perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kaikenlaista

Viime yönä tuli se ukonilma tännekin, vihdoinkin. Mutta aika lievänä, kun lukee uutisia esim. Savonlinnasta, siellä se on riehunut oikein kunnolla. Meillä salamoi ja jyrisi ihan päälläkin, mutta oli aika kesy. Yöllä istuimme tytön kanssa piharappusilla kuunnellen ja katsellen, mieskin ilmestyi loppumetreillä katselemaan. Silloin ukonilma alkoi jo olla ohi tunnin jyristeltyään. Mutta yöunet jäivät aika vähiin, kun heräsin seitsemältä miehen kellon soittoon. Vaikka olisin saanut nukkua muuten pitkään, onhan nyt vapaapäivä.
Tytön kanssa lähdettiin asioita hoitelemaan ja pari tuntia siihen vierähtikin aamusta. Käytiin mm. kirjastossa. Tällä kertaa löytyi mukavia käsityökirjoja, lukuromaaneita ei oikein meinannut löytyä. Jotain kuitenkin:
* Virkattuja pitsiliinoja
* Anu Harkki: Viritetty
* Eva-Marie Wilken: Upeaa rojua
* Mary Olki: Uusia ja vanhoja virkkuupitsejä
* Elsa Rapeli: Virkattuja pikkuliinoja
* Harold Robbins: Salaisuus (ihan tuntematon kirjailija miulle, kokeillaan)
* Ruth Rendell: Susi ja teurastaja
* Michael Collins: Kadotetut sielut (en ainakaan muista lukeneeni yhtäkään hänen kirjaansa)
* Judith Lennox: Jäljet rantahiekassa
* Catherine Cookson: Yötaivas ja sarastus

Lupasin teille myös esitellä valaisimen, jonka ostimme Kodin1:stä. Makkarissa sänky piti kääntää toiselle seinälle, kun ei nukuttanut kaapin välikössä ja valaisin siirtyi samalla olkkarin seinälle. Sopii sinnekin:
Pihallakin pyörähdin ottamassa pari kuvaa.
Näitä sipuleita laitoin aikoinaan maahan viisi. Joka vuosi on jännittävä seurata, kuinka monta maasta nousee. Tänä vuonna tuli vain yksi. Tai tavallaan kaksi: yhdessä varressa kaksi kukkaa.
Ja kuunliljan kukatkin ovat kauniita mielestäni, vaikka niin ovat kyllä lehdetkin.
Loppupäivän suunnitelmia:
- pyykkien pesua ja kaappiin laittoa
- päiväunet tai -levot
- ruuanlaittoa: porsaan ulkofilepihvit kerman kanssa uuniin, uusia perunoita ja raikasta salaattia kermaviilikastikkeella
- lepoa

Huomenna täytyy mennä tekemään aamuvuoro ja täytyy yrittää levätä kunnolla, että jaksaa. Teemme nimittäin kahdestaan kolmen ihmisen työt. Sunnuntaina on taas vapaapäivä, vähän hassusti menee, mutta johtuu niistä sairaslomista, jouduin siirtämään huomisen vapaan ylihuomiseksi. Kohta, neljän viikon päästä miulla on loppukesän viikon loma :) Vai joko se on syksyloma?
Nyt hommiin, että pääsee lepäämään.
Pitäkee hauskaa!

torstai 29. heinäkuuta 2010

Väki vähenee, pidot paranee ja "pieni" lämpö meitä hellii

Juu, että tyttö sitten eilen ruoka-aikaan nappasi kuvan lämpömittarista, joka oli varjossa. Kello oli 17:16
Tänään on ollut pikkasen "viileämpää", ihan äsken napattu kuva:

Mahotonta meininkiä!
Ja vielä mahottomampaa on töissä. Porukka lakoaa ympäriltä, jää sairaslomalle kuka mistäkin syystä ja meitä on vain murto-osa töitä tekemässä. Alkaa olla ihan hysteerisen hulvaton ilmapiiri töissä :) Nauretaan ihan typerille asioille ja vitsaillaan ja kirjaimellisesti hiki hatussa painetaan töitä. Mutta ilman huumoria tästä ei selvittäisi. Onneksi on hauskaa =) Ja rento porukka!
Ei enää tarvi kuumuuttakaan valittaa, kun se on toisarvoista ja kaikki ollaan samassa veneessä :)

keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Muodostelmavoimistelua

Äänestyksen tulos näyttäisi olevan, että käsityöt kiinnostavat eniten ja seuraavana tulee sisustus. Kissatkin kiinnostavat jonkin verran. Blogi jatkaa kuitenkin entiseen malliin ja tällä kertaa on pakko näyttää, mitä kissat keksivät eilen. Tai no, ehkä ei tarkoituksella, mutta oli aika hauska näky, kun tulimme sisään illalla istuttuamme pihalla viilentymässä.
Kaverukset, ei aivan muodostelmaluistelua vaan -voimistelua. Sama asento, eri kulma :)

Täällä senkun kuumuus jatkuu. Radiossa sanottiin aamulla, kun töihin ajaessani kuuntelin, että tänään tai huomenna voidaan lyödä kesän lämpöennätys. Mutta pientä toivoa viilentymisestä antoivat myös, kun sanoivat, että helteet loppuvat kovaan ukonilmaan. Joka luultavasti tulee torstain ja perjantain välisenä yönä. Täällä ei ole kunnollista ukonilmaa ollutkaan koko kesänä. Toisaalta se voisi puhdistaa ilmaa. Mutta Venäjällä palaa metsää ja on kuuma, siellä ei voi olla ulkona ollenkaan (kertoivat radiossa). Eilen tuntui täälläkin selvästi savun hajua ja sumua/savua näkyi kaupunginlahdella. Tosi utuinen ilma oli. Tänään ei olla huomattu mitään, on vaan niin pirun kuuma! En haluaisi valittaa, mutta mie olen aina ollut enemmän syksy- ja talvi-ihminen ja kevätkin on kivempi kuin kesä. Vaikka onhan kesässä hyviäkin puolia, mutta silti.
Nyt blogikierrokselle.

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Valkoisen maalin taikaa ja makkarin muutto

Eilen illalla maalisudit viuhuivat meidän huushollissamme, kun tytön kanssa maalasimme kaappien puitteet. Ja tänään miehen kanssa kannoimme tavaraa huoneesta toiseen. Muutimme vanhemman likan entiseen huoneeseen ja ompelu ja muut puuhastelut muuttivat meidän entiseen makkariin.
Puitteet on siis maalattu, tapetit pitäisi vielä vaihtaa ja patteri maalata. Huone on aika rajussa kunnossa, mutta asia kerrallaan. Puitteet näyttävät kummallisen kellertäviltä, vaikka valkeaahan se maali oli.
Tässä näkyy hieman, miltä puitteet ennen näyttivät. Luulin, että miulla oli kunnollinen kuva niistä, vaan ei ollutkaan.
Tässä kuvassa näkyy, miten huonot tapetit ovat... Sähköpatteri on talvella erittäin tarpeen, talossa on melkein paperiset seinät ja täällä on KYLMÄ.
Verho
Kävimme pikapikaa Kodin1:ssä, joka täällä avattiin jo jokin aika sitten. Me pääsimme vasta nyt ensimmäistä kertaa sinne. Ostimme varjostimen kissojen rikkomaan lamppuun sekä jotain muuta. Muista ostoksista myöhemmin lisää. Varjostin oli pikkasen liian pieni, joten ompelin kirppispitsiä alareunaan.
Tässä kuvassa näkyy entinen varjostin. Vähän huono kuva, kun rajasin isommasta. Muita kuvia siitä ei ollut.
Puuhasteluhuoneen esittelen joskus myöhemmin. Nyt käyn neulomaan tai jotain.

torstai 22. heinäkuuta 2010

Ja torstai

Ei vaan keksi noita otsikoita :)

Tänään tuli viimeinen niitti läskien katsomiseen! Toista kertaa tällä viikolla kuulin olevani pullukka, mummothan ne  totuuden kertovat :) Tottahan se on, pullukka mie olen, ei mahda mitään. Liityin äsken kalorilaskuriin ja rupean tosissani antamaan läskeille kyytiä! Toivottavasti intoa piisaa, ainakin 12 kiloa pitää pudottaa. Juuh, mie olen vaan lihonut ja lihonut ja välillä yrittänyt pudotella painoa.
Jos jotakuta kiinnostaa, voin välillä tässäkin laihisjuttuja höpistä, mutta Kalorilaskurissa on oma blogi niille höpinöille. Siellä onnistuin aikoinaan laihduttamaan, mutta itsekuri ei ole pitänyt ja toistakin ohjelmaa on tullut välillä kokeiltua, mutta tykkään tästä enemmän. Kolme vuotta ja +10 kg!
Nyt pitäisi vielä etsiä askelmittari, että voin ruveta laskemaan askeleitakin (missäköhän sekin on). Itseasiassa miulla on niitä kolme... ja meillä on myös crosstrainer, kuntopyörä, kävelymatto, vatsatrimmeri.... ja aika monta jumppavideota =)  Ja eukko on tässä kunnossa =)
Ja loppukevennykseksi pari kuvaa pihalta, kun ei näitä läskejä kerta kaikkiaan ilkeä näyttää kellekkään :)
Tämä kukkanen on vain ilmestynyt pihalle, ensimmäistä kesää ainakin kukkivat.



Omenapuun raato on muuttunut sienipuuksi :)

Taidan oikeasti olla toivoton tapaus tai ainakin olen ikuinen laihduttaja. Koittakaa kestää näitä höpötyksiä :)

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Keskiviikkona

Lämmintä piisaa taas, mutta onneksi pahimmat helteet on hellittäneet. Mutta käsityörintamalla on edelleen hiljaista. Äänestys näyttää nyt siltä, että käsityöt ja sisustus on tasoissa :)
Nyt onkin luvassa ihan jotain muuta.
Tänään käppäilin toimistolle päin kaikessa rauhassa puhelimeen pälpättäen ja yhtäkkiä laukku lensi kaaressa keskelle vilkkainta keskikaupungin katua. Menin hakemaan laukun tieltä (kirousten kera), enkä edes muistanut katsoa, tuleeko autoja. Eipä niitä tullut. Jos olisi, en olisi tässä.
 Laukusta katkesi hihna, taas kerran. En edes tiedä, monestako laukusta olen ommellut hihnat uusiksi. Tätä ei voi itse ommellakaan, siitä ei saa tarpeeksi vahvaa. Luultavasti suutarireissu.
Onko miulla huono tuuri laukkujen suhteen vai ostanko huonolaatuisia? Toisaalta, tyttö sanoi, että ei mikään laukku kestä tuollaista painoa....se painaa ainakin 10 kg, sanoi tyttösein :)
Nyt olisi kyllä hyvä syy ostaa jälleen kerran uusi :) Vaan pitää lähteä penkomaan varastoja, mie olen laukkuhamsteri ja työkaveritkin jo ihmettelevät, miten paljon miulla niitä on.

Kohta pitää lähteä äiteelle viemään mansikoita :) Ja kotiin palauduttua täytyy etsiä laukku ja pakata se huomiseksi :) Tuuria ja enkeleitä taisi olla taas mukana tänään :)

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Ja toinen tänään :)

Sain jonkin pienen ihmeellisen piristysruiskeen ja pyörin olkkarissa vähän aikaa. Ja kas kummaa, vaaleanpunainen otti ja hävisi. Tilalle tuli vaaleaa. Säilytin vaaleansinisen, turkoosin ja vihreän siinä rinnalla. Syksyllä palaillaan taas vaaleanpunaisen söpöstelyn pariin. Pieniä puutteita löytyy, mutta sehän vaan tietää sitä, että virkkuukoukun ja ompelukoneen täytyy suhista ja pöristä enemmän :)

Arkkupöydän päälle pitäisi virkata liina. Ensin kuvittelin, että se pärjää ilmankin, mutta kyllä se alastomalta näyttää sittenkin.
Ruokapöydälle pitäisi myös virkata liina. Ja vähän äkkiä, näyttää ihan naurettavalta näin :)
Uusin omatekoinen liina pääsi tähän.
Tämä liina on jonkun vanhan sukulaismummon tekemä. En muista kenen. Tuohon lamppuun pitäisi ostaa uusi varjostin. Niitähän saa vissiin jostain? Muistelisin nähneeni... mutta mistä niitä saa? Kissat pudottivat tuon lattialle ja se meni rikki takaa :(
Tässä on joku tosi vanha miun tekemä liina. Jostain oudosta langasta: se värjäytyi, eikä vaalene ja kutistui ihmeellisesti.
Äidiltä saatu iso liina pakastimen päällä. Pyörän päälle astioihin olisi tarkoitus laittaa hedelmiä esille. Kunhan ne joskus taas maistuisivat...
Laitoin tuonne sivupalkkiin kyselyn, kun huomasin, että uusia lukijoita on tullut tänne sekä syötteenlukijaan. Ihan uteliaisuuttani kyselen, mikä blogissani kiinnostaa eniten :) Kivaa, kun näinkin vanha blogi jaksaa kiinnostaa uusia ihmisiä :)

Me odottelemme "uutta" sohvaa saapuvaksi. Siis todellisuudessa mummovainaan vanha <3, kunhan saamme joskus kyydin sille. Mummohan kuoli vuosi sitten Maaliskuussa ja silloin sain vaikka mitä, mutta sohvat menivät serkulleni. Hän ei tarvitse niitä enää ja miulta kysyttiin, haluanko ne. Haluan sen kahden istuttavan, koska meillä on siihen irtopäällisiäkin monta :) Tuo korkeaselkäinen oli vikaostos! Myös miehen mielestä. Siinä ei voi istua normaalisti, kun pää on etukenossa ja rupeaa pian särkemään päätä. Harvoin tulee selälläänkään maattua sitä mekanismia käyttäen. Kyllä sitä röhnötetään kyljellään niinkuin normaalisohvissa, jos pitkällään haluaa telkkaria katsoa. Ja tuo väri....
 Mutta miulla on nyt "pienenpienet" suunnitelmat, että vaihtaisimme makkarin tuonne vanhemman likan entiseen huoneeseen ja meidän makkariin tulisi puuhasteluhuone, jossa voisi myös katsoa telkkaria ja sinne tulisi myös tuo mekanismisohva. Mutta katsotaan, milloin se kärpänen iskee...
Muistakaa äänestää! :)

Tauko ohi

Ainakin tällä erää. Viime yönä satoi kaatamalla vettä, varmaan ikinä ei ole satanut niin kovin. Ihme, että paviljonki oli vielä aamulla pystyssä :)
Eilen oli jo pikkasen viileempi päivä ja tuli nukuttua töitten jälkeen parin tunnin päikkärit ja viime yönä melkein 10 tuntia! Jospa se elämä taas voittaisi ja kohta jaksaisi tehdäkin jotain. Mie oon tosiaan ollut ihan lamaantuneena muutaman viikon. Huusholli ja kukkapenkitkin on sitten sen näkösiä :) Kukista kävin vähän kuvia ottamassa, että tulee sitten näidenkin kukinta ikuistettua, eikä niille tule paha mieli :)
Tää iso kukkapenkki vaatisi kitkemistä kovalla kädellä....teen sen heti, kun ilmat sallii: viileää ja poutaa. Nyt tihuttelee vielä vähän ja toipuminen helteistä on vielä menossa :)
 Vuohenputki tai mikä lie putki on valloittanut penkin. Muina vuosina on revitty pienetkin alut pois. Alkujaan laitettiin suojakangas ennen multaa, mutta eipä se mitään auta, kun myyrät on repineet sen aivan varmasti. Tässähän ne myyrät rellestää aina talvella.
 Tämä pikku äitienpäiväruusu on piilossa isojen kukkien alla ja keväällä meinasin nostaa sen jo pois, kun näytti aivan kuolleelta. Se oli ihan musta ja oksat rutikuivat. Mutta niin se vaan jaksoi vielä kasvaa ja kukkia :)
 Sade on piiskannut kukat lakoon, mutta paljon siellä on kukkia. Muitakin kuin vuohen/mitälieputkia
 Tällekin oli joku nimi, mutta nyt unohtui. Äidin pihalta aikoinaan tänne tuotu tämäkin, kuten edellisen kuvan keltaisetkin kukat.
Ja pitihän miun tosiaan kiittää. Kiitos kommenteista! En jaksanut vastailla niihin, julkaisin vain.
Nyt uudella innolla uuteen alkuun :) Paitsi jos helteitä tulee, jään taas niiden ajaksi tauolle ilman erillistä ilmoitusta.
Tulisipa jo syksy.... tai toisaalta ei. Riittäisi, jos lämpö pysyisi 20 tienoilla, ehkä muutama aste yli :)

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Valkeaa pitsiä ja muuta

Vihdoinkin sain sen valmiiksi. Erään, jota olen tehnyt kuin Iisakin kirkkoa, pitkään ja hartaasti. Lopussa meinasi tulla kyllästyminen, liian iso työ. Mutta sainpahan valmiiksi, eikä siinä ole kuin yksi virhe :) Joka ei kylläkään haittaa millään tavalla, eikä sitä edes huomaa. Se on suht iso virkattu liina, halkaisija 43 sakaran kärjestä sakaran kärkeen. Kirpputorilanka pääsi liinaksi, vielä on reilu kaksi kerää valkoista Juliaa.
Eilen rupesin kaivelemaan kätköjä ja löysin yhdet vanhat sortsit, jotka olin laittanut varastoon, kun eivät mahtuneet päälle. Laitoin ne jalkaan katsoakseni, kuinka paljon niihin pitäisi laittaa lisäkiilaa ja yllätys: ne mahtuivat päälle!!! Ainoastaan lahkeet olivat liian lyhyet. Purin upslaakit pois ja ompelin taitteet ja nyt ne ovat sopivat. Ja mie kun luulin, ettei miulla ole sortseja ollenkaan. Nyt on, pellavaiset vieläpä :) Kuvaa mie en viitsinyt ottaa, kun ne on ihan tavalliset sortsit.
Tämän tarinan pointtikin oli näät se, että mie olen laihtunut. Ihan itsestään ja huomaamatta :) Paino ei ole pudonnut, mutta vaatteissa huomaa. Ehkä painokin tipahtaa, kun helteet hellittää ja nesteet lähtee pois.
Mie mietiskelin itsekseni, että mikä miut on laihduttanut. Luultavimpia syitä on: jatkuva veden juominen, uimassa käyminen (oikea uiminen, eikä pelkkä pulikointi) ja huonohko ruokahalu. Mie olen myös pähkäillyt, että nämä helteet jo pelkästään vievät energiaa ja kuluttavat kaloreita, saati sitten, että jotain tekee. Varmaan kaloreita kuluu tuplamäärä normaaliin verrattuna. Enhän mie tiedä, mutta luulen.
Joka tapauksessa, lupaan vähentää helteistä valittamista :)) ainakin vähän.

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Onneksi on vapaapäivät keksitty

Tappavan kuuman ja rankan työviikon ja työviikonlopun jälkeen on ihanaa, että on huomenna ja ylihuomenna vapaat. Tällä viikolla ei ollutkaan kuin yksi. Tänään oli rankin työpäivä pitkään aikaan. Paljon mitään en ole kotona saanut aikaiseksi, kotitöitä en ollenkaan. Ne saavat suosiolla odottaa viileämpiä aikoja, pyykkiä vain aion huomenna pestä. Muu on toisarvoista. Kohta aion tehdä samaa, mitä eilenkin.
Töiden jälkeen on Ihanaa mennä paviljonkiin istumaan, kuunnella radiota, virkata vähän ja nauttia tuulesta.
Paviljongissa on viileämpää kuin sisällä. Tai sitten ei, mutta kivempi siellä kuitenkin on istua :)

Äidin suuri aarre, Baden baden-tuoli. Varjeli sitä kuin silmäteräänsä. Nyt, kun ei itse voi enää siinä istua, antoi sen miulle. Miulla se on pihaneulonta- sekä virkkaustuolina.
 Tarha-alpi äidin ja iskän entiseltä pihalta talteen otettu meidän pihalle. Kukkii kauniin keltaisena.


Suikeroalpi samoin sieltä tänne siirretty.

Ensi viikoksi tulossa ennätyshelteet... Apua! Kenelleköhän lähtisi kylään/olemaan (kellä olisi ilmalämpöpumppu), oisin niin kauan, että helteet väistyisivät...

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Pienet on ihmisen ilot :)

Tänä aamuna töihin ajaessani keskustan tuntumassa oli pyörätiellä kaksi pyöräilijää ja heidän ympärillään pyöri eläin. Luulin, että se oli heidän koiransa, mutta yhtäkkiä se lähti juoksemaan tielle. Jouduin painamaan jarrun pohjaan ja se viipotti menemään ihan miun nenän edestä ja samalla ihmettelin, että mikä eläin se on.
Kettu! En ole ensimmäinen, joka sen on bongannut, se on saanut nimenkin: City-Kettu :) Ihana, suloinen karvakuono! Olen koko ikäni toivonut jonain päivänä näkeväni ketun ja tänään sen näin!
Voi onnenpäivää :) Harmi, kun ei ollut kameraa käsillä valmiiksi ladattuna (harvalla varmaan autoillessa on), olisi tullut hieno kuva :)
Kuva lainattu täältä.

Ja miulle kun ei muka koskaan tapahdu mitään :) Kerrankin jotain hyvää :)

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Uusi viikko ja jotain valmistakin

Eilen oli todella kuuma päivä. Istuskelin Paviljongissa ja virkkailin, pitsiä ja jotain muutakin. Pitsi ei ole valmista, mutta se jokin muu on :)
Joskus kymmenisen vuotta sitten ostin Seppälästä hiuspannan, joka oli marjapuuron värinen ja tuumailin, että näitä olisi hyvä olla enemmänkin, erivärisiä. Kehittelin oman mallin ja virkkasin parit itselle ja kavereille. Ja samalla mietin, että niitä olisi hyvä olla leveämpiä ja muitakin värejä. Eilen sitten kaivoin vanhan Tennessee-kerän ja virkkasin punaisen pannan hiukan leveämpänä. Eikä siihen mennyt kuin kymmenen vuotta, jos ei pidempäänkin :)

Tykkään kesällä pitää erilaisia pantoja päässä, kun en jaksa laittaa hiuksia. Pysyy hiuksetkin pois silmiltä. Ja kun annan hiusten taas kasvaa, tämä on hyvä tapa antaa niiden vaan olla.
Yritin peilin avulla ottaa itsestäin kuvan, mutta se on vähän vaikeeta :) Yhdessä kuvassa näkyivät silmätkin, mutta katse oli jotenkin kaheli :) Mutta kyllähän tästäkin sen periaatteen näkee. Ja näkee myös, miten ryppyinen otsa miulla on.... Muttei sentään harmaat hiukset :) Niitäkin miulta jo löytyy....

Ja kaiken virkkauksen ja hikoilun keskellä ehdotin miehelle, että lähdettäisiin uimaan. Lauantaina ei suostunut lähtemään, mutta eilen sitten käytiin. Tuli talviturkki sitten heitettyä pois :)
Miulla oli kamerakin mukana, että olisin ottanut kuvia. Mutta ihmisiä oli niin paljon, että hyvä kun joukkoon mahduttiin. Enkä sitten ilennyt kaivaa kameraa esille....
Muistitikulta löytyi vanha kuva Murheistenrannasta, jossa kävimme:
Tänään miulla on jälleen kerran vuorossa iltalöysi, kuten iskä aina sanoo :) joten päivän puuhat on sitten siinä. Mutta jos vaikka huomenna pääsisi uimaan ja voisi tehdä jotain kivaa aamulöysin :) jälkeen. Miulla on hirveä pyykkivuorí odottamassa silitystä ja mankelointia, mutta ne saavat odottaa sade- tai muuten vaan kylmää päivää. Kerkiihän nuo.
Jaahas, nyt pitää vissiin käydä kirjottelemaan ajopäiväkirjaa. Kuinkahan monta kuukautta on taas kirjottamatta... siinä se onkin hommaa kerrakseen.
Mukavaa viikon alkua kaikille kivoille ihmisille, jotka täällä käy ja jaksaavat vielä kommentoidakin!!! Etenkin kommentoijille ihan parasta viikkoa!

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Lauantai-ilta

Ja rankka viikko takana. En ole jaksanut päivittää blogia, en neuloa, en ottaa kuvaa siitä ikuisuusprojektista. Otin päiväunetkin yhtenä päivänä töiden jälkeen vierashuoneen sängyssä, auringonpaisteessa, ovi auki. Normaalisti nukun (1-2x vuodessa) omassa sängyssä, pimeässä, ovi tiukasti kiinni. Se jo kuvastaa jotain tästä viikosta.

Tänään olen
* ottanut kuvia
* pessyt pyykkiä ja ripustellut niitä ulos kuivumaan
* pikkasen virkannut. Pitsiliinaa. Olenkohan mie saanut auringonpistoksen vai mikä on, kun pitsin virkkaus on KIVAA :o
* oleskellut paviljongissa baden-tuolissa välillä istuen, välillä loikoen.
* korjausommellut ja muokkaillut käyttämättömiä vaatteita: mekosta hame, kaula-aukkojen pienennystä, tunikan muokkausta....
* kuunnellut pihalla retroradiosta Iskelmäfestivaalia
* syönyt uusia perunoita ja karkkia

Kaikenkaikkiaan olen viettänyt vapaata ja nauttinut vapaasta viikonlopusta kahden työntäyteisen viikonlopun jälkeen.

Isompi ruusu on täydessä kukassa myös ja on valtavan kokoinen, korkeampi kuin mie ja leveämpi kuin ladon ovi :)
Plantagenin kukatkin vielä voimissaan. Tänä vuonna erilaisia kuin muina vuosina; Petunioita ja Hopealehtiä sekä jotain, joiden nimet olen unohtanut (yllättäin).
Punaista, vaaleanpunaista ja valkoista.
Tälläinenkin kukkanen meidän pihalta löytyy, itse asiassa monta...
Tänään aion vielä
* syödä karkkia
* katsoa elokuvan
* virkata
* lukea

Nyt en sano, milloin seuraavan kerran päivitän, etten valehtele :) Palaillaan, kun siltä tuntuu :)
Rentouttavaa viikonloppua!