sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Viikko #5: Pikkuinen tuunausprojekti

Yhtenä päivänä katselin Youtubesta videoita askarteluhuoneista ja etsiskelin vinkkejä omaani. Sellaisen vinkin sain, että kamalaa, jos askarteluhuone on yhtä kaaosta. Eräässä videossa oli kaikki ihan sekaisin ja koko huone täynnä kaikenlaista askarteluroinaa. Leimat, paperit, leikekuvat, tarrat, kaikki oli sekaisin.
Miulla on ollut leimat yhdessä paikassa, paperit toisessa, tarrat kolmannessa jne. Kaikilla pitää olla oma selkeä paikkansa, että niitä tulee käytettyä ja ehkä antaa siten luovuudelle enemmän tilaa.
Voihan se olla, että joku viihtyy sotkussa ja meitähän on joka lähtöön. Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta.
Mutta mie tykkään järjestyksestä, ei kuitenkaan tiptop pidä olla, vaan silleen, että tietää missä mikäkin on.
Mie sitten rupesin pilkkomaan tavallista ruskeaa pahvilaatikkopahvia, maalaamaan sitä valkoiseksi ja tälläinen siitä sitten tuli:
Tein siis tilanjakajia(?) laatikoihin. Tarvikkeina oli ruskea pahvi, valkoinen maali+gesso pohjalle, Tilda-paperi ja sähköteippi. Sähköteippiä laitoin jakajien yläreunaan, että tulisi siistimmät reunat. Maali oli vielä kuvan otto hetkellä kosteaa, joten teippi ei kestä. Meinaan liimata teipit paremmin tänään. Mutta miun oli pakko ottaa eilen kuvat, että saan otettua vähän vaihekuviakin, eikä pelkkää lopputulosta.
Tästä lähdettiin, ihan tavallinen laatikko:
....joka on myös hieman reissussa rähjääntynyt (likkojen koulupöydästä alaosa, molempien pöytien laatikko-osat on miulla käytössä, kaapit ei ole tallessa)
Tässä näkyy tykötarpeet:

Ja loppuun vielä lopputulos, jonka siis vielä tänään parantelen, kun maalikin on kuivaa ja rupeaa särkylääke auttamaan.
Miulla on oikean lapaluun ja selkärangan välissä joku kipeä lukko, joka hankaloittaa hengittämistä ja lattialle kumartumista. Tai ylipäänsä liikkumista mihinkään suuntaan.
Tässä vinkki liikkeestä, jonka yleensä teen, kun  tämä lukko tulee.
Käy selälleen lattialle kädet suorana pään yli ja vetäise muutaman kerran lapaluut äkkiä yhteen. Ei ne kyllä kovin äkkiä mene, mutta se pitää olla äkillinen liike.
Aina se liike on miuta auttanut, vaikkakaan ei ihan heti, mutta kiputila on mennyt ohi päivässä parissa. Nyt on kipu kestänyt jo monta päivää ja vasta äsken muistin tuon liikkeen, saa nähdä, auttaako enää.
En mie kyllä eilenkään muistanut edes särkylääkettä ottaa. Mie olen jotenkin niin huono syömään särkylääkkeitä, etten vaan muista. Elämä alkoi olla jo niin rankkaa illalla, että en voinut haukotella ja kaikenlainen liikkuminen sattui. Vasta kun mies sanoi, että ota särkylääke, muistin sen ottaa. Samalla hän voiteli kipukohdan Voltarenilla ja voi jumankekka! Elämä helpotti kummasti, kyllä oli kivaa haukotella! :)
Nyt mie otin heti herättyä (heräsin kamalaan kipuun ja oikea käsi oli puutunut ja kipeä olkapäästä sormenpäihin) särkylääkkeen, mutta ei se mitään auta. Ainakaan vielä.

Mie tässä juuri kävin miettimään, että voiko kipuun turtua? Kun mie kuitenkin sain nuo laatikon jakajat tehtyä ja järjestettyä askarteluhuoneen uusiksi. Tai ehkäpä sitä kipua ei huomaa, kun on kivaa. Nii-in, miusta on kivaa järjestellä....
Tai sitten miulla on korkea kipukynnys. Niin tai näin, mie tein Facebookissa testin, että minkälainen suomalainen olet ja vastaus oli: Sisukas, täynnä sitä kuuluisaa suomalaista sisua. Jep, ehkä se on sitten sitä.
Nojoo, ensi viikolle on luvattu hellettä.
Nauttikaa kauniista ilmoista ja luvatusta lämmöstä!
Mukavaa alkavaa viikkoa!