keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Sisäinen kriitikko

Journal Journey 2015: ssa tehtävänä oli tehdä sisäisesstä kriitikosta sivu. Ensin kirjoitetaan kaikki, mitä se sanoo esim. mie kirjotin: et osaa piirtää, et osaa maalata, et ole taiteilija, et osaa kirjoittaa kauniisti, et osaa sommitella ym.
Sitten kaikki peitettiin maaleilla, musteilla, leimoilla, sabluunoinna ym. Ja lopuksi päälle piti laittaa sen sisäisen kriitikon kuva. Se voi olla monsteri tai ihan tavallinen piirros, mitä tahansa. Miulla se on pöllö. Ja pöllön lisäksi jotain positiivista sanottavaa.
Siellä ne rumat sanat pilkistelee alta. Tämä oli kiva sivu tehdä. Ja voitte arvata, ettei itsednsä haukkuminen ollut yhtään vaikeaa :)
Se on yleensäkin paljon helpompaa kuin itsensä kehuminen.

Mukavaa päivän jatkoa ja tulevaa Vappua! Mie lähden kohta iltavuoroon ja teen kuuden päivän putken samantien. Voi olla, ettei bloggauksia taaskaan ole luvassa vähään aikaan...

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Sunnuntain viettoa

Onpahan päivä mennyt nopeasti ja ihan huomaamatta. Nimittäin istuin muutaman tunnin askarteluhuoneen pöydän ääressä piirtämässä.
27 vuoteen en ole piirtänyt mallista potrettia, mutta tänään päätin yrittää. Kuva on joku, jonka joskus olen leikannut jostain lehdestä art journal-kollaaseja varten. No, kollaasi jäi tekemättä, kun innostuin piirtämään.
Luonnossa se on enemmän näköinen, mutta ihan ok näin ensi yrittämältä pitkän tauon jälkeen.
Edelllinen kuva, jonka kuvasta tein oli Billy Idol joskus 16-17 vuotisena.
Tykkäsin kyllä itse prosessista. Olin olevinaan jo valmis, kun otin kuvan ja huomasin, etten ole lähelläkään valmista ja niin jatkoin hommaa kameran kanssa. Otin välillä kuvia ja taas korjasin piirrosta ja välillä katsoin kameran "läpi" ottamatta kuvaa ja korjasin samalla. Nimittäin kameran kanssa huomaa paremmin virheet kuin paljaalla silmällä. Lopulta päätin, että nyt saa luvan olla valmis, en jaksa enää. Silmät ja suu vaatisivat vielä säätöä, mutta antaa olla. Sisäinen kriitikko saa nyt luvan olla ihan hiljaa :)
Aion kyllä ehdottomasti jatkaa harjoittelua muulloinkin, kun tykkään piirtämisestä niin paljon. Nyt miulla on yksi luonnoskirja omistettu pelkästään piirtämiselle tai maalaamiselle. Että ei ihan kaikkia kirjoja tule käytettyä pelkästään art journaliin ja sotkemiseen.
Kyllä mie oikeastaan tykkään tuosta kuvasta (kaulakin kyllä näkyy olevan väärin tehty käden suhteen, mutta ei se haittaa).
Jatketaan harjoituksia. Mukavaa  sunnuntaita!

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Akryylimaalitussit

Liekö tuo yhdyssana, ei mitään hajua. Aiemmin kerroin, kun tein erään huippuostoksen Clas Ohlsonilla, nimittäin akryylitussit. Näytän nyt tässä, millaiset ne oikein on. Clasun sivulla muuten on esitelty kahdet tussit ja ihmettelin, että mikä ero niissä on, kun toiset on halvemmat ja toiset kalliimmat ja tekstien mukaan ei mitään eroa. Ne halvemmat on puolet pienemmät.
Mie ostin kalliimmat ja huippuhalvalla neontussit.
 Tusseissa on huopainen pää, kuten kaikissa tusseissa taitaa olla.
 Kun tussit ottaa käyttöön, täytyy niitä "pumpata" paperia vasten, jotta väri valuu huopapäähän.

 Tässä kuvassa näkyy hyvin, miten isot nuo tussit on. Ei ihan perinteiset kynän kokoiset. Samoin tässä näkyy likaiset sormet ja kynnet musteessa... Sitä se askartelijan elämä on, ikinä ei ole puhtaat kädet tai kynnenaluset :)
Terä on leveä ja sillä voi tehdä leveää jälkeä...
 ...tai kapeaa jälkeä...
 ...tai vielä kapeampaa jälkeä. Tuo valkoinen tussi on ihana! Sillä saa niin kätevästi artin sivuille valkoista. Ei tarvitse pensselin ja maalien kanssa leikkiä.
 Tusseilla voi tehdä erilaisia jälkiä sivulle, mitä vain keksii. Vain mielikuvitus on rajana.
Näiden kanssa on helppo tehdä sivuja, jos ei jaksa kaivaa pensseleitä ja maaleja ja vesiastiaa esille. Tai jos haluaa olkkarin sohvalla tai tuolilla tehdä helppoja sivuja. Mie tykkään! Kannatti haaveilla näistäkin ja ennenkaikkea toteuttaa se haave. Hetkeäkään en ole katunut, vaikka aika kalliit ovatkin.
Ainoa väri, jota kaipaan, on ruskea. Yllättäin, mutta joskus ruskeakin on kiva väri sivulla. Etenkin, jos haluaa tehdä vintage-tyyppisiä sivuja. Mutta, silloin täytyy sitten kaivaa ne maalit esille.

Nyt miun täytyy kuitenkin lopettaa, kun ruoka on ihan heti valmis ja pitää käydä syömään.
Mukavaa sunnuntain jatkoa ja uuden viikon alkua!

torstai 16. huhtikuuta 2015

Torstai

Monta art journal sivua on jäänyt välistä, kun en enää nykyään viitsi kaivaa kameraa esille. Ja kuvien siirto ja muokkauskin vie mukamas niin paljon aikaa, etten viitsi sitäkään tehdä. Ja onhan siitä nyt niin suuri vaivakin, ainakin olevinaan. Siitä mennään, missä aita on matalin. Eli harrastan nykyisin kuvien ottamista Samsungilla, siis puhelimella, koska kuvat voi lähettää Picasaan langattomasti ja sitten koneella muokkaan vähän esim. lisään valoa. Kuvat on pieniä, ehkä puhelimen asetuksissa on jotain, jota en ole vielä keksinyt. Mutta ihan oikeasti se on hyvä kiireisen apuväline. Siis se puhelin.
En mie sitä puhelimena kuitenkaan käytä, vaan ihan Instagrammia ja kuvien ottamista varten se miulla on, kun ei maksanut mitään. Miehen vanha kun on. En mie peruspalikkaa kummempaa puhelimena tarvitse, kun en koskaan käy missään muualla kuin töissä tai kotona. Eniten töissä.

Ja kun yritän pysyä ajan tasalla noissa Journal52:ssa ja Journal Journeyssä, joudun ihan oikeasti karsimaan kaikkea tekemistä.
Ihan hyviä näistä kuvista kuitenkin tulee tuolla puhelimella.
Tässä 15. viikko Journal52: een. Aiheena Cards/kortit:
Käytin journal korttia ja leikkasin poalaset pelikorteista tähän. Suihkuttelin taustalle maaleja tai musteita vai mitä ne nyt on, Mod podgella liimasin palan tulostetusta kuitista (vintage kuitti jostain netin syövereistä), leimailin tekstiä ja pilkkuja Archival inkillä ja teippasin kahta eri washi-teippiä ja miun uusimmat ihanuudet: Clas ohlsonilta ostetut akryylitussit (nämä, jotka linkissä näkyy, olivat juuri tämän hintaiset, mutta hyllyssä oli myös neonväriset samanlaiset ja samankokoiset tussit hintaan 6,90€!! Melkein ilmaiset, kun normaali hinta oli yli 30€). Ja sitten käytin tätä huipputuotetta: permaball-kynä, jonka tilasin Verkkokauppa.com:sta, kun Clasulla ei sitä enää ole. Jokaisen mixed media ja art journal harrastajan unelma: kynä, joka piirtää mihin vaan ja on kuivuttuaan pysyvä. Mie kyllä olen onnistunut sotkemaan sillä ja se on levinnyt, kun päälle olen jotain pistänyt, mutta ehkä se ei ollut täysin kuiva. Mutta viimeistelypiirtelyihin ja kirjoittamiseen ihan huippu.
Tämä ei ollut maksettu mainos, vaan ihan käyttäjänä haluan antaa hyvän vinkin muille harrastajille.

Että tämmöstä, tulikin pidempi sepustus kuin suunnittelin.
Mie tässä taas odottelen aikaa kuluvaksi ja lähden iltavuoroon. Pitää yrittää keksiä jotain pikkupuuhaa, ettei aika tule niin pitkäksi ja tylsisty kokonaan.
Mutta nyt taidan kuitenkin lopetella ja lähteä tekemään jotain. En vaan tiedä, mitä.
Kivaa torstaita!

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevättä ilmassa

Tervehdys kaikille (jos tänne vielä joku eksyy :) )!
Tämän viikonlopun olin töissä. Nyt olen tunnin ollut kotona ja täytyy sanoa, että ilma on mitä ihanin. On niin lämmin, Accuweather näytti +13°C ja aurinko välillä pilkistelee.
Pyöräilykausi on avattu eilen jo. Tänään oli vain vuoriton fleecetakki päällä töistä tullessa ja meinasi tulla hiki. Kumpa vain jatkuisivat tälläisenä nuo ilmat ja voisi pyöräillä joka päivä. Mutta huomiseksi on jo luvattu räntäsadetta ja räntäsateessa polkeminen ei innosta yhtään.
Muuta kuvaa miulla ei tähän ole tarjolla kuin ystävämme Nasu:
Nyt, kun kerrankin otin itseäni niskasta kiinni ja kävin päivittämään blogia, akku loppuu kohta koneesta ja täytyy lopettaa näin lyhyeen. Eipä miulla kyllä tämän kummempaa asiaa ollutkaan :)
Hyvää sunnuntain jatkoa ja uutta viikkoa!

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lankalauantai

Halusin vain toivottaa kaikille Hyvää Pääsiäisen aikaa!
Kera eilisen kuvan. Vähän meni pieleen, kun unohdin kesken kaiken, miten tämä piti tehdä. Eli meinasin maalata reunukset vihreällä ja laittaa keltaista vain munien ympärille. The story of my life!
Nimittäin tuo unohtelu. Muisti on mennyt niiiin huonoksi, että kerran jo välähti mielessä, että näinköhän miulla on alkava dementia.... Se voi nimittäin iskeä melkosen nuorillekin.
Joka tapauksessa Kivaa Pääsiäistä!