torstai 26. helmikuuta 2015

Omatekoisia leimoja

Hups, vierähti viikko edellisestä. Olin luvannut itelleni, että bloggaan 2x viikossa, ainakin. Nyt olisin kyllä ehtinyt ihan hyvin, mutten osannut tarttua tähän.
Lupasin teille näyttäväni omatekoisia leimoja. Tässä tulee niistä osa.

Ensimmäinen satsi on tehty niin, että saunan pefletti vaahtomuoveista leikkelin erilaisia kuvioita (oli siis avaamaton pakkaus, kun ei niitä saunassa ole voitu käyttää, kun Nasu syö kaikenlaista tuollaista pehmeää). Kuviot on liimattu kissanruokabokseista leikattuihin pahvin palasiin sekä muihin paksuihin pahveihin. Näitä leimoja voi hyvin käyttää joko leimasinmusteen kanssa tai sitten akryylimaalin kanssa. Tosi käteviä art journalissa.
 Toinen satsi on tehty leikkelemällä vanhoja pyyhekumeja askarteluveitsellä. Näitä voi käyttää samalla tavalla kuin edellisiä. Kaupan valmiita akryylileimoja en viitsi tällä tavoin käyttää, kun ne voivat mennä pilalle.
 Tässä esimerkkejä leimojen käytöstä.
Peflettileimoja olen tehnyt lisääkin viikonloppuna. Tässä art journal sivu, jossa käytin uusia leimoja.
Leikkasin ja liimasin kolmioita ja nuo ympyräpötköt. Ainakin ne on uusia, en muista, millaisia muita tein.
Sivu on tehty Journal journeyyn. Sivupalkissa on linkki sinne, jos haluat tietää asiasta enemmän.

Tämmöistä tällä kertaa, ensi kerralla jotain muuta :)
Mukavaa torstaita kaikille!

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ompelua

En ole pitkiin aikoihin ommellut yhtään mitään, mutta eilen yhtäkkiä päätin ommella meidän halpistabletille kotelon, jonka avulla se pysyy pystyssä. En nimittäin yhtään tiedä, saako sille edes ostettua mistään minkäänlaista koteloa. Tämä on Lenco merkiltään ja pari kesää sitten ostettu.

Miulla oli paperikassissa valmiiksi leikattuja tilkkuja. Yhtään en kyllä muista, mitä varten olen niitä joskus vuosia sitten leikannut. Jotainhan mie niistä taisin suunnitella, mutta en vaan muista, mitä :)
Aikani katselin kuvia Pinterestistä ja etsin ohjeita, mutta koska tämä on Lenco ja halpa, ei niistä saanut ideoita minkäänlaisia. Tämä kun tekee sellaisen tempun, että jotkut sivut toimivat vain pystyasennossa ja jotkut myös vaaka-asennossa. En tiedä, onko kaikissa laitteissa se sama ominaisuus, vai onko se vain tässä.
 Olen joskus ommellut kantopussin tälle. Ihan ensimmäiseksi purin sen ja käytin pehmustetut osat tähän. Eli "vanutettu" kangas, väliin paksu pahvi ja päälle kangasta. Kulmiin ompelin kuminauhat, jotka olisin voinut laittaa mustana, mutta ajattelin, että valkoinen sopii paremmin
 Nauhoja tuli joka reunaan. Aina ylhäältä tiukasti kiinni ja alhaalta löyhemmin. Alaosan sidotut nauhat estävät osien leviämisen ja pitävät tämän pystyssä.
Alla olevasta kuvasta näkyy, että kangas ei riittänyt ihan siitä puretusta pussista. Jouduin ompelemaan siksakkia reilusti, kun ei voinut kääntää sisälle. Eipä se meitä haittaa.
 Tässä sitten näkyy, miten tätä voi myös pitää. Esim. kuljetustilanteessa voi tehdä tälläisen voileivän. Tai enemmänkin tästä tulee se yksi keksijäätelö mieleen. Tiedättehän: keksiä päällä ja alla ja välissä jäätelöä. Mitä se nyt olikaan nimeltään :)
Joku voisi ajatella, että nuo nauhat on hankalat, muttei näitä jatkuvasti tarvitse sitoa ja avata. Enimmäkseen mie käytän tätä pystyasennossa, joten kaikki sovellukset toimii.
 Tässä keittokirjatelineessä sitä säilytetään. Johto, joka tuossa näkyy, liitetään kaiuttimiin ja voi kuunnella musiikkia tai radiota (kuten olen aiemminkin tainnut kertoa). Ajattelin nimittäin, että sitä voi edelleenkin säilyttää tuossa, vaikka pystyssä pysyykin nyt.
Sylissä pitäminen helpottui kyllä kovasti. Ei tarvitse kasata hirveää kasaa tyynyjä syliin, että saisi tuettua sen. Niiden tyynyjen alla nimittäin tulee kuuma! :)

Miulla on kalenterissa kerättynä bloggausideoita valmiiksi, mutta tämä oli nyt tämmöinen ekstempore- postaus. Ideoiden kerääminen kyllä helpottaa kovasti, eipähän tarvitse jatkuvasti miettiä, mistä kirjoittaisi. Miulla kun on aika välillä kortilla. Mutta sen päätin tässä päivänä eräänä, että koska olen näin kauan (vuodesta 08) blogannut, en tätä kovin hevillä lopetakaan. Aikaa täytyy löytyä ja kaikki keinot on sallittuja. Eli niiden ideoiden kerääminen muistiin ja kuvien ottaminen valmiiksi silloin, kun aikaa on.
Ja nyt mie lähden ihmettelemään, mitä iltapalaa sitä söisi ja sitten katsotaan Netflixistä Stargate Universen 1 jakso, kohta nukkumaan ja aamulla viideltä ylös. Että semmoset suunnitelmat :)
Mukavaa illan jatkoa ja hyvää yötä!

maanantai 16. helmikuuta 2015

Neulontatuolin uusi elämä ja muuta höpinää

Miulla on tänään vapaapäivä. Aamun ylösnousu oli karu! Ulkona oli -21°C ja sisällä +17°C! Ei se ulkolämpötila haitannut, vaan se sisälämpö. Ensimmäisenä villasukat jalkaan ja villatakki päälle sekä lämpöä lisää. Jos ulkona on lämpöasteita, meillä ei ole kaikki patterit päällä, vain ilmalämpöpumppu. Ja sitten sen aamusta huomaa, jos ulkolämpö heittää parillakymmenellä asteella. Sama lämmitys ei riitäkään. No, nyt on kuitenkin lämmennyt jo vähän. Aurinkokin paistaa ja hieman lämmittää taloa.

Josta pääsemmekin asiasta viidenteen. Tein itselleni askarteluun ja art journaliin kärrin, jota on helppo kuljetella olkkariin. Miulla ei ole sitä ihanaa Ikean kärriä, vaan taitaa olla joskus 10 vuotta sitten tilattu Hobby hallista. Joskus tämä toimi myös neulontakärrinä ja tein siihen suojaverhon. Siitä taitaa olla täällä blogissakin juttua. Löysin sen: tästä pääset katsomaan vaunua tarkemmin
Huomasin tuossa kerran, että en enää neulo. En ole neulonut varmaan kahteen vuoteen, paitsi sukkia, tiskirättejä, pesimiä tai huiveja. Etenkin joululahjaksi ja sitä varten en tarvitse enää kärriä. Neulontatarvikkeet on yhdessä arkussa. Josta kerron toiste.
Ja kun en neulo, en tarvitse enää neulontatuoliakaan, paitsi, että tämä sama tuoli on edelleen käytössä. Nyt se on nimeltään askartelu- ja telkkarin katselutuoli.

Tässä on ihana iltaisin istua ja askarrella, kirjoittaa kalenteriin, kuunnella tabletilta radiota tai musiikkia tai katsella telkkaria. Sen verran vielä tuosta vaunusta, että se verhon osa, mikä oli ennen edessä, on nyt takana. Ihan vaan, etten sotke sitä musteella tai väreillä. Tuo pinkki juttu on kannettavan sylissäpitopöytä, joka toimii myös piirtämis- tai kirjoituspöytänäkin sylissä.
Korin päällä on erilaisia värikyniä. Likkojen vanhoja puuvärejä, erilaisia vesivärejä (3 erilaiset), tusseja, puuvesivärejä, teroitin ja vesisuihkepullo sekä kimallusliima.
Roskiskin löytyy sivusta, ettei tarvitse kannella isoa roskista erikseen mukana.
Ylälaatikosta löytyy erilaisia kyniä, kirjoja ym.
Seuraavassa laatikossa lisää kyniä, leimasin musteita sekä paperia ja pelikorteista tehtyjä sabluunoita. Kerron niistä enemmän toisella kertaa.
Seuraava laatikko on omistettu erilaisille leimasimille. Läpinäkyvät leimat on eri paikassa. Näillä pärjään olkkarissa tai kesällä jopa pihalla. On omatekoisia, saatuja ja ostettuja.
Alalaatikossa on klemmareita, haaraniittejä, liimoja ja teippejä. Nestemäinen liima on askartelupöydällä. Tuo Pirkan liimapuikko on tosi hyvä, sillä pärjään ilman isoa liimapulloa. Eikä maksa kuin 99 senttiä.
Tälle kärrylle on paljon käyttöä. En vietä enää niin paljon aikaa askarteluhuoneessa, vaan olkkarissa aika paljon istun ja kuuntelen telkkaria, jos en sitä katso.
Mutta nyt taidan lähteä kahville ja syömään jotain. Eilen paistoin pullaa ja tehtiin laskiaispullia reilusti, nam!
Mukavaa alkavaa viikkoa!

lauantai 14. helmikuuta 2015

Helou ja hyvää ystävänpäivää!

Kokeilen nyt uudestaan bloggaamista. Eilen illalla yritin, muttei siitä mitään tullut. Sain hyvin vaikeasti kirjoitettua kaiken, mutta julkaistua en saanut. Koko ajan tämä pompautti ponnahdusikkunan: valitettavasti emme voi toteuttaa pyyntöäsi, eli ei edes tallentanut välillä kirjoituksia ja lopulta ei julkaissutkaan.

Mutta itse asiaan. Lupasin kertoa doodling/piirtelystä ja piirtelymalleista.
Mie tein niin, että Pinterestiin pinnasin erilaisia piirtelymalleja, tulostin niitä ja otin sen entisen Hobonichi-vihon käyttöön. Laitoin osaan myös talteen sivun, josta alkuperäinen kuva on pinnattu. Mikä muuten pin on suomeksi? Ei harmainta hajua.

Eka sivulla on helppo tähden teko-ohje. On muuten hyvä ohje! Koskaan en ole osannut tähteä piirtää kunnolla, paitsi nyt. Lisäksi sulan sekä yhdenlaisen kukan piirtämisohje.
Toisella sivulla on erilaisia kukkia ja koukeroita.
Seuraavalla sivulla on lisää kukkia, kirjoitusmalleja, raameja ym.
Erilaisia fontteja olen harjoitellut useammankin sivun. Tässä niistä osa.
Näistä sivuista on helppo etsiä inspiraatioita tai kuvioita kalenterin koristelemiseen tai art journaliin.
Mie pidän kalenteria, johon kirjoitan päivittäin pintapuolisesti päivän tapahtumat, säätilan ja ruuan, mitä on syöty. Yhdellä aukeamalla on koko viikko (sopii miulle paremmin kuin Hobonichi). Jokaisen viikon aukeaman koristelen jollain tavalla, joko piirtelemällä tai liimailemalla tarroja tai muita kuvioita. Sitä kalenteria en ehkä koskaan täällä esittele, se on henkilökohtainen. Kunhan vain mainitsin, mihin näitä piirtelymalleja tarvitsen.
Miulla on muovitaskussa tulostettuna erilaisia piirtelymalleja, joita voin piirrellä kun ei ole muuta tekemistä.

Oikein hyvää ystävänpäivää!

maanantai 9. helmikuuta 2015

Hobonichi/Fauxbonichi

Maailmalla on villitys päällä. Miun piti tietenkin kokeilla sitä, kun niin moni on tästä asiasta niin innoissaan. Se on almanakka, planneri, kalenteri nimeltään Hobonichi <- tuota linkkiä klikkaamalla pääset katsomaan Hobonichi kauppaan. Hobonichi on japanilainen keksintö ja japanilainen kalenteri.
Kovin harva varmaankaan lähtee tilaamaan Japanista yhtä kalenteria, jonka hinta saattaa kivuta aika korkeaksikin. Siihen ongelmaan on kehitetty Fauxbonichi <- linkki vie Tumblrin kuviin.
Fauxbonichi on siis itse tehty/ DIY Hobonichi. Moni on tilannut netistä jonkun ruutuvihon ja tehnyt itse päivittäiset jutskat.

Mie en tilannut sitä japanilaista versiota, vaan päätin kokeilla tuota DIY versiota.
Miulla oli ruutupapereita, jotka liimailin yhteen toisesta reunasta, tein siihen kannet ja vähän jesaria/ilmastointiteippiä ja siinä se on:
Jesarin väritin permanent tussilla ja siitä tulikin ihan kiva.

Ja sitten itse asiaan. Hobonichin/Fauxbonichin tarkoitus on piirrellä päivän tapahtumia kirjoitusten kera. Tai sitten siihen voi liimailla kuvia tms. Ihan mitä itse haluaa.
Peitin tekstit, kun miun päivät on niin tylsiä, ettei niistä kannata lukea mitään kenenkään.
Vasemmalta alkaen: miun art journal, maalaus- ja piirustusvälineitä (mitähän tuo ylimmäinen esittää, en muista :) ), stereot askarteluhuoneessa, puhelin, tietokone, eväät, tabletin kautta kuuntelin radiota, vispipuuro kipossa, kahvit, pyykki....
Kokeilin tuota systeemiä kokonaiset 5 päivää. Huomasin nimittäin, että joka päivä olisi pitänyt piirtää joko telkkari tai kahvikuppi tai tietokone. Hmm.. ei kovin mielenkiintoista jälkikäteenkään katseltuna. Eli tuo villitys ei sitten ollut miun juttu, taaskaan. Kokeilin tuota nimittäin jo Marraskuussa ja silloinkin lopetin parin viikon jälkeen. Nyt se on uskottava, ei sovi miulle.

Jollekin toiselle se voisi vaikka sopiakin. Jos kiinnostuit, kokeile ihmeessä. Eihän sitä tarvitse jatkaa, jos ei siitä tykkää. Tuo on toisaalta helppo tapa tehdä art journalia, eikä tarvitse paljoa tarvikkeitakaan. Piirustusvälineet ja ruutuvihko, siinä se.

Seuraavalla kerralla esittelenkin sitten tuon kirjasen uusiokäytön. Vai miten se sanotaan. Uudessa käyttötarkoituksessaan.
Mutta nyt, mukavaa alkavaa viikkoa!

torstai 5. helmikuuta 2015

Uusi innostus

Tavallaan tämä miun uusi innostus ei ole ihan uusi. Se liippaa art journalia aika läheltä. Aiemmin en koskaan juurikaan itse piirtänyt yhtään mitään, kun en koe olevani tarpeeksi hyvä siinä. Nyt kuitenkin viime aikoina olen innostunut kokeilemaan rajojani senkin suhteen. Ja niinhän ne sanovat, että harjoitus tekee mestarin. No, ei miusta ihan mestaria tule, mutta ehkä hieman parempi kuitenkin.
Silti, vaikka en ole mitenkään hyvä piirtämisessä, haluan jakaa nämäkin kuvat teidän kanssanne. Ja ehkä jopa rohkaista jotakuta kokeilemaan omia rajojaan ja innostaa piirtämään.

Tässä harjoittelin puiden maalaamista akryylimaaleilla. Opetus löytyy täältä. Hiiriperhe kengässä on leima, joka sopi miun mielestä hyvin tähän harjoitukseen. Leimakuva on väritetty vesiliukoisilla puuväreillä sekä vesiväreillä. Lumi kuusen oksilla on gessoa.
Tämä harjoitus on tältä päivältä. Avasin Pinterestin ja siellä oli kuva ruususta ja päätin kokeilla, osaisinko piirtää sen. Käytin pelkkää lyijykynää ja taustaan vesiliukoisia värikyniä.
Tässä harjoittelin sulkien piirtämistä ja värittämistä sekä netistä löytämiäni piirtelymalleja.
Näytän tässä lähiaikoina kirjasen, jonka itse tein ihan näitä (doodling) piirtelymalleja varten. Tai alunperin se oli ihan muuta asiaa varten, mutta rupesin harjoittelemaan siihen lopulta piirtelyjä. Siitäkin kokeilusta kerron toisen kerran.
Viimeisenä tällä erää näytän, kun opettelen koko ajan ja jatkuvasti piirtämään ihmisiä.
Piirtäminen onnistuu ihan ok, mutta värittäminen on miun kompastus. Etenkin hiukset ja ihon valot ja varjot. Eikä tuo vartalon torsokaan kyllä mikään kovin hyvä ole...
Ei ole kovin luonnollisen näköinen, mutta ei se tahtia haittaa. Miulla on yksi kirja ihan pelkkiä piirtämisiä varten. Nämä ovat otteita art journal-kirjasta.

Ja nyt te varmaan ihmettelette, kun puhun piirtämisestä ja piirtelystä. Piirtäminen on drawing englanniksi ja piirtely on doodling. Ja tämä piirtely on erilaisten kuvioiden tekemistä, jota moni harrastaa esim. puhelimessa ollessaan. Nämä esittelen teille myöhemmin.

Täytyy kyllä sanoa, että vitsit, että mie rakastan tätä miun harrastusta! Nimittäin art journalia kaikissa muodoissaan. Voi piirrellä, väritellä valmiita kuvia tai leikata ja liimata. Ihan mitä tahansa. Mistä tulikin mieleeni, että miulle tulee 3 vuotta täyteen tämän kuun lopussa siitä, kun löysin tämän lajin. Ihan mahtavat vuodet ovat olleet :) Ja valmistuneita kirjojakin on kertynyt lähemmäs 10. En ole ihan varma kuinka monta tarkalleen ottaen.

Taidan lopetella nyt tähän, olkaa armollisia, älkääkä ihan lyttyyn haukkuko näitä miun tuherruksia :)
Vaikka eihän kukaan miun lukijoista ikinä mitään ikävää ole sanonutkaan, kiitos siitä! Mutta jos joku ohikulkija näkee nämä...heistä ei koskaan tiedä :)
Nähdään taas! Mukavaa torstaita!
P.S: Mie jatkan loman viettoa, loppusuoralla ollaan ja maanantaina töihin.