perjantai 29. huhtikuuta 2011

Vappuva

Kiitos kivoista kommenteista edelliseen!! Miulla oli hauskaa niitä lukiessa =)
Se olisi Vappukin tulossa, kuten tiedättekin :) Meillä ei mitään erikoista juhlintaa ole tiedossa, kun menen taas töihin. Mutta jotain, mies lupasi paistaa munkit, jokavuotinen perinne. Simat ostetaan kaupasta, kuten aina ennenkin, ilmapalloja tai muuta krääsää ei enää tarvita, kun likat on jo niin isoja. Me kaksi vanhaa varista istutaan kaksin tämä Vappu ja illat varmaan telkkaria töllötetään. Ei haittaa, en mie muuta haluaiskaan :) Onhan meillä nuo kaksi karvaista tyttöä seurana :)
Tämä on kyllä ihan parasta, että töistä tullessa saa rentoutua ja olla vaan. Se hyvä puoli noista iltavuoroista on, että näistä vapaista illoista aamuvuoron jälkeen nauttii ihan eri tavalla. Tänä iltana täytyy katsoa koosteena kun Prinssi saa Prinsessansa :)

Jotain kivaa tekisi mieleni hommata itselleni. Olen vähän haaveillut Toivekoti&Puutarha- lehdestä. Onkohan uusi ilmestynyt milloin? Olen vähän harkinnut sen tilaamista. Ensin kyllä pitäisi Moda peruuttaa. Moda on tullut monta vuotta, mutta oikeastaan koskaan en ole tehnyt siitä mitään muita kuin ompelujuttuja. Neulomuksia vain yhden ja sitäkään en suoraan ohjeesta. Muistaakseni.

Laitan tähän kuvasarjan Nasusta. Tämä on vanha sarja ja ollut ennenkin täällä, mutta niin mahtavan tempun se teki ja kerrankin satuin kameran kanssa kohdille. Pakko laittaa vielä :)
Nasu meni olevinaan ikkunalle, mutta hyppäsikin ikkunan väliin ja huomasi olevansa väärinpäin.




Äkkiäkös sitä ketterä pantteri itsensä kiepsauttaa ympäri :)
Jollain vanhalla kameralla otettuja kuvia, saattaa olla jopa kännykällä otettuja, en muista.

Ja myö sit Nasun kans toivotetaa teille Hauskaa Vappuva!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Turistina kotikaupungissa

Taannoisella pyöräretkellämme käväisimme eräässä paikassa, jota olin jo parina kesänä ihmetellyt.
Työmatkapyöräilyni reitti on kulkenut kyseisen paikan ohi. Ihmettelin, mitä olivat nuo kivet, joita oli aseteltu paikalle. Ihmettelen kyllä vieläkin, miksi kiviä?


Mikähän tämä on?
Perhonenkin pääsi kuvaan.
Että semmottista, en tiennyt täällä Veteraanipuistoa olevan. Kaikkea sitä oppii :)
Hienoahan se on, että veteraaneja kunnioitetaan ja heille puistokin laitetaan.

Mie tässä taas kuluttelen aikaa ennen iltavuoroa. Yritän keksiä jotain tekemistä, että aika kuluisi jotenkin. Mutta oikeasti en osaa aloittaa mitään.
Jotain tartteis kyllä keksiä, aika menee niin hitaasti ympyrää pyöriessä :) -> tupakalle, kahville, koneelle, tupakalle.... Tuosta ensin ja viimeeksi mainitusta olisi kyllä hienoa päästä eroon, mutta...
...sitten miun ympyrä pienenisi -> kahville, koneelle, kahville... =)
Enkä mie ole päässyt, vaikka miten olen yrittänyt. Ehkä joku kaunis päivä.
Taidan käydä väsäämään vaikka eväitä ja sitten syön jotain. Kuluuhan se aika, ainakin vähän, niinkin.
Eipä sitten muuta kuin: Heippa!
P.S: En ole vielä aloittanut työpyöräilyä... ehkä ensi viikolla...

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kätt3n lämmittim3t

Joku aika sitten oli hirveän tuulista ja miulla rystyset vuosi verta. Miulla on kummallisen herkkä iho käsissä, tuuli, pakkanen, vesi ja käsidesit saavat rystyset ja kämmenselät rikki. Mietin, että kämmekkäät olisivat kivat suojat rystysille, eikä tietenkään kahdet aiemmat käy. Ihmevärit! Vaaleanpunaiset ja oranssit? Mitä mie olen ajatellut, kun ne tein? Khakin vihreän takin ja harmaiden housujen kanssa...
Miulla on aikamoinen määrä neulontakirjoja ja vielä enemmän lehtiä, mutta kivaa ohjetta en löytänyt mistään. Joten ei muuta kuin väsäämään itse omaa mallia, lanka on Lidlin Sportimo. Ja tälläiset niistä sitten tuli:
Pikkasen myöhässä, ehkä. Kun tuo kesä tulla jolkottelee. No, onhan ne sitten syksyksi valmiina :)
Kämmekäs-ideoita miulla on lisääkin, täytynee tehdä niitä tuossa, kun ehtii...

*****
Eilen kävin läpi kesävaatteita. Oli surkeissa kantimissa. Miten ihmeessä mie pärjäsin viime kesän, ihmettelen vaan... Yhdet valkoiset puolikkaat legginsit (siis ne 3/4), kahdet mustat leggarit ja yhdet harmaat collegecaprit, kahdet tavalliset, muutama tunika ja siinä ne. Eikä minkäänlaista tyyliä, Ja tietenkin nyt aivan kulahtaneet, kun samoja pidin koko kesän joka päivä vaihtaen ja pesten.
Onneksi pistettiin tytön kanssa vaatetilauksia menemään viime viikolla, nyt on nättejäkin vaatteita tulossa. Voihan tälläinen pieni pyöreä pukeutua nätistikin, eikä vain verhota itsensä säkkiin. Kuten aiemminkin sanoin, viime vuosi meni jossain sumussa, enkä välittänyt mistään mitään. Nyt alkaa sumu pikkuhiljaa hälvenemään ja alan kiinnostua erilaisista asioista eri tavalla. Viime vuosi oli täynnä itsensä kasassa pitämistä, ei siinä voimat muuhun riittäneet.
Nyt olen jopa alkanut kiinnostumaan vaatteista, kuten joskus ennenvanhaan ja pari ns. tyyliblogiakin on tullut seurantalistalle readeriin :) Tytöt hämmästelivät, kun kerroin :)

*****
Tähän loppuun kuvia eiliseltä pyöräilyreissulta. Kävimme satamassa limpparilla (en ilennyt ottaa kuvia keskellä satamaa :) ) Jäitä on Saimaassa vielä (ja iso kasa luntakin satamatorilla).


Vapaapäivät on kohta vietetty ja huomenna alkaa taas tiukka putki: 5 töitä 1 vp 4 töitä, puuh... No, kohta on kesäloma, 6 viikkoa töitä vaan :)
Pitänee vissiin käydä tiskaamaan, kun haisoo...
Mukavata ööö... voiko sanoa vielä, että viikonalkua?!

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen viettoa

Kiitos jälleen kommenteistanne edellisiin. On niitä vaan mukava lukea :)
Eilen mekin pääsimme Pääsiäisen viettoon, kun miullakin koitti vapaat. Meillä kävi siis ruokavieraita, koko perhe koossa. Ja kyllä sitä syötiinkin ihan syömisen ilosta. Olin oikein panostanut siihen, että syömistä riittää.
Oli lihapullia, broilerin fileitä, ruskeaa ja currykastiketta, riisiä ja perunaa, keitettyjä vihanneksia, salaattia, mämmiä, vaniljavaahtoa mansikkahillolla. Kahvin kanssa oli cup cakeja ja tytön tekemiä mokkapaloja.
Oli kuulemma hyvää ruokaa :) Kyllähän miekin tykkäsin, jos totta puhutaan :)
Ruuan ja kahvin välillä kävimme nais/tyttöporukalla hautausmaalla äidin ja mummon haudoilla.
Välillä vain olla möllötettiin ja taas syötiin, höpöteltiin niitä näitä. Oli oikein rentouttava päivä ja ihana sellainen, sainhan kaikki rakkaimmat lähelleni. Sisko sanoi, että olen aivan kuin äiti.... tiedän :)

Pihakin täyttyi nuorista miehistä (nuoremman tytön poikaystävä kavereineen ja veljineen) jossain vaiheessa ja innokkaat nuorukaiset pistivät autopesulan pystyyn. Miunkin auto kiiltää puhtauttaan, kun pojat halusivat testata painepesurin, jonka olen saanut äidiltä vuosia sitten heidän muuttaessa kerrostaloon meidän lapsuudenkodista. He myös imuroivat autot sisältä, eipähän tarvi kuin ikkunat pestä ja vähän pölyjä pyyhiskellä joku päivä.
Mie oikeasti olen ihaillut näitä poikia, miten he nauttivat pihalla touhuamisesta. Joka päivä keksivät jotain tekemistä pihalla.

Mitäs sitten tänään? Ainakin sitä iänikuista pyykkiä pitäisi pestä. Nythän ne voisi viedä jo pihalle kuivumaan, näinköhän kuivuisivat? Pyöräilyäkin olisi suunnitelmissa. Eipä sitä varmaan sen kummempaa.

Yhtään kuvaa en muistanut ottaa eilen, joten kuvatonta postausta tulee. Koristeitakaan meillä ei muita ole kuin ne, mitkä vasta tein.
Miulla on vielä huominen vapaa. Huomasin tuossa, että tänä vuonna ei ole ollutkaan kolmea vapaata. Mutta nyt on ja aion kyllä nauttia :)
Mukavaa Pääsiäisen jatkoa kaikille!

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hyvää Pääsiäistä

Kiitos kaunis kommenteistanne! Toivotan kaikille Oikein Hyvää Pääsiäistä!
Mie olen vielä huomisen töissä, mutta sitten on kolmen päivän vapaus. Sunnuntaina tulee iskä, sisko ja vanhempi tyttö syömään meille, joten täytyy jo huomenna aloitella touhuja.
Tämän illan aion vain laiskotella rankan aamuvuoron jälkeen.
Nähdään taas!

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Magic finger

Miulla tulikin nyt heti asiaa :) Haluatte varmaan tietää, miten kävi pyörän kanssa?
No, miun magic finger toimi jälleen. Yleensä se laittaa toimimaan sekaisin menneet telkkarit, digiboxit, tietokoneohjelmat ym. tekniset vempeleet. Tällä kertaa se sai pyörän lukon toimimaan. Toissailtana suihkuttelin vielä öljyä avaimen ollessa lukkopesässä ja päätin vielä yhdeksi yöksi jättää sen ylösalaisin. Mies kokeili töistä tullessaan sitä, eikä edelleenkään toiminut. Illansuussa sanoin hänelle, että mitä tuon pyörän kanssa oikein tehdään, hän ei sanonut juuta eikä jaata. Mie keksin, että otan vara-avaimen, joka vielä oli paketissa ja kokeilen sitä. Ta-daa, lukko loksahti auki! Toisessa avaimessa on varmaan joku vika tai sitten se öljy teki tehtävänsä, kun tarpeeksi pitkään sai valua lukkopesän perukoille.
Kävimme jo pyöräilemässäkin täällä:
Kuva lainattu täältä, kuva on siis LPR:n Viipurinportista.

Ihmeen hyvin pyörä kulki, vaikka oli ensimmäinen kerta tänä keväänä. Tai no, hyvinhän pyörä kulkee, se onkin eri asia, miten kunto kestää. Kunto kesti yllättävän hyvin :) Yleensä kevään ensimmäinen pyöräily on täyttä tuskaa... Kuvittelin, että se olisi ollut nytkin, kun olen suoraan sanottuna ollut tosi laiska liikkumaan koko talven..

Kiitos kommenteistanne edelliseen! Miulla alkoi vissiin olla suorituspaineita tän blogin kanssa :)
Kun lukijoita tulee ja menee, välillä tulee joku ja toinen lähtee. Ajattelin, että se johtuu siitä, että jollain on suuret odotukset, odottavat valmistuneita käsitöitä tai uusia sisustusjuttuja koko ajan. Enkä mie saa mitään valmiiksi ja sisustuskin junnaa nyt paikoillaan, lukijat kyllästyvät. 
Kiva, että teitä kiinnostaa nää tämmösetkin jutut, jotka eivät edellä mainittuihin liity millään tavalla.
Nyt yritän jatkossa olla ottamatta paineita tän blogin kanssa. Kiitos teille!
Mie lähden keittämään välikahvit :) Moikka!

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Maanantai

Kiitos teille kommenteista edelliseen. Avain löytyi, mutta en pääse pyöräilemään silti. Lukko on nimittäin ruostunut kiinni. Sille ei varmaan voi muuta tehdä kuin rikkoa. Mies sanoi rälläkällä rikkovansa sen.
Mikäköhän se rälläkkä on :)
Pyörä vietti viime yön ja tämän päivän näin, nurinpäin. Lukkopesään on suihkutettu vaikka kuinka paljon öljyä, mutta mitään ei tapahdu, avain ei käänny mihinkään suuntaan.
Eipä silti, tänään on tuullut niin paljon, että pyörällä ei varmaan pääse edes eteenpäin. Hiekka pöllyää ja roskia lentelee.
Mie alan olla jotenkin kyllästynyt tähän blogiin tai ylipäänsä blogin pitämiseen. Kun ei miulla ole mitään järkevää asiaakaan. Saattaa olla tauon paikka. Paitsi jos saan jotain käsityötä tehtyä valmiiksi tai jotain muuta tärkeää ilmaantuu. Jos ei miusta kuulu mitään, olen tauolla.
Toivotan teille kuitenkin mukavaa maanantaita!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Inspiraatio iski

Eilen illalla ysin aikaan kesken neulomisen iski yhtäkkinen inspiraatio. Pakko oli käydä tekemään silmukkamerkkejä :) Ei miusta korujen tekijää tule koskaan (ei riitä taidot), mutta silmukkamerkkejä voisin tehdä vielä useammankin :)
Niinpä kävin sitten vääntämään rautalankaa ja korviksia pihdeillä juuri ennen nukkumaan käymistä, tänään oli nimittäin aikainen herätys = aamuvuoroviikonloppu.
Tämä eka satsi onnistui jostain syystä paremmin.

Nuo kukkaset oli valmiit korvikset, kirppikseltä löytyneet. Väänsin vain korvaan työnnettävät jutskat toisinpäin.
Tyttö otti kuvat ja unohti asetella kuosiinsa :)

Jopas oli jännät paikat! Piti samalla tässä jänskätä, kuka tippuu Idolsissa. Martti oli tippumaisillaan... Huh! Onneksi ei tippunut, on nimittäin PaRaS!!

Niin ja siitä inspiraatiosta vielä, että neulon yhtä tunikaa, johon niitä tarvitsee ja muoviset kaupan merkit uhkaa loppua kesken. Jokaiseen kavennukseen laitan merkin, joten pysyn paremmin kärryillä, kuinka monta kavennusta olen tehnyt.

Miun pyörä on nyt ajokunnossa, mutta!
Se on lukossa ja avain on kadoksissa. Tekisi mieli lähteä ajelemaan, mutta ei onnistu, jos ei avainta löydy :)
(aina miulta häviää kaikki)


Pitkään aikaan en ole muistanut kiittää kommenteista, joten teen sen nyt. Kiitos!
Ja Nasulta terveisiä:
Kukkuu!
Pitäis nuo Jouluiset kynttilälyhdytkin laittaa johonkin kaappiin :) Ovat noinniinkun unohtuneet tuohon...

Pitää vissiin käydä etsimään sitä avainta, jos sitten saisin miehen houkuteltua mukaan pyörä(kunto)testaukseen.
Kivvoo sunnuntaita!

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Askareita

Eilen illalla innostuin askartelemaan. Näitä olin suunnitellut jo pidemmän aikaa.
Kirppikseltähän mie noita munia löysin viimeeksi ja tässä niitä tulee ihan riesaksi asti :)
Tuon avaimen mie löysin eilen kotoa. Omituinen :)
Kaikenlaisia hölmöjä kokeiluja. Nuo helmet on vissiin vähän liian isoja.
Taulun idea tuli siitä, kun vanhasta raamatusta irtosi kansi. Leikkasin sen yhden sivun palasiksi ja rupesin latomaan koristeita.
Olisi ehkä kannattanut mittailla vähän, että tuon raamatun sivun olisi saanut keskelle.
Kuumaliima on kyllä ihmeellisen venyvää, niitä riekaleita pitää vielä repiä tai leikellä ja siistiä muutenkin noita. Olin itsekin yltäpäältä liimassa :)
Viimeset tikkuaskitkin pikaisesti koristin sekä yhden peltikarkkirasian, joka oli jostain ulkomailta. En muista mistä, kun se on niin kauan jo miulla ollut ja olen sen eräältä ihmiseltä saanut.
Nyt ei puutu kuin se hylly, johon noita rasioita laittelisi. Tuollahan se edelleenkin odottelee hiontaa ja maalia... Kun ei millään viittis.

Tänään olisi haaveissa saada uusin Jeanne D'arc living lehti. Jos mies tulisi ajoissa kotiin, voitaisiin käydä K&K:ssa ostamassa. Täältä ei taida muualta saada niitä? En ole ainakaan nähnyt.
Laskujakin pitäisi maksaa. Yäk, en millään viittis... Muita suunnitelmia ei olekaan, paitsi karkkipäivä tänään. Pari päivää olen jo haaveillut juustonaksuista :) Sitä paremmalta maistuu, mitä pidempään niistä haaveilee. Eli ei pidä antaa mieliteolle heti valtaa. Olenkin tällä viikolla pystynyt taistelemaan hyvin mielitekoja vastaan. Vaikka eipä niitä hirveästi ole ollutkaan :) Mutta en mie silti laihdu. Pitäisi ruveta varmaan liikkumaan enemmän. No, pikkuhiljaa. Tämäkin mielitekoja vastaan taistelu ja niiden voitto on saavutus kaiken keskellä. Vieläkin äiti tulee mieleen harva se päivä ja toisinaan tulee vihainen olo. Miksi hänen piti kuolla, kun kaikki jäi kesken, niin nuorena...
Nyt etenkin, kun Pääsiäinen on tulossa, tulee kaikenlaista mieleen. Käytiin siellä syömässä, kaikki hyvät leipomukset ja ruuat....ja se olotila: jos muu maailma murjoo, äidin ja iskän luona on aina turvassa ja siellä on hyvä olla. Jos ei muille kelpaa, heille kelpaa aina.
Huh, meneepä synkäksi.
Nyt ei muuta kuin toivottelen mukavaa viikonloppua kaikille!
Mie meen taas töihin.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Keskellä viikkoa

Olen tässä ihastellut blogien päivityksiä. Niin ihastuttavia kuvia ja ahkeria ihmisiä näkyy olevan joka puolella. Meikäläinen senkun laiskistuu. Nukuin eilen nimittäin päikkärit *rasti seinään* <- tuota ihmettä ei tapahdu kuin muutaman kerran vuodessa.
No, tähän väsymykseen on ihan yksinkertainen selitys. Miulla on yöunet kadoksissa. Johtuu taas tuosta kellojen siirtämisestä, kuten joka kevät. Ja syksy. Mie olen niin huono nukkumaan, että pienikin muutos elämässä tai rytmissä pistää unet sekaisin. Nukun vain muutaman tunnin yössä ja sehän tietysti vaikuttaa kaikkeen muuhun elämään.
En ole edes jaksanut kiivetä vintille etsimään niitä kenkiäkään. Osittain kyllä johtuu siitä että
Seinään naulatut tikkaat alkavat rinnan korkeudelta, joten pitää ensin hakea jakkara, että ylettää ensimmäiselle askelmalle. Ja saa tosiaan apinan tavoin kiivetä korkeuksiin,

 toisella kädellä roikutaan ylimmällä askelmalla ja toisella nostetaan painava luukku auki. 
Alastullessa luukku on pari kertaa pamahtanut päähän silloin alkuaikoina, kun en vielä hallinnut tuota systeemiä.
Kerran kiipesin tuonne ylös, kun Julia oli pieni. Julia tuli tietysti perässä ja kun yritin ottaa sitä syliin, se roikkui paljaassa käsivarressa kynsillään. Kivat pikku raatelujäljet tuli :) Että senkään puoleen ei tule mentyä tuonne, kun kissat voivat tulla perässä ja vintti on osittain auki purut näkyvissä,jonne ihminen ei voi mennä kävelemään, mutta nokkelat karvakorvat voivat tipahtaa seinän väliin.
Niin että mie sitten olen melkein kesäkelissä kulkenut karvakengät jalassa :) jalat tulessa.

Ei tästä mitään vinttipostausta pitänyt tulla :) mutta tulipahan nyt kerrottua tämmönenkin asia.
En kyllä enää muista, mikä oli se jutun juuri :) Onneksi on kaksi vapaata, jos vaikka saisin unetkin takaisin. Ja pään sitä myöten järjestykseen.
Koittakee kestee, sanois mies, joka on savolainen :)

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Laatikko

Sain viime viikolla yhden laatikon. Pahvilaatikon, joka oli menossa roskikseen.

Se on Aino-tossujen säilytyslaatikko :) Pikkasen on rikki, mutta liimalla saa kuntoon. Aikas ihana kenkälaatikko, kerrankin ei tarvi itte koristella. Mahottoman hieno.

*****

Viikonloppu se sitten oli ja meni töissä ollessa. Meni kyllä vauhdilla ja vähän niinkuin ohi.
Tänään miulla oli vielä karvavuoriset kengät jalassa, mutta pitäisi etsiä keväisempiä kenkiä esille. Samoin paksuimmat talvitakit pitäisi pestä ja laittaa säilöön. Niitä tuskin enää tarvitsee. Vaikka aamulla olikin kolme astetta pakkasta. 
Muuten en oikein taas tiedä, miten aikani kuluttaisin, kuten aina iltavuorojen jälkeen :) 
Taidan kuitenkin lähteä niitä kenkiä etsimään nyt.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kirppistä

Miulla oli tänään vielä vapaapäivä ja mies sairaslomalla, joten päätettiin lähteä kirppiskierrokselle. Koska mie oon viikonloppuna iltavuoroissa, täytyy leikkiä lauantaita tänään :)
Löytöjä tehtiin vaikka millä mitalla:
Ruusumukeja, kori, vanha raamattu ja avainkaappi. Raamattua meinasin käyttää askarteluissa, mutta teenkin niinpäin, että jätän tuon koristeeksi ja sen aiemmin löytyneen, josta puuttuu jo valmiiksi sivuja, käytän askarteluihin. Raamattu on painettu v.-47, omistaja syntynyt v.1904, avioliittoon vihitty -50 luvulla ja mikä jänskintä: heidät vihki sama pappi, joka miut on kastanut v.1971. Tiedot olivat etusivulla :)
Seuraava kassi :) vessaan sydänmatto, suodatinjutska, sisustuslehti, kuvan pidike, ruusukuppi, askarreltu kuppi ja askartelutarvikkeita: munia ja pitsinauhaa, kuvia, paperia...
Nasun täytyy aina tarkistaa kaikki ostokset, läpi meni - matto ja kori on jo koemaattu :)
Seuraavasta kassista löytyy kaksi tyynyliinaa pitseillä, wanha tuhkakuppi (tulee paviljonkiin kesällä) ja pitkästä aikaa löysin vaatteenkin - Mexxin neuletakki :)

Claes Ohlsonillakin käytiin kurkkaamassa ja sieltähän löytyy vaikka mitä!
En ole ennen tajunnutkaan, että sieltä saa myös askartelutarvikkeita?! Ostin skräppäyspapereita ja mitä lie tuossa paketissa onkaan sekä tarrakirjaimia ja valokuvakehyksen sille taululle, jonka iskältä sain.

Luulin, että meidän pihalta oli varastettu puulaatikko, mutta se onneksi sittenkin löytyi. Mies oli laittanut niin varmaan talteen, ettei muistanut itsekään. Ja luuli hänkin varkaita käyneen... Loppu hyvin kaikki hyvin :)
Viettäkää mukava viikonloppu, mie mään töihin!

torstai 7. huhtikuuta 2011

Jotain tekemistä

Vapaapäivän ratoksi rupesin vaihtamaan olkkarissa järjestystä. Kyllästyin tukkoiseen ja täyteen tupattuun olkkariimme ja siihen, että jalat on koko ajan mustelmilla, kun ei mahdu kunnolla kulkemaan.
Ja toisaalta rupesin vaan aikaa kuluttamaan, kun ei ollut mitään tekemistä. Ja on tylsää....
Sohvat vaihtoivat paikkaa, neulontapaikka samoin.
Nyt mahtuu paremmin kulkemaan joka puolella, jotenkin vaan kuvat ei kerro totuutta.
Ei täällä oikeasti mitään tapahdu. Tapahtumaköyhyyden vallitessa täytyy keksiä aina jotain :)
Olkkarista siirtyi makkariinkin yksi taso.
Olen jo pitkään suunnitellut hakevani pihalta yhden puisen laatikon tuohon bloggauspöydälle kulmahyllyn tilalle. Nyt sinne jopa pääsee, kun lumet on hävinneet sen verran. Saattaa olla, että haen vielä tänään :) ja laitan sen Tolu-kylpyyn ennen käyttöä.
Taitaa olla ruoka-aikakin jo, mies laitteli (ranskalaisia perunoita ja Lidlin lihapullia :) )
Mukavaa torstaita kaikille!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kamerointia

Tässä iltavuoroa ootellessa kävin ulkoiluttamassa kameraa.
Pitäähän senkin välillä päästä raittiiseen ilmaan.
Maata näkyvissä!

Kauhia määrä roinaa on jäänyt lumen alle syssymmällä. Näistä kuvista huomaa, että olen viime vuoden elänyt jossain sumussa. Ei nimittäin minkäänlaista muistikuvaa siitä, että nämä olisivat jääneet tuonne. Silloin ei vaan jaksanut.

Keinumaankin pääsee kohta :)

Mutta ihan vielä, vähään aikaan ei pääse paviljonkiin istuskelemaan :)
Kaiken lumen, sotkun ja harmauden keskellä löytyy elämää:
Ompas likaista ja harmaata. Likainen lumi onneksi sulaa pois, mutta paljastanee lisää sotkua. Armoton kevätsiivous pihalla tiedossa, kunhan lumet sulavat tieltä pois.
Vesisadetta on luvattu tälle viikolle kiitettävästi, joten äkkiähän nuo häviävät.

Ensi yönä on muutes täysikuu ja meikäläinen on aloittanut valvoskelut ja huonosti nukkumiset jo viikonloppuna. Ja tuntee kyllä sen nahoissaan... Virkistävästä lomasta ei tietoakaan enää :)
Kyllä se varmaan taas parin päivän päästä helpottaa, luulisin.
Taidan tästä lähteä laittamaan pyykkiä kuivumaan ja valmistautumaan sinne iltavuoroon. Onneksi töissä on rauhallista tällä hetkellä.
Ainiin, kävin eilen äidin haudalla ensimmäistä kertaa hautajaisten jälkeen. Itkemäänhän mie siellä kävin... Muita ihmisiä en siellä nähnytkään. Itkin ja seisoin siellä kymmenisen minuuttia pää tyhjänä.
Kun läksin pois, taivas avautui ja aurinko kävi paistamaan. Tuli ihan sellainen olo, että äiti ilahtui :)
Mukavata päivää kaikille!

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Jonninjoutavaa räpätystä

Loma alkaa vedellä viimeisiään, tänään pitäisi jotenkin yrittää asennoitua siihen, että aamulla täytyy taas lähteä. Ihan kiva, tätähän se elämä on: työtä-työtä-työtä. Kesälomaa odotellessa -> kaksi kuukautta.
Kahtena päivänä olen urakoinut pyykkien kanssa = 8 koneellista, ettei jäisi työpäiville niin paljon pestävää. Mie vaan ihmettelen, mistä sitä pyykkiä oikein tulee? Onko muilla niin paljon, ettei koreja saa ikinä tyhjäksi? Ei edes lomalla.
Kahtena iltana ollaan katsottu kummituselokuvia: Paranormal activity 1 ja 2. Ja nyt saa riittää kummitukset vähäksi aikaa. Jotenkin kammottavia elokuvia, etenkin kun perustuvat tositapahtumiin...kolmas osa ilmestyy syksymmällä... En suosittele heikkohermoisille! Mie olen kauhuleffojen suurkuluttaja, enkä ole moksiskaan niitä katellessa, mutta nämä saivat jopa huudahtelemaan välillä säikähdyksestä. Ehkä siksi unetkin ovat jääneet aika lyhyiksi edellisinä öinä. Toisaalta ihan hyvä, eipähän rytmi ole häiriintynyt ja illalla pitäisi nukuttaa paremmin. Niinhän sitä luulisi.

Askarteluhuoneen kampauspöytäosiosta kuvaa.
Vaihdoin huoneeseen verhot. Huone jälleen eilen hieman muutti muotoaan, kun raahattiin silitysvehkeet ja mankelikin tuonne. Onpahan sitten kaikki toiminnot samassa paikassa. Ja huone on tupaten täysi. Kampauspöydän kun saisi jonnekin muualle, mutta ei riitä tila tässä mökissä.

Huomen aamulla täytyy muistaa mennä uuteen toimistoon :) Melko varmaan unenpöpperössä käyn ottamassa vauhtia vanhasta paikasta :) Miulla ei ole edes avainta uuteen paikkaan.
Taidan tästä lähteä kohta kahvin juontiin, kun ei juttu oikein irtoa.
Varmaan ihmettelette, miten kova mie olen juomaan kahvia, kun aina lähden kahvin juontiin. En mie juo kuin kolme kupillista päivässä yleensä. Mutta kahvia olen juonut siitä asti, kun opin kävelemään ja puhe oli pikkasen hakusessa. Asuttiin mummon yläkerrassa ja mie kiipesin raput alas mummon luo ja sanoin: Mummo, eitä ahvii. Mummohan se miut opetti :) Muilla oli kerhossa mukana mehua tai maitoa. Miulla oli oma Tom&Jerry termospullo ja kahvia =)
Siis alle kouluikäisenä :)
Jep, kahvinjuontiin siis!

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Haaste

Blogista Vihreä kana sain haasteen.


Haasteen nimi on NELJÄS KUVA ja siinä otetaan koneella säilyttämiesi kuvakansioiden neljännestä kansiosta neljäs kuva. Ja sitten kerrotaan siitä.


1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Avaa neljäs kuva kansiossa ja julkaise se blogissasi.
3.Selitä kuva
4. Haasta neljä blogia tekemään sama.

Päätin soveltaa vähän. Koneen neljännessä kansiossa on näitä samoja iänikuisia blogissa esiintyneitä kuvia, joita on tylsä laittaa uudestaan. Eilen järjestellessäni askartelu/ompelupaikkoja löysin 8 gb muistitikun, jonne olen säilönyt entisissä koneissa olleita kuvia. Ja sieltä löysin vanhan kuvan.
Kuvassa on Eetu ja Julia silloin, kun Julia meille otettiin. Ihanan hellyttävä kuva, kaverukset syövät samasta kupista. Eetu oli 12-vuotias, kuvassa puoli vuotta ennen kuolemaansa vuonna 2006 ja Julia oli juuri tullut meille muutaman kuukauden ikäisenä.
Niillä oli ihan omanlaisensa kaveruus. Eetu oli vanha herra, vähän laiskansutjakka ja painoi parhaimmillaan 9 kg. Julia höykkyytti Eetua sen minkä kerkesi, hyppi selkään ja ratsasti sen selässä. Kiusasi vanhaa ukkoa ja ukko antoi tehdä, mitä toinen halusi. Välillä, kun sitä rupesi toisen innokkuus häiritsemään, huitaisi kevyesti tassulla ja käänsi selkänsä. Vaan eipä saanut ressukka rauhaa pieneltä pirpanalta :)
Kaveruus loppui siihen, kun Eetu eräänä päivänä meni todella huonoon kuntoon ulkoilureissunsa jälkeen ja parin päivän päästä kuoli. Ei auttaneet eläinlääkärin rohdot, eikä mitkään, se vain hiipui hiljalleen. Eläinlääkärissä kävimme antamassa viimeisen piikin, että kituminen loppuisi. Mie itkin ihan hirveästi, kuten koko perhe ja kerran olllessamme Julian kanssa nenät vastakkain keittiössä, Julia silitti tassullaan miun poskea. Ihana ♥
Sen jälkeen meistä tuli Julian kanssa parhaat kaverukset, se köllötteli miun mahan päällä ja oli maailman söpöin kissa ♥
Mutta, myös Julia ikävöi Eetua ihan hirveästi, itki surkeasti ääneen ja aina, kun ulko-ovi kävi, juoksi innoissaan katsomaan, josko Eetu tulisi kotiin. Silloin mie päätin, että otetaan toinen kissa ja niin Nasu tuli meille. Mutta se onkin sitten toinen tarina :)
Eetun kuolinsyy oli luultavasti joku myrkytys, koska maksa-arvot olivat korkeammat kuin se mitta-asteikko. Asteikko ei edes riittänyt... Yritimme pitää sitä sisäkissana, mutta se oli salamaakin nopeampi karkaamaan ulos ja katkoi monet hihnat, jos yritimme pitää lieassa pihalla. Nyt olemme nämä tytöt pitäneet visusti sisällä tai ulkoiluttaneet vain omalla pihalla hihnan kanssa. Eetu sai monet kerrat kovat selkäsaunat naapureiden suurilta koirilta, jonka seurauksena sitä piti käyttää eläinlääkärissäkin monta kertaa. 

Taas juttu rönsyili sinne tänne, kuten aina miun jutut :)
En nyt osaa haastaa ketään, mutta kuka tahansa voi ottaa tämän mukaansa. Olisin iloinen, jos kertoisit sen miulle, niin voisin käydä katsomassa, mitä kuvia olette laittaneet :)
Ainiin, kuva on otettu kännykällä. Muistan sen olleen sellainen, jonka kuoret olivat läpinäkyvät ja sisälle sai vaihtaa kuviopaperit tms. Merkkiä en muista :) Mutta aika huonolaatuisia kuvia tuli :)

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Maalimankirjat sekasin

Kiitos kommenteista edelliseen :)
Miun elämässä on nyt maalimankirjat sekasin. Oikeesti :)
Ette muuten arvaa, mitä mie ostin eilen ruokakauppareissulla....
Meikkejä! Ku halvalla sai.
Ihan kun meijän pohjanmaan täti aikoinaan 80-luvulla. Ei yhtään tiennyt, mikä se oli. Mutta kun halvalla sai, niin pitihän se ostaa. Se oli sitten munanlämmitin... Semmonen kehikko, johon kananmunat laitettiin ja kehikko kattilaan ja kiehumaan...
Mutta asiaan. Meijän kauppareissu kesti kaikkiaan kaksi tuntia, käytiinkin tytön kanssa kahdestaan.
Käytiin samalla reissulla Rajamarketissa, joka nykyään on myös täällä.
Ennen vanhaan käytiin äitin kanssa humputtelemassa Vaalimaan Rajamarketissa ja yleensä ostettiin jotain siivoustarvikkeita :)
Se on sellainen superhalpa kauppa, vähän niinkuin Robin Hood tai vastaava, mutta halvempi.
Sitä varten sinne mentiin, että saatiin tytölle halpa(!) hiusväri: maksoi 5 €, yksi purkki riittää juurikasvun värjäämiseen, vaikka hiukset on pitkät ja paksut. Vielä halvemmallakin saisi, jos löytyisi sopiva väri: 3,25 €. Sieltähän niitä meikkejäkin sitten löytyi. Ripsiväri ja huulikiilto, kumpikin muutaman euron, Constance Carroll- merkkisiä. Ja on muuten ihan hyvä merkki, 80-luvulla sai ihan lähikaupasta.
Ja miehän en ole meikannut varmaan puoleentoista vuoteen. Viime vuonna heitin vanhat meikit roskiin, kun parasta ennen päiväys oli mennyt aikoja sitten. Enkä oikeastaan edes miettinyt meikkaamista ja meikkejä, paitsi kerran tilasin Yves Rocherilta, mutta jätin paketin hakematta, kun unohdin. Ja nyt miulla on nämä!
Tuolla kaupassa tekee joskus hauskoja löytöjä. Niinkuin nytkin:
Tulitikkuaski on vieressä, jotta näette, miten pieni Crocsi oikeasti on. Crocseja ostettiin jokaiselle oma: miulle tuo, tytölle hento vaaleanpunainen ja miehelle musta. Jotain 1.50 €/kpl. Tai saattoi olla 1.90, en muista tarkalleen ja kuitin heitin menemään. Mie laitan omani työlaukkuun roikkumaan.
Ruokakaupasta sitten ostin jo jonkin aikaa haaveilemani lehden:
Ihanan söpö lehti. Ei välttämättä miulle mitään toteutettavaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

*****
EevaK: kysyit tuosta keittiön patjasta: Siinä on sisällä vanhasta petauspatjasta sisusvaahtomuovi. Leikkasin pari pikkasen patjaa isompaa palasta, ehkä n. 2 cm ja röyhelöä varten patjaa pidemmän kaitaleen. Saumuroin kaikki reunat ensin ja sitten kannattaisi tehdä niin, että ensin ompelee avoimen pään käänteet ja sitten röyhelön ja sitten vasta muut reunat.
Röyhelön reunaan ompelin pitkällä tikillä suoran ompeleen ja vedin langan toisesta päästä - se vetää reunaa suppuun, toiseen päähän kannattaa tehdä solmu. "Suputa", kunnes kaitale on samanpituinen kuin patjan päälliskangas. Päälliskankaat asetellaan oikeat puolet yhteen ja suputettu kaitale väliin ja ommellaan (mie en tehnyt näin, mutta näin se oikeasti menisi- siinä se virhe) kolme reunaa yhteen. Mie laitoin takareunoihin kulmiin sekä keskelle solmittavat nauhat, joilla sen saa selkänojaan kiinni ja avoimeen päähän myös nauhat, jotta patja pysyy kankaan sisällä. Napakka siitä tuli ihan vahingossa, kerkesin jo säikähtää, ettei patja mahdu sisälle ollenkaan. Onneksi mahtui, olisi ehkä kannattanut mittailla ihan mittanauhalla, mutta mie teen usein vain summamutikassa.
Tässä tulikin nyt kunnon sepustus. Toivottavasti saa selvän.

*****
Loma alkaa vetelemään viimeisiään, onneksi vielä viikonloppu on vapaa. Seuraavat pari työvuorolistaa ovat suht kevyitäkin onneksi. Ja kesälomakin lähestyy. Tänä kesänä miulla on toinen vuoro, alkaen Kesäkuun alusta ja loppuen Juhannukseen. Pitkästä aikaa Juhannus on vapaa :)
Vielähän siihen on aikaa...Tulisi nyt ensin se kevät. Tänäänkin oli -12°C.
Olisi muuten hauskaa pitää sääpäiväkirjaa, jo pitkään olen suunnitellut, mutten ole saanut aikaiseksi.
No, nyt taidan lähteä kahvin keittoon ja pyykin pesuun (yksi koneellinen jo pesty, varmaan 5 jäljellä...)
Morjens!