lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kiirettä pitänyt

Viimeiset pari viikkoa on olleet kiireisiä ja blogi on ollut ihan oman onnensa nojassa taas vaihteeksi. Näinä viikkoina on myös muut askartelut olleet taka-alalla, kun tein eräälle pienelle pojalle 1-vuotislahjaksi kirjan. Tai olen mie vähän kalenteria täyttänyt ja koristellut ja muutaman art journal sivun tehnyt silleen tosi nopeasti. En ole käyttänyt akryylimaaleja kuten normaalisti, vaan muita aineita joilla on helpompi touhuta.

Olen tänä vuonna osallistunut Art journal journey 2016 haasteeseen. Muita art journal-sivuja en ole tehnyt pitkään aikaan, paitsi näitä ja yhden ilmaisen workshopin sivuja.
Näytän tässä nyt muutaman haastesivun, kun en siitä kirjastakaan muistanut ottaa yhtään kuvaa.
Tässä ensimmäisessä kuvassa on käytetty musteita ja akryylitusseja sekä mustaa kynää. Musteet on hierottu sellaisenaan tai leimattu tai sabluunan läpi hierottu.
Ja aihe oli: Mikä tekee sinut onnelliseksi.

Seuraava sivu on tehty kollaasina. Aihe oli: tekniikka: collage with textured objects ja pink eraser. Tekstuuria löytyy, pinkkiä sekä sana erase. Monen vuoden haaveilun jälkeen tilasin valkoisen suihkeen! Ihana!
Ja viimeisenä tällä erää. Aihe on yllätys, yllätys: Kello.
Löysin niin hyvän sanonnan jostain netistä, että oli ihan pakko lainata sitä.
Inhoan nimittäin sitä, että kello herättää aamulla klo 5.... ensi viikolla klo 4, kun elimistö kuitenkin elää vielä talviajassa.
Vielä olen 4 viikkoa jäljessä, mutta ehkä saan vielä Pääsiäisen aikaan tehtyä ainakin pari sivua. Nukkekotiinkin on jotain pientä suunnitelmissa, kunhan vain saisin aikaiseksi.
Mutta nyt täytyy lähteä pyykkihommiin. Pitää viikata kuivurista entiset ja laittaa uudet tilalle sekä varmaan lakanat täytyy vielä tänään pestä. Tai sitten pesen ne huomenna.
Pihvit täytyy maustaa huomiseksi ja illalla katsotaankin sitten kauhuleffa pitkästä aikaa. Kivaa päästä pelkäämään :)
Hyvää Pääsiäistä kaikille!

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Linkit tulostettaviin kalenteritarroihin ym.

Kiitos Leea, että kerroit ettei edellisistä linkeistä päässyt mihinkään. Mitä hyötyä jostain Google drivesta on, jos ei sinne pääse kukaan muu?
Tyhmä paikka!
Tein nyt ittelleni Dropbox-tilin ja testaillaan miehen kanssa kohta näitä linkkejä. Kello on jo niin paljon, että lisään loput vaikka huomenna tai lähipäivinä.
Tästä linkistä pääsee tulostamaan
Viikko kahdella sivulla vaakasuora
Viikko 2 sivulla pysty
Viikko 2 sivulla + todo + notes
3 cm pilvet
Etiketit
Isommat ruokailutarrat
Lila ruokailutarrat
Mustavalk. ruokailutarrat
Ruokailutarrat eri värejä
Tv:t 1
Tv:t 2
Pilvet 2
Punaiset ruokailutarrat
Turkoosit ruokailutarrat
Vihreät ruokailutarrat

Nämä linkit toimivat, eikä ole pakko tehdä Dropbox tiliä, vaan voi painaa no thanks.
Tässä vielä kuvia vähän:







 Siitä vaan sitten vapaasti tulostelemaan, jos miellyttää :)






maanantai 14. maaliskuuta 2016

Lisää kalenteriin tarroja

Miulla on nyt jäänyt vähän taka-alalle kaikki nukkisjutut ja art journaloinnit. Jostain syystä viime aikoina on väsyttänyt niin kovin, ettei jaksa inspiroitua. 
Kaikkein parhaiten jaksaa istua kannettava sylissä ja vääntää kalenteriin tarroja. Niitä olenkin nyt tehnyt muutaman lisää.
Ihan ensimmäiseksi näytän, mistä puhun. Olen Youtubesta katsellut plan with me- videoita ja koristellut omaani jo pari vuotta omassa rauhassa näyttämättä niitä kellekkään. Paitsi omille lapsille :)
Kaivoin nyt oikein ison kameran (järkkärin) esille ja otin sillä kuvat, jos vaikka tulisi parempia kuin puhelimella.
Eli lauantaina askartelin tämmösen. Tykkään ehkä eniten tästä aukeamasta ja insertistä. Se toinen oli viime viikolla käytössä, mutta huomasin, että tarvitsen yhtä paljon tilaa viikonloppuun. Tässä on hyvää myös tuo muistiinpano-osio ja to do-lista. En tykkää tehdä asioita tiettynä päivänä, vaan viikon sisällä, joten tämä sopii miulle parhaiten. Toiseksi eniten tykkään siitä vaakasuorasta mallista. Kolmehan mie siis näitä olen kehittänyt. Tuo turkoosi juttu on kirjanmerkki. Laitoin siihen kivoja tarroja ja tuo onkin tosi kätevä, kun näkee heti, missä kohtaa on menossa.

Muistiinpano-osioon olen kirjoittanut muistiin tilausta, jonka meinaan huomenna ennen iltavuoroa tehdä. Pilviin kirjoitan päivän sään ja telkkariin ohjelman, joka katsotaan. Joka päivä me katsotaan jonkun sarjan 1 jakso esim. Netflixistä.
Menu- tarraan kirjoitan sen päivän ruuan. Onpahan jotain kirjoitettavaa :)
Onkohan täällä vielä sen aikusia ihmisiä, kun ompelin tämän? Olen pitänyt tätä aina välillä kalenterina. Alunperin siinä oli musta vetoketju ja muutenkin jotain pientä, jotka sittemmin muutin.
Nyt siinä on vaaleanpunainen vetoketju ja se jopa menee kiinni. Eli hyvin toimii tämä systeemi.
Taskuissa ei juuri nyt ole mitään, mutta ajattelin laittaa sinne jotain kivoja tykötarpeita, kuten sticky notes liimalappuja ja washiteippiä ym.


Nyt löytyy tulostettavia: musta/valko/harmaa menu ja lila menu sekä lila pilvi. Nämä alla olevat kuvat voi tulostaa tälläisenään ja muokata esim. Wordilla sopivan kokoiseksi tai sitten voit tulostaa Google drivesta valmiin A4 arkin. Mutta hei, huomasin juuri, etten ole edes sinne ladannut muun värisiäkään. Latailen sinne kaikenlaista, voitte käydä katsomassa.
Sieltä löytyy mm. erilaisia etikettejä. Laitan kaikki tähän alle ja kaikki voi tallentaa tosiaan omalle koneelle ja muokata sopivan kokoiseksi. Google driven tarkistan vielä, että asetukset on julkisia ja sinne tosiaan pääsee tulostelemaan.








Toivottavasti näistä on jollekin iloa ja hyötyä.
Nyt menen tarkistamaan ne asetukset ja toivotan kaikille oikein mukavaa viikkoa!
Nähdään taas!

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Rakentelua ja väkertelyä

Tänään innostuin pitkästä aikaa rakentelemaan nukkekotiin huonekaluja ja muita tarpeellisia tavaroita.Tein silityslaudan ja hyllykön tulevaan kodinhoitohuoneeseen. Itse asiassa tänään vasta keksin, mitä tähän tyhjään tilaan tulee. Pieni sauna ja kodinhoitohuone/pukuhuone.
Mummo kani kävi silittämään heti ja testailemaan uutta lautaa. Se on tehty jäätelötikuista ja pahvista.
Hyllykkö on tehty valmiista puupalasista, joita kerran ostin Askaretasta.
Jälleen tein uuden kirjoituspöydän ja uuden tuolin. Tällä kertaa Rosalindan ja Nasun huoneeseen.
Ja Rosalinda tietenkin kävi heti läppärinsä ääreen.
Pöytä on tarkoituksella tehty vanhan ja kuluneen näköiseksi.
Nyt siirryn sitten muihin hommiin.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Heiippa!

Aikaa on vierähtänyt edellisestä, jälleen kerran. Olen ollut kaksi viikkoa melkein putkeen töissä (yksi vapaa välissä), joten ei ole ollut aikaa eikä mitään blogattavaakaan.
Olen mie silti touhuillut kaikenlaista ja ajattelin nyt jakaa nämä touhuilut teidän kanssanne. Jos vaikka joku muukin innostuisi tästä asiasta.
Olen jo pari(?) vuotta sitten tehnyt itselleni kalenterin tai oikeastaan kaksi. Tulostelin netistä sivuja sinne ja kehittelin itse omia sivuja ja nyt viime aikoina olen kehitellyt lisää.
Olen tehnyt kalentereita myös lahjaksi. Siis sellaisia laukussa kannettavia A5 kokoisia. Muutama kalenteri on tehty entisten kansien sisälle ja yksi on tehty kansioon, kaksi on tehty alusta loppuun itse.
Tässä on miun viimeisin, jonka tein tässä alkuvuonna:
Kuvasta tuli vähän huono, kun kansipaperi on kimaltava ja siinä on kontaktimuovi päällä.
Tällä hetkellä käytän näitä sisäsivuja. Viikko kahdella sivulla, itse tehty.
Nämä sivut voi tulostaa täältä.

Olen tehnyt myös toisenlaiset sivut, jotka voi tulostaa täältä.
Sekä kolmannet sisukset, tällä kertaa vaakaan ja nämäkin voi tulostaa täältä. Sivut tulevat kokonaisena ja ilman katkoviivoja, vaikka tuo sivu muuta näyttääkin.

Pinterestissä on hirveästi kaikenlaista kivaa tulostettavaa kalentereihin liittyen ja tässä on miun oma taulu, johon olen kerännyt tulostettavia juttuja.
Muualla maailmassa kalentereiden koristelu ja kaikenlaiset tarrat on tosi suosittuja. Suomesta ei sellaisia löydy ja ulkomailta en viitti tilata, joten tein tarroja itse.
Nämä tv-tarrat voi tulostaa tarra-arkille tai tavalliselle paperille ja liimata tavallisella liimapuikolla. Mie teen jälkimmäisellä tavalla. Tv:n päälle voi kirjoittaa tv-ohjelman nimen, jota seuraa tai katsoi sinä päivänä tai muistutuksena tiettynä päivänä tulevasta ohjelmasta. Nämäkin voi tulosta täältä
Ja jos harrastaa viikon ruokalistan suunnittelua, voi näihin tarroihin kirjoittaa seuraavan viikon ruuat tai mitä juuri sinä päivänä on syönyt. Mie kirjotan jälkimmäisellä tavalla päiväkirjamaisesti mitä tänään söin.
Ruoka tarratkin voi tulostaa arkkina täältä erivärisinä.
Tv-tarroja löytyy myös pelkkinä ääriviivoina ilman väritystä täältä.

Eikä siinä vielä kaikki! Mie tein Currently kortteja omilla teksteillä. Ainakaan vielä en tehnyt suomeksi, koska en keksinyt kivaa suomenkielistä sanaa, joka vastaisi sanaa Currently...parastaikaa,tällä hetkellä, nyt....ei vaan natsaa.

Näitä löytyy myös punaisena:
Currently kortit voi tulostaa ihan vaan klikkaamalla hiiren oikealla nappulalla ja tallentamalla koneelle. Kaikkein helpointa on pienentää wordilla tai tulostimen omalla tulostussivulla. Ainakin miun HP:ssa on mahdollista valita esim. neljä kuvaa yhdelle sivulle. Tai 9 tai mitä niitä nyt onkaan.
Voin kyllä tehdä arkinkin valmiiksi, jos joku näitä oikeasti haluaa käyttää.

Kaikkia näitä voi käyttää kalenterissa, art journalissa, skräppäämisessä, smash bookissa, päiväkirjassa, ihan miten itse haluaa. Ja mie haluan antaa nämä ilmaiseksi käyttöön, jos jollekin näistä on iloa.

Tähän loppuun vielä, mihin käytin yhtä netistä löydettyä Currently korttia eilen, kun kuuntelin Puhelinlangat laulaa. Miun Smash book.
Tein itse näitä kortteja, koska valmiista ei löydy yleensä tuota sää-kohtaa. Ja mie niin tykkään laittaa säätiedot talteen. Tai sitten joku muu miulle tärkeä asia puuttuu tai sitten niissä on joku ei niin hyvä sana mukana.

Yksi toive miulla on. Jos käytät näistä jotain, kerro miulle ja laita linkki, jos laitat kuvan esim. blogiin jostain sivusta, johon olet näitä käyttänyt. Olisi niin kiva nähdä niitä :)
Ei miulla muuta, nähdään taas!