torstai 29. tammikuuta 2009

Tilkkutäkki


Tänään paistoin vaihteeksi teeleipiä. Kokeilin, millaisia tulee, kun korvaa osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla. Tuli todella hyviä, parempia jopa.



Ja sitten päähän pälkähti, että teen tilkkutäkin. Sellasen kapean, jonka voi laittaa neulomistuolin päälle. Tästä se alkoi. Sommittelin silmämääräisesti neliöiden paikat.

Kankaat hain vintiltä. Punaruutuiset käytin tarkkaan, samoin tuon vaalean. Kukkaiskangasta sekä vaaleanpunaista jäi vielä.


Ja tässä se on paikallaan. Tuli just eikä melkein. Ja yllättäin taas ilman mittanauhaa ja "turhia" mittauksia.


Lähempää kuvaa kankaista. Luonnossa värit ovat paljon herkullisemmat. Tuo ylempi kuva on lähempänä oikeaa, kuin alla oleva. Pitää koittaa huomenna vaikka pihalla kuvaamista ennen iltavuoroa. Jos muistan. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen.


Posted by Picasa

3 kommenttia:

Seepia kirjoitti...

Ihana tilkkupeitto! Itsellänikin on yksi keskeneräinen työn alla...kun nyt sais aikaseks tehdä sen pois... :)

Ja teeleipiä :) Mä en ole pitkään aikaan tehnytkään teeleipiä. Niistä tulee myös hyviä, kun laittaa sekaan porkkanaraastetta :)

Sirutuuli kirjoitti...

Miulla meni koko päivä tuon tekemiseen :)
Mie teen aika usein teeleipiä, kun ovat helpompia tehdä kuin sämpylät ja nopeampia. Ja kaikki tykkäävät niistä.

Miia kirjoitti...

Ihana tilkkutäkki! Mulla on joku vaaaanha ohje leipiin mihinn tulee juustoraastetta ja kaurahiutaleita, se on kyllä namia! ja tulee nopsaan. nyt ku muutettiin takas tänne kotitaloon, löysin vielä äitin jäljiltä leipäkoneen, oioi kun löytäis jotain hyviä ohjeita! pitääpä kysyä oliskos äipällä yhtään tallella..