torstai 28. toukokuuta 2009

Paviljonki ja muuta

Onpas aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Ei vaan ole jaksanut, eikä mitään erikoista ole tapahtunutkaan.
Sunnuntaina ostettiin siis uusi Paviljonki/katos pihalle ja entisen purkamiseen ja uuden kasaamiseen meni monta tuntia. Ostettiin sitten vihreä :o Se ei ole miun väri ollenkaan, mutta kun halvalla sai, niin pitihän se ostaa, säästettiin 50€. Totutteluahan tämä väri vaatii ja pikkuhiljaa alan sulattaa tämän. Ei se ihan niin tyylikäs ole kuin entinen beige, mutta on mikä on. Entinen olikin jo ihan ruosteessa ja putket olisivat voineet napsahtaa poikki hetkenä minä hyvänsä, katoksen kangas oli venynyt ja laski sojona vedet läpi.
Uuden vedenpitävyydestä ei ole mitään hajua. Eilen olisi testattu, mutta ei kunnolla satanut.
Tulipahan muuten testattua, oltiin miehen kanssa pihalla kitkemässä kukkapenkkiä ja saatiin päähän, että grillataan ja syödään ulkona vaikka satais pikku-ukkoja. Likat oli ihan ihmeissään, kun ulkona myrskysi ja tuuli ja myö neljästään istuttiin patiolla syömässä makkaraa :) Oli siinä naapureillakin ihmettelemistä...
Ennen oli tälläinen:Siitä kukkapenkistä. Ensimmäisenä kesänä kaivoin kaksitasoisen penkin, mutta toisena kesänä kylvettiin ylätasanteelle nurmikon siemeniä ja parin päivän päästä tuli rankkasade. Kaikki siemenet valuivat kukkapenkkiin ja nurmikko kasvoi siinä hienosti. Muualla se ei kunnolla kasvakkaan. Muutaman kesän katselin, kun tässä kukkapenkissä ei mikään muu päässyt oikeuksiinsa kuin tuuhea heinikko. Yritin kitkeä varovasti vahingoittamatta (jotain) maanpeitekasvia ja ei mikään auttanut. Nyt revittiin miehen kanssa urakalla ja kaivettiin kaikki kivetkin ylös. Lopputulos on tosi siisti. Toivottavasti se maanpeitekasvikin vielä rupeaa kasvamaan. Harmi, kun ei tullut otettua ennen-kuvaa. Kummallisesti tuo näyttää yksitasoiselta, lisää kiviä pitäisi saada tuohon tasojen väliin.Vanhan katoksen kulmaosat pitäisi irroitella toisistaan ja laittaa pihalle koristeiksi.

3 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Oi että ne nuo paviljongit ovat kauniita!!! Minulle kelpaisi tuo vihreäkin, mutta arvaa kandeeko tänne ainaiseen tuuleen laittaa mitään tuollaista. Taitaisi mennä kangas kesässä rikki tai vähintäänkin kerran kesässä koko paviljongin saisi joesta kalastaa. Joku kateellisena tilittää, no ei vaines tai totta toinen puoli. Hieno on ja ihana on muutenkin tuo teidän patiosysteemi! Toivottavasti huomenna olisi jo hieman kivempi ulkoilupäivä, tänään on ollut mieletön tuuli.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)Tuon katoksen saa ruuvattua kiinni patioon, ei helpolla lähde lentoon.

Mari kirjoitti...

Uusi palviljonki, jippii! Mekin meinattiin, että jos ensi kesänä vaikka uusisi paviljongin. Me vaan kun tänä kesänä rempataan siten, että rakennettaan terassi olohuoneen yhteyteen, niin saa nähdä tuleeko siellä paviljongilla sitten käytyä :) Lyhyempi matka kävellä sitten olohuoneesta ovesta suoraan terassille päivää paistattelemaan! :)