lauantai 30. maaliskuuta 2013

MM 30 Aarteen etsintä

Kiitos kommenteistanne ja tervetuloa uudet lukijat!
Miulla on ollut jotenkin kiirusta tai jotain, etten ole oikein blogeissakaan ehtinyt vierailla, saati kommentoida. Paitsi joitain blogeja.
Eilen ei kyllä kiirusta ollut, vaan olin aivan tajuttoman väsynyt. Vaihdoin sohvalta sänkyyn ja sängyltä sohvalle aina telkkariohjelman mukaan. Olkkarissa katsoin samaa kuin mies ja makkarissa kävin katsomassa Areenalta Donna Leonin elokuvan, kun tuo meidän telkkari ei ollutkaan tallentanut sitä, vaan oli vaihtanut tallennuspäivää ihan itsestään. Se aina joskus tekee niin. Kyllä ennen vanhaan oli VHS videot niin paljon parempia! Tallennus, eikun NAUHOITUS onnistui aina! Ennen vanhaan oli kaikki paremmin :) Tai sitten ei...
Ja sitten asiaan:
 Muistikirjamaaliskuussa on toiseksi viimeinen päivä. Ja toiseksi viimeinen tehtävä.
Tällä kertaa Aarteen etsintä.
Kerää sivullesi:

langanpätkä
hedelmätarra
pala kirjekuorta
muistilappu
jotain pyöreää
jotain vihreää
laastari

Meiltä ei löydy muita laastareita kuin noita perus-leikattavia ja yhdessä ainoassa banaanissa oli tarra - mikä säkä! Pyöreä on kakkupaperi ja muistilappu on näistä, mitä miun piti kerätä. Kirjekuoren palanen on joku vanha ja näköjään tahriintunut kuori, kahta eri vihreää kahden eri washiteipin muodossa. Langanpätkäkin mukana. En varmaankaan unohtanut mitään.

Kyllä muutes tuntuu oudolta, että huomenna tämä loppuu. Aamuvuoroaamuina mie olen käynyt heti kuuden jälkeen kurkkaamassa uuden tehtävän juuri ennen töihin lähtöä. Mitäs mie nyt teen? Kai se pitää ruveta lukemaan estareita: Etelä-Saimaan tekstiviestejä, joita lukijat on laittaneet. Niitä mie luin ennenkin aamupalalla. Oletteko muuten huomanneet MM:n osallistujat, että Maaliskuu on mennyt hirveän nopeasti? Miusta ainakin tuntuu siltä, kun normaalisti Maaliskuu on pitkä kuin nälkävuosi.
Ja tästä lähin täytyy itse keksiä omat askartelunsa.
Paitsi onhan miulla vielä tuo Mandala-haaste. Mutta siinä on nyt niin vaikea aihe, että taitaa jäädä väliin.

Mukavaa lauantaita kaikille!

perjantai 29. maaliskuuta 2013

MM 28 & 29

Edelliseen otsikkoon tuli yksi ämmä liikaa, siis M :)
Tällä kertaa tuli oikein.
 Eilinen aihe oli: Tahri sivusi. Päässä pyöri ja pyörii edelleen Eppu Normaalin Tahroja paperilla- biisi.
Otin suihkemaalit, suihkuttelin ja roiskin. Pakkohan se biisin nimikin oli tähän sitten laittaa. Kun kerran päässä rallattaa muutenkin.
 Tänään on: Hauska ja ärsyttävä sananlasku. Mie muistin, että se toinen sananlasku piti olla tyhmä. Olkoon nyt sitten tyhmä.
Guugletin sananlaskuja ja jossain oli lista erilaisia sananlaskuja listattuna. Niistä sitten valitsin pari, joita en ollut ikinä kuullutkaan. Pierujutut naurattaa aina :))
Miulla menee nyt suurin osa tästäkin Pääsiäisestä töissä, vain tänään on vapaata. Sekin on tyhmää,  kun pitää töissä olla ja muut viettää pitkiä vapaita...Mutta enää ensi viikko ja sitten viikon loma. Kyllä tän nyt jaksaa.
Teille onnekkaille vapaiden viettäjille toivotan:
Hyvää Pääsiäistä!

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

MMM 26 & 27

Eilen kysyttiin, mikä ärsyttää. Muutama juttu tuli mieleen:
Ihan tuli pikasivu. Yhtään en miettinyt, miten teen, kunhan tein.

Tänään pyydettiin kertomaan jotain kartan avulla. Ainut asia, mikä tuli mieleen oli aika, jolloin asuttiin Savonlinnassa todella lähellä Saimaata.
Täällä oli meidän ensimmäinen oma koti opiskelijakämpän jälkeen. Ennen opiskelijakämppää asuin kansanopistossa ja sitä ennen kotona äitin, iskän ja siskon kanssa.
Tällä paikalla on siis tunnearvoa. Pöllön takana oleva kuva on otettu parvekkeelta, joka on merkitty nuolilla toiseen Google street view-kuvaan. Siellä me asuttiin :)
Ei ollut hissiä ja vaunut piti aina ulkoilun jälkeen kantaa tuonne, ylimpään kerrokseen. Ei mikään helppo nakki lähteä lenkille. Lähin kauppa oli Siwa, joka oli vanhassa omakotitalossa ja sinnekin oli korkeat portaat, joten kauppareissukin oli aina temppujen temppu vauvan kanssa.
Asunnon lattiat oli tummanruskeat ja keittiön kaapit tummanvihreät. Aina, kun pesi lattioita, vesikin muuttui ruskeaksi. Jotain ainetta niistä lähti, joka ikinen kerta.
Keskustaan oli 7 km matkaa ja vaunut olisivat maksaneet tuplahinnan bussissa, eli mie+vaunut=3 aikuisen hintaa. Me sitten käveltiin useimmiten ja käytiin kaupungilla pari kertaa viikossa. Liikuntaa tuli.
Yhden kerran muistan, kun oli todella kuuma päivä ja oltiin tulossa kotiin kaupungilta. Miulla hankasi kengät kantapäistä, matkalla oli vain Siwa (ei meidän lähisiwa), ostin sieltä rantasandaalit (muita kenkiä ei ollut). Sandaalit hankasivat päkiän ympäryksen alta ja päältä. Lopulta kävelin paljain jaloin ja asfaltti poltti jalkapohjat rakkuloille. Se oli oikein tuskien taival: kantapäät, jalkapohjat ja päkiä+jalkapöydät täynnä rakkuloita. Mutta selvisin :) Ja sen jälkeen otin itsellenikin aina ainakin sukat mukaan, ettei tarvi paljain jaloin kävellä.
Silti muistelen noita aikoja aina lämmöllä. Etenkin tytön perhepäivähoitajaa, joka asui lähellä. Hän paistoi aina perjantaina pullaa, tarjosi kahvit ja antoi miulle pussin lämpimäisiä mukaan (muille äideille ei antanut) ja huolehti aina miustakin. Olin nuori parikymppinen tuohon aikaan ja hän oli aivan kuin varaäiti miulle. Ihana, ihana ihminen!

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Lisää järjestelmällisyyttä

Miulla onkin tämä ilta mänt mukavasti, kun olen tehnyt itselleni sellaista sopivaa sivua uuteen kotikansioon. Kaikki oli englanninkielisiä, jotka latasin ja niissä oli liian paljon ylimääräistä. Osaa en edes ymmärtänyt.
Mutta nyt haluan jakaa tämän sivun teillekin, jos joku innostuisi kansion kasaamisesta.
Tälläisen sivun tein Exelillä, mutta tätä ei kannata ruveta tulostamaan. Meidän skanneri on vähän p***stä...
Vaan tästä linkistä <-klikkaamalla pääset pdf-tiedostoon, josta saa tulostettua tämän painamalla yläreunassa olevaa tulostimen kuvaa. Tiedoksi heille, jotka eivät tiedä, miten tämä homma toimii :)
Ei mitään turhaa, ei ylimääräistä, vaan kaikki tärkeimmät päivään liittyvät asiat. Tähän voi merkata esim. aamupäivän menot, päivän tehtävät, päivän ruuan ja muuta-kohtaan ihan mitä haluat muistaa ja jälkikäteen muuistella. Sivu on A4 kokoa, reunuksen ympärille voit vaikka piirrellä tai muuten koristella reunuksia.
Tai voit leikata pienemmäksi reunoja pitkin, ihan miten itse haluat.
Tämän päivän To do-listalla oli muuten wc:n pesu -> tehty, kakun paistaminen -> ei tehty :) ->siirtyy toiseen päivään. Jumituin nimittäin koneen äärelle, joten jäi kakku tekemättä. Vaan eipä tuo haittaa, kun voin jakaa muillekin tätä tekemisen iloa :)
Kelloajat muuten loppuu nollaan eli iltakahteentoista (unohtui yksi nolla näköjään), tuskin kellään tai ainakaan suurimmalla osalla on menoja enää 00:00 jälkeen :) paitsi tietty baari-iltoja, mutta eikös sinnekin mennä jo aiemmin? En oikein tiedä nykykäytäntöä, kun en ole vuosiin käynyt :)
Jos joku teistä innostuu kasaamaan kotikansiota ja haluaa käyttää tätä miun tekemää sivua, kerrothan miulle. Ihan vaan uteliaisuudesta haluan tietää, jos joku innostuu. Ja jos vielä bloggaat siitä, mielelläni tulen katsomaan. Ja jos joku haluaa jonkin muunlaisen sivun tehtäväksi, voin yrittää tehdä. Mutta ihan perusmalleja mie vaan osaan. Jos osaan.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuuta ja järjestelmällisiä asioita

Aluksi tulee kaksi päivää muistikirjamaaliskuuta ja sen jälkeen kerron uusimmasta villityksestäni, nii-i, taas uusi :)
 Eilisen päivän tehtävä oli kertätä pääsiäissuklaakääreitä. Mie en ole syönyt ensimmäistäkään suklaamunaa. Ensin luulin, että tulee tyhjä sivu, mutta ystäväni Tulostin pääsi jälleen tosi toimiin.
Sivua sai myös soveltaa:
 Tämän päivän tehtävä oli myös tulostettava juttu ja ystäväni Tulostin 2 pääsi tosi toimiin (laseria käytän, että toisen tulostimen musteet säästyisivät mahdollisimman pitkään).
Tässä piti ruksata päivään liittyviä asioita:
Erittäin simppelit sivut.

Okei, sitten siihen järjestelmällisyyteen.
Miehän kerroin päivyri-postauksessa, että kokeilen siivouksessa joka päivä jotain-metodia.
No, mie seikkailin netissä eilen tutkimassa erinäisiä asioita ja tulostelin (taas!) kaikenlaisia ja perustin meille kotikansion, eli Home binderin.
Ensin tyhjensin tämän vanhan kansion sisukset kahteen muuhun kansioon ja sitten rupesin latomaan sivuja sisälle.
Ensin sisällysluettelo...
...sitten vuosikalenteri ja viikon ruokasuunnittelu + kauppalista...
...seuraavaksi päivän asioita: To do, askareita, ruoka ja muuta, deep cleaning (syväsiivous?)...eli vähän tarkempaan siivoukseen tarkoitettuja listoja olkkariin, keittiöön, ympäriinsä ja pakastimen inventaariota, ruokakomeron inventaariota. Meillä ei varsinaisesti ole ruokakomeroa, mutta pari isoa laatikkoa kuivaruuille löytyy ja ne imevät paaaljon ruokaa sisuksiinsa. Siis puuroja, makaroonia ja muuta sellasta....
...osoitekirjaa ja muuta mukavaa.
Joku varmaan ajattelee, että hullu se on... Mutta pysyypähän muija kiireisenä, kun yrittää täyttää näitä sivuja ja tehdä asioita, että pääsee piirtelemään rukseja :)
Ei kun ihan oikeasti, mie tykkään järjestelmällisyydestä ja asioiden kirjaamisesta ylös sekä siitä, että miulla on työlista mietitty valmiiksi. Ainakin tänään olen päässyt hulluna vetelemään rukseja tehdyistä töistä: ruuan teko pidemmän kaavan mukaan, tiskit, vispipuuro, pyykin pesu, muistikirjamaaliskuu, tämä kansio, eväiden teko ym. Työt on tehty ja nyt voi hengähtää. Mukavasti meni ilta töiden jälkeen. Yksi tavoitekin tällä systeemillä on, että voisin pitää vapaapäivät vapaapäivinä ja levätä tai tehdä mukavia asioita. Ja siinä sivussa huusholli pysyy siistinä, hyvää syömistä on pöydässä ja pyykit pestyinä.

Saa nähdä, jaksanko tätä tahtia kuinka kauan. Laittoi mieskin loput astiat koneeseen ja koneen päälle. En mie ihan kaikkea yksin tehnyt :) Ja eilen oli listalla imurointi ja moppaus: mie imuroin ja mies moppasi+pesi lattiakaivot. Että kyllä me yhdessäkin tehdään kotitöitä.
Huomenna mie ajattelin paistaa kakun, syödään eilisen ja tämän päivän tähteitä ja wc:n pesu olisi listalla sekä 1 koneellinen pyykkiä.
Noni, kertokaahan, mitä olette mieltä näistä kotikansioista :)
Mukavaa viikon alkua!

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Päivyrin uusi elämä

Tässä yhtenä iltana löysin Intterwebin ihmeellisestä maailmasta taas uuden jutun, jota voin näpertää. Tai pikemminkin Youtuben ihmeellisestä videomaailmasta. Ameriikan ihmiset koristelee sellaisia päivyreitä kuin Filofax->guugletin ja löysin suomalaisen ilmoituksen, että tälläinen maksaa ainakin 70€. Ja mie kun luulin, että tämä miun iistpakki oli kallis: 20€- kymmenen vuotta sitten, tai saattoi siitä olla enemmänkin aikaa, kun tämän ostin. Vintiltä löysin ja sisällä oli vuoden 2002 juttuja. Vanhimmat lukijat varmaan muistavatkin, kun kerroin tästä (en jaksa etsiä linkkiä ja postausta tähän kohtaan).
 Mie sitten tuttuun tapaan innostuin tästäkin ajatuksesta niin kovasti, että poistin tämän työkäytöstä ja otin päivyri- ja kalenterikäyttöön ja rupesin rakentamaan sivuja.
Leikkelin, leimailin ja koristelin näitä sivuja sitten pari päivää into pinkeenä. Lisäkoristeita tämä vielä kaipaa ja nyt tekisi mieleni ostaa kaikenmaailman tarroja ja teippejä.
Kuukausivälilehdet tein erikseen leimasimilla ja tulostuspaperista.
Eräänkin videon löysin, jossa oli liimattu muoviin washiteippejä. Miulla oli leimasinpakkausten kovia muoveja säästettynä sapluunoiden tekoa varten, mutta nyt liimailin teippejä ja tein niihin muoveihin reikiä ja laitoin tänne väliin. Näin miulla on aina teippejä mukana.
Post it note- lappujakin leikkelin, että sain noita kapeita suikaleita mukaan kuljetettavaksi. Ne laitoin puuterivipan pakkaukseen. Mie kun en pahemmin puuteria tai muitakaan meikkejä käytä, hyvin jouti ja vippa on nyt piianpeilin laatikossa.
 Tämän päivyrin mukana ollutta viivotinta en ole löytänyt, vaikka se on kaikki nämä vuodet ollut tuossa neulontakärryssä. Nyt se ei tietenkään ollut enää. Olisihan se kätevä viivotintakin kuljettaa mukana.
Pitää vissiin vielä tyhjentää koko kärry....
 Ne välisivut eikun -lehdet, jotka aiemmin tein, säilytin vielä, koska ne on niin nätit.
 Eilen löysin jonkun videon, jossa joku oli organisoinut talon siivouksen ja hoidon melkein joka päivälle. Mie ajattelin kokeilla samaa. Täältä Flyladyltä oli kuulemma ajatus alunperin lähtenyt.
Näin ei tarvitse pitää suursiivouspäiviä, vaan paikat pysyy siistinä pienellä panostuksella. Vähän työtä joka päivälle ei paljon aikaa vie. Pyykin pesuakin päätin kokeilla melkein joka päivälle, ettei tarvi vapaapäivinä pestä aamusta iltaan. Saas nähdä kuin akan käy :)
Nyt sitten näette miun työvuorotkin samalla :)
Päiväleimat on vain lätkitty ja lokerot tehty jälkikäteen (koko ideakin to do-jutuista tuli jälkikäteen), siksi on vähän epäsiistit. Jos tämä homma toimii ja teen ensi vuoden sivuja, teen yksivärisestä paperista ja vähän järjestelmällisemmin nämä lokerot.
 Aiemmin olin tehnyt tälläiset sivut, joihin ei oikeastaan muuta mahtunut kuin työvuorot. Nämä kaivoin roskiksesta kuvaamista varten :) Dyykkari.
En mie sitä filofaxia meinaa ostaakaan, miulle riittää tämäkin. Kynän kuminauhalenkki oli irtoamispisteessä, sen liimasin aikoja sitten kontaktiliimalla ja hyvin on kestänyt. Pidän tätä nyt niin kauan kuin kasassa kestää. Mietitään sitten asiaa uudestaan, jos joskus hajoaa käsiin.

Muistikirjamaaliskuun tämän päivän juttua en tiedä, miten sen teen, kun ei miulla ole pääsisäiskarkkikääreitä. Enkä lähde ostamaankaan, kun ei yhtään tee mieli mitään herkkuja edes syödä. Katsotaan, keksinkö mitään, vai jääkö tämä päivä väliin.

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Päivät 22 & 23

Ihan ensimmäisenä täytyy kertoa, kun eilen meinasi tulla suru puseroon. Miun kannettava hajosi ja ehdin jo kuopata mielessäni koko blogin ja muistikirjamaaliskuut ja kaikki. On se kyllä onni, että mies osaa korjata koneita ja onni, että tän sai korjattua. Tuo reikä, mihin laturi työnnetään, oli löystynyt, eikä kone ottanut enää virtaa. Oli kai siinä jotain muutakin. Mies purki koko vehkeen ja laittoi uudestaan kasaan ja tässä sitä nyt ollaan.
On se kumma, miten sitä ei osaa enää olla ilman konetta. En ainakaan mie. Miun harrastukset liittyy kaikki jollain tavalla tietokoneeseen: bloggaaminen, askarteluvideot ja askartelut. Lataan ja tulostan milloin mitäkin netistä liittyen juuri askarteluihin. Askarteluvideoista saa ideoita ja inspiraatioita.
Onneksi selvisin säikähdyksellä. Tässä tulee nyt eilisen ja tämän päivän muistikirjamaaliskuut.
Eilisen tehtävä oli 3 toteutunutta toivetta.
Mie en yleensä toivo mitään, kun ne ei kuitenkaan toteudu tai toteutuu juuri päinvastoin. Pessimisti ei pety.
Mutta kolme asiaa vuosien takaa muistui mieleen. Näitä olen toivonut.
Asuttiin vanhassa, ankeassa ja synkässä kaksiossa sellaisessa 70-luvun laatikkokerrostalossa. Toivottiin, että päästäisiin isompaan, valoisaan ja uudempaan kerrostaloon. Päästiin, mutta asunto oli umpihomeessa.
Käytiin silloin usein lenkillä, kun likatkin oli pieniä ja toivottiin, että päästäisiin rivitaloasuntoon. Sinnekin päästiin. Edelleenkin lenkkeiltiin paljon ja näillä lenkeillä ihasteltiin omakotitaloja ja toivottiin pääsevämme sellaiseen. Sinnekin päästiin.
Onko tämä nyt sitten toiveitten täyttymys? No, enpä tiedä. Mutta täällä sitä nyt ollaan. Nämä kolme asiaa on toteutunut.

 Tämän päivän aihe: Kerää tietynvärisiä asioita.
Mietiskelin aamulla värivaihtoehtoja, kun huomasin eilisiltaiset suklaakääreet. Väriksi valikoitui sininen ja suklaakäärekin pääsi tähän.
Tuon taustalla olevan kuvan noista maustepurkeista ja muista olen joskus leikannut jostain lehdestä ihan vaan sen takia, kun nuo on niin ihania astioita. Nyt ne pääsi tähän ja muutama muu sininen ja valkoinen asia.
Omista varastoista kaivelin kuvia ja koristeita. Pingviininkin olin leikannut jostain lehdestä joskus :)

torstai 21. maaliskuuta 2013

Päivät 20 & 21

 Mennään nyt uudemmasta vanhempaan.
Tämän päivän aihe on jalat.
Aamusta asti oli selvää, minkälaisen sivun teen, mutta kun katselin muiden tekemiä sivuja, Marialla olikin sillä tavalla tehty sivu :)
Mie sitten mietin vaihtoehtoja ja ajattelin laittaa yhden kuvan, jonka vahingossa otin omasta jalasta kerran kävellessäni pihalla. En löytänyt sitä kuvaa mistään, edes blogista.
Taas meni idean miettiminen uusiksi :)
Katse harhaili ympäri olkkaria, kunnes huomasin Julian makaavan sohvalla ketarat ojossa. Ei kun kamera esiin ja sen kymmenen kuvaa piti räpsiä Jullen koivista :)
Vähän vielä kissojen kuvien muokkausta ja avot:
 Kissojen "jalat" on niin paljon nätimmät kuin ihmisen. Etenkin Jullen, jolla on mustat anturat, niin söpöt pienet ja sirot. Nasulla taas on tyypilliset vaaleanpunaiset anturat ja tassut semmoiset räpylät :)
Molemmat kivoja, omalla tavallaan.

Eilisen päivän aihe oli: Kirjoita postikortti.
Löysin sähkölaitoksen lähettämiä kortteja Lappeenrantalaisista rakennuksista. Kopioin taustapuolen tekstin ja tämmönen siitä sitten tuli:
Tänään olin töissä pari tuntia ylitöissä, mutta nyt koitti kolmen päivän vapaat. Nopeasti meni tämä työviikko.
Nyt odotellaan saunan lämpiämistä ja sen jälkeistä rentoutumista.
Mukavaa illan jatkoa!

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ostoksia Omassa Olkkarissa

Mie mietin lauantaina, lähtisikö ostoksille Tiimariin ja Askarettaan, mutta tulin siihen tulokseen, ettei kannata. Tuskin siellä paljon eri asioita olisi ollut kuin kaksi viikkoa sitten. Joten tein tilauksen, tällä kertaa Bellesiin, josta en ikinä ennen ole tilannut mitään. Nyt olin vain niin ihastunut noihin Smash- juttuihin, että oli pakko. Varmaan kuukauden tai kaksi olen käynyt niitä ihailemassa ja nyt sain vihdoin aikaiseksi tilata.
Ja nyt on olo kuin Jouluna :)
Olin tehnyt tilauksen, maksanutkin sen jo, kun sain sähköpostia, että osa tuotteista oli loppu, mitä tehdään.
Ehdotin, että laittavat tilalle jotain samanhintaista ja -tyylistä. Eli osa tilauksesta oli yllätys :) Ihan kuten Jouluna! Tykkään!
Aivan ihania tavaroita! Koskaan ei ole käynyt näin, että tilaan jotain tietämättä mitä saan, mutta tämä oli tosi upea juttu!
Vasemmalta alkaen: Smash- kortteja x2, ylhäällä haaraniittejä, Hyvää Pääsiäistä-leima, paperilehtiö 6x6", Smash lärpäkkeitä tai lipukkeita tjs, Smash klemmareita...
...vasemmalta alkaen raaputuskuvia, tarrakirja, tarra-arkkeja x2

Mitenkäs tuo alakuva noin sumea on? Jospa se korjaantuu, ei se äsken ollut...

Miulla on jäänyt näyttämättä niitä Smash bookin sivuja, joita olen tehnyt. Sitä vihkoa olen täyttänyt ahkerasti, mutta kunhan tämä haastekampanja saadaan ohitse (muistikirjamaaliskuu), näytän sitten muutakin.
Nyt tulee blogattua muutenkin melkein joka päivä. Nytkin muistikirjamaaliskuun tämänpäiväinen tehtävä menee iltaan, ennenkuin ehdin tekemään. Kohta täytyy lähteä kauppaan ja onhan tässä yhtä sun toista tehtävää, kuten eväät ym. huomiseksi.
Työstä sen verran, että miulla on huominen aamuvuoro ja sitten ihanat kolme vapaata :) Pidennetty viikonloppu. Yhtä hulinaa on kyllä ollutkin tällä viikolla: uudistuksia, muutoksia, yhtä työtä, toista työtä....Huhhahhei  ja silleen :)
Onneksi on  vastapainona tämä ihana askartelu harrastus! Loistava juttu, että löysin sellaisia juttuja, joita aikuisena voi tehdä! Lapsena mie piirtelin, värittelin ja askartelin jatkuvasti. Nuorena pidin päiväkirjoja, leikekirjoja, runovihkoja ja kaikenlaista. Vähän niinkuin Smash book tai art journaling, jo silloin, tietämättä nimeä niille.
Mutta. Nyt ruvetaan suunnittelemaan kauppaan lähtöä. Heippa tällä kertaa!

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Päivät 18 & 19

 Eilisen päivän tehtävä: Lehdestä leikattua
Yllättäin tein tämän sivun ennen iltavuoroon menoa, vaikka aina olen sanonut, etten osaa silloin tehdä mitään.
Päätin, että luen uusimman (kait se oli uusin) Kotivinkin ja leikkaan siitä jotain, kun ei kuitenkaan ylenmäärin ollut aikaa. Sieltä löytyikin tuunaus vuodelta 1983. Miun sisko on syntynyt samana vuonna (hauska yhteensattuma). Tavan tu(u)narihan miekin olen :)
 Tämän päivän tehtävä: Lista asioista, joita näit tänään.
Aamulla otin yhden muistikirjan mukaan, että voin päivän mittaan laittaa muistiin nähtyjä asioita. No, ei siellä ollut kuin tuo eka, jonka kirjoitin jo aamulla kotona.
Äsken sitten yritin miettiä, mitä tänään tulikaan nähtyä. Ja sutaisin sivun äkkiä kasaan.
Leikkasin lävistimellä kuvioita itse maalaamistani papereista. Osa oli jo liimattu kartonkiin ja siitä piti tulla aiemmin sivu muistikirjamaaliskuuhun. En tykännyt siitä silloin, mutta nyt lävistelin siitäkin kuvioita.
 Ehkä olisin voinut panostaa vähän enemmän... muttei nyt oikein leikkaa tuo järki. Iltavuorosta aamuvuoroon tekee tehtävänsä.
En mie kyllä tykkää nytkään tästä sivusta :) Mutta antaa olla. Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta.

Kylläpäs olikin kivaa, kun oli tullut paljon kommentteja edelliseen. Kiitos teille!
Uusia lukijoitakin on ilmestynyt viime aikoina kivasti! Kiitos siitäkin! Tervetuloa ja toivottavasti viihdytte :)

Ihan oikeassa olitte. Mie jännitin ihan turhaan, sitä samaa vanhaa se työ on kuin on ollut viimeiset yhdeksän vuotta. Aina sitä vaan jännittää ensimmäistä päivää, lomankin jälkeen.
Nyt mie kuitenkin taidan käydä tekemään jotain. En tiedä vielä itsekään, mitä.
Mukavaa tiistaita kaikille! (kai se on tiistai?)

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mandala 23

Nyt vuorostaan tulee Mandala-haaste numero 23.
Aiheena oli Kukka/Kukat.
Nämä eivät paljon miettimistä tarvitse, senkun ottaa kynän käteen ja alkaa piirtämään. Väritys oli hieman hankalampi. Ensin mietin: tussit vai vesipuuvärit. Päädyin tusseihin, mutta kuvan väritettyäni en tykännytkään väreistä. Sitten valkoista geelikynää ja tussia esille ja tuli vähän parempi.
*****
Mie olen käyttänyt blogien lukemiseen Googlen syötteenlukijaa jo vuosia. Nyt sain ilmoituksen, että syötteenlukija lopetetaan. Mitäs nyt tehdään? Mitä syötteenlukijan tilalle?
Miun mielestä tuo bloggerin blogilista ei ole niin hyvä, mutta kai sitä on opeteltava sitten käyttämään.
Toinen hyvä voisi olla Bloglovin, mutta siellä ei ole kaikkia blogeja.
Kääk, kaikki hyvä lopetetaan.
Kuten Igoogle, johon sai itse valita, mitä sivulle laittaa. Uutisia, säätietoja, hoidettava hamsteri :) , sieltä löytyy vaikka mitä. Mie olen opetellut jo olemaan ilman sitä, mutten ole keksinyt itselleni kivaa etusivua.
Mitä teillä on etusivuna? Vinkkejä otetaan vastaan.
*****
Voi, kun miuta jännittää mennä tänään töihin! Kunpa olisin voinut mennä aamuvuoroon ensimmäisenä päivänä. Nyt joudun yli puolipäivää jännittämään. Ja olemaan puoleen kymmeneen siellä, silloinhan on jo melkein yö. 
Muistikirjahaaste saattaa nyt jäädä jälkeen ja jääkin. En tänään ehdi sitä tekemään ja huomenna pitäisi tekaista kaksi sivua töiden jälkeen. Ehdinköhän sittenkään. No, katsellaan. Teen vaikka viikon sivut sitten perjantain vapaapäivänä :)
IIk, kun jännittää....

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Päivät 16 & 17

Päivä 16: Tunnustus tai paljastus itsestäsi.
Tämä oli vaikea! Miulla meni koko päivä miettiessä yhtä paljastusta. Lueskelin omaa blogia ja vanhoja tunnustuksia, ei mitään. En ole enää ujo, kuten aiemmin olen ollut, elämä on kovettanut.
Lopulta piti pyytää tytöltä ja hänen kaveriltaan apua: mitä paljastaisitte itsestänne?
Sen istunnon päätteeksi keksin yhden:
Toteutuskin sitten vähän tökki, kun alkaa mielikuvitus loppumaan näiden sivujen kanssa. Pikaisesti tekaisin tämän sivun.

Päivä 17: Plussat ja miinukset vapaavalintaisesta aiheesta.
Tämä oli jo vähän helpompi. Mie kun olen nyt kaikkiaan ollut neljä viikkoa sairaslomalla, kotona olemisen plussia ja miinuksia.
Jeps, eli huomenna töihin ja iltavuoroon. Aika neutraali olo työhön paluun suhteen. Ei kivaa eikä ketuta. Onhan se töihin mentävä ennemmin tai myöhemmin. Ja kuitenkin tiedossa on se muutos jossain vaiheessa, eli odottavalla mielellä palaan sinne. Ja yritän olla stressaamatta mistään.

Mitähän tuo muuten kertoo miusta, että molemmat sivut on sinivoittoisia? Olispa hauska tietää :)
Ei ollut tarkoitus tehdä samansävyiset, ihan vahingossa tuli.

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Päivä 15


Tämän päivän tehtävä oli kerätä kauppalistoja, omia tai muiden. Miulla ei ole kuin tämän päivän listat. Tosiaan listaT, kolme sivua muistilappukuution lappuja :)
Tänä aamuna rupesin maalaamaan papereita eri tavoilla. Niistä sitten revin paloja tähän sivuun + leimailin ja maalailin vähän lisää. Tälläinen siitä sitten tuli.
Jostain syystä miulle tulee nyt oikein värikkäitä sivuja, teen sitten millä tavalla tahansa :)
Tänään käytiin kahdessa kaupassa. Lidlissä sekä S-marketissa, mitenkään mainostamatta :)
Lidlistä oikeasti saa tosi halvalla kaikkea, melkein kaikki samat kuin suomalaisista kaupoista, muttei ihan.
Sen takia meille tuli kolmen sivun lista, koska ollaan nyt kokeiltu harventaa kaupassa käyntivälejä. Pyritään siihen, että käydään kerran viikossa ja ostetaan jääkaappi ja pakastin täyteen ruokaa. Ei tule heräteostoja ja on se kyllä mukavaakin, kun on sitä ruokaa koko ajan. Vaikka rahat loppuisivat kesken, ruokaa ainakin on.
Eikä tarvitse jatkuvasti ravata kaupassa ja voi senkin ajan käyttää johonkin muuhun. Yhteen kauppareissuun voi mennä 45 minuuttia tai tuntikin. Tämä systeemi sopii meille kaikkein parhaiten.
Nytkin miulla on mietittynä jo huominen ruoka, pakastimesta otin sulamaan karjalanpaistilihat ja ne yhdistetään porsaan palapaistilihoihin, jotka ostettiin tänään. Sitä syödäänkin sitten 2-3 päivää. Helppoa.
Ennen mie en tehnyt listoja, koska en muistanut ottaa niitä mukaan, en muistanut katsoa tai lukiessa hyppäsin jonkun rivin yli ja sitten se tavara jäi ostamatta. Nyt on pakko suunnitella ja tehdä listoja, että tulee tarpeeksi tavaraa viikon varalle.

Huomenna onkin sitten luvassa pientä shoppailua, kivaa!
Huomista odotellessa: Hyvää viikonloppua!
P.S: Meillä on tänään karkkipäivä, näitte oikein :) Miten sattuikin, että noista kolmesta sivusta just se, missä ne karkit on, tuli päällimmäiseksi :))

torstai 14. maaliskuuta 2013

Päivä 14



Päivän aihe: Mitkä ovat lempiasioitasi tänään.
Eli en aio pestä edes yhtä koneellista pyykkiä :) Paitsi jos rupeaa kovasti vaivaamaan pyykkikasat...
Aikomukseni oli kyllä tänään laiskotella, ainakin enimmäkseen... Astiat on pesty (koneella) ja ruoka pitäisi laittaa. Muuten ehkä pelkkää laiskottelua, askartelua ja telkkaria. Ja ehkäpä myös askarteluvideoita.

Aikomukseni oli päättää tämä tähän, mutta Nasu järjesti jatko-osan tälle päivälle :)
Eli etsi Nasu:
 Kukkuu... Täällä vastaommellun peiton alla on kivaa :)
Hauska tyyppi :)
Mukavaa ja aurinkoista päivää teillekin!

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Päivät 11,12 & 13

Sopessa on kyllä touhuttu kovasti, mutta välillä täytyi postata muutakin, että lukijoiden mielenkiinto säilyy. Ja oma, tietenkin.
 Päivä 11: Mitä söit. Mielikuvitus ei oikein laukannut, eikä miulla ollut mitään etikettejä leikata tähän.
Päivä 12: Lempilainauksesi. Meinasin laittaa jonkin hienon aforismin, mutten sitten kuitenkaan laittanut. Mie en muista kirjoista, elokuvista tai mistään muustakaan mitään kivoja lainauksia. Ainoa, mikä tuli mieleen: Uuuh, aah, ihana somelainen muija. Joo, taitaa tulla tuutin täydeltä joka puolelta sitä :) Joten ei. En muuten ole ikinä katsonut yhtään Putouksen jaksoa alusta loppuun. Tämä tuotankokausi meni niin, että kuuntelin puolella korvalla samalla askarrellen olkkarin nurkassa ja tykästyin Karim Z. Yskowicziin, kun mies katsoi sitä. Nauraa rätkätin niille kielijutuille, kun hän väänteli sanoja. Hauska!
Okei, ainut sanonta, mikä tämän lisäksi tuli mieleen, on monen vuoden takaa, kun Lordi voitti Euroviisut. Muistan sen hienon tunteenkin, aivan kuin Suomi olisi voittanut kultaa esim. jääkiekossa. Vastaava tunne.
Se sanonta:
Seuraavana vuonna hävittiin hevillä. Teräsbetoni ei pärjännyt. Keräsin tälle sivulle logoja metalli/hevi bändeistä. Kotimaisista ja ulkomaisista ( Ozzy ei kyllä ole bändi) ja nämä siis niitä, mistä itse tykkään. Ja genrehän voi olla jotain muutakin kuin hevi. En mie niistä ymmärrä. Mutta musiikki on hyvää :)

Päivä 13: Suunnittele itsellesi mitali tai kunniamerkki jostain ansaitsemastasi asiasta.
Tää oli hauska ja nopea tehdä. Kuvien otto ei taas onnistunut. Miulla pitäisi olla oma hovikuvaaja, joka ottaisi blogin kuvat. Tuo kunniamerkin pyöreä ympyrä on kullanvärinen ja tähti on bling blingiä.
Monta yritystä se vaati, että sain edes jotenkin onnistumaan.

Meinasin antaa itselleni mitalin tästä päivästä. Istuin koulutuksessa klo 8-16 esimerkillisen hienosti!
Mielenkiinto ei herpaantunut hetkeksikään ja kuuntelin korva tarkkana. Todella loistava koulutus!
Saattaa kyllä johtua hieman siitäkin, että kyseinen koulutus vaikuttaa miun tulevaisuuteen ja muuttuvaan työnkuvaan. Jei! Jihuu!
Hehkutus johtuu siis uudesta työstä, joka tulee eteen jossain vaiheessa. Vielä ei tiedetä milloin. Mutta tulossa on. Jee!
Tässä kohtaa muutos on hyvästä. Aina se ei ole.
Pitäisköhän käydä muutama blogi tutkailemassa. Ei miulla olekaan kuin 224 blogipäivitystä lukematta :)

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Askartelusoppi

Viime aikoina on tullut esiteltyä muistikirjamaaliskuun juttuja niin paljon, että on aika näyttää jotain muutakin.
Pikkasen jo vilautin nykyistä askartelusoppea ja nyt näytän sen kokonaan. Me käännettiin olkkari täysin ympäri ja oli kyllä jo aikakin. Kolme vuotta oli telkkarin katselupaikka täällä päässä (tarkistin blogista!).
Tästä suunnasta jo näittekin. 
Siirrytään vähän oikealle. Amppelikorissa on ylempänä nauhoja ja alempana washiteipit. Keskellä aurinkolasit odottaa korjausta sekä mittanauha (unohtunut tuohon).
 Keinutuolin takana piilossa tulostimet. Toinen monitoimilaite (skanneri, tulostin ja kopiokone). Toinen on lasertulostin, joka oli roskiin menossa ja jonka mies korjasi. Ei mitään maiseman kaunistajia, mutta tuikitarpeellisia ja ovat siinä käyttövalmiina.
Taas vähän oikealle.
Mikä ei kuulu joukkoon?
 Vasemmalla kori, jossa isot 12x12" paperit, salkussa paperikasseja pilkottavaksi, kukonaskelmatkalaukussa lehtiä ja ruskeassa lankoja. Miehen kannettavan kassi töröttää viimeisenä. Varmaan ajatteli, että sopii tuohon hyvin, kun on samanmallinen :)
Taas siirrytään vähän oikealle. Tässä yksikössä vähän muutakin. Yläosa on askartelulle omistettu, Maui lipastossa keittiötarvikkeita ja työkaluja sekä ruuveja ym. rojua. Pyykkikorista löytyy huiveja.
Sitten mennään vielä vähän oikealle ja melkein lähtöpisteeseen, jossa on miun lemppari, sininen kaappi.
Kaapin päällä on lehtikoteloissa papereita, paperisilppua, kakkupapereita...
Punaisessa hatturasiassa on mustekyniä ja pari miehen lahjapulloa pilkistelee takana.
Tasolla on pari laatikkoa, toisessa lävistimet ja toinen on varattu mistien ja suihkeiden käyttöön. Eli jos suihkuttelen jotain maalia, laitan sen laatikkoon ja reunat suojelee ympäristöä. Lisäksi löytyy vanha raamattu, tyhjä (vielä) kori, rojuastia takana ja tuollainen kerroslautanen koristeineen.
Kurkistetaanpas sitten yläkaappeihin.
Vasemmalla ylhäällä rojua, jolle ei ole muuta paikkaa, alahyllyllä askartelukirjoja, art journal kirja, skräppäyskirja, valokuvapaperia ja tulostuskartonkia.
Oikealla ylhäällä paperisilppua, keskellä tyhjä laatikko (eiköhän se jossain vaiheessa täyty sekin) ja oikealla valokuvia laatikossa. Ja joitain laseja, joille ei löydy muuta paikkaa + sokerikko ja kermakko.
Toisessa kaapin omassa laatikossa on sekalaista askartelutavaraa ja toisessa servettejä.
Vasemmassa alakaapissa ompelukone ja ompelutarvikkeita. Ainakin toistaiseksi.
Oikeassa alakaapissa keittiöroinaa, jotka ei keittiöön mahdu.
Vielä yhden jutun haluan esitellä ja se on pöydällä oleva vanha piirakkavuoka uusiokäytössä.
Askarrellessa tulee kaikenlaista silppua ja muuta, joita ei viitsi roskiin laittaa. Ne on kätevä laittaa tähän ns. tarjottimelle. Myös kaikki, mitä löytyy esim. siivotessa ja joita on kätevä käyttää askartelussa, laitan tähän. Miun ideakirjakin lojuu siinä käytön jäljiltä. Jossain vaiheessa aina tyhjennän tämän ja laitan rojut paikoilleen. Näin pysyy pöytä siistinä, kun kaiken voi laskea käsistään yhteen paikkaan. Rahaakin olen näköjään löytänyt :)
Monta vuotta tämä piirakkavuoka lojui kaapissa käyttämättömänä. Joskus yritin käyttää koristeena, muttei oikein toiminut niin. Löysin koneelta vanhan kuvan, jossa olin koristellut sen tulostetulla kuvalla decoupage-tekniikalla.
Välillä tulee kuvakin näkyviin, kun olen tyhjentänyt tuon. Yleensä ei :) kun se on aina täynnä rojua. Mutta. Pääasia, ettei loju vain kaapissa, vaan keksin käyttöä tällekin.
Kylläpäs tulikin paljon kuvia ja paljon juttua, toivottavasti jaksoitte tänne asti :)

Eilen mie sain jonkun ihme virtapiikin ja siivosin kauan to do-listalla olleen vaatehuoneen. Se oli jostain kumman syystä niin sotkuinen ja täynnä, ettei kunnolla sisälle mahtunut, saati siellä kävelemään. 
Roskiin lähti 1 jätesäkillinen sekalaista roinaa kangastilkkuineen (joista tiedän, etten niistä tee mitään ja joista ei kukaan muukaan tekisi mitään), 2 jätesäkillistä joko Konttiin tai UFF:lle vietäväksi: vaatteita, laukkuja, verhoja, kankaita ym. Nyt on niin siistiä, ettei ole ollut varmaan ikinä. Näin niinkuin sivuhuomautuksena ajattelin kertoa tänkin :)

Toisen pään olkkarista esittelen joku kerta, kunhan olen ommellut sohvaan uuden päällisen. Entinen on mennyt niin ohueksi ja haperoksi, että alkaa repeilemään. Onhan se jo vanhakin.
Okei, nyt mie lopetan tän jauhamisen ja yritän miettiä muistikirjamaaliskuun uutta tehtävää.... se onkin vaikea.