tiistai 27. huhtikuuta 2010

Uutta olkkariin


Ja yksi asia makkariinkin. Jotexin paketti saapui viimein, paitsi ettei siinä vieläkään ollut kaikki tilatut tavarat. No, odotellaan edelleen.
Olkkari sai vihdoin uuden maton, pehmeä ja kutsuva :)
Olkkariin kaksi fleecehuopaa, toinen vihreä, toinen värikäs:


Tälläinen laatikkokin tuli. Mutta oli pienempi kuin luulin (15x15cm). Mitäköhän tähän laittaisi? Nyt siinä on eilisen karkkipäivän tähteet :)
Ja jälleen yksi ja viimeinen enkeli. Enempää ei meille enkeleitä tule, ainakaan tämäntyylisiä. Liika on liikaa.

Makkariin saatiin vihdoin ja viimein valo! Tätä on odotettu!

Ja viimeisenä kangaspala. Vihreää palloa. Tästä ja Livinkistä ostetusta turkoosista pallokankaasta olisi tarkoitus ommella kesäksi olkkariin liinoja, tyynynpäällisiä ja mitä nyt mieleen juolahtaa. Saisipa vain jostain tilattua aikaa ompeluille.
Ehkäpä sitä aikaa vielä tulee. Vajaan kolmen viikon päästä alkaa kesäloma ja eilen varasin loman jatkeeksi palkattoman viikon/lomarahavapaan. Niitä edelleen suositellaan ja tällä kertaa saa kesälläkin pitää. Viime vuonna ei saanut. Se olisi sitten elämäni ensimmäinen neljän viikon kesäloma :)
Toiveeni olisi saada olohuone kesäkuntoon ylioppilasjuhliin mennessä, eiköhän se onnistu :)

Vappuna miulla on kolmen päivän ruhtinaalliset vapaat, ihanaa! Olen ollut kolme viikonloppua töissä ja on jo aikakin päästä viettämään vapaata viikonloppua miunkin. Alkaa jo hermoja kiristämään, kun muut jäävät viettämään viikonloppua ja itse vaan pitää raahautua kiireiseen viikonlopputyöhön. Mitään ei pystytä tekemään, piha jäi syksyllä haravoimatta ja on edelleenkin haravoimatta. Muutenkin pitäisi pihaa siivota, mutta ei jaksa eikä pysty. Ei varmaan ensi viikonloppunakaan, kun on luvattu vesisadetta. Mutta yritetään.
Eilen kävimme ensimmäistä kertaa pyöräilemässä, testaamassa pyörän ja on se hyvä  :) Se, jonka Hobby Hallista tilasin. Pitkään siinäkin meni :)
Nyt täytyy lähteä valmistautumaan äidin uuteen kotilomaan. Kohta tulee jo kiire :)
Mukavaa viikon jatkoa kaikille, jotka tänne eksyvät :)

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Vaatekarsintaa ainakin

 Eilen kävin läpi vaatevarastoani ja jätesäkillinen lähtee UFF:lle ja isolle kasalle erinäisiä vaatteita pitäisi tehdä jotain. Kasassa on muutama neule, jotka pitää purkaa, muutamassa paidassa on pienennettävä kaula-aukkoa, yksi mekko odottaa pääsyään hameeksi... Ja joillekin täytyy vain keksiä jotain uutta.

Kerkesin jo säikähtää, että suunnitellut hommat jää tekemättä. Ruuvailin sellaista ruuvikoukkua tiskipöydän yläpuolen kaappiin huonossa asennossa ja yhtäkkiä rupesi vihlomaan selkää lapaluiden välistä. Otin heti särkylääkkeen. Sen jälkeen makoilin sohvalla ja katsoin Huvila ja huussin uusimman jakson tallennukselta ja sitä katsellessa on pikkuhiljaa kipu helpottanut.Pyykinpesutkin on kesken, olen pessyt jo 4 koneellista, mutta jäljellä on vielä 2. Ihmettelen, mistä tuota pyykkiä oikein tulee, kun melkein joka päivä olen pessyt 1-2 koneellista ja silti on vielä noin paljon. Eikä meillä kuitenkaan valtavia kasoja pyykkiä ole, vain kaksi pyykkikoria. En ymmärrä.
Järjestin eilen myös omat vaatehyllyt ja hain kesävaatteet varastosta, kengät pitäisi vielä hakea ja talvikengät säilöä. Mutta ehtiihän tuota vielä, ei tässä kesää vielä kuitenkaan tule. Viime yönäkin oli satanut räntää pikkasen. Mutta, nyt loppui jaarittelut ja lähden vaatepinon kimppuun suunnittelemaan ja laitan katseelta piiloon, korjattavien vaatteiden hyllylle. Jippii, miulla on nykyään sellainenkin :) Kuten myös silitettäville, mankeloitaville, silitysraudalle, askartelulle, kankaille ym. omat hyllyt :)

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Pihalla

Huomasin töistä tullessani, että uusia alkuja näkyy jo pihalla. Samoin  myyrien aiheuttamia myllerryksiä. Ja ne ovatkin pahimpia ikinä (7 vuodessa). No, ilmaavathan kuitenkin nurmikon, eivätkä syö meiltä mitään tärkeää. Naapurista ovat kylläkin tuoneet krookuksia meidän pihalle :)
Idän unikko on jo näin pitkällä

Myyrät...


Että näin ne myyrät rellestävät meidän pihalla...
Luntakin on vielä maassa pikkasen, mutta kohta jo pääsee haravoimaan.
Mutta nyt olen parina päivänä nauttinut pyykinpesusta ja etenkin sen huollosta uusissa järkevissä tiloissa. Mankeloinut ja viikkaillut, kantanut kaappeihin ja nauttinut siitä, ettei tarvi pimeässä ja ahtaassa vaatehuoneessa puuhailla.

Äiti pääsee sairaalasta kotilomalle huomenna ja mie sain vaihettua työvuoron niin, että saan olla mukana :) Kivaa :) Ihana päivä! Ja kiitos kovasti edelleen kommenteistanne, niitä on kiva saada ja lukea :)

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Heippa!

Pitkästä aikaa! Aika on taas mennyt menojaan, päivät painettu töitä ja illat kotitöitä :) ja kyläilyäkin joukkoon mahtuu. Kiitos kaikille mukavista kommenteista. Olen sopeutunut jo tilanteeseen tytön muuton suhteen ja huonekin on saatu suunnilleen kuntoon. Pientä laittoa siellä olisi, mutta ajan kanssa pikkuhiljaa. Eihän tässä mihinkään ole kiire. Tilanne on nyt tälläinen, ei mikään kaunis välttämättä, mutta parannusta yritetään kehitellä :)

Nasu omi heti paikan itselleen ja makoilee siinä päivät pitkät. Melkein sama, milloin kuvan ottaa, aina se siinä makaa :)

Ompelu- ja mankelointipaikka, silityslaudan saikin kaappiin piiloon. Lipasto on aika ruma aito kasarityyliläinen, mutta on siinä sentään ruusunupit :) 

Ikean taulu rumilla kehyksillä, täytyy joskus tehdä jotain noille. Ehkä maalata, tai sitten decoupace-koristella. Joku päivä sitten.
Nuo kuvat pitäisi repiä irti, ovat vielä likan jäljiltä ja ehkä kehittää jotain muuta seinälle. Jakkaralle pitäisi tehdä jotain, mietitään.



Se hyvä puoli tässä huoneessa on, että se on todella valoisa ja ilta-aurinko paistaa sinne. Tapetit pitäisi vaihtaa joskus sekä tehdä kaapeille jotain, ehkä maalata. Toisessa kaapin ovessa on joku ihme läntti, joka ajastaan tulee uudenkin tapetin läpi. Nuo ovet on tapetoitu meidänkin aikaan, mutta ei kauan mennyt, kun läntti ilmestyi. Entinen omistaja kertoi, että hänen suuret koiransa makoilivat ja nojailivat siihen. Mutta voiko koirasta tulla tuollaista?
Ei tää huone todellakaan mikään komistus ole, mutta olen kuitenkin iloinen, että sain kodinhoitohuoneen tapaisen. Kun ei sitä kodinhoitohuonetta ole...

torstai 15. huhtikuuta 2010

Tyhjää

Niin siinä sitten kävi, että vanhempi likka muutti pois. Eihän se ollut kuin ajan kysymys, mutta mieli on yhtä tyhjä kuin kaapit hänen huoneessaan. Tähän huoneeseen pitäisi kehittää jotain, mutta ei ihan vielä. Nyt ei jaksa, eilen ja tänään ollaan kannettu tavaraa. Yllättävän paljon sitä mahtuu yhteen pienehköön huoneeseen. Nyt viimeistään sen tajuaa, että lapset eivät pysy ikuisesti äidin siipien suojassa, vaan lentävät pois. Omaan elämäänsä ja omiin kuvioihinsa. Vaikka eihän se tyttö asu kuin kahden kilometrin päässä :) Tyhjää on niin talossa kuin äidin mielessä.

Ei tätä vielä ihan täysin tajua, mutta kyllä tuntuu talo hiljaiselta. Nasu aiemmin maukui ja huusi, nyt on ihan hiljaa. Nuorempi tyttö on vaisu ja hiljainen, mies nukkuu ja mie vaan olen. Pää tyhjää täynnä.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Olkkarikuvia

Olen (taas) ollut mahataudissa ja nyt kun vielä olen saikulla ja tauti alkaa hellittämään, napsin niitä lupaamiani kuvia olkkarista. Ja laitan samaan syssyyn entisiä kuvia, saatte vertailla, kannattiko remppa :) Ja kohta täytyy tutustua kameraan, miksi se ottaa littanoita kuvia...mitäköhän mie sille oon tehny...
Paljon kuvia tiedossa ja lopetan turhat löpinät.
Ennen
Jälkeen (ups, verho jäi laittamatta kunnolla)
Ennen

Jälkeen
Ennen

Paras muutos kaikessa, ainakin miun mielestä

Matto vielä puuttuu, tilasin uuden Jotexilta. Entinen ei sopinut tuohon, vaan siirtyi ruokailukaluston alle ja se entinen joutaa varastoon, kunhan se on joskus pesty. Se ei nyt sovi mihinkään, mutta eiköhän sillekin joskus vielä kätyttöä löydy. Ja arkkupöydän liina on kuivumassa, pesin kaikki liinat ja muut on paikallaan, mutta yksi puuttuu.
Itse me tykkäämme tosi paljon tästä muutoksesta ja hämyisestä tunnelmasta, joka tumman lattian ja seinän kanssa tänne tuli. Ennen oli liiankin valoisaa. Kokeilin tuota mummon virkkaamaa peittoa tuon korkeamman sohvan päälle ja kyllä se taitaa siihen sopia.
Mutta mikä ihme se on, että ennen en tykännyt vihreästä väristä yhtään ja nyt tykkään (annoin siskolle kaikki vihreät liinat). Yhtenä päivänä tilasin jopa Jotexilta vihreää kangasta, josta teen tyynynpäällisiä lisää (keltainen joutaa pois, se on vähän liikaa) ja ehkäpä liinoja vaaleanpunaisen vaihtoväriksi. Sininen on nyt jäämässä pois, tai ehkä pieniä ripauksia sinne tänne. Kun tuo kaappikin on sininen...

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pientä sievää

En ole vieläkään saanut laitettua paikkoja kuvauskuntoon tai ylipäänsä kuntoon. Perjantaina siivottiin vanhemman likan kanssa kunnolla, eilen juostiin kaupoilla, kylässä ja sairaalassa äitiä katsomassa. Tänään olinkin töissä, vaikka piti olla vapaapäivä, joten jäi suunnitellut hommat tekemättä. Saatte vielä odottaa loppukuvia En tiedä, koska saan paikat laitettua siihen kuntoon, että voisi kuvia ottaa. Ensi viikollakaan ei ole kuin yksi vapaapäivä ja sen aion, tiedän jo nyt, laiskotella ja levätä kunnolla. Sen jälkeen on kuuden päivän putki.
Jotenka aikoja parempia odotellessa olen sentään saanut nyt neulottua, kun sentään on neulontatuoli omalla paikallaan :) Ja yllättäin: tiskirätti uusimmasta Novitasta Bambu-langasta ja ihan ohjeen mukaan tehty.
Ei ole Bambu-lanka kovin vahvaa, ei ainakaan yhtä vahvaa kuin puuvilla. Ensimmäinen puuvillainen rätti on tehty vuosi sitten Helmikuussa ja on hyvässä kunnossa, mutta Huhtikuussa viime vuonna neulottu bambuinen on jo repaleinen. No, onhan sekin näköjään jo vuoden vanha, höh, mihin tää aika oikein häviää... Ei tässä hitaampi pysy enää perässäkään :)
Oli muuten ihan vierotusoireita, kun en kahteen viikkoon ole voinut neuloa ollenkaan :) On se kumma juttu, vuosiin en neulonut ollenkaan ja nyt ei voi olla kahta viikkoa neulomatta. Mie neuloin silloin, kun likat oli pieniä tai oikeastaan 19 v (vm.-91) oli vauva, neuloin villatakinkin ilman ohjetta, sukkia ja lapasia ja sitten seuraavan kerran 2000-luvun alussa muutaman villapaidan ja yhdet sukat, 2007 jälkeen jatkuvasti ja nyt en voisi edes kuvitella lopettavani.
Mukavaa ensi viikkoa teille, jotka tänne eksytte :)

torstai 8. huhtikuuta 2010

Markkinapäivää

Täällä on tänään ja huomenna kevätmarkkinat. Pitihän se käydä siellä pyörähtämässä nuoremman likan kanssa. Meille on perinteeksi muodostunut lihakukon ja Viipurin rinkeleiden osto.
 Lisäksi ostimme Joensuulaista karjalanpiirakkaa sekä korin, joka on oikeasti puunkantoon tarkoitettu, mutta mie laitan lehtikoriksi. Sain niin hyvät alennuksen korikauppiaalta, että olihan se ostettava, kun halavalla sai :)


 Ja "ohimennen" pienen koukkauksen kanssa poistullessa kävimme, yllätys yllätys, Livinkissä :) Viime kerrasta jäi vähän kaihertamaan yksi koukkusysteemi, jota en silloin ostanut. Nyt ostin ja sinne oli ilmestynyt Mummi ja minä-sarjan tiskiaineita. Sitä päätin kokeilla, ostin mansikanmakuista eikun -tuoksuista ainetta. Saapi kokeilla, onko niin hyvää kuin on hehkutettu joka puolella :) Tilda-paperiakin löytyi.


Ja tälläinen söpöläinen meille kotiutui toissapäivänä.
Sitä mie vaan mietin, että laitanko pelkästään nuo pienet tyynyt, vai jätänkö noin? Isojen tyynyjen kanssa tuossa on tosi hyvä istua ja tukee selkää hyvin, etenkin, kun vielä pienen tyynyn asettelee ristiselälle.
Ja edelleenkin saatte odotella siivottuja kuvia täältä, ei olla saatu vieläkään laitettua paikkoja kuntoon. Vaikka ollaan hommia tehty iltamyöhälle. No, nyt miulla on kolme vapaata peränjälkeen, joten on aikaa siivoilla. Jos vaan on voimia ja intoa...Mutta kyllä niitä kuvia vielä joku päivä tulee :)

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Eilisillan ompeluja sekä olkkarin rempan alkua


Halusin vähän väriä lisää kevään kunniaksi ja ompelin pari vihreää(!) tyynynpäällistä ja yhden keltaisen. En ole voinut sietää vihreää väriä ennen...



Vanha muovimatto jää alle

Nasu sai potkut työnjohtohommista, kun rupesi liikaa komentamaan. Mies piti tuumaustaukoa ja Nasu kävi maukumaan, että hommiin siitä ja heti.

Nyt näyttää siltä, että laminaatti ei riitäkään koko olkkariin, mikä lie laskuvirhe tapahtunut. Toivottavasti näitä vielä saa K-raudasta Tiistaina, ettei mene mönkään koko homma. Aina kannattaisi ostaa yläkanttiin, ettei lopu kesken. Muuten tämä tulisi jo tänään valmiiksi. Ja taas remontti pitkittyy ja sotkussa eläminen jatkuu. No, ei mahda mitään, tää on nyt tätä. Mutta äkkiä se taas unohtuu, elämisen epämukavuus. Ja pientähän tää on siihen keittiöremonttiin, joka meillä oli. Olkkarissa tehtiin ruoka, astiat oli pinoissa mikä missäkin, saunassa tiskattiin ym. Nyt sentään keittiö on käytössä normaalisti. Jatkoraporttia Tiistaina, huomenna olen iltavuorossa. Hyvää Pääsiäisen jatkoa teille!

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pientä puuhaa

Torstaina vielä kävimme pienoisella ostosreissulla ja nyt saa ostokset vähäksi aikaa riittää. Tilasin netin kautta Livinki: stä vaaleanpunaisen vahakangasliinan sekä turkoosia kangasta, valitsin toimitusmuodoksi noudon. Kuvittelin, että säästän, kun ei tarvi postikuluja maksaa. Enkä mie mitä säästänyt, ostin paikan päältä elämäni ensimmäisen Green Gaten tuotteen; pikkuliinan ja tiskiharjan :) No, toisaalta, postikulut olisivat olleet turhat maksut, kun taas... Liina on muuten miehen valitsema :) Itse olisin valinnut vähän hillitymmän. Lisäksi ostin Tiimarista ja K-raudasta decoupace (vai mitenköhän se kirjotettiinkaan) lakkaa, askartelumaalia, pienet vaahtomuovitöpöttimet ja siveltimen.

Maalia jo käytinkin samana iltana, ensin oli kaksi kannua.


Ja sitten tuli kaksi toisenlaista kannua. Livinkissä oli tuollainen tummansinisen mallinen kannu pilkutettuna ja muistin, että meillä on samanlainen ilman pilkkuja. Joten pilkkua pintaan:



Entinen pilkkuliina kävi pesukoneessa. Siinä oli kummallinen pinta, aivan kuin liimaa ja se imi itseensä kaikki likaläntit. Etenkin ketsuppitahrat levisivät isolle alueelle, eikä edes ihmesienellä saanut pestyä. Kyllä se koneessa lähti melko puhtaaksi, mutta katsotaan syksyllä, ostanko uuden. Liimainen pinta siinä on edelleenkin.

Olohuoneen remppa on alkanut, mies sai tapetoitua eilen yhden seinän. Kuvaa en saa otettua, kun kamera on makkarissa ja mies edelleen nukkuu. Mie en tiedä, sainko mie viime viikonloppuna makkarin rempasta tän nuhan, vai mistä, mutta melkein koko viikon on koskenut korvaankin. Nyt ei onneksi enää koske, mutta nuha on tosi kova. Ja Maanantaina pitäisi vielä töihin kyetä... Se makkarin matto oli muuten huopamattoa, iskä sanoi eilen, kun näki sen. Sen repiminen pöllysi aivan hirveästi ja voi olla, että se miulle tän nuhan toi. Mutta joka lomalla joku tauti: 6 viikon sisällä on ollut 2x nuha ja 1x mahatauti. Kyllä on huono vastustuskyky. Pitäisköhän kokeilla sitä Aktimeliä? Tai jotain. Vai johtuukohan se kroonisesta stressistä? Eli äidin kohtalosta ja sen murehtimisesta? Sehän se mielessä pyörii taka-alalla koko ajan, vaikkei ihan kokopäiväisesti mietikään.

torstai 1. huhtikuuta 2010

Kevättäkö rinnassa?

Vai mistä johtuu, että puuhailen ja touhuan, saan inspiraatioita ja kaikki pitää toteuttaa heti. Pitkään suunnitelmissa olleita valmistuu liukuhihnalta (esim. ne pari tunikaa). Uutta ideaa pukkaa päähän jatkuvalla syötöllä, tekemistä riittää. Vain neulominen ei nyt maistu ollenkaan. Mutta sen aika on sitten, kun on. Nyt on aika muulle touhulle.
Pitkään olin suunnitellut myös paperoivani tämän avohyllyn takaseinän ja nyt sen vihdoin tein. Tildapaperia kaksipuolisella teipillä seinään.



Välitilakaakelit ja liesituuletin olisi tarkoitus dc-fixata uudelleen jonain päivänä. Tympii tuo kuvio.
Seuraavaa ideaa odotellessa... Hyvää Pääsiäistä! Paitsi voi olla, että olen täällä taas kohta...

P.S. Huomenna Tuulenpesä täyttää 2 vuotta! Uskomatonta, että olen jaksanut näin kauan pitää tätä. Välillä on tietysti blogiväsy iskenyt ja lopetus ollut lähellä, mutta aina sitä uutta puhtia on jostain löytynyt. Tästä on muodostunut jotenkin henkireikä ja hyvä ystävä. Uudella innolla eteenpäin! Ehkä jossain vaiheessa voisin miettiä sitä arvontaakin, mutta kun en yhtäään tiedä, mitä voisi palkinnoksi laittaa. Ehdotuksia?