maanantai 23. helmikuuta 2009

Rättiä ja kissatiskiä, vai kissaneiti kylvyssä?

Miekin sitten hitaalla sytytyksellä rupesin kokeilemaan, että millainen olisi se neulottu tiskirätti. Eilen rupesin neulomaan ja tänään sain valmiiksi ja nyt se on jo testattukin. Ja Erittäin Hyväksi todettu. Lähtee kuivuneetkin ruokatahrat ilman erillistä hankausvälinettä. Hieno juttu!
Lankana käytin kirppikseltä ostettua Novita Violaa vuodelta markka. Eli siinä on vielä markkahinta. Puikot no 3,5. Puoli numeroa pienempi olisi ollut parempi, mutta toimii näinkin.
En olisi uskonut, että neulottu rätti olisi näin hyvä. Käyn heti kohta neulomaan uutta, näin alkuun ajattelin, että ainakin kolme pitää olla, että voi pestä ja vaihtaa tarpeeksi usein. Ja sitten jatkossa lisää....
Ainiin, kuvioneule on kirjasta: Lesley Stanfield: Kauneimmat neulemallit. Taitaa tuo kirja olla paras ostos aikoihin, oikea aarre kirjaksi.
Ja kun sain tiskattua ja pöydät pyyhittyä, Nasu-neiti oli ottamassa kuivakylpyä, vai liekö tiskaamistaan odottanut :) Jos jotakuta ällöttää, että kissa makaa tiskialtaassa (niin kyllä minuukin välillä), älä huoli, Tolulla hoituu pöpöt. Me ollaankin Tolun suurkuluttajia. Löytyy tavallista, käyttövalmista, keittiö ja tiskitolua. Ei meillä paljon muita aineita käytetäkkään. En tykkää myrkkyaineista, Tolu on ympäristöystävällistäkin. Ja tietenkin kissaystävällistä. Nasulla on nimittäin tapana käydä pöllimässä siivousrätti ämpäristä, kun pyyhin pölyjä tai kun pesen lattioita, kulkee mopin mukana. Sitä ei tiedä, minkä myrkytyksen se saisi jostain muista aineista. Noniin, taas poikkesin aiheesta. Ootte varmaan huomanneet, ensin "puhun" yhtä ja sitten toista ja kohta olen ihan eksyksissä alkuperäisestä aiheesta. Sellasta se on meikäläisellä :)
Tässä siis se Nasu:

9 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ihana, se on selkeesti sitä mieltä et tarvii kans pesun :D :D en ookkaan kuullut tuollasesta neulotusta rätistä! Sehän olis ihan kätevä ja paljon nätimpi kun joku kaupan rätti..

Nerikah kirjoitti...

Ei tuo nyt ällöttävimmästä päästä ole ollenkaan, kissa tiskialtaassa. Minä ainakin lasken altaaseen - kun siellä EI ole kissaa :) - niin kuumaa vettä kuin hanasta irtoaa ja pesuaineet perään, joten tokkopa ne pasiliskot nyt kovasti pääsevät villiintymään!

Tuo itse neulottu tiskirätti kuulostaa kivalta! Täytyy varmaan ottaa vakavaan harkintaan sellaisen tekeminen... Mikähän materiaali olisi parasta? Noin niin kuin kestävyydeltään ja tahranirrotuskyvyltään...

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen miettinyt tuota tiskirättiä pitkään, mutta jos se todella toimii, niin taidan tehdä minäkin! =D onko siinä mitä sääntöjä? Oltava puuvillainen?

Sirutuuli kirjoitti...

Mie tein puuvillalangasta, mutta jotkut ovat tehneet bambulangasta. Ja joku sanoi, että ei ole mitään eroa materiaalien välillä.
Rätin koko on n. 23x23 cm, voi olla varmaan isompikin tai vähän pienempi.

Kati kirjoitti...

Kiitti Siru kehuistasi. Ihana tuo kissa, mistähän sinä sen seuraavaksi löydät? Teillä ei taideta uskaltaa pesukonetta päälle laittaa ilman tarkistuksia... Meillä villein paikka taitaa pyykkikori tai vaatekaappi. Tiskirättiä pitää nyt kyllä kokeilla itsekin.

Palaga kirjoitti...

Tiskirätti pitää kyllä minunkin saada, ehdottomasti!

Noin puhtoinen kisu ei tiskausta tarvitse! Kissoilla on omat lempipaikkansa ja tuo varmasti on yksi niistä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kati: Kyllä se on aina tarkistettava pesukone, ennenkuin rupeaa vaatteita sinne heittelemään sekä astianpesukone on tarkistettava myös. Nasu on niin pieni ja sukkela :)
Palaga: Varmaan onkin Nasuliinin lempipaikka, etenkin kun olin juuri pessyt koneella astiat ja tuo allas oli varmaankin vielä lämmin :)

Anonyymi kirjoitti...

Vähän tää Nasun tiskiallaskuva on söötti : ) Kohta ois kummipojan synttäreitä tiedossa, tod näk sit 5.4. sunnuntaina, terkkuja yötyövuorosta : ) ;Meku

Sirutuuli kirjoitti...

Yritämme tulla, toivottavasti ei ole iltavuorot silloin.
Eiks Nasu ookkii ihana :)