lauantai 31. elokuuta 2013

Laiska bloggari

Olen ollut laiska bloggaamaan, mutten muuten. Olen tämän viikon ollut vanhassa työssä ja se on totaalisesti vienyt kaikki mehut. Juuri mitään en ole saanut aikaiseksi, askarteluja kylläkin.
Aloin tekemään vuoden 2014 kalenteria ja jokunen kuukausi onkin valmis. A4 paperille tulostin alaosaan kalenterin ja yläosaan jätin tilaa koristelulle.
Tähän kalenteriin ajattelin käyttää leimoja ja tulostettuja kuvia. Saa nähdä, riittääkö niitä joka kuulle.
Ensimmäinen on Gorjuss-tyttö kirjan ja värikynien kanssa, art-leima (tuli erään lehden mukana) sekä kukkaleimoja ja reunaleimasin.
 Heinäkuun kuvassa leimoja on puu, mehiläiset, nalle, hunajapurkki, ötökät ja tuo kasvi, muut on itse piirretty paitsi aurinko on sabluuna.
 Maaliskuussa on tulostettuja kuvia.
 Toukokuussa erään lehden mukana tullut leima, pitsileima, kakkupaperia, washiteippiä ja siirtokuvia.
Näitä olikin mukava tehdä ja väritellä. Mukavaa ajankulua, jos ei muuta jaksa tehdä.
Nyt taidan lähteä jatkamaan kuvien etsiskelyä ja värittelyä. Mukavaa lauantaita!

perjantai 23. elokuuta 2013

Luontotaidetta ja jotain muuta

Ensin sitä jotain muuta.
Eilen harrastin vähän art journalingia. Käytin taas niitä positiivisuuskortteja ja valitsin sopivan siihen hetkeen.
 Liimasin paperinpalasia ja lävistettyjä kukkia, maalasin akryylimaaleilla taustaa. Tyttö on aito 70-luvun kaavasta otettu. Tiedättehän niitä, joita saa ompelukaupasta ostaa? Tämä on juuri sellainen. Äiti antoi miulle aikoinaan muutaman erilaisen kaavapussin ja tässä eräänä päivänä muistin niiden olevan vintillä.
Tuskin tulen koskaan ompelemaan niistä mitään, mutta näihin hommiin ne on onnen omiaan.

Ja sitten sitä luontotaidetta. Toissapäivänä huomasin ison hämähäkin verkon pihalla. Sitä katsellessa tuli sellainen olo, että siitä on pakko ottaa kuva.
Pari suht onnistunutta kuvaa sain. Tässä toinen niistä.
Ei miusta kyllä mitään valokuvaajaa taida vieläkään tulla, mutta tulipahan räpsäistyä. Huvin vuoksi, ajan kuluksi ja urheilun kannalta (urheilua oli se osuus, kun kävin hakemassa kameran sisältä).
Eikä miulla tässä mitään asiaa ollut, kunhan höpisen joutavia.
Enkä niitäkään tämän enempää, nähdään taas!

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Viikonloppu Tampereella

Odottelen tässä, että ruoka valmistuu ja samalla siirtelin kuvia kamerasta koneelle. Tampereen reissu on heitetty ja voin sanoa, että hauskaa oli! Parhaat häät ikinä!
Harmi kyllä, hääkuvia en tänne voi laittaa, kun ei ole tullut kysyttyä lupia ja joka kuvassa vilistää ihmisiä. En viitsi päättöminäkään niitä laittaa :)
Joten saatte tyytyä maisemakuviin.
Matkaan lähdettiin perjantaina klo 14:30 ja illan hämyssä oltiin perillä.
Matkalla pysähdyttiin Kausalassa syömään ja ruoka oli tosi hyvää. Buffetissa oli tarjolla mm. Karjalanpaistia ja sitruunakalaa ym.
Kausalasta jatkettiin matkaa (väärään suuntaan) ja Heinolassa pysähdyttiin kahville. Siellä oli sellainen Teboilin huoltoasema, jossa oli maantien toisella puolella osa huoltista, käytävä meni maantien yli ja huoltis jatkui tien toisella puolella. Se oli hieno, harmi, ettei ollut siinä vaiheessa kameraa mukana.
Tosiaan, illan hämyssä saavuttiin hotellille (josta unohdin ottaa päiväsaikaan paremman kuvan).
Hotelli oli Scandic Rosendahl, valtavan iso ja hieno. Koko hotelli ei edes mahtunut kuvaan, kun otin liian läheltä. Hotelliaamiainen kahtena aamuna oli taas elämys! Niin paljon syömistä, että molempina aamuina sai erilaisen aamupalan. Ja vieläkään ei tullut kaikkea maistettua.
Tuohon hotelliin voisin mennä joskus ihan huvin vuoksi, etenkin kesällä....
Nimittäin hotelli on Pyynikin rannassa. Ja Pyynikissä on monta rantaa, kesäteatteri, kesäterassi ym.
Ranta numero 1:
Ranta numero 2:
Ranta numero 3:
Suihkulähde:
Korkealle kalliollekin kiivettiin, mutta miulle tuli kiire alas. Iski nimittäin korkean paikan kammo...

Perjantaina illalla syötiin vielä hotellilla iltapala, paljon muuta ei ehdittykään. Lauantai aamuna kierreltiin rantoja ja puolen päivän jälkeen lähdettiin Tampereen keskustaan, siskon kanssa oli treffit siellä. Ei me paljoa keskustaa nähty, mutta Stockmanilta ostettiin meikkejä ja sateenvarjot (siinä vaiheessa nimittäin satoi kovasti vettä), Coffee Housessa käytiin kahvilla ja siskon hotellille suunnistettiin kartan avulla :) Mie olen aikas hyvä lukemaan karttaa :)
Hääpaikalle mentiin taksilla ja taas jouduin kartan lukuun, taksikuski ei nimittäin ollut koskaan 14 vuoden uransa aikana käynyt siellä, minne me oltiin menossa :) Hyvin löydettiin perille kuitenkin.
Häissä oli kolme eri bändiä soittamassa, Buffet-tarjoilu, josta sai ruokaa ja juomaa. Yhtään perinteistä leikkiä ei ollut, mikä oli tosi hyvä juttu! Tunnelma oli vapautunut ja iloinen. Oli tuttuja ja tuntemattomia. Juttu luisti tuntemattomienkin kanssa hyvin ja osa tutuista oli sellaisia, joita olin nähnyt joskus polvenkorkuisena viimeksi.
Hyvissä ajoin oltiin hotellilla ja ajoissa sunnuntaina lähdettiin kotia päin.
Reissu oli kokonaisuudessaan hyvin onnistunut ja ihana piristysruiske arjen keskelle. Me niin harvoin käydään missään, että oli kiva käydä kerrankin reissussa.
Nyt taitaa ruokakin jo kohta olla valmista, joten toivottelen teille kivaa keskiviikkoa!

tiistai 13. elokuuta 2013

Positiivisuutta

Löysin jokin aika sitten eräitä positiivisuus-kortteja järjestelyvimmassani. Nämä on luultavasti tulleet joskus Yves Rocherin lahjana, en kyllä ole ihan varma. Joitain Frantsilan kortteja ne on ja muistan niiden mukana tulleen ohjeen, jossa käskettiin nostamaan yksi kortti ja lukemaan se ja päivän mittaan toistelemaan sitä.
Jotenkin niin se meni. Ajattelin, että voin jollain tavalla käyttää niitä askarteluissa ja niinhän siinä sitten kävi, että yksi niistä on leikelty ja osana art journal-sivua.
Tytön kuva on leikattu postikortista, joka on ostettu Wolkoffin talomuseosta. Vaatemuotia vuodelta 1945.
Leimoja ja lävistettyjä kuvioita lisänä.
Nyt ei kyllä jaksa enempää koneen äärellä istua, kun päivät pääksytysten siinä istuu. Jää blogien lukeminenkin tosi vähiin. Jospa sitä huomenna ja ylihuomenna saisi kaikki luettua, kun palaan hetkeksi entiseen hommaan. 
Perjantaina onkin Tampereen reissu tulossa, meinataan olla sunnuntaihin saakka. Serkku menee lauantaina naimisiin ja pariksi yöksi varattiin mökki leirintäalueelta. Seikkailua tiedossa :)
Meidän halppis-tabletissa on niin huono kamera, etten sillä rupea bloggailemaan. Mutta kuvia otan ja ensi viikolla tilannekatsausta. Ihanaa päästä vähän irti arjesta ja tehdä jotain uutta :)
Ihanaa, kun on jotain odotettavaa!
Mukavaa loppuviikkoa!

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Lemppari tv-sarja

Miun kaikkien aikojen suosikki tv-sarja on Tähtiportti. Se alkuperäinen. Se alkoi telkkarissa vuonna 1997. Aluksi katsottiin kaikki jaksot, mutta jossain vaiheessa se siirtyi esitettäväksi yöllä. Meillä ei ollut tallentavaa  boksia tai telkkaria, eikä videoitakaan, joten jossain vaiheessa sen katsominen jäi. Ja sitten kun oli tallentava laite ja sarja jatkui, oli sarjassa vaihtunut porukka. Loppujaksoja ei sitten katsottukaan.
Nyt, kun liityin Netflixiin, ruvettiin katsomaan sarjaa ensimmäisestä pilottijaksosta lähtien. Nyt on kaksi kautta jo katsottu, kahdeksan jäljellä :) Ja kun se loppuu, Stargate Atlantista on viisi tuotantokautta...
Miun oli pakko tehdä Stargatesta art journaling sivu.
Ja muuten, Teal'c on miun lempparihahmo, vallan mainio tapaus :)
Huomatkaa uffomies :) Perinteisesti pieni ja vihreä :)

Mie katsoin yksi ilta noita art journaling videoita Youtubesta ja eräs journalisti sanoi, että nämä kirjat ovat kivoja muistoja tuleville sukupolville. Että joku jälkeläisistä katselee näitä ja oppii tuntemaan isoisoisoisoäidin paremmin. Miun jälkipolvi näkee, että tää isoisoiso oli ufojutuista kiinnostunut höyrypää :)
Muistatteko vielä Juhan af Grannin sarjan, joka tuli joskus telkkarista? Mie en muista sen nimeä, mutta sekin tuli katsottua aikoinaan.
En mie oikeasti tiedä, onko ufoja olemassa ja onko avaruudessa elämää, mutta toivoisin, että on (vaikka ei se kyllä miun elämää hetkauta suuntaan, eikä toiseen, oli tai ei). Sitäpaitsi, kun miettii, että avaruus on iso ja monia planeettoja, olisiko muka niin, että maapallo olisi ainut, jossa on elämää? Tuskin miun elinaikana sitä saadaan koskaan edes selville.
Mutta onneksi on Tähtiportti, jossa ainakin on avaruusolioita. Ja Tähtiportista on tehty kolmastin spin off- sarja: Stargate Universe... mistähän sitäkin voisi katsella....
Nojoo, mie taidan lähteä blogikierrokselle.
Sii juu!

torstai 8. elokuuta 2013

Olkkari kokonaan valmis

Ja meillon myös matto :)
Kokeeksi laitettiin pienempi karvalankamatto ja se on nyt ollut viikon verran lattialla, puhtaana on pysynyt hyvin.
 Karvalankamatot ei olekaan olleet pariin vuoteen (tai ainakaan vuoteen) lattialla, kun jompikumpi karvakavereista oksensi siihen. Mietittiin, että millä sen saisi puhtaaksi ja tänä kesänä kokeiltiin sitten, että mies pesi painepesurilla meidän kaikki matot pihalla. Nämäkin lähtivät hyvin puhtaaks: vinkki teille, jotka mietitte tälläisten mattojen pesua.
Toisellakin puolella on matto pysynyt puhtaana, samaan aikaan laitettu lattialle kuin tuo toinen.
Tällä puolella on ruokailutila.
Ja kissojen uusi rakas lelu :) Tuo, jonka edessä Nasu makaa. Molemmat leikkivät innoissan sillä yksin ja meidän kanssa. Ostettiin se Biltemasta eikä maksanut kuin muutaman euron.
Julia on laihtunut viikossa 200-400 grammaa! Niskasta on lähtenyt läskipoimu, kyllä tämä tästä. Epämääräinen 200-400 grammaa johtuu siitä, että sylissä paino on eri kuin jos se yksin seisoo vaa'alla. Jatkossa mitataan sylissä.
 Tälläistä tällä kertaa. Yritän ryhdistäytyä tän blogin kanssa, kun tulee niin pitkiä taukoja välillä päivitysten kanssa. Nyt toivotan mukavaa loppuviikkoa (varoiksi, jos se ryhdistäytyminen ei onnistu)!

maanantai 5. elokuuta 2013

Arki koitti

Niin ne on lomat lusittu ja töihin paluu oli tänään.
Pikkasen vissiin jännitti, vaikken tietoisesti mitenkään erityisemmin jännitellyt. Mutta tyypilliseen tapaan yöunet jäi muutamaan tuntiin. Nukahdin joskus puolen yön jälkeen ja heräsin klo 4.45... 45 minuuttia ennen kellon soittoa. Vaan mikäpäs siinä, mie olen jo niin tottunut siihen, että unet menee milloin mistäkin syystä tai jopa ihan syyttä. Kuten vanhimmat lukijat tietävätkin.
Eräs asia, mikä nyt luultavammin vei unet, oli uuden työn alkaminen. Aiemmin jo kerroinkin, että syksyllä se alkaa. No, se alkoi tänään, vaikkei ihan syksy vielä olekaan. Sen verran voin kertoa, että istun toimistossa tietokoneen ääressä. Oli mukavaa olla paikallaan ja pitää kahvitauot ja ruokatauko pöydän ääressä eikä autossa.

Eräs projekti meillä alkoi viime keskiviikkona, nimittäin Julian laihdutuskuuri (vielä ei ollut paino tippunut yhtään eilen), saa nähdä miten käy. Ostettiin eläinkaupasta kevytruokaa ja ruvettiin mittaamaan annoksia.
Muistatteko, kun kerroin siitä, että matot on ruskeita viiruja täynnä? Eikä ole voitu pitää mattoja lattialla. Nyt laitettiin eteiseen ja olkkariin kokeeksi, vielä ei ainakaan ole viiruja tullut (siis Julia vetää persuksiaan pitkin mattoa), johtuneeko ruuan paremmasta koostumuksesta vai mistä.
Tuossa kuvassa näkyy hyvin, miten pulskassa kunnossa se on. Kuva on varmaan viime Joululta, mutta eipä Julle mihinkään tuosta ole vielä muuttunut. Toiveena olisi kilo tai kaksi (lähtöpaino 6,6 kg) pois ja unelmana matot joka huoneeseen.
Pienet on unelmat meikäläisellä :)
Olen mie pari sivua art journaliinkin tehnyt, mutten jaksa kuvata, katsotaan joku toinen päivä.
Nyt täytyy vähän huilia ja miettiä evästä huomiseksi.
Näkyillään taas joku päivä!