maanantai 3. elokuuta 2009

Loman alku, mattoja, kaappia ja kaikenlaista

Sain Perjantaina kaapin kotiin.
Lauantaina käytiin kaupassa ja sen jälkeen ruvettiin kasaamaan sitä ja voitteko kuvitella?! Siihen meni yli 5 tuntia! Enpä olis yksin saanut sitä kasattua, eikä mieskään. Kyllä siihen kaksi tarvittiin, välillä piti kaataa koko rakennelma nurin ja taas nostaa, eikä sitä yksin olisi saanut mihinkään ja sitäpaitsi miekin oikeesti ruuvasin, nimittäin laatikot ja niiden kiskot.
Kaikki oli irto-osina, ihan jokaikinen levy ja kaikki. Taisi olla 6 pussia kaikenlaisia ruuveja ja saranoita ja kiinnittimiä. Huh! Meinasin ottaa väliaikakuvia, mutta en sitten ottanutkaan, näette vain valmiin kaapin. Tai eihän siinä edes ole mitään näkemistä, ihan tavallinen komero, mutta meille niin tärkeä!
Sain eteisestä osan takeista roikkumaan tankokaappiin ja vaatehuoneesta verhot ja pikkuliinat (jotka oli survottu yhteen hyllyyn vaatehuoneessa ja pariin monitoimikoriin) sekä apteekkarin lipastosta pikkupyyhkeet. Ja vielä jäi tyhjä hylly ja vaatehuoneeseen toinen.
Laatikoissa on miun hatut ja huivit sekä käsineet. Kaappi on niin syvä, että hattuhyllylle mahtuu yhteensä 6 säilytys(pahvi)laatikkoa. Olen riemuissani!

Ensimmäisenä näytän, miten täynnä eteisen syvennys oli, verhoa ei saanut kiinni, kun seinäpussukka ja korivaunu olivat edessä. Kengätkään eivät mahtuneet telineisiin.
Seuraavassa näkyy vähän väljempänä, enää ei ole korivaunua ja seinäpussukka on vaihtanut paikkaa, pystynaulakko on tuotu mummolta Vielä pitää kyllä järjestää lisää tuota syvennystä.
Nyt saa verhonkin jo kiinni, verho tuotu myös mummolta.
Ja tässä meidän pelastuskaappi. Tanskalainen malli, iso kun mikä ja imee tavaraa paljon. Tuo peili on melkein parasta tuossa, nyt meillä on peili, josta näkee itsensä kokonaan. Ja taitaa olla hoikentavakin kaikenlisäksi ;)
Sunnuntaina käytiin pesemässä 4 mattoa, otettiin ne, mitkä olivat lattialla. Meidän huoneen matot pitää pestä koneessa, ovat niin lötköjä, ettei harjalla pysty. Nyt saan puhtaat matot vaatehuoneeseen yhteen isoon laatikkoon, ettei tarvitse viedä autotalliin hiirten syötäväksi.
Pyykkiurakkaakin riittää vielä, en ole viikkoon pessyt pyykkiä, kun vanhempi likka värjäsi mustalla vaatteita ja koko kone oli sen näköinen. Eilen vasta sain aikaiseksi pestä 90°C:ssa koneen tyhjänä ja sitten pyyhin kaikki mustat pois. Olin niin poikki viime viikolla taas, että en jaksanut.
Ja toisekseen olen suunnitellut vaihtavani verhot ja liinat ja sohvanpäälliset siniseen (tai siis puusohvan). Taidan käydä aamupäiväkahvin keittoon :) Ihanaa olla lomalla :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Ihanan näköistä teillä on. =)
Hyvä tietää, että pesukone kärsii hiukan konevärjäämisestä... Tytär haaveilee myös koneväreistä. Pitääpä kertoa hänelle...

Kaappi ON tosiaan ihana. =)
Kaappitilaa ei voi koskaan olla liikaa. Olen sen saman huomannut. =)

MaMMeli kirjoitti...

Juu, kun ostaa nykyisin huonekaluja kaupasta, niin niiden kokoamiseen menee ikuisuus. Me kun rakennettiin talo, niin en halunnut yhtään vaatehuonetta. Olen sellainen huithapeli, etten pysty pitämään vaatehuonetta järjestyksessä. Kaapit on paljon helpompi pitää järjestyksessä.

Marika kirjoitti...

Jestas siinä on tosiaan ollut kokoaminen! Mutta on se ollut kyllä sen arvoitakin - upea kaappi! Voi miten paljon tuonne saisikaan tungettua kaikkia rojuja, joita meillä tuntuu hyppivän silmille joka paikassa.. :)

Kiva muuten tuo eteisen syvennys!

Sirutuuli kirjoitti...

Una: kiitos kehuista :)
Kyllä ne konevärit sotkee koneen, mutta kannattaa heti värjäyksen jälkeen pyyhkiä, niin pääsee helpommalla.
Mammeli: meillä 60-luvun talo ja tosi iso vaatehuone, mutta kaappitilaa tosi vähän. Yleensä nuo vaatehuoneet tuppaa olemaan varastona vaan.
Marika: oli siinä iso homma, mutta kyllä kannatti. Suorastaan rakastan tuota kaappia =)
Syvennys on muuten kiva, mutta erittäin epäkäytännöllinen. Likat ei viitsi mennä sinne ja laittaa kenkiä telineisiin, vaan ne lojuu keskellä lattiaa.