maanantai 30. toukokuuta 2011

Voi ärsytys!

Tämä on kyllä aivan uskomatonta! Miten tää bloggeri jatkuvasti on epäkunnossa? Pitääköhän tästä kohta muuttaa takaisin Vuodatukseen tai peräti perustaa ihan uusi blogi vaikka Wordpressiin! Tai pistää kokonaan pillit pussiin. Hittolainen! Kommentointi onnistuu joka toisella kerralla ja milloin mikäkin laatikko on pois käytöstä tuolla sivussa.
Siinä sen taas näkee, että vanhassa vara parempi. Entinen toimi hyvin kolme vuotta ja nyt kun tätä on "kehitelty", jatkuvasti on jotain vikaa. Ei oikeastaan olekaan muuta kuin vikaa.

Ja miekun oikein hehkutin, ettei ole yhtään iltavuoroa, on miulla sittenkin keskiviikkona. No, ei se haittaa. Kohtahan se on loma, enää kolme päivää... ja ilmat on kuin syksyllä. Kylmä, sataa ja tuulee. Vuorotellen ja välillä yhtä aikaa. Pyörällä jos meinaa töihin mennä, olisi oltava monet vaatteet mukana ja missäs niitä vaihtais? Jonkun pihan penkilläkö? Joten kuljen autolla.

Miulla oli tasan kolmet käyttökelpoiset housut. Nyt on enää kahdet. Mustista housuista kului hankurat puhki. Sitä se läskiys teettää! No, tilasin sitten kahdet mustat tilalle ja sitten miulla on neljät käyttökelpoiset.
Juu ja olihan miulla yhdet hyvät mustat collegehousut, mutta mie ääliö menin ja maalasin valkoisella sitä yhtä hyllyä (se perunalaari) ja housuissa on valkoinen viiru, mikä ei lähde pesussa pois. Voi fiksuuden multihuipentuma, parhaita housuja pitää maalaushommissa! Eipä voi niitäkään enää ihmisten ilmoilla pitää.

Eilen (vai oliko se toissapäivänä, en muista enää) kuvia vähän olkkarista. Keksin arkistolaatikolle käyttötarkoituksen meidän tietokonepöydällä. Lasinalunen on miehen takia tuossa laatikon päällä, (ovi)pöytä kun on täynnä ruskeita kahvirinkuloita...
Maui-lipasto muutti olkkariin takaisin vähän aikaa eteisessä seikkailtuaan.
Pitää vissiin heittää tuo rahi menemään, ihan kissojen takia jätin sen tuonne. Silloin kun se oli rahina, ne tykkäsivät makoilla siinä. Nyt kun se on varta vasten kissapetinä, ei enää kelpaa. Sama juttu on pahvilaatikoiden kanssa.
Sain muuten ne kameran asetukset palautettua ja nyt tulee parempia kuvia. Mutta en kyllä taaskaan muista, mitä tein :)
Ei miut siis hirveästi ärsytä, ihan vähän vaan ja toisaalta naurattaa :)
Ja tiijättekö?! Mie en saanut tänään ostettua miehelle tupakkaa... kun en ylettänyt painamaan sitä nappia siitä tupakkataulusta :)) Enkä ilennyt ketään muutakaan pyytää.
Jepjep. Taitaa olla aika lopettaa valitus ja keksiä jotain tekemistä, aurinko meinaa käydä paistamaan.
Mukavata maanantaita!

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Sunnuntai aamu

Olin jo laittamassa kuvaa siitä äidin haudasta, mutta en voi. Kuten en voinut laittaa hautajaisistakaan kuvaa, vaikka meinasin. Se tuntuu jotenkin, että menee liian pitkälle, jos laitan. Se hauta on niin rakas ja tärkeä paikka, etten mie voi sitä jakaa.
Mutta kerron sanoin, mitä sinne laitettiin. Enkeli istuu sydämenmuotoisen kiven päällä, lyhty ja aurinkokennovalo.  Kivillä reunustettiin istutusalue, jossa oli jo valmiina kukkia. Äidin ystävät ja tuttavat ovat vieneet kukkia sinne, joten me vain somistettiin vähän. Hautajaisista säästin kynttiläpidikkeen ja laitoin senkin pystyyn.
Äiti keräsi enkeleitä ja tykkäsi kivireunuksista ja erilaiset lyhdyt ym. kuuluvat haudalle muutenkin.
Saa nähdä, kuinka kauan hauta saa olla rauhassa, siellä kuulemma varastetaan ne kukkasuppilotkin...

Eilen oli kummallinen päivä sään puoleen. Välillä satoi kaatamalla vettä ja hetken päästä paistoi aurinko. Iltapäivällä sade onneksi loppui kokonaan ja mie läksin pihalle. Järjestelin istutuspöytää ja kylmästi kannoin pari puulaatikkoa pihalle.
Jotenkin tuo tuntuu levottomalta, ehkä siinä on liikaa tavaraa esillä. Tai ehkä se rauhoittuu ja kaunistuu, kun tulee kukkia. Vielä en ole laittanut yhtään.

Voiko Valamonruusua leikata kesällä? Tuota pitäisi vähän muotoilla, mutten halua, että se kuolla kupsahtaa.
Tuo Rautakirjan laatikko oli täällä talossa, kun muutettiin. Eilen lueskelin noita tekstejä ja huomasin, että se olisi palautettava. Tuskin sitä enää tarvitsee palauttaa, ties kuinka monta kymmentä vuotta se on täällä lojunut :)
Alkon toiselle laatikolle keksin käyttöä sisällä.
Siellä on kevyemmät huivit. Postilaatikko, joka säilöö hanskoja, pitäisi vielä ruuvata seinään.
Taidan tästä lähteä kahvin juontiin ja miettiä päivän touhuja. Teenkö mitään, vai laiskottelenko vain. Ainakin palapaisti täytyy laittaa uuniin (helppo ruoka, eikä tarvi joka päivä miettiä, mitä syötäisiin).
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Toivottavasti bloggeri toimii jo. Olen lueskellut, että ihmisillä on vaikeuksia päästä kommentoimaan ja kirjautumaan.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Perjantain pulinat

Pää lyö jotenkin tyhjää, en meinaa millään keksiä kirjoittamista. Asiaa olisi, mutten saa sanoja järjestykseen. Muutama päivä on vierähtänyt edellisestä päivityksestä, eilen yritin, mutta kamerasta oli akku tyhjänä. Sitten ei huvittanutkaan enää.
Nyt on akku ladattu, mutta kameran asetukset päin mäntyä. Jostain kumman syystä tulee keltaisia kuvia (onneksi on Photoscape, jolla voi kätevästi muokata niitä). Ja miekun en ymmärrä tuosta järkkäristä yhtään mitään. Kerran vietin tunnin jos toisenkin kokeilemalla erilaisia asetuksia ja lopulta sain hyvälaatuisia kuvia. Nyt en muista, mitä silloin tein. Ja miten ne nyt on sekaisin menneet, kun en ole mihinkään puuttunut?

Leipälaatikko tuli aika täyteen, kun ostettiin niin paljon leipää :) ei mene luukku kiinni...

Tänään kävin töiden jälkeen pienellä hautausmaakävelyllä katsastamassa äidin ja siskon haudan (aiemmin puhuin pelkästään äidin haudasta, mutta onhan se miun pieni siskokin siellä samassa haudassa). Joku oli vienyt sinne lisää kukkia ja multaa oli levitetty sekä nurmikonsiemeniä. Tuoksuttelin luonnon tuoksua, kuuntelin hiljaisuutta ja tyhjensin mieleni. Kai se oli jonkinlaista meditaatiota samalla.

Kun tulin kotiin, juotiin miehen kanssa kahvit ja sen jälkeen lähdettiin ostoksille. Kävimme ostamassa haudalle pieniä juttuja. Huomenna aiomme laittaa haudan kauniiksi. Saman meinaamme tehdä miehen äidin haudalle. Lomalla lähdemme Savonlinnaan päiväseltään ja käymme miehen äidin haudalla. Muutenkin siellä on kiva käydä katsomassa vanhoja kotikulmia. 
Vaikka en asunut Savonlinnassa kuin kolme vuotta, jotain sinne jäi sydämen sopukoista. En kyllä haluaisi asua siellä, ehkä. Toisaalta, se on kaunis kaupunki ja tykkäsin aikoinaan asua siellä, veri veti tänne takaisin :)

Samalla kaupunkireissulla ostimme keittiön tuoleihin uudet päälliset Kodin1:stä. Aika kalliit oli, mutta onneksi ei tarvinnut ostaa kuin kaksi. 
Miulla on nyt vapaa viikonloppu, eikä ole enää kuin neljä työpäivää (onneksi ei yhtään iltavuoroa) ja sitten alkaa loma! Kokonaiset neljä viikkoa, ihanaa :)
Tämän viikon on ollut jotenkin veto pois. Olen nukkunut huonosti, päivisin ollut ihan mielettömän väsynyt ja kyllästynyt siihen väsymykseen. Mitään en ole jaksanut tehdä, täällä on kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Vähän sain järjestettyä (nuo kaksi pöytää), että sain kivempia kuvia. Vaikka ei nämä kyllä kovin kivoja ole, kun asetukset päin p:tä.
Viettäkäähän mukava viikonloppu, kuka missäkin (töissä, kotona, juhlissa...). Mie nautin nyt vapaista ja jos huomenna ei sada, lähdetään sinne haudalle ja laitan siitä sitten kuvaa, mitä saimme aikaiseksi. Siihen asti morjens!

tiistai 24. toukokuuta 2011

Törttöilyä kaupassa ja harjasaalis :)

Ihan pikaseen tässä yritän päivittää ennen töihin lähtöä. Pikaseen kun yrittää, mikään ei tietystikään mene pikaseen: kameran asetukset päin p:tä, kuvien siirto ei onnistu ym. pientä.
Eilen kävimme ostamassa ruohonleikkurin rikkoutuneen tilalle. Entinen oli niin vanha, ettei siihen löytynyt varaosia ja mikään patenttiratkaisu ei pitänyt :)
Oli ostettava siis uusi. K-raudassa käytiin ja mie löysin kivoja harjoja. Harjat kädessä kuljeskelin ympäri kauppaa, kun mies läksi autoa siirtämään ruohonleikkurin maksua ja noutoa varten. No, miehän eksyin. Tottakai :)
En uskaltanut lähteä noutopihalle niiden harjojen kanssa, joten palautin ne hyllyyn. Ja sitten kun sinne pihalle pääsin, huomasin, että olisi niiden harjojen kanssa voinut sinne mennä :) Mutta kun mielikuvissa miuta vietiin jo takahuoneeseen ja poliisejakin paikalle kutsuttiin :) ja melkein jo vankilassakin istuin... Miulla on niin vilkas mielikuvitus, että useimpia hirvittää, kun kerron :)
Siis en mie sinne kauppaan eksynyt, tiesin, missä olen, mutta en löytänyt sinne missä mies oli :)
Tyypillistä miulle :)
Sillä reissulla en harjoja saanut, mutta mies kävi illemmalla muilla asioilla ja kävi hakemassa ne harjat ja yhden vielä päälle.
Siinä sitä on harjaa joka lähtöön. Paitsi hiusharja puuttuu :)
On tiskiharja, lattiaharja, rikkalapio ja harja sekä matonpesuunkin yksi. Lattiaharja on se, minkä mies keksi.
*****
Kiitos kommenteistanne edelliseen!
Taidan mie sinne töihin ehtiä vielä, vaikka kaikki temppuilikin. Eikä se nyt mitään haittaisi jos vähän myöhästyisi, mutta mie olen sellainen, että aina pitää olla etuajassa joka paikassa. Jopa liiankin aikaisessa.
See you!

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Synttärisankari

Päivän sankari.
Julia täyttää tänään 5 vuotta. Kakkukahveja ei ole tarjolla, kun en jaksanut leipoa :)
Ja lahjojakaan ei ole, mutta onnittelut typykkä sai.
Pikkasen on likka kasvanut siitä, kun meille tuli. Ja lihonut. Ollut nimittäin ruoka-aikaan kotona.
Ei mahdu enää huivipanta, ei ole mahtunut muutamaan vuoteen.
No, mikäpä mie olen ketään arvostelemaan. Kuulutaan samaan sarjaan :)
Oonpahan tuota miekin ollut ruoka-aikaan kotona ihan tarpeeksi monta kertaa :)
Ja kuten kuvasta näkyy, karkkipussi jälleen pöydällä. No, mies sen osti ja kaikille tarkoitettu. Tänään en ole syönyt yhtään :)
*****
Miulla oli tosi tympääntynyt olo äsken, mutta Julia poisti sen. Se on sitä kissaenergiaa tai kissojen harrastamaa stressiterapiaa :)
Vähän aikaa silittelin ja kohta oli paljon parempi olo. Tiedättehän tunteen, kun väsyttää, eikä ole mitään tekemistä, niin kohta rupeaa tympimään. Tai tekemistä olisi, muttei jaksa. Ja taas tympii. Pitäisi nauttia hyvästä ilmasta, kun huomenna kuulemma sataa. Ei voi mennä pihalle, kun nurmikko on yli nilkkojen, ruohonleikkuri rikki. Ja muita tekosyitä :)
Istun vaan sisällä ja tympeilen. Ja mietin, että huomenna sataa :)
Ja pitäisi olla nyt ulkona.
Nojoo. Ei miuta enää niin paljon tymmi, kiitos kivan "pikku" kissan :)
*****
Onneksi ihan kohta on loma. Kahden viikon tai kahdeksan työpäivän päästä. Kokonaiset neljä viikkoa. Ehkä mie saan vähän kadonneita voimia sinä aikana takaisin. Toivon niin. Onhan tässä ollut aikas rankka kaksivuotinen ilman kunnon lomia. Viikko silloin, toinen tällöin ei paljon auta näiden kokemusten kanssa. Kolme kuolemaa kahden vuoden sisällä. Yksi niistä eläin, mutta kuolema kuitenkin.
*****
Kun en muuta jaksa, taidan kohta käydä lukemaan. Eilen kaivoin vaatehuoneen kätköistä Catherine Cooksonin kirjan Pastorin tytär ja aloin lukemaan. On se vaan hyvä! Mie keräilen Cooksoneita ja miulla on niitä aika paljon. Ne on niin hyviä, että aina voi lukea uudestaan ja uudestaan. Ja kun tarpeeksi monta vuotta on taukoa, ei muista, mitä niissä tapahtuu ja kirja on kuin uusi :)

Nähdään taas!

torstai 19. toukokuuta 2011

Tilaustyö ja laatikoita

Nythän näitä päivityksiä näkyy tulevan joka päivä, vaikka jo varalta toivotin mukavaa loppuviikkoa. Kuvittelin nimittäin, että tahti hidastuu. Mutta eikun näyttää kiihtyvän vaan :)
No, huomenna ei tule mitään, siitä voin/voitte olla varma. Menen iltavuoroon (taas) ja viikonloppuna on sitten aamut, joten mitään ihmeellistä ei varmaan täällä tapahdu.
Mutta asiaan.
Työkaveri sai keväällä ensimmäisen lapsenlapsensa ja tilasi pienelle prinsessalle lapaset.
Pitkään ja hartaasti niitä väänsin ja nyt ne on vihdoin valmiit. Ja voin huokaista helpotuksesta. Tilaustyöt aina pelottavat, onnistuuko vai ei ja tuleeko hyvät ym.
Tuon ohjelappusen sujautin lapasen sisään.

Ja toinen asia tänään. Mies kävi Alkossa.
Ei, ei hän viinaa ostanut, vaan jotain paljon kivempaa toi mukanaan.
Pari puista laatikkoa.
En vaan keksi, mitä tuossa säilyttäisi, kun on vähän oudon muotoinen.
Ja sisällä lokerot.
Toinen on sitten sellainen, jollaisesta haaveilinkin.
Hieno! Mie tykkään ihan hirveästi kaikista pelti ja puulaatikoista.
Pihalle mie näitä suunnittelin ensin, mutta en mie sinne mitään raaski viedä. Vai pitäisikö vaan kylmästi raaskia? Sisälle kun ei enää oikein mitään mahtuisi....
No nyt toivottelen uudemman kerran mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!
Ja jos on ideoita laatikoiden suhteen, saa kertoa! Ihan mitä vaan :)
Paitsi ei saa sanoa, että polttopuiksi pitäisi laittaa :)

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Voitto ja muuta höpinöintiä

Kiitoksia paljon kommenteista jälleen kerran. On todella mukavaa, että jaksatte kommentoida. Se tässä bloggaamisessa hauskinta onkin, jutustelu kommenttien muodossa :)
Jestas, että täällä sataa kovasti vettä, kohta varmaan tulee katosta läpi
Vielä puoli tuntia sitten paistoi aurinko. <- välihuomautus :)

Voitin ♥Mummun huushollin♥ arvonnassa kirjan, joka saapui tänään:
Tildoja ei koskaan ole liikaa :) Tosi ihana kirja!
Miulla on ennestään pari muuta Tilda-kirjaa, tämä täydentää kokoelmaa. Pitkään aikaan en kyllä ole tehnyt mitään Tildoja, pitäisi varmaan tehdä joku päivä jotain.
Ideoita kyllä piisaa, vaikka muille jakaa.

Mie muutes äsken tutkin noita tilastoja ja törmäsin siellä semmoseen, että miun blogiin on tultu sellaisesta paikasta kuin blogivirta.fi. Ilmankos tuo mafia-mertarantavideo on saanut niin paljon katselijoita: nyt jo yli 400! Oli tuolla tilastoissa kyllä semmonenkin juttu, että tuota videota hakemalla on tultu tänne :) Hassua, parissa päivässä se on tullut toiseksi suosituimmaksi tekstiksi kautta aikojen.

Mitä on muuten tapahtunut lukijoitten laatikolle? Taasko täällä on jotain bugeja vai mitä ne oli?
Miulla oli vaikka kuinka paljon asiaa äsken, mutta nyt ne on hävinneet päästä. Piti tehdä ruokaa tuossa välissä, niin eihän sitä kahteen asiaan osaa keskittyä yhtä aikaa :)
No en mie kyllä nyt yhtään muista mitä se oli, joten taijan tästä lähtee lukemaan teijän muitten blogeja :)
Mukavaa loppuviikkoa!

...aina miulla on nää samat loppusanat, tartteis vissiin keksiä joskus jotain uutta... Niinhän se on, että kirjoittamisen alku ja loppu on kaikkein vaikeinta. Ala-asteen opettaja aina sanoi, että koittakaa keksiä jotain uutta ainekirjoituksiin, kun ne kaikki alkaa aina: Olipa kerran.... ja loppuvat, että: Sen pituinen se. Meillä oli muuten huippuihana ala-asteen opettaja :)

tiistai 17. toukokuuta 2011

Tunnustusta

Sain tunnustuksen blogista: Askartelin itte. Kiitoksia oikein kovasti!
Tähän kuuluu 8 tunnustusta tai siis asiaa itsestä.
Yritän keksiä jotain uutta.

1. Mie olen sellanen, jolle aina sattuu ja tapahtuu, etenkin sattuu. Eli olen kauhea koheltaja, vaikka muuten olenkin rauhallinen.
2. Miulla on hörökorvat 8). Joskus, kun olin lapsi, joku lääkäri olisi leikannut ne ilmaiseksi. Olin jotain muuta asiaa siellä toimittamassa, kun hän yhtäkkiä laukaisi, että hän voisi leikata korvani. Onko minuu kiusattu niiden takia ym. Olin ihan hölmönä ja katsoin suu auki. No, ei ole kiusattu, enkä ole koskaan edes ajatellut korviani :o
Olisi ehkä kannattanut leikkuuttaa, kun ilmaiseksi olisin saanut. Ne nimittäin paleltuvat herkästi :)
3. Tämä kuvastaa sitä, mitä olen
Yöpaita, jota ajattelin kyllä ihan tunikana käyttää. Rakastan rokkia, kaikenlaista rokkia, hard rockia ja pehmeämpää, 50-lukulaista ja kaikkea, mikä on rock :) ja heviinkin asti menevää...
4. Ööh...vaikeaa...olen aina ollut kauhea lukutoukka. Romaaneja lähinnä. Hömppää ja jännitystä enimmäkseen. Joskus nuorempana saatoin lukea koko päivän tekemättä mitään muuta. Tai yön, vaikka aamulla olisi ollutkin aikainen herätys. Äiti sanoi, että jos lukisin läksyjä yhtä ahkeraan, mie oisin nero :)
5. Nuorena haaveilin tulevani sairaanhoitajaksi (ihan ykköstoive) tai sihteeriksi. Ja jos olisin mies: rekkakuskiksi tai merimieheksi. Nyt olen hoitoalalla, mutten sairaanhoitaja. Ja voisin lähteä merille ihan tuosta noin vaan. Nykyään kun naisetkin voi mennä :) Vaikka hyttisiivoojaksi tai mitä tahansa.
6. Olen yrittänyt miestä houkutella, että lähtisi ulkomaille töihin (heidän töissään on mahdollista), mie lähtisin mukaan. Viivana! Jossain vaiheessa oltiin tosissaan menossa Norjaan kalatehtaalle töihin 90-luvun laman aikaan, kun ei kummallakaan ollut töitä. Se sitten jäi jostain syystä.
7. Mie olin ennen hirveän! ujo. Niin ujo, etten suuta uskaltanut avata porukassa tai muutenkaan muiden kuin tuttujen kanssa. Menin mummon selän taakse piiloon, jos joku vieras ihminen tuli puhumaan miulle. Pelkäsin mokaavani ja puhuvani typeriä.
 Nykyään on ujous karissut. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä puheliaammaksi käyn. Enkä yhtään välitä, mitä ihmiset miusta ajattelevat, ihan sama :) Jos katsovat, että tuo on ihan pimeä, siinähän katsovat :) Saatan ja usein teenkin niin, että olen jonkun ventovieraan kanssa esim. hississä tai jossain seisoskelemassa, juttelen kuin oltais tunnettu piiitkään :)
8. Täytän Juhannuksena 40 vuotta, eikä tunnu missään. Ainakaan vielä :) Ei ole neljänkympin kriisiä, kun miulla oli kolmenkympin kriisi :). Tunnen itseni 30 ja ihan pikkasen risat- vuotiaaksi tai jopa alle sen :)

1. Kaikki kotona?
2. Pitsienkeli
3. Mummun huusholli
4. Äärelä II
5. Vaniljainen
6. Siipien suojassa
7. Lemon gay
8. Hotel de Teddy

Yritin löytää sellaisia blogeja, joilla ei tätä vielä ole (jollain kyllä saattaa ollakin, ehkä mennyt ohi silmien) tai sellaisia, joille en ennen ole tunnustusta antanut tai sellaisia, joilta olisi kiva kuulla jotain lisätietoja itsestään :)
Blogit on satunnaisessa, ei paremmuusjärjestyksessä :)

Hurja juttu! Eilisellä videolla on ollut katsojia yli 300! Ennätys!

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Maustekaapin tuunausta

Miulla on jo pitkään ollut suunnitelmissa tuunata meidän maustekaappia.
Tänään sitten innostuin ja rupesin tuumasta toimeen.

Joskus parikyt vuotta sitten olen kerännyt talteen pilttipurkkeja, laittanut etikettejä ja ottanut niitä maustepurkeiksi. Äidiltäkin sain joitain maustepurkkeja, joissa oli ruskea kansi.
Meinasin unohtaa ottaa alkukuvia, ennen tuunausta. Vahvistin etikettien kirjoitukset ja väritin reunat punaiseksi, osassa jo olikin.

Sekoitin punaista ja valkoista askartelumaalia ja yllätys :) tuli vaaleanpunaista. Ehkä vähän vaaleampaakin olisi voinut olla.
Pumpulipuikolla töpötin täpliä ja tuli melkein kärpässienipurkkeja.
Hyllyt saivat pitsin reunoihin ja koko hyllyn käänsin ylösalaisin. Ennen en ylettänyt kuin ensimmäiselle hyllylle, nyt yletän kolmannelle.
Ylimmällä hyllyllä on Hello Kitty-hahmoja rivissä, vanhempi tyttö oli kerännyt miulle niitä :)
Säästettävähän ne oli ja tuolla on niille hyvä paikka :)
Tässä kuva vuodelta 2007 (huono sellainen), jossa näkyy vanhan liesituulettimen yläpuolella tuo palanen, jonka siirsin katonrajaan. Maustekaapissa oli vielä ovi, senkin ruuvasin tänään irti.
Nyt ei puutu muuta kuin mausteet purkeista. Annan noiden kansien kuivua kunnolla, ennenkuin menen nykimään niitä.
*****
Bloggeri olikin kunnolla sekaisin perjantaina. Kaikki kommentit on hävinneet torstain postauksesta, enkä usko, että niitä enää takaisin tuleekaan.
Taidan tästä suunnistaa blogikierrokselle vielä ja miettiä, mitä tekisi sitten.
Kivaa viikon alkua kaikille!

perjantai 13. toukokuuta 2011

Toimiipas taas

Kylläpäs olikin eksynyt olo, kun ei bloggeri toiminut :)
Miekö riippuvainen tästä? En suinkaan :)
Niin riippuvainen mie kuiteskin olen, että tutkin nettiä ja löysin syyn katkokselle.
Klikkaa: Suomalainen epäilee kaataneensa bloggerin vahingossa - teksti löytyy, kun kelaa alaspäin.
Ehkäpä perjantai 13. päivä on osasyyllinen tähän ;)

Eilinen kirjoitus on hävinnyt taivaan tuuliin tai pikemminkin bittiavaruuteen. Kommentit on tallessa sähköpostissa kuitenkin. Kiitos niistä ja kannustuksesta laihduttamiseen.
Mukavaa, että on muitakin saman asian kanssa kamppailevia.
Nyt ei karkkia tee yhtään mieli. Jos yrittää, ei tarvitse ajatella kuin eilistä ja verenpaineen mittausta. Joka siis oli koholla ja mittari näytti ensin erroria...
Lenkilläkin käytiin eilen illalla ja kaupasta ostettiin vihanneksia, hedelmiä ja kaikenlaista muuta paitsi herkkuja ja karkkeja.


Tilasin Hobby Hallista uuden pyöräilykypärän. Ja mikäs sieltä tulikaan? Kissan kun vetäisen päähän pyöräillessä, voisi ihmiset vähän katsoa pitkään...
Ei vaineskaan, Nasu se vain leikkii lempileikkiään.

Mie vietän vapaan viikonlopun ja kohta käyn katsomaan Talo Dublinissa-elokuvaa. Ei oikein jääkiekko natsaa.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

maanantai 9. toukokuuta 2011

Paviljonki ja kakkua

Siinäpä viikonloppu kiteytettynä :)
Kiitos oikein paljon taas kivoista kommenteista edelliseen!

Lauantaina kirppisreissun ja huilaamisen jälkeen lähdettiin vielä pihalle. Kolme ja puoli tuntia aherrettiin siellä ja saatiin paviljonki paikoilleen.
Mie vaan mietin uutta väritystä sen "sisustukseen", kankaatkin olisi valmiina - ne oli kylläkin tarkoitettu keittiöön, mutta tuskin niitä sinne tulen koskaan laittamaan.
Saapi nähdä, jos vaikka sitten kesälomalla innostun. Se on jo kuukauden päästä :) Siihen asti katsellaan näitä. Ja toisaalta, voihan tuollakin olla vaihtoehtoja, aina fiiliksen mukaan tänä kesänä tuota ja toisena toista.
Lauantaina syötiin jo iltapalakin tuolla :) teetä ja leipää. Tuo levy, joka seisoo pyykkitelinettä vasten, on purettu tuon vasemmanpuoleisen seinän takaa. Ensimmäisenä kesänä (8 vuotta sitten) mies rakensi siihen keinun paikan, tässä kun oli sellainen postimerkin kokoinen läntti istumista varten. Siihen mahtui juuri ja juuri muoviset 4 tuolia ja pöytä. Nyt se on purettu ja sillä paikalla oleva ruusu (jonka kaivoin pois huonolla menestyksellä, se puski uusia alkuja puulattian ja betonilaattojen välistä) saa nyt levitä ja kasvaa rauhassa. Jos vaikka rupeaisi kukkimaankin joku päivä. Se oli huonossa kunnossa, siksi yritin kaivaa sitä pois.

*****

Eilen, äitienpäivänä, tyttö teki kakun.
Nyt se on jo melkein syöty. Oli hyvää :)
Kauniimmin osaa tyttö koristella, kun mie. Miun kakut on kuin, sanonko mistä, reväistyt :)
Vahingossa ostettiin mansikan makuista kermaa, mutta ei haitannut mitään. Hyväähän se on ja nätin väristä :)

Vanhempikin tyttö tuli "kahville" <- hippi-punkkari ei juo kahvia :) ja iskäkin kävi kakkua maistamassa. 

Myöhemmin lähdettiin hautausmaalle. Aikomuksenani oli viedä kukkia kasvamaan äidin haudalle täältä pihalta. Mutta! Se on vain hiekkakasa. Ei multaa yhtään. Tökkäsin kukat hiekkaan, mutta eihän ne siinä kasva :( En mie niitä takaisinkaan viitsinyt tuoda.
Sitten lähdettiin kiertelemään ja katselemaan hautoja ja uppouduttiin hautausmaan ihmeelliseen maailmaan niin kovin, että unohdettiin Idols. Melkein tunti myöhästyttiin.
Mutta oli se kyllä sen arvoista!
Oletteko koskaan käyneet katsomassa hautoja? Etenkin uudet on todella kauniisti laitettuja.
Upeita hautakiviä ja asetelmia: enkeleitä, lyhtyjä, kivirajauksia, kransseja ym.
Mie en edes tajunnut, miten kauniisti niitä voi laittaa. Yksi etenkin oli upea, puinen istutusrajaus ja kaikkea kaunista.

*****

Ehdittiin me nähdä parit biisit Idolsistakin ja nähtiin, kuka voitti.
Paras voitti! Martti oli alusta lähtien miun suosikki, ylitse muiden. Oli miulla muitakin suosikkeja ja Ali oli myös yksi niistä.
Taitaa olla aika lopetella ja lähteä tekemään... jotain :)
Viimeinen vapaapäivä, jos vaikka laiskottelisi pyykinpesun ohella :)
Mukavaa viikon alkua kaikille!

lauantai 7. toukokuuta 2011

Wau!

Mies vähän vihjaili äitienpäivälahjoista, että niitäkin pitäisi ostaa. Mie sanoin, että jos lähdetään kirppiskierrokselle ja saan valita lahjani, olen tyytyväinen. Muuten en tarvitse mitään.
Hänhän suostui tottakai, koska hänestä on tullut samanlainen kirppisfriikki kuin miusta :)
Hyvin koulutettu ;) Me todellakin kumpikin viihdytään kirppiksillä ja yleensä niillä viivytäänkin kauan. 
Olen tässä kyllä pari päivää paasannut kaikille, jotka jaksaa kuunnella, että miten kallista näillä meidän kirppiksillä on. Niinhän ne yleensä...
Tänään tein päätöksen, että vitosta enempää ei makseta mistään tavarasta, mutta tuskimpa sieltä mitään löytyykään niin halvalla...
Mutta kuinkas kävikään, 4€: n alle jäi yksittäisen tavaran hinta, jopa 1.50€ maksoi jotkut. Ihmeiden aika ei ole ohi!
Kaikkien hintaa en muista, kun joissain paikoissa ottivat hintalaput pois. Kolme alumiinivuokaa yht. 1.50 (ulos ajattelin näitä), raastin 1.50, kodin kuvalehti 1.50, käyttämätön lakana ompeluksiin 4€, ruukku 3€, kuminauha 1€, leikkurit ja mittanauha 1€, emalitarjotin 2.50 ja peltipurkki 4€.
Peltipurkki (taas :) ) oli 1 ja 2 €:n välillä, Vaaka 3.90!!!!! (toisella kirppiksellä samanlainen, eri merkkinen 18€) <- löytöjen löytö!, reikäkauha 1.50

Ja sitten sellainen unelmien löytö, jota en villeimmissä kuvitelmissa ja unelmissakaan uskonut ikinä löytäväni! Etenkään tästä käpysestä kylästä.
Erittäin painava peltilaatikko, mikä lie arkistohommeli:  !! Ihana!!!! Ei kyllä ole hajuakaan, mihin tuon laitan tai mitä siellä säilön, mutta kun halvalla, melkein ilmaiseksi sain, olihan se ostettava :)

Jos joku lukijoistani sattui olemaan samaan aikaan kierroksella: se olin mie, joka hihkui innoissaan ja kiekui siellä =) Oikeasti en meinannut nahoissani pysyä löytöjen äärellä ja ihmiset kääntyivät katsomaan :) Onneksi mies ei ole häpeilevää sorttia, vaan kulki urheasti vierellä :)

Juuri tässä yhtenä päivänä juteltiin yhden työkaverin kanssa näistä kirppiskierroksista ja hän on aivan samanlainen (johtuneeko sitten siitä, että meillä on peräkkäisinä päivinä synttärit :) ). Hänkin koluaa tarkkaan kaikki hyllyt, ei näe, ei kuule mitään ja suunnattomasti riemastuu, jos halvalla löytyy hyvää tavaraa. Aivan kuten miekin.

Aivan mahtavan ihania äitienpäivälahjoja sain :)

Sain mie myös Nellyn paketin tänään. Ihanaa, kun niitä saa hakea viikonloppunakin nykyään. Ei ole enää vain virka-aikaan aukiolevia posteja.
♥Aivan ylisöpöt balleriinat, näistä oli pakko ottaa kuva. ♥
Tuli siinä paketissa muutakin superhalpaa. Villatakki, neule ja 3/4 hihainen t-paita, kaikki Vilan. Mie tykkään kyseisen merkin tuotteista, yleensä en merkeistä välitä. Mutta jos nykyään saan halvalla Vilaa, ostan kyllä! Miulla on takki ja yksi neuletakki jo ennestään. Takuuvarma, että mahtuvat päälle ja vielä näyttävät hyvältä. Suosittelen!
Vaatteista en kyllä viitsi kuvia ottaa, kun itteään on niin vaikea kuvatakin. Ja tuskin teitä kiinnostaakaan :) Ja mie en ole yhtään valokuvauksellinen :)
Ihan mahtava päivä!
Ja se miun yksi ystävä, josta olen untakin nähnyt, otti yhteyttä :) Miun pitäisi vain miettiä, mitä vastaan viestiin :)

Kyllä se aurinko hymyilee taas tähänkin risukasaan, vaihteeksi :) ainakin vähän aikaa. Nyt pitää nauttia siitä ja lähden kohta pihalle kukkapenkkejä tonkimaan!

Aivan ihanaa viikonloppua kaikille ja mahtavan suloista äitienpäivää kaikille teille, äideille ja mummoille!

perjantai 6. toukokuuta 2011

Nasu täs Moi!

Mieku niiiiin kauheest tykkään täst koneest, ni nyt meijän äitikkä sano, et mie saan kerranki jopa kirjottaa jotai.

Ihanaa! Toi on meijän äitikän yleisin sanonta ja tarttunu miuhukii :)
Ei miul varsinaisest mitää asiaa oo, mut tää kone on vaa nii ihqu, vai mite se kirjotetaa. Tää on niin lämminkii ja jotenkin pehmee, ku noi nappulat painuu miun mahan alla alas.
Mie vaa oikeestaa halusin kertoo, et millane mie oikeesti oon. Työhä tiijätte, et mie oon sellane plonti. Iha tyypilline sellane, mist kaik plontivitsitkii on lähtösi.
Mut mie oon kans yks rämäpää. Pää eellä menos joka paikkaan.

On se pää joskus jääny oven väliiki, ku liian innossain oon juossu tuulikaappii, ku porukat on tullu kottii.
Ja sit mie oon monest tippunu alas joka paikast mihi oon kiivenny. Se johtuu kuulemma siit, et miul oli elämän lähtökohat vähä huonot. Mie olin sellane aliravittu rääpäle, ku piti taistella ain ruuast muitten kans. Ja sitä taisteluu mie jatkoin täälkii itekseni, vaik ei ois tarvinnu.
Ja miut on leikattu kaks kertaa, eli ei oo enää ku seittemä elämää jälellä. Kaks kertaa oon syöny sopimatonta, mitkä on tukkinu suolet. Kerran söin rantasandaalin, oli se kyl pahaa... Ja hais ihan jalkahielle, hyi! Mitähä mie oikee aattelin, ku söin sen. Ku sit piti maha leikata auki ja ottaa tukos pois.
Mut semmone mie oon, en mie oikeestaan aattele mitää. Mie vaa teen ja oon.
Ja mie tykkään ihan hirveesti kaikist laatikoist. Mitä pienempi, sen parempi, etenkii pahvilaatikot on ihanii. Mut rottinkisetkii on kivoja. Iha sama, mitä materiaalii, ku ne on kaikki yht hyvii.
Täss on sellane kollaasi noist kaikkein parhaimmist koreist, mitä äitikkä on iha miuta varten ostanu. Kyl se on niin kiva, ku se miuta aattelee niin paljo. Se äitikkä.

Tääki on hirveen kiva, just miulle sopiva. Eikä haittaa yhtää, vaik kastuisin.


Ja mie oon hirveen kova puhumaa. Iha koko ajan miul on jotai sanottavaa, mut nuo ihmiset ei ain ymmärrä, mitä mie tahon. Paitsi äitikkä, ku se ain vastailee, et nii, joo, just. Hirveest se kyl miulle lässyttääkii, ei se oikeestaa muille, mut miulle. Se on meijän semmone äitikkä-tytärjuttu, mitä muut ei ymmärrä, eikä tajuu. Mut semmosiiha pitää ollakkii äitikällä ja tyttärellä. Semmosii yhteisii hetkii ja kaikkee. Ja sit se rutistelee miut kauheesti, toisaalt se on kivaa. Mut kyl se välil ärsyttää, ku mie oon kauheen keskittyny tuijottamaa ikkunast vaik ulos ja sit hää yhtäkkii tulee ja nappaa sylii.
Mutjoo, nyt se sano, et miun pitäs lopettaa, ku täst tulee muuten liian pitkä. Mut mieku pääsin alkuun, ni nythä miul ois asiaa vaik kui paljo.
Mut onse lopetettava, ku se käskee.

Mie tuun taas joskus sitte kertomaa jotai, jos sopii? Nyt mie meen nukkumaa ja pesulle, tai siis toisippäin....
Äitikkä käski kertoo, et oli ottanu vinkist vaarin ja sai kromen toimimaa. Mikä se sitten onkaan. Oli poistanu ja ladannu uuvelleen.
Moikka!

torstai 5. toukokuuta 2011

Palkinto

Mie, jolla ei koskaan ole minkäänlaista arpaonnea, voitin Vaniljaisen blogiarvonnassa ihan mahtavan paketin!
Tai paketteja. Tai paketteja pakettien sisällä :) Paketitkin olivat hienot!
Ja pakettien sisällä oli paljon kaikkea kivaa ja ihanaa :)
Vuoden 1915 saksalaisia sanomalehtiä, vanha valokuva ja valokuvataulu, sokeriottimet, veitsi, lusikka ja haarukka, kynttiläpidikkeitä (joista salaa olen haaveillut jo kauan!!), nättejä servettejä ja sydän. Hieno, hieno paketti. Kiitos Liisa!
Olo oli kuin Jouluna, kun availin kääröjä :)Tämä kyllä piristi tänään todella paljon. Olen haukotellut niin, että hyvä ettei leuat ole menneet sijoiltaan! <- noinkin miulla on käynyt :) muttei haukotellessa, vaan hammaslääkärissä...

*****
Ei muutes vieläkään toimi chrome, tuntuu todella oudolta käyttää tulikettua. Aikoinaan tää oli miun suosikki, mutta totuin chromeen. Mutta eiköhän tämä tästä.
Olen haukotellut tänään sen takia, kun oli kaikkein pahin yhdistelmä työvuoroissa: iltavuoro-aamuvuoro = yö on lyhyt. Eipä onneksi tarvi paljoa hommaillakaan tänään, pientä pihapuuhastelua ehkä ja ruuan laittoa, ei muuta. Ja huomisen jälkeen kolmen päivän vapaat!
Vihdoinkin vapaa viikonloppu: neljä olenkin ollut töissä (yksi osittain).
No, nyt lähden tästä kuitenkin blogikierrokselle. 
Heippa!

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Tunnustus

Sain tunnustuksen Vaniljainen- blogista. Kiitos oikein paljon!

En tiedä, monelleko tämä olisi tarkoitus laittaa eteenpäin. Laitan nyt muutamalle ainakin :)
Blogeihin, joita on rentouttavaa seurata:
Irmastiinan elämää
Mummon akkunalla
Tuulen tie
Aseman laidalla
*****
No huhhuh, olipas vaikeaa! Ei päätös jakamisesta, vaan se itse jakaminen ja tämä blogin päivitys.
Mie olen tottunut käyttämään Google Chromea, mutta se teki jonkin ihmetempun ja avautuu jonnekin  näytön ulkopuolelle, enkä saa sitä näytölle. Explorer ei toimi, kuten ei yleensäkään ole toiminut ja miun piti sitten ladata Firefox, jolla sain tämän onnistumaan. Ja puoli tuntia on mennyt tähän asti! Kohta tulee kiire töihin! Miulla on tänään vähän aikaisempi iltavuoro ja tuntuu, että aamupäivän aika loppuu kesken. Ei ole enää kuin reilu tunti aikaa...
Blogger on muuttunut ja tämän käytön opettelukin on vielä kesken.

P.S: Edellisen postauksen asiat on selvitetty... Enkä meinaa muutes löytää julkaise nappia... tuollahan tuo näkyy yläkulmassa olevan :)

P.S 2: Ja kun tämä nyt meni oikein vaikeaksi tämä bloggaaminen, unohdin mainita, että olisi niitä rentouttavia blogeja ollut paljon enemmänkin. Esim. Vaniljaiseen laittaisin tämän myös :)
Ja monta muuta, mutta kun tekniikka ei pelaa. Bloggeri pelaa, mutta aivokapasiteetti ei riitä vielä tähän muutokseen, kun vielä chromekin piti vaihtaa firefoxiin... Liikaa opittavaa :)

maanantai 2. toukokuuta 2011

Pötkylä

Miulla on sukkapuikot lisääntyneet kummallisesti. Niitä on nyt niin paljon, että 20 vuotta sitten tekemäni säilytysputkilo ei enää riittänyt. Nyt päätin tehdä uuden.

Hiuslenkki jäi vahingossa kuvaan, ei kuulu rekvisiittaan. Muutenkin on sotkuja näkyvissä kuvissa ja kotona. Miulta on taas vedetty matto jalkojen alta (kuvainnollisesti) ja petturuutta ilmassa. Tätä asiaa en suuremmin täällä revittele, mutta tuntuu taas pahalta...
Kuinka paljon yhden ihmisen täytyy kestää?
Ei jaksa kirjottaa enempää. Täytyy taas kasailla itseäni. Palataan joskus.