perjantai 29. kesäkuuta 2012

Piina ohi

Kiitos kaikille myötäeläjille kaikista kannustavista kommenteista!
Meidän pitkä piina on vihdoin ohi. Tasan 5 viikkoa siihen meni, kun ei lämmintä vettä tullut. Eilen miehet asensivat sen varaajan. Aamulla klo 8:05 soi puhelin, että yksi olisi tulossa katsomaan, mitä tarvikkeita tarvitaan asennukseen. Hän kävi katsomassa ja lähti pois. Jossain vaiheessa tuli kaksi miestä ja teki tuntitolkulla töitä.
Mutta eihän sekään asennus mennyt aivan tuosta noin vaan. He olisivat kyllä asentaneet ja kytkeneetkin sen, mutta löytyi yllätys, jolloin tarvittiin sähkömies paikalle. Ei auttanut kuin paikallisesta lehdestä katsoa joku sähköfirma, josta mies tuli paikalle puolessa tunnissa. Järkyttävän hienoa toimintaa ja hyvää palvelua! Puolen neljän aikaan homma oli ohi ja suihkuun päästiin kymmeneltä :) illalla. Jippii!
Ja se yllätys, joka löytyi: varaaja oli kytketty saunan sähkökiukaaseen ja johto oli kärähtänyt tai siis varaaja otti virran kiukaasta :o
Sekin oli jonkun tee-se-itse-miehen tekosia. Tässä talossa on monta asiaa tehty itse ja päin p:tä.
1. Sähkötaulussa on väärän värisiä johtoja (kytketty kuitenkin oikein)
2. Vesiputket oli vedetty väärin. Eivät olisi saaneet osua yhteen, mutta ne oli laitettu päällekäin ja vuosivat viidestä(!) kohtaa.
3. Vanha varaaja on tehty itse ja väärin.
4. Kattila ja varaaja on kytketty jollain omituisilla putkivirityksillä. Toimii, mutta ylimääräisiä putkia.
5. Varaajan sähkö kiukaan kautta.

Nämä siis tähän asti vastaantulleita viritelmiä. Mikään asia ei mene heittämällä, vaan aina ne vanhat vuoden 1963 viritykset täytyy ensin korjata.
Eipä niitä kyllä enempää pahemmin voi enää vastaan tulla, kun nämä asiat on jo korjattu ja tarkistettu.

Tässäpä teille ihasteltavaa: uusi ja vanha varaaja. Arvaatteko kumpi on kumpi ;)
Tänään on ohjelmassa elokuvan katselua ja karkin syöntiä. Käytiin oikein Filmtownista ostamassa karkit :)
Ja huomenna synttäreille, maanantaina Punkaharjulle. Siinäpä meidän lomasuunnitelmat.
Muuten aiomme vain rentoutua ja vihdoinkin nauttia olostamme.

Art journaliin tein yhden kokeilun. Doodling = piirtelyä
Tää olikin hauskaa, etenkin värittämisosa :)
Pääsin tekemään lapsuuden lempparihommaa. Tykkäsin nimittäin penskana väritellä värityskirjoihin.
Näitä täytyy kyllä kokeilla erilaisia.
Se lasten Dymo, jonka ostin, on ihan täys lelu. Päivämäärä ei tullut oikein, kun se teippi ei liikkunut laitteessa. 9 ja piste tuli päällekäin. Ei kannata ostaa.
Nyt onkin aika toivottaa teille hyvää viikonloppua!

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Hiphei :)

Nyt se on täällä! Nimittäin se varaaja, enää ei puutu kuin asentajat. Voisin mennä nappaamaan kuvan, mutten jaksa raahautua autotalliin, eikä se kuva kovin hieno olisikaan kaikkine suojapaketteineen.
Eilen kävimme ostamassa sähkölämmittimet ja testimielessä laitoimme ne yöksi päälle. Kyllä olikin lämmintä! Eteisen lämmitin ei vaan toimi, joten se on käytävä vaihtamassa. Muut olivat aamulla kuumia, paitsi se.
Taitaapi se onnistua näinkin. Eikä ollut mennyt yöllä sähköä kuin 18 (olikse kilowattia?), mies katsoi mittarin. Vanhan varaajan aikaanhan meillä meni 60-70/yö. Kunhan uusi varaaja on paikallaan, kerron uudet lukemat (kiinnosti tai ei ;) ). Mutta jos sekään ei vie paljoa, meidän järkyttävät sähkölaskut pienenee. Jei!
Mitäs muuta? No, eilen vietimme miun synttäreitä ja kävimme vanhemmalla likalla saunassa ja kahveilla. Tyttö-kulta oli leiponut mutakakkua ♥ Ihana tyttö :)
Tähän loppuun laitan kuvan uudesta Art journaling sivusta, jonka tein omaksi synttärilahjaksi :)
Käytin uusia synttärilahjoja ja vanhoja tarvikkeita. Esim. yhdestä kuva-arkista käytin viimeisen vintage-kuvan ja vanhoja Clas Ohlsonin pitsiteippejä, joita ei paljon olekaan jäljellä. Ym. uutta ja vanhaa.
Jotain muistettavaa.

P.s Varaajan asentajat tulee huomenna :)) Mies on justiinsa puhelimessa sopimassa asiaa :)

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mamman synttärishoppailut

Kävimme tänään kolmestaan kaupungilla pyörimässä, nuorempi likka oli mukana, ihme. Ja tuumasi poistullessa, että mamma on nyt shoppaillut koko vuoden edestä :)
Sillä varjolla sain taas vaikka mitä, että huomenna on tämän mamman synttärit ja vuosia kertyy 41. No, eipä sitä kyllä viitsisi pahemmin mainostaa, tulipahan sanottua...
Eilen illalla istuin koneella ja klikkailin Clas Ohlsonilta ostoskoriin kaikenlaista Art journalinkiin sopivaa tuotetta, tulostin sen ja tänään käytiin listan kanssa paikan päällä. Ja kierreltiin vähän muuallakin: Askaretassa ja Suomalaisessa kirjakaupassa. Maksoin tänään myös uuden varaajan säästörahoilla.
Ensi viikonloppuna taidetaan päästä omaan suihkuun :)
Papereita, luonnoskirja, raaputettavia koristeita, teippiä, kukkia ym. Lehden sain kaupanpäällisiksi Askaretasta :) Ja mukana tuli muutama leimasin :) Hyvää palvelua (taitaa myyjä muistaa miut, kun olen aika paljon siellä käynyt).
Clasulta näistä suurin osa: erilaisia kyniä, siveltimiä, säiliösivellin, Dymo! (pitkäaikainen haave), Distress inkiä Askaretasta.
Clasulta Inktense-värit, akryylivärejä, tusseja, vesiliukoisia vahavärejä ja pitsiteippiä, Suomalaisesta klipsu, jolla saa Journal-kirjan pysymään auki, Askaretasta sabluuna, Mod podge (toimii, kuten decoupage-lakka, vähän isompi pönikkä), Kakkupapereita ja Biltemasta isompia pensseleitä. Kuvissa ei ole mukana lasten hoitoainesuihkeet, jotka Robin Hoodissa oli 1€/kpl. Ostin niitä 3 ja tyhjensin ne ja teen itse suihkemaalit. Ajattelin pärjätä esim. punaisella, sinisellä ja violetilla. Tytöltä saan lisäksi jonkun hiusmuotoilusuihkeen (tyhjennän senkin ja laitan keltaista tai oranssia). Mistään ei nimittäin löytynyt tyhjiä pulloja suihkesuuttimilla. Näiden lisäksi ostin Tacky glue-liimaa, joka on parasta askarteluun sekä liimarollerin, jolla voi ohuita vihon sivuja liimata yhteen Art journalingia varten.

Kaksi sivua olen saanut journalingiin valmiiksi:

Jälkimmäisen idea on se, että olen joskus ollut täyttä tulta ja tappuraa. Suuttuessani paiskoin tavaroita ja raivosin kunnolla. Nyt vanhemmiten olen kuin lohikäärme, joka puhaltaa saippuakuplia - suurimmat särmät on hioutuneet pois ja olen liian laiska suuttumaan. Harvoin suutun, mutta kun sen teen, huudan niin, että kylä raikuu :)

Mutta jottei liian hienosti olisi asiat (varaajasta säästyi rahaa ja sain shoppailtua omat lahjat), tytöltä varastettiin pyörä lauantai-yönä hänen ollessaan töissä. Kiva (not) oli yöllä kolmen aikaan soitella kavereille ja kysellä kyytiä kotiin... Ja koska häneltä ei ole kuin kerran pöllitty aiemmin (joka löytyikin kun käytiin vähän katselemassa), lupauduin maksamaan puolet siitä, vaikka tyttö meinasi ostaa kokonaan itse (olisi mennyt melkein koko palkka). Ja onneksi kaupungista löytyy Biltema! Ihan uuden pyörän sai 116 €:lla ja on nimittäin hyvä pyörä, entinen oli samanlainen. Muuten olisi pyörä jäänyt ostamatta.
Tämä asia oli yksi, joka miut sai raivon valtaan viikonloppuna! Jos ihmisellä ainut kulkupeli on polkupyörä, miksi se pitää varastaa. Hel****tti ostakaa oma pyörä!!! Mie jos näen jonkun pyörävarkaan itseteossa, menen ja potkaisen persuuksille niin, ettei istu viikkoon!!!!
Arrgghh, taas alkaa käämit käryämään...
Taidan ruveta miettimään, mitä tekisin, testaisiko uusia värejä tms...
Mukavaa viikon alkua kaikille!
Mamma on nyt happy! =)

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Paviljonki Juhannusaamuna

Viime yön nukuin kuin tukki, en herännyt kertaakaan. Aamulla heräsin seitsemältä virkeänä kuin...öö.. joku. Yleensä virkeä on joku muu kuin mie. Söin aamupalaa ja nappasin kameran kaulaan ja läksin pihalle. Koko kylä on hiljaisena, vain harva on kotona ja hekin nukkumassa vielä.
Kiertelin pihalla, kuuntelin lintujen liverrystä aamukasteisella nurmikolla (miettien, kuinka monta punkkia saan nyppiä kintuista tämän jälkeen) ja napsin kuvia.
Paviljonki tämän vuotisessa kuosissaan. Vasta eilen kiinnostuin paviljongin sisustamisesta, sattuneista syistä. Uhrasin olkkarin pitsiverhot paviljongin hyttysverkoiksi. Virittelin nämä niin, että saa joka sivun peittoon ja voipi iltaisinkin rauhassa istuksia. Onhan tuo yläreuna tietysti auki, mutta ei sieltä varmaan ihan niin paljon itikoita tule kuin sivuilta.
Eilen aamupäivällä ompelin myös pikaiseen tämän viirinauhan sekä pöydälle liinan. Jotain väriä täytyi saada tänne, kun niistä samoista sattuneista syistä ei ole ostettu yhtään kukkaa.
Eilen istuksittiin pihalla koko päivä. Iskä ja sisko koirineen tuli meille, syötiin, juotiin kahvia ja istuskeltiin radiota kuunnellen. Mukavan rauhallista ja helppoa olemista.
Tänään päästäänkin jälleen iskälle saunaan, joten ei tarvi vesiä keitellä :) Vähiin käy nekin hommat :)
*****
Kukkakatsauksenkin tein äskeisellä kierroksella ja pari pientä yllätystä tuli vastaan. Jälleen kerran.
Idänunikot kukassa

Lupiinit sellaisena kuin niiden kuuluu olla. Kaksivärisenä. 



Ruusupensaan sisälläkin kasvaa Lupiineja.

Ensimmäinen yllätys. Kissankelloja pihalla. Nämä saavatkin kasvaa rauhassa. Onneksi eivät kasva kukkapenkissä.

Samassa paikassa kasvaa Päivänkakkaroita. Nämäkin saavat olla rauhassa.

Lisää Lupiineja.

Näyttää aika rajulta, mutta kyllä siinä ihan kukkasia on. Ja tietenkin niitä vuohenputkia. Täytyy yrittää niitä repiä pois.

Mitäs ne nää nyt olikaan. Näitä on paljon ja on valtavia!
Toinen yllätys. Ruusupensaan juurella kasvaa Orvokkeja. Mistä lie tulleet sinne. Nekin.

Valamonruusu on Jättiläinen. Se on niin korkea, etten ylettänyt leikkaamaan latvasta vanhoja marjoja pois. Nuppuja on ihan mielettömän paljon. Odottakaahan vain, kun tämä kukkii :) 
Se tuoksu on aivan ihana. Ja kuten näette. Ruusupensaan juurelta ei juurikaan näe kakkakaivojen kansia. Jokunen vuosi sitten istutettiin tämä ruusu tähän juuri kakkakaivoja peittämään. Samoin nuo Idänunikot ja... juu, nyt tuli oikosulku. En muistakaan, mitä ne toiset oli.

Kaikkein hauskinta meidän pihassa on se, että kukat kasvavat lähes itsestään. Kerran viime kesänä heitettiin jotain Plantagenin lannoiterakeita ympäriinsä ja nyt olette nähneet, miten valtavia kaikki on. En kitke jatkuvasti kukkapenkkejä, vaan ehkä kerran tai korkeintaan kaksi, käyn kaikki penkit läpi. Meillä taitaa olla hyvä maaperä, vaikka sammalta kasvaakin toisella puolella pihaa enemmän kuin nurmikkoa.

Uima-allasta ei olla vielä laitettu paikoilleen, eilen keksin sille uuden paikan. Kunhan se joku päivä on uudella paikallaan, näytän sen sitten. Jos tässä nyt mitään uima-altaita tänä kesänä edes tarvii. Eilenkin paistoi kyllä aurinko, mutta paksu villatakki päällä täytyi pihalla istua. Ei o helteitä, ei.
Mutten mie valita. Nää on ihan hyviä ilmoja, en mie helteitä kaipaakaan.
Pääasia, ettei sada. 
No, taitaa olla aika lopetella ja toivotella Hyvää Juhannuksen jatkoa, jos täällä edes kukaan käy :)
Heips!

torstai 21. kesäkuuta 2012

Hyvää Juhannusta!

Tänään se alkoi, loma! Ja hyvin alkoikin :)
Varaaja-asia selvisi vihdoin ja viimein. Vesikiertoinen, joka lämmittää veden sekä patterit olisi maksanut 5000€, johon meillä ei todellakaan ole varaa. Se hyvä LVI-mies sanoi tulevansa asentamaan sellaisen, joka lämmittää vain käyttöveden. Päästään paljon halvemmalla, eikä tartte puljata puiden kanssa talvella. Sähköpattereilla lämmitämme talon ja pelkästään sähköllä. Oli kallista tai halpaa, ihan sama. Ei se mitään halpaa puiden ostokaan ole. Vuodessa menisi 1000€ puihin. Ihan sama, jos menee sähköön. Ja tuskin menee. Meidän huimien sähkölaskujen pääsyyllinen oli se vanha varaaja. Katsellaan nyt, mitä tuleman pitää. Pääasia, että jo ehkä ensi viikolla pääsemme suihkuun, voimme tiskata, pestä ikkunat, siivota, pestä kädet ja hampaat lämpimällä vedellä.
Nyt on hyvä aloittaa loman vietto ja Juhannus.
Oikein mukavaa, hauskaa ja kaikin puolin Ihanaa Juhannusta kaikille!

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Loman odotusta

Enää ei ole kuin tämä iltavuoro ja huominen aamu. Sitten koittaa kolmen viikon vapaus.
Tein Art journalingiin uuden sivun päivänä, jolloin oli päiviä jäljellä kolme.
Oikein paljon kiitoksia kaikille kommenteistanne edelliseen.
Eilen kävi se LVI-mies katsastamassa paikat. Vielä hän ei tarjousta tehnyt, mutta sanoi, että halvimmalla päästään, kun laitetaan samoilla toiminnoilla oleva varaaja. Putket käy noin vain, ei tarvitse muutostöitä tehdä. Kompastus taitaa olla vain se varaajan hinta. Sanoi laittavansa/soittavansa tarjouksen. Uuh, pelottaa!
Mitä jos ei rahat riitäkään? Täytyy säästää vielä muutama kuukaus? Voi kääk!
Siellä eka putkifirmassa sanoivat voivansa tulla aikaisintaan SYYSkuussa, silloin meinasi itku päästä. Onneksi mentiin tuonne toiseen firmaan. Paitsi voi se olla, että jos vielä täytyy säästää, se voi silti mennä vaikka LOKAkuuhun!
Eilen, kun tulin töistä kotiin, iski paniikki ja meinasin painella kotiristeyksestä ohi, oisin sitä tietä päässyt vaikka Venäjälle saakka :) Viimetipassa tein paniikkijarrutuksen ja käännyin kuitenkin kotiin päin. Samaan aikaan tuli se LVI-mies. Mie painelin sisälle järjestelemään paikkoja, kun kuvittelin hänen tulevan sisälle. Vaan ei, kävi alakerrassa ja lähti pois. Enkä mie kuullut mitään, mitä miehen kanssa juttelivat. Eikä olo helpottanut yhtään. Pienoinen paniikin poikanen päällä koko ajan. Onneksi saa kohta panikoida ihan rauhassa, kun alkaa loma. Nyt täytyy työt hoitaa samalla.
Vesien keitto menee jo ihan rutiinilla. Mie katselen koneelta samalla askarteluvideoita tai lueskelen blogeja ja hella hoitaa keittämisen. Siirrettiin ruokapöytä keittiöön, joten sen ääressä sujuu kiehumisen odottelu hyvin, kun ei laita liesituuletinta päälle. Jos tuulettimen laittaa päälle, joutuu pomppimaan edestakaisin katsomassa, milloin kiehuu. Näin säästyy jalat.
Ei se peseytyminen vadissa ja vesien keittäminen niin kamalaa ole. Kamalaa on se, että joutuu miettimään, riittääkö rahat. Jos ei riitä, mitä sitten? Toivottavasti se mies soittaa jo tällä viikolla, ettei tarvi tässä jännityksessä olla enää kauempaa.
Jos alunperin oharit tehnyt mies olisi ilmoittanut, ettei hän tee tätä, olisimme jo paljon pidemmällä.
Kolme viikkoa odotimme aivan turhaan. Kunnes huomasimme, että oharit tuli ja rupesimme asiaa hoitamaan eteenpäin.

Mie se vaan jauhan tätä yhtä ja samaa asiaa, mutta nyt on oltu jo neljä viikkoa ilman varaajaa. Tai huomennahan se tulee täyteen. Oikein mihinkään ei pysty keskittymään ja mitään ei pysty tekemään. Täysin lamaantunut olo. Paitsi tietysti nuo askarteluhommat. Niihin uppoaa niin totaalisesti, ettei ajattele mitään.
Täytyy tässä varmaan ruoka kuitenkin tehdä ja ruveta odottelemaan iltavuoroon menoa.
Kivaa keskiviikkoa!

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lahja

Nuoremman tytön kaverilla oli eilen 18- vuotissynttärit ja pari viikkoa sitten meinasin tehdä kortin. En kerennyt edes aloittaa, kun pälkähti päähän, että haluankin tehdä kirjan. Yhtenä iltana tein melkein kokonaan ja viikonloppuna sitten viimeiset puuttuvat neljä sivua. Kyllä mie nautin tämän tekemisestä. Kirjan sivut on sidottu/ommeltu kalastajanlangalla toisiinsa ja langanpäät letitetty ja letin päihin pujotettu helmiä. Kirjan saa kiinni pitsinauhoilla.

 Miun kuvaustaidot eivät taida olla oikein hyvät, yläkuvassa vasemmalla lukee To a wonderful friend ja oikealla ylhäällä For you
 Kirjekuoreen piti tulla lahjakortti, mutta tyttö ei ehtinyt ostaa sitä.
 Vasemmassa kuvassa lukee Sweet memories ja oikealla Make a wish. Auto on kuulemma Isan haave :)
 Näille sivuille hän saa itse kirjoittaa jotain.
 Oikealla lukee Playtime.

 Vasemmalla lukee You& Me.
Takakansi.

Joillain sivuilla on tila kirjoituksille ja meidän likka sai kirjoittaa tarinoita. Näin se on meiltä molemmilta lahja saajalleen. Ja vähän myös muiltakin :)
Näitä voisin kyllä tehdä lisääkin, seuraava pitää vain muistaa sitoa eri tavalla (muistiksi itselle).

Varaaja-asia etenee. Lvi-firmasta kävi mies tänään katsomassa ja tekee tarjouksen. Alustava tarjous oli sellainen, että jos se siinä pysyy, pystymme sen häthätää maksamaan. Nyt vain peukut pystyyn!
Tarjous koski samantyyppistä varaajaa, joka meillä oli ennestään. Tai siis samoilla toiminnoilla.
Nyt olisi kyllä hyvä onni tarpeen vihdoin ja viimein. Toivotaan parasta.

Lomakammassa on jäljellä kaksi piikkiä, kaksi aamuherätystä :)
Jei!

P.S. Kuvien julkaisuun on lupa saatu lahjan saajalta. Poikakaverin kuvaa en julkaissut, koska lupaa en voinut kysyä.

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Pään tyhjäys

Tuo sabluunalöytö tosiaan taisi piristää. Sain tehtyä eilen art journalingia, kun leikin niillä sabluunoilla :) Ja nyt jo olen taas päivittämässä täällä. Se art journaling on kyllä siitä jännä juttu, että yhtään en miettinyt eilen koko varaajaa tai mitään muutakaan. Pää tyhjeni totaalisesti ja sen jälkeen pystyin keskittymään telkkarin katsomiseenkin ihan eri tavalla. Sitä se kuulemma parhaimmillaan onkin, pään tyhjennystä.
Nyt kun mie olen katsellut niitä videoita, olen oppinut taustan tekemisen, mutta siitä eteenpäin on hiukkasen vaikeaa. Täytyy niitä päällikerroksia vielä opetella. Etenkin kollaaseja, niistä mie en ymmärrä hölkäsen pölähtämää. Eilen sattui muuten hassu juttu :) Mie en kohta osaa enää suomea ollenkaan, kun piti kysyä mieheltä, mikä on background suomeksi :) Tainnut katsella jo liikaa englanninkielisiä videoita ja lueskella ameriikkalaisia keskustelupalstoja :)
Taustasta tuli hyvä, vaikka itse sanonkin. Kaikki tekstuurit ei ihan kuvassa näy. Mutta tuo päällispuoli, no, ainakin se naurattaa, kun on niin lapsellisen hölmö.
Ja siveltimen vedoilla ja kynien kiemuroilla sain sen pään tyhjäksi kaikesta moskasta :)
Ei muuta kuin opettelu jatkukoon vielä. Eli lisää niitä enkkuvideoita :)

Mutta arvatkaapas mitä?! Aamukammassa jäljellä kolme piikkiä. Kolme työpäivää ja sitten alkaa loma!
Kyllä mie olenkin loman tarpeessa. Viimeksi ollut Maaliskuun alussa ja kaikenlaista sontaa on sen jälkeen niskaan satanut. Vaikka nyt ei reissuun päästäkään, nautin kotona olosta. Ei tarvitse lähteä mihinkään eikä tehdä mitään, jos ei huvita. Otetaan se sitten niin.

Mukavaa päivän jatkoa teille!
Ja kiitos kannustuksesta!

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Sunnuntaita

Kiitoksia kaikille kommenteista ja myötätunnosta edelliseen! Tuntui hyvältä ja lohdulliselta lukea niitä ja huomata myötäeläviä blogiystäviä olevan niin monta, kiitos.
Laina ei onnistu tällä kertaa, se tässä niin inhottavaa onkin. Pitäisi olla vakuuksia vapaana, jos taloa vastaan ottaa tai sitten takaajat lainalle ja kumpikaan ei ole mahdollista. Remontteja on tehty ja kaikkea, vakuudet on mennyt niihin. Ja takaajia en halua edes ajatella.
Kyllä tämä tästä. Nyt kun taas olen saanut purkautua, olo on helpottanut kovasti ja paljon. Eilen kävimme iskällä saunassa ja tiistaina menemme tytölle, pummasin saunat ja suihkut meille :)
Kyllä sitä taas osaa arvosta itsestäänselviä pieniä asioita, kuten suihkua ihan eri tavalla kuin ennen. Oi sitä onnea ja autuutta, kun eilen pääsi eka kertaa kolmeen viikkoon suihkuun :)
Pieniä hyviä ja kivoja asioita tapahtuu aina silloin tällöin.
Eilen tapahtui yksi toinenkin pikkuinen kiva juttu.
Pitää taas aloittaa kertominen aikojen alusta :)
Olimme suunnitelleet lomareissua Lahteen ja Sinelliin. Ostoslistaakin olin jo mielessäni tehnyt, vaan tämä varaajajuttu romutti kaikki. Olin suunnitellut erilaisten sabluunoiden ostoa tai ainakin etsimistä sieltä Sinellistä. Täältä niitä ei löydy Tiimarista, Suomalaisesta eikä kaupungin ainoasta askartelukaupasta. Ja kuinkas eilen kävikään...
Menimme Robin Hoodiin ihan muille asioille (lamppuja yms.) ja kävelin huvikseen lastenosaston sekä paperiosaston läpi ja katselin, mitä sieltä löytyy. Ja siellä se oli, lastenosastolla, vihkonen täynnä (no, 5 sivua) sabluunoita. Jihuu!
Kaikenmaailman kuvioita ja oijoijoi :)
Oli siinä tarrojakin:
Eiköhän niillekin käyttöä löydy.
Tämmöinen kirja se oli :)
Näitä sillä tehdään oikeasti:
Oli siellä toinenkin kirja, joku make up studio tai jotain sinnepäin. Tässä oli paremmat sabluunat... art journalingia varten :)
Olen nimittäin kateellisena katsellut, mitä kaikkea amerikkalaisilla ja muilla ulkomaalaisilla löytyy askartelutarvikepuolella. Etenkin verrattuna tähän meidän käpykylään, jossa ei ole mitään isoa askartelukauppaa. Vielä kun saisi niitä suihkutettavia musteita vai mitä ne nyt oli, jotain Mistejä.
Nooh, katsellaan ja kuulostellaan. Hyvä näinkin.
Nauratti ihan, kun myyjä varmaan kuvitteli, että ostetaan jollekin lahjaksi tämä. Mutta ei, tämä nelikymppinen eukko ostaa itselleen lasten leluja :)

Mutta se suihku kyllä kruunasi koko päivän :)
Nyt lähden tästä tekemään jotain. Varmaan lueskelemaan blogeja. Kiitos ja kumarrus!

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Ei jaksa

Aiemmin hehkutin ihmisten avuliaisuutta, mutta nyt olemme saaneet karvaasti kokevamme sen olevan vain puhetta. Olemme täysin oman onnemme nojassa. Kolme viikkoa ilman lämmintä vettä.
Alkaa pikkuhiljaa olla mitta täysi.
Tänään pitäisi taas keitellä vesiä, että päästään pesulle, ei jaksaisi.
Iltapäivällä kiertelimme LVI-liikkeissä kyselemässä hintoja ja vaikuttaa siltä, että jopa tarjoukset, jotka lupasivat tehdä, ylittää budjettimme puolella. Yksi vaihtoehto, jonka kuulemma kuitenkin voi tehdä, on muuttaa vesivaraaja tavalliseksi, joka lämmittäisi vain käyttöveden. Ja talveksi hommaisimme sähköpatterit. Ihan sama. Puita joutuisimme kuitenkin ostamaan, joten ihan sama jos ne rahat menevät sähköön. Luulempa, että silti sähkö olisi vähemmän kuin aiemmin, kun entinen varaaja rohmusi niin paljon.
Ensi viikolla tulee joku mies käymään ja silloin aiomme kysyä, tekisikö hän sen. Kun ei meillä kuitenkaan puita omasta takaa ole. Entinen varaaja kun lämpesi sähköllä sekä puulla. Sellainen maksaa kaikkine kierukkoine sun muine härpäkkeineen ainakin 4500+työt. Ihan kuin mie muka ymmärtäisin noiden kierukoiden ja härpäköiden päälle :)
Tehdään sitten patenttiratkaisu ja mietitään asiaa uudestaan sitten, kun on rahaa enemmän.
Kuten huomaatte, pesuhuonekin kaipaisi siivousta. Milläs siivoat ilman lämmintä vettä. Jo tiskaamiseen pitää keittää kaksi isoa kattilallista+vedenkeittimellinen.

 Ihan hirveä stressi päällä koko ajan. Ei jaksa tehdä mitään, ei huvita syödä. Sydän jyskyttää koko ajan ja itku meinaa tulla pienestäkin. Ei vaan enää jaksa. Toivottavasti patenttiratkaisu onnistuu...
Pari putkimiestä on kyllä sanonut, että se on mahdollista.
Kolme viikkoa joutunut miettimään ja murehtimaan... 
Jos ei muu auta, ostetaan sellainen kuumennettava pata pukuhuoneeseen tai jotain. Ja talvella niitä sähköpattereita sitten. Alkaa epätoivo vallata mielen.

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Jotain joutessain

Eilen illalla mies kysyi, keksinkö jotain tekemistä, kun hän haluaisi katsoa jalkapalloa. Ai, että keksinkö? Kyllähän mie nyt tekemistä keksin :) Askarteluhuoneessa keksii vaikka mitä. Ja tämmöstä siitä keksimisestä sitten tuli:
Tyttö oli löytänyt vintiltä sydänrasian ja toi miulle tuunattavaksi sen. Siellä se pöydällä nätisti odotteli.
Tässä kuvassa edellinen sydänrasian tuunaus ja koon vertailun vuoksi tämä löydetty.
Maalasin kannen valkoisella akryylimaalilla, reunaan pitsinauhaa, päälle kakkupaperia ja tulostettu kuva, kukka sekä timangeja ja helmilöitä :) Enkelin siipiin sekä kukan terälehtiin laitoin kimalleliimaa. Kyllä nyt taas kimaltelee.
*****
Tänään on ollut tosi harmaa, sateinen ja ankea päivä. Unetkin meni viime yönä sateen rummutusta peltikattoon kuunnellessa. Vaikka iso vintti on välissä, rummutus kuuluu tosi selvästi. Ja vie yöunet.
Milloinkohan tänne saadaan kesäisiä ilmoja? Jospa sitten Juhannuksena, kun miulla alkaa loma. Lomailmat on kyllä tilattu :)

Oletteko katsoneet Karavaanareita? Mie tykkään :) Joka jakso pitää katsoa ja tallentaa, jos ei näe. Hartikaisten perhe on miun suosikki sekä Talonmies Jussi. Toinen ohjelma, jota on kiva tänä kesänä katsella, on Criminal Minds, joka tulee Foxilta melkein joka ilta, paitsi sunnuntaina. Nämä taitaa olla ihan alkujaksoja, joita en ole nähnytkään. Löysin tämän sarjan vasta pari tuotantokautta sitten, vaikka on tullut Neloselta jo aika kauan. Varmaan. En tiedä, kun en katsonut silloin.
Siinä ne taitaa miun telkkariohjelmat ollakin, yleensä teen jotain muuta.

Varaaja-asia ei vielä ole edennyt mihinkään. Puolitoista viikkoa ollaan oltu ilman lämmintä vettä ja edelleen keitellään sitä kattiloissa. Kärsivällisyys on aikamoisella koetuksella, pakko myöntää. Mutta eipä tässä muuta voi. Rahaa ei ole yhtäkkiä heittää paria tonnia ihan tuosta noin vaan. Tuskin kovin monella olisi. Välillä mie olen jo miettinyt talon myyntiä ja kerrostalo(vuokra)asuntoon muuttoa. Silloin pääsisi kaikkein helpoimmalla. Mikä ihmeen onni ja autuus se on omassa talossa asua, muka? Etenkin vanhoissa taloissa (tässä talossa) pitäisi olla jatkuvasti joku muutaman tonnin vararahasto, että jos joku hajoaa, saisi sen heti korjattua. Ja niitä hajoavia kohteita riittää. Vaikka onhan se ihana, kun on oma piha ja oma rauha sekä asuinreviiriä enemmän kuin kerrostaloasunnossa. Mutta...
Helpommalla(ja halvemmalla)kin voisi päästä...

Mie oon jo miettinyt talonkin valmiiksi :) Siinä talossa, jossa miun serkku asuu, on tosi kivat asunnot ja todella kansainvälinen meininki :) Tästä en kyllä ole puhunut kenellekään, mielessäni vain miettinyt.
Saapi nähdä, mihin elämä heittää. Vai heittääkö mihinkään. 
Toinen vaihtoehto, jota olen miettinyt: talo vuokralle ja Helsinkiin töihin. Mie saisin töitä heti ja voisin valita paikan ja mieskin saisi varmaan jostain töitä. Siellä on ainakin pulaa hoitajista. Ja kaikkea kivaa tekemistä, mitä täällä ei ole. Tutkittu on nääkin jutut :)

Vaihtoehtoja on, ehkä jonain päivänä...Saa nähdä.
Ja tarkennukseksi vielä: yhdessä miehen kanssa tehtäisiin päätökset. Vaikka kyllä mie hänen päänsä saisin käännettyä suht helpostikin :) 
Mitenkäs se sanonta menikään: Mies on perheen pää ja nainen on se, joka sitä päätä kääntelee :) Tai jotain sinnepäin :)

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Erilaisia kukkia

Kun ostin sen "puuhapussin", jossa oli mustia ja valkoisia leikattuja kuvioita Suomalaisesta kirjakaupasta, mietin jo silloin, että mitä niistä kuvioista voi tehdä. Tarvitsenkohan niitä koskaan. Yllättäin perjantaina törmäsin Youtubessa videoon, jossa leikatuista ympyröistä tehtiin kukkia.
Valkoiset on pikaisesti testimielessä tehtyjä ja värilliset on täysin ohjeen mukaan tehty. Ne on värjätty vesiväreillä. Väreistä meinasi tulla liian tummat, jolloin väritin valkoisella värillä päälle. Nyt ne on miulle tyypilliset pastelli hemppikset :)
Ehkä vähän liian isoja miun makuun. Täytyy vielä kokeilla ja kehitellä pienempiä jollain omalla mallilla tai pienemmillä ympyröillä, kunhan tämäkin iltavuoro on saatu pulkkaan ja ensi viikko koittaa. Ensi viikolla ei ole yhtään iltavuoroa, yksi työkaveri pyysi vaihtamaan ainokaisen illan aamuksi. Miullehan se sopii :) Mitä vähemmän iltoja, sitä parempi (ensi listassa kahdessa viikossa vain yksi).
Lomakin lähenee, kahden viikon päästä voin sanoa jo olevani lomalla!
Ehkäpä lomalla päästään jo omaan suihkuunkin. Edes loman lopussa, toivotaan.
Noniin, tähän on tultu. Muut haaveilee lomamatkoista ja kaikenlaisesta kivasta lomapuuhasta. Mie haaveilen suihkusta :)
Joku taisi kyllästyä näihin miun askarteluihin ja journaleihin, kun yksi lukija kaikkosi. No, tähän on totuttu. Näin kauan siihen meni: 4 vuotta. Meinaan sen asian hyväksymiseen, että lukijoita tulee ja lukijoita menee. Joku odottaa jotain tiettyä päivitystä ja kyllästyy, kun niitä ei tulekaan. Sellaista se on.
No, jos joku sisustuksia odottelee, saa odottaakin kauan. Edes ikkunoita ei ole pesty, eikä pestä, ennenkuin tulee lämmintä vettä. En jaksa ruveta ikkunanpesuvesiä keittelemään. Tiskaaminenkin vaatii monta kattilallista, kaikkea kun ei voi laittaa tiskikoneeseen. Ja kun ei ikkunoita pestä, ei vaihdeta verhoja, ei pestä lattioita, ei vaihdeta mattoja, kaikki on niinkuin on. Ja rahaahan ei ole, kun varaaja maksaa yli 2000€ + asennukset ja mahdolliset putkityöt. Siihen menee lomarahat ja vähän päälle.
Tää on nyt tätä. Ja seuraavaksi jotain muuta.
Nyt ei muuta kuin toivottelen teille mukavaa sunnuntaita!

torstai 7. kesäkuuta 2012

Kortti ja jotain muuta

Päivitin äsken Art journal- blogini. Siellä onkin harvinaisen syvällistä mietintää. Tein uuden sivun kirjaani eilen ja toisessa blogissa on taustaa siitä.
Kortinkin tekaisin yhtenä iltana, kun teki mieleni näpertää jotain. Jotakin siitä tuntuu puuttuvan. En vaan tiedä mitä.
Miun aika menee vain siihen, että kitkutan päivä kerrallaan menemään. Nyt on kaksi vapaata ja huomenna taas töihin. Muuta en oikeastaan saa aikaiseksi kuin näitä askarteluja ja journaleja. Neulomiset ei kiinnosta yhtään. Vaan eipä ole ensimmäinen kerta, kun kesällä häviää neulomisinto. Yhtenä kesänä virkkasin pitsejä, kun ei neulominen kiinnostanut. Ja mie en edes tykkää pitsinvirkkaamisesta, kun se ei sovi miun nakkisormille. Niin ohut lanka ja koukku ja niin paksut nakit :)
Miettikääpä kymmentä nakkia virkkaamassa pitsiä :)
Askartelussa nakkeja pystyy auttamaan. Nimittäin pinseteillä saa pieniä tavaroita, joihin nakit ei taivu.

Art journal sivu:
Ikkunan ompelin kolmesta kohtaa sivuun kiinni. Joku helmi on kahvana ja ikkuna "lukkiutuu" tarranauhalla.
Tarranauha on maastoutettu taustaansa. Valkoisen nauhan väritin vihreällä tussilla.
Semmottista tänään. Jos tosiaan journalin tausta kiinnostaa, kurkatkaapa sinne toiseen blogiin ja kommenttejakin sinne saa laittaa :)

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Onnenpotku

Kyllä täällä tuntuu hyviäkin asioita tapahtuvan :)
Monen vuoden haave toteutui tänään. Alkunsa se sai jo lauantaina, kun erään työkaverin kanssa tuli puhetta vanhoista huonekaluista, joita hänkin tuunailee. Puhe rönsyili joka suuntaan, kunnes pääsimme vanhoihin ikkunoihin.  Hänellä oli yksi ylimääräinen, jota ei tarvinnut ja möi sen miulle: KYMPILLÄ!
Voitteko uskoa? Kirppiksillä lasittomat pokat maksaa ainakin 60€. Ainakin täällä meilläpäin.
Olin suunnitellut laittavani sen tuohon peilin paikalle seinälle. Peilin laitoin alunperin tuohon, kun odotin, että vanha ikkuna kävelee jostain vastaan...
Mutta voipi olla, ettei meijän insuliitit kestä. On nimittäin sen verran painava ikkuna, että insuliitit tulee mukana, jos ikkuna seinältä putoaa. Ehkä sittenkin laitan sen pystyyn tuohon pöydälle (joka muutes siirtyi keittiöstä olkkarin puolelle ja ruokapöytäsysteemit siirtyi keittiöön, kun kyllästyin kantamaan jokaisen aterian tarvikkeita olkkariin).
Nyt ei muuta, kun ideoita ikkunan suhteen, joka on kaksinkertainen, että voi vaikka väliin laittaa jotain. Tai sitten irroittaa kahdeksi. Tuplaonnenpotku (muualle ei kyllä mahdu ikkunoita seinille).
Siis kympillä! Huhheijjaa!

Nyt kun vielä taivaalta tipahtaisi yksi kappale lämminvesivaraajia... pihalle, ei talon päälle, kiitos :)
Kertoilkaapa ideoitanne, miekin niitä funtsailen tässä ja ihmettelen hyvää tuuriani :)
Mukavata päivää teillekin!