sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Enkelin siivet

Journal 52 viikon sana: Siivet.
Miulla oli ensin mielessä perhoset ja sitten linnut, mutta eilen illalla se jysähti päähän: miun täytyy yrittää piirtää enkeli ja kokeilla, osaisinko. Siipiinkin oli idea sillä hetkellä valmiina. Käytin palettiveistä ja Modeling paste/tekstuuripastaa, jonka päälle sivelin glitter Mod Podgea (vähän kuin decoupage lakka, jossa kimalletta mukana).
Mekon idea oli, että sen väri liukuu tummasta vaaleaan ja liukenee taustaan. Tähti-idea tuli sitten siinä tehdessä, kun miulla on tämä ihana sabluuna, jossa on erikokoisia tähtiä. Tähdet on valkoista maalia sekä glitter Mod podgea. Ja sulat itse piirretty.
Sanonta löytyi jälleen kerran Pinterestistä. Muut värit on akryylimaalia, hiukset Inktense, kynillä tehty: keltaista, oranssia ja vaaleanruskeaa (baked earth).
Sellanen siitä sitten tuli.
Mukavaa tulevaa viikkoa!

torstai 28. toukokuuta 2015

Hauskuutta torstaihin

Tässä piristystä torstaihin, jos tänne vielä joku eksyy. Ei miulla mitään asiaa ole, mutta tässä Sirun ja Nasun yhteinen tanssiesitys:

tiistai 19. toukokuuta 2015

Merenneito

Olen todellakin jäljessä Journal52 haasteessa. Tämä merenneito on viikon 17 haaste: Treasure.
Löysin jälleen Pinterestistä kivan sanonnan, jonka ympärille rakensin sivun. Enkä suinkaan tulostanut kuvaa, vaan piirsin. Eli vaikeimman kautta :) Paljon nopeammin ja helpommalla olisin saanut valmista, kun olisin tulostanut jonkun merenneidon kuvan. Mutta ei, kun nykyään pitää yrittää tehdä itse mahdollisimman paljon.
Huomasin, että miulla ei ole mitään mereen liittyvää. Ei tarroja, ei tulostettuja juttuja, ei sabluunaa. Eli ei tosissaan yhtään mitään. Joten päätin tehdä sivusta mahdollisimman yksinkertaisen.
Käytin vesivärejä, Inktense kyniä ja lasten kimaltelevia vesivärejä tähän.
Enpä olisi vielä esim. vuosi sitten kuvitellut piirtäväni mitään, vaan olisin tosiaan käyttänyt toisten tekemiä juttuja. Onhan se kyllä kiva kokeilla rajojaan.


maanantai 18. toukokuuta 2015

Kevätsiivous

Mie en oikeastaan harrasta kevätsiivousta ja olin todella pulassa, kun Journal 52:n viikon 13 aiheena oli kevätsiivous. Nyt siellä on jo viikko 20 menossa ja jäljessä olen pahasti! Mutta tuo viikko 13 vaivasi todella kovasti välillä ja tein joitain sivuja ennen sitä. Kaikki kylläkin kuvaamatta ja julkaisematta niin täällä, Instagramissa kuin Facebookissakin.
Ostin lauantaina kivoja leimoja, joista se ajatus sitten lähti.
Nimittäin kisuleimoja, joiden mukana myös noita ihania viirejä ja aivan ihanan suloiset tassunjäljet. Eikö ne olekin söpöt? Aurinko leima on joululahja siskolta, mökki leikattu papereista ilman piirtämistä tahallaan vähän vinksahtaneesti, puu maalattu itse, luuta piirretty itse ja taustaan käytin akryylimaaleja sekä modeling paste/tekstuuripastaa ja sabluunaa.
Spring cleaning teksti tulostettu ja sanonnan löysin Pinterestistä (mistäpä muualtakaan :) ).
Tuo kisu on aivan kuin meidän Julle/Julia. Mutta nuo tassunjäljet...

En siis vieläkään ottanut kuvaa inspiraatiolaatikosta, no joku toinen kerta sitten.
Hups, meinasi teksti jäädä isoksi ja punaiseksi :)


keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Inspiraatio asema

Osallistuin Jennibellien workshopiin Inspiration station, joka on ilmainen. Ensin tehtiin sellainen asema (esittelen sen joku toinen kerta) ja sen jälkeen tehtiin pieni kirjanen, Inspiration journal.
En kyllä yhtään muistanut ottaa kuvaa itse asemasta (laatikosta)...
Tähän kirjaseen miulla tuhraantuikin koko eilinen päivä ja edellistä iltaa n. tunti.
Ensin tehtiin tausta A3 kokoiselle paperille (jonka siis tein toissailtana) ja sitten taiteltiin kirjanen ja koristeltiin.
En keksinyt mitään kivaa nimeä tälle kirjaselle, vaan ihan vaan nimesin sen Inspiration journaliksi.
Osa koristeista on ostettuja, osa itse tehtyjä. Esim. ruusu on itse piirretty ja tusseilla väritetty, harjoituskappale.
 Enkelit on miulle yksi tärkeä inspiraation lähde, samoin ruusut, tekstitaustat, erilaiset paperit.
 Tyttönen näyttää omituiselta kuvassa, mutta luonnossa sillä on vasenkin silmä ja rinta :) joku omituinen heijastus. Halusin myös piirtää tähän kirjaan. Sudenkorennot ja perhoset sekä tähdet ja kaikenlaiset kukkaset ja piparkakkureunat on myös yhdet inspiraation lähteet.
Tuo oikeanpuoleinen sanonta/quote on niin paikkansa pitävä! Yleensä miulle käy aina noin: miulla on idea ja suunnitelma ja lopputulos on jotain aivan muuta :) Kuten tämäkin kirjanen.
 Tykkään myös linnuista, nauhoista ja vasemman puoleinen sanonta pitää myös paikkansa!
 Pelkään korkeita paikkoja, joten tämä symboloi hyvin tuota sanontaa, että luovuuden pahin vihollinen on itsensä epäily. Epäilen, että pyörtyisin tai kuolisin sydänkohtaukseen, jos menisin kuumailmapalloon....
 En ole koskaan harrastanut tagien tekemistä, mutta halusin lisätä omia inspiraation lähteitä tänne. Joten väsäsin pikaisesti neljä tagia kirjasen taskuihin. Täytyykin ruveta tekemään tageja vastaisuuden varalle varastoon. Ja oikein perehtyä niiden tekemiseen.
Ja inspiraatiokirjasen sanontojen lähteenä toimi jälleen kerran, mikäs muu kuin Pinterest.
Yksi asia pitää vielä lisätä noihin tageihin. Asia, joka myös inspiroi: hyvä musiikki! Tärkeä osa askartelua!

Seuraavalla kerralla sitten itse inspiraatioasema. Hyvää päivän jatkoa kaikille!

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Pääkallo

Tässä miun ensimmäinen itse piirtämä pääkallo. Eilen sain idean, että yritän piirtää itse sellaisen, kun olen ihaillut kaikenlaisia pääkalloja ja toisten tekemiä sellaisia.
Illalla otin kuvan Instagramiin puhelimella ja kun siirsin sen koneelle, huomasin, että se on ihan ihmeellisen värinen. Nyt otin kunnon kameran esille ja voi että, kun tulikin hyvä kuva. Tai ainakin värit on oikein.
Tämä oli siis ensimmäinen yritys ja voin luvata, että lisää tulee jatkossakin. Kallon suhteet on päin p:tä, mutta eihän sitä aina ensimmäisellä kerralla onnistu. Sitäpaitsi paperi on huonoa vesiväreille ja vesipuuväreille, joilla tämän väritin. Tämä kirja on oikeasti luonnoskirja, joten kupruilee kovasti kastuessaan. Seuraava kirja onkin tehty itse vesiväripapereista. Oikein odotan, että pääsen sen kimppuun! Paksua, hyvää paperia.
Tähän kirjaan yritän tehdä joku päivä toisen kallon ja kokeilen tusseilla värittämistä. Miulla ei ole mitään niitä huippuhyviä tusseja, vaan ihan lasten malleja. Nyt mie sitten haaveilen esim. Copic-tusseista tai Promarkereista tai jostain. Hyvä, kun on haaveita!

Toinen haave on, että oppisin piirtämään ruusun. Nimittäin pääkallo ja ruusut sopivat todella hyvin yhteen. Ruusun piirtämistä aion kyllä harjoitella, kunhan saan nämä kolme työpäivää menemään. Sitten alkaa loma ja on aikaa kaikelle kivalle. Tänään on iltavuoro, joten tämä päivä meneekin sitten siinä. Tänään suunnittelin polkaisevani pyörällä töihin, toivottavasti ehdin, ennenkuin alkaa satamaan. Illalla kotiin tullessa se ei haittaa. Miulla on hyvä vettäpitävä puku, testattu on lauantaina.
Nyt kuitenkin toivotan teille mukavaa keskiviikkoa ja nähdään taas!

lauantai 2. toukokuuta 2015

Vain kuulumisia

Ihan justiinsa hokasin, että jäi Vaputkin toivottamatta. En enää viitsi toivottaakaan, se meni jo.
Äsken selailin blogeja ja katselin, kuinka monikin kertoi, mitä on Vappuna tullut tehtyä.
Mie olin töissä. Ja olen vielä huomennakin ja ylihuomenna, yhteensä kuuden päivän putki. Joten ei ihme, että Vappu meni melko huomaamatta.
Oli miulla eväänä miehen paistamia munkkeja tänään ja justiinsa juon tässä samalla simaa. Ja eilen syötiin nakkeja niinkuin perinteisiin kuuluu. Tänään pekonia uunissa paistettuna, uunikasviksia ja paistettuja kananmunia. Oikein rasvaista ja epäterveellistä ruokaa.
Tai ehkä se ei olekaan nykyään niin epäterveellistä, jos on karppaaja. No, leikitään, että oltiin tänään karppaajia.

Omaan blogiin tullessa tänään vastaan tuli aika ikävä näky. Taas oli yksi lukija hävinnyt. Viime aikoina on hävinnyt yhteensä kolme. No, ei voi mitään.
Kohta varmaan häviää loputkin, kun kerron, mihin päätökseen olen nyt lopullisesti tullut. Tässä blogissa ei enää sisusteta. Enkä ota enää kotikuvia. Nämä nurkat on kuvattu ja koluttu niin perusteellisesti näiden vuosien aikana, että pysyttelen jatkossa kätten töissä.
Enimmäkseen askartelussa, joskus myös joissain muissa. Neulominenkin on kyllä jäänyt. Jouluksi neuloin muutaman tiskirätin ja pesimen ja siinä se. Mutta käsitöiden suhteen en osaa sanoa, ilmaantuuko niitä tänne vai ei. Kaikki kun riippuu siitä, mikä milloinkin kiinnostaa.

Mutta sisustamiseen miulla ei riitä aika eikä mielenkiinto. Ennemmin käytän aikani askartelu- ja artjournalointihommiin. Ne kun tulee halvemmaksikin.

Jos nyt päätit lopettaa blogini seuraamisen, sanon vain että heippa ja hyvää jatkoa!
Tähän pieni loppukevennys, joka sopii mainiosti tuohon ruokailuosioon. Sanonnan tulostin kerran (tai neljä) Pinterestistä. Tein tästä neljä eri versiota kalentereihin, jotka tein joululahjoiksi. Tämä on yksi niistä.

Teille, jotka vielä jäätte seuraamaan, toivotan mukavaa viikonloppua!