa vuonna ei ollut varaa ostaa puita, joten lämmitimme pelkästään sähköllä ja molemmat vastukset päällä. Saimme 1200€ tasauslaskun. Koko loppuvuoden maksoimme 400-500€ sähkölaskua + 300€ tasauslaskua kuukausittain. Tämä vuosi ollaan maksettu 400-500€ joka kuukausi, mutta olemme polttaneet puita koko talven ja kun puut loppuivat, olemme käyttäneet vain yhtä vastusta. Vastukset piti vaihtaa keväällä, kun entiset kärähtivät. Voi olla, että vanhat veivät enemmän sähköä. Lisäksi olemme yrittäneet muutenkin välttää turhaa valojen polttelua + viime vuonna vaihdoimme jää-pakastinkaapin uuteen (vai olikohan se toissa vuonna, joka tapauksessa koko viime vuoden oli uusi käytössä), entinen oli tosi vanha kellertävän rusehtava ja sitä piti pitää täysillä koko ajan.
Eniten kuitenkin on vaikuttanut lämmitystapa. Nytkin palautusrahoilla ajateltiin tilata kuitenkin puita ensimmäisenä ja sitten vasta katsotaan, mitä muuta tehdään (ainakin omaa käyttörahaa saadaan pitkästä aikaa, niistä ei luovuta). Kyllä se sähkön säästäminen kannattaa :)

Mitähän sitä sitten tekisi? Toisaalta tuntuu, että olishan tuota töihinkin joutanut. Mutta ehkä se on parempi nyt lepuuttaa kättä, ettei mene pahemmaksi.
Kävisköhän lukemaan? Aloitin yhtenä iltana sitä kirjastosta lainaamaani Åsa Larssonia ja tuntuu hyvältä kirjalta.
Hauskaa Keskiviikkopäivää kaikille!

5 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Muista levätä sairaslomallasi.

Sähkö on todella kallista mutta minkäs teet kun puukin on nykyään aivan älyttömän kallista...

Silti okt on parhautta... =)

MaMMeli kirjoitti...

Koita nyt levätä, että saat kätes kuntoon. Se helposti uusii, jos sitä rasitat. Katso joku hyvä leffa ja ota suklaalevy kyytipojaksi:)

Possumamma kirjoitti...

Meilläkin, kun siirryttiin muutama vuosi sitten kokonaan puulämmitykseen, eli rakennettiin pannuhuone, ja vaihdettiin sähköllä lämpiävä lämminvesivaraaja puilla lämpiävään, niin meillä tippui sähkönkulutus PUOLEEN! Joskin, puitahan sitten joutuupi ostamaan, mutta vähemmän ne kuitenkin koko vuonna maksaa kuin mitä sähkö.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos, kyllä lepäilen. Katseltiin illalla telkkua ja mässättiin karkkia ja sipsejä.
Possumamma: Onneksi puut eivät ainakaan vielä ole niin kalliita kuin sähkö.

möhönasu kirjoitti...

Oho, onpa sähköllä hintaa! Meillä on öljylämmitys ja takka lisänä. Kesällä aurinkopaneelit lämmittävät käyttöveden. Öljykin tulee halvemmaksi kuin sähkö :)