keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Sähläystä taas

Miulla oli kaksi tunikatyylistä paitaa, joissa oli hirveän iso v-mallinen kaula-aukko. Kaivoin vaatehuoneen perukoilta kankaita (vanhoja paitoja), joista oli tarkoitus ommella kaula-aukkoihin lisukkeet, ettei tarvitse kahta paitaa pitää päällekkäin, kun muutenkin miulla on aina niin kuuma.
Kuinka ollakkaan, toista paitaa mallaillessani leikkasin palasen toisen paidan helmasta. Enkä tajunnut mitään, ennenkuin rupesin ihmettelemään, että mikäs paita miulla olikaan päällä ennen sovituksia...
Huomasin, että olin leikannut palan juuri siitä paidasta! Miun lempparipaita :( Ei muuta kuin miettimään, mitä sille voisi tehdä. Soitin miehelle, jonka kaapissa oli sopivan iso musta t-paita, kysyin luvan leikkelyyn ja näin mie sain kolmannen tunikan. Yläosa on siitä lempparipaidasta ja alaosa miehen t-paidasta ja jotta värit sointuisivat paremmin yhteen, tein myös taskun (joka kuvassa näyttää repsottavan, mutta kyllä se oikeasti on hyvin ja hyvä)

Tykkään. Mustaa ja vaaleaa petroolia. Tunika 3/4 hihoilla.


Tuli niin hyvä, että tekisi mieleni pilkkoa muutkin paidat....

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Valmista tällä erää

Miehellä meni lattian laitto yhdeksään asti ja huoneen siivous ja tavaroiden paikolleen laitto meni melkein puoleen yhteentoista. Tänä aamuna vielä viimeistelin ja järjestelin laatikoita ym. uudestaan.

Ennen

Jälkeen
Ennen
Jälkeen

Ompelukone vielä puuttuu pöydältä, mutta tuossa on miun ompelunurkkaus.


Kirppislöytö hyötykäytössä, ovistopparina :)
Kuvissa ei ehkä muutos niin jyrkästi näy kuin luonnossa. Muutos on huomattava! Ennen niin pimeä huone ei tarvitse kuin pienen pöytävalon, niin näkyy koko huoneen joka nurkka selvästi. Kattovalaisinhan tuolta vielä puuttuu. Tilasin Jotexilta ja tulee ehkä Toukokuussa. Siihen saakka on pärjättävä pikkuvaloilla. Tapettien vaihto on joskus ohjelmassa, mutta ei vielä ole akuuttia tarvetta. Noillakin vielä pärjää ja kattolistat mies meinaa tänä iltana naputella paikoilleen.

Seuraavaksi on vuorossa olohuone. Lattian ja tapettien vaihto. Materiaalit on valmiina nurkissa pyörimässä, joten melko nopeassa tahdissa vaihtuvat nekin. Mutta se on miehen hommaa ja hän määrää tahdin.
En muista, kerroinko, että kävimme Sotkassa viime Perjantaina ja sieltä olisi tulossa ruokailuryhmä olkkariin sekä puusohvan tilalle eräs ihana juttu :) En kerro sitä, se on sitten teille yllätys :) Mutta! Sanoivat tuovansa ne Perjantaina ja sehän on Pitkäperjantai! Ei kai ne silloin sitä tuo? Varmaan menee ensi viikkoon...
Ei muuta kuin Heikunkeikun!

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Jatkuu

Aika huonosti nukutti viime yönä, näin painajaisia töistä ja heräsin ainakin miljoona kertaa. Sohvasänky oli pikkasen liian pehmeä, mutta Nasu on kiva nukkukaveri :) Ihana pikku hyrisijä, pehmoinen ja lämmin. Kuuma oli myös olkkarin patteri, jonka vieressä nukuin (termostaatti on rikki). Mutta mie sain sentään nukkua suorassa, kun mies nukkui kahden istuttavalla sohvalla. Oma moka, mitäs ei suostunut menemään lattialle ;)

Tälläisessä kaaoksessa joudun tämän lomapäivän viettämään. Eipä tässä paljon muuta voi tehdä kuin telkkaria töllöttää ja ehkä hieman neuloakin.
Rempan suhteen jäätiin illalla tähän:


Sängystä on maalattu vain päädyt, katto- ja lattialistatkin saivat väriä pintaansa. Illalla homma jatkuu ja toivon mukaan saadaan huone valmiiksi. Joitain seinähyllyjä voin kiinnitellä jo päivälläkin sekä ainakin verhot laittaa ikkunaan.

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Remontti on vaiheessa

Eli mies asentaa lattiaa ja mie voin huilata :) ensin maalattiin paneelit ja sänky, sitten katto. Sängyn maalaus tuli ihan extempore, ei alunperin ollut tarkoitus vielä, mutta olisi ollut aika ruma vaaleassa huoneessa. Tässä alkukuvia tältä päivältä:
Ei ihme, että lattia jäi aina imuriin, liimaa oli vain keskellä huonetta saumojen kohdalla. Muuten matto oli irti lattiasta, vain paneeleilla painettu "kiinni". Oikeasti tuolla ei voinut imuroida kuin minimiteholla, kun imuri ei kulkenut.
Paneeliputka
Remonttikissa
Matto lähti repeytymään, haurasta kamaa.
Talon rakennusvaiheessa joku on hieman kirjoitellut: The Beatles, The Shouts ja joku muu The, sekä Pirjo sydän Henry :)
Olisi meidänkin pitänyt vetäistä nimmarit lattiaan, jotta joskus joku löytää remonttia tehdessään sitten kun ollaan vanhoja ja talo myyty jollekin nuorelle parille. Tai vielähän tässä ehtii, lattia on vielä auki. Ja ensi yönä nukutaan olkkarissa. Mie nukun puusohvalla ja miehelle tehdään peti johonkin kohtaan lattialle, josta tilaa löytyy :) Pitää huomenna näyttää, miltä tää olkkarikin näyttää, hävityksen kauhistus :)

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Kirppiskierroksen löydöt ja muutakin

Aamulla aikaisin läksimme kirppiskierrokselle, kävimme neljällä kirpparilla. Viimeisestä ei löytynyt yhtään mitään, mutta kolmesta ensimmäisestä löytyi aarteita. Mies kyseli aluksi: Mitä sie tuolla teet? Mihin sie tuon laitat? Hän myös ihmetteli "romuja", joita haalin, mutta sitten hänkin rupesi etsimään samanlaisia tavaroita.

Ompelutarvikkeita sekä vanhoja lehtiä. Noita Suomen kuvalehtiä oli 40-, 50- ja 60- luvuilta ja ostin yhden sekä vanhan Kotilieden.
Lähempi kuva, josta selviää vuosiluvut. Muistaakseni 4€/kpl.
Erinäisiä tarvekaluja. Noita silitysrautoja oli monia, ostimme halvimman (10€). Lapussa luki, että se on 1800- luvulta, tiedä sitten. Arabian lautasia (3€/kpl), maitotonkka (14€) ja emalinen siivilä (en muistakaan nyt hintaa)
Kävimme myös Prismassa ja Robin Hoodissa ja sieltä löysimme myös "tarpeellista" tavaraa :)
Prismasta kyltti sekä 7 veljekset ja Bambu-lanka. Robin Hoodista Woolit ja kirppikseltä löytyi pussillinen vaaleaa lankaa.
 Eilen löytyi Etolasta kuppeja ja lautanen. Ennestään meillä oli 2 näitä kuppeja ja pienempi kulho.


Löysin mie myös vaatteita kirppikseltä: hupullisen neuletakin ja kesäksi mustat caprit ja kotilököhousut, eli collegehousut. Niistä en viitsinyt kuvaa ottaa, kun heitin ne jo pesua odottamaan alakertaan.
Olisimme käyneet myös Karjalan ompelukoneessa, mutta se on Lauantaisin suljettu. Suunnittelemani kankaat jäi ostamatta. No, joskus sitten. Nyt pitää levätä ja jossain vaiheessa on ruvettava tyhjentämään makkaria, että huomenna pääsemme heti aamusta maalaamaan ja "laminoimaan" lattiaa.

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pientä pintaremonttia

Meillä on remontit ja hankinnat olleet jäissä muutaman vuoden. Edellinen remontti taisi olla vessan laitto ja sitä edellinen keittiön paha vesivahinko ja sen seurauksena käyttövesiputkien vaihto ja keittiön ja eteisen lattian uusiminen pohjia myöten.
Nyt oli tarkoituksena vaihtaa lämminvesivaraaja ja kävimme kahdessa liikkeessä juttelemassa. Molemmat kysyivät: miksi vaihdatte? Vuotaako? No, ei vuoda, mutta yösähkö ei mene päälle ja on jo vanha. Molemmat sanoivat, että vanhuus ei ole syy vaihtaa, vaan kannattaisi käyttää loppuun asti. No, miehän en tuosta ole ymmärtänyt yhtään mitään, mutta nyt kyllä täytyy kehaista palvelua, jota saatiin jälkimmäisessä liikkeessä. Nyt mie ymmärrän varaajan, pumpun ja kattilan periaatteet. Ja sen, että täytyy soittaa sähkömiehelle, joka tulee mittaamaan ja tarvittaessa vaihtaa releet (nyt en enää muista, mikä se oli oikealta nimeltään) ja jos se ei auta, LVI- liikkeestä tulevat vaihtamaan ohjausyksikön. Se mies puhui todella selkokieltä, että meikäläinenkin ymmärsi. Automaattipumpun voisi laittaa, se kierrättää vettä näin: kylmää vettä kattilaan-lämmitys-lämmin vesi varaajaan-kylmää vettä tilalle. Nyt meillä on manuaalipumppu ja lämmin vesi ei riitä mihinkään. Tuo automaattipumppu lämmittää koko veden, ei pelkästään pintavettä ja näin lämmin vesi riittää pidempään.
Vau! Tulin ihan mielettömän hyvälle tuulelle kyseisessä liikkeessä Noin hyvää palvelua en ole saanut varmaan ikinä! Ja he olivat sitäpaitsi jo sulkemassa ja lähdössä kotiin, mutta silti oli aikaa kertoa tyhmille ummikoille nuo asiat. Eikä ruvennut myymään varaajaa turhaan.
Kiitos!

Kävimme myös K- Raudassa. Viikonlopuksi on tiedossa: laminaatin laittoa makkarin lattialle sekä maalaamista, maalaamista ja maalaamista :) Ihanaa! Rakasta maalaamista ja laminaatin laittokin on kivaa. Saattaa kyllä olla, että jälkimmäisessä olen vain assistenttina :)


Ja tänään on vielä luvassa: ruokailukaluston osto sekä MAAILMAN IHANIMPIEN LAMINAATTIEN OSTO olkkariin. Siis miten voi ihminen rakastua joihinkin lankkuihin näin kovin? Koko yön mietin unen läpi, että ostaako, vai eikö. Ne on nimittäin hinnakkaitakin. Mutta on se sen väärti! Yleensä ostamme kaikessa halvinta ja kerrankin olisi mahtavan ihanan hienoa ostaa sitä, mitä eniten tahtoo.
Eilisellä reissulla Citymarketista ostimme myös kaksi tyynyä (2kpl/10€) molemmille sohville parempaan löhöilyyn. Jos tässä joskus ehtisi löhöilemäänkin, kun illat menee suunnitellessa ja päivät touhutessa :)
Mutta tää on ihanaa, kodin laittaminen :) Ja huomisaamuna pääsen kirppiskierrokselle ja vähän muuallekin...
P.S: Laitoin edellisen postauksen loppuun linkin Bloggerin blogiin, jossa kerrotaan Beta-versiosta ja opastetaan sen käyttöön. Nyt oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

torstai 25. maaliskuuta 2010

Keittiössä pientä piristystä kevääseen

Eilen illalla innostuin ompelemaan. Halusin kaikki ompelukset valmiiksi ja siinä vierähtikin koko ilta, yhteentoista saakka. Ompelin hyllyyn verhon, yläosassa on vanhaa verhokangasta ja alaosa on mummon vanha lakana. Lakana olikin niin hauras, että piti kaikki vanhat ompeleet vahvistaa ja ommella uudelleen.

Tilda-kankaasta ompelin tuoleihin pehmusteet. Olen joskus ostanut Tiimarista nuo pehmusteet ja päällystänyt ja nyt purin entiset päällysteet ja ompelin uudet.

Tämän vanhan verhokankaan sain joskus äidiltä, joka oli saanut meidän yhteiseltä tuttavalta. Äiti oli ommellut parvekkeelle yhteen hyllyyn verhon ja mie ompelin keittiöön molempiin ikkunoihin verhot ja tätä kangasta käytin hyllyn yläreunaan.

Lähikuva.

Ja vielä tuli kaitaliinakin samasta kankaasta.

Ja vielä lähikuva mummon virkkaamasta lakanapitsistä.

Tämä postaus on tehty Beta-versiolla. Tosi kätevä: kuvien latauksessa on kaikki blogin kuvat näkyvissä ja sieltä on helppo poimia, jos tarvitsee näyttää vanhaa kuvaa vanhasta postauksesta. Ja samalla tavalla kuvaa napsauttamalla voi suurentaa, pienentää, keskittää tai laittaa reunalle, lisäherkkuna kuvaa napsauttamalla voi lisätä kuvatekstin kuvan alle. Tykkään tästä versiosta :)

Edit: Beta versiosta voit lukea englanniksi täältä.

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Lomalla

Tänään se alkoi, loma. Aamulla tuntui ihan Lauantailta, koska ei miulla ikinä ole loma alkanut Sunnuntaina. Mutta kiva näin, ei tarvinnut tänä aamuna herätä aikaisin.
Mitään en ole saanut aikaiseksi tänään, ainoastaan ruoka laitettiin porukalla äsken. Miun piti ottaa siitä kuva, mutta oli niin kova nälkä, etten jaksanut kameraa lähteä hakemaan alakerrasta nuoremman likan huoneesta. Enkä nytkään jaksa, kun maha on täysi. Joten kuvaton postaus tiedossa.
Ruuasta olisi pitänyt sen takia ottaa kuva, koska tehtiin Tortilloja broileritäytteellä (koskaan en ole ennen tehnyt, aina jauhelihasta) ja vinkiksi, muistiksi itselle ja ehkä muillekin laitan ohjeen, jonka keksin kaupassa.

Broileritäytteiset tortillat
2 pkt pippurimarinoituja broilersuikaleita
Viola tuorejuusto, valkosipuli
ruokakermaa

- paistetaan pannulla, tortillalevyt lämmitetään uunissa ohjeen mukaan

Salaatti:
jäävuorisalaatti
miniluumutomaatteja
2 prk ananasta
tuore kurkku
hillosipuleita
oliiveja
salaatinkastike maun mukaan, meillä sinappinen

Lisäksi täytteen päälle juustoraastetta.

Oli hyvää :) Nyt istun omalla tuolilla ja siemailen simaa, ostettiin sitäkin kaupasta. Kohta vissiin pitäisi vetäytyä pitkälleen, kun alkaa raukomaan oikein kunnolla ja illemmalla lähdetään lenkille.

Eilen tuli vuosi täyteen mummon kuolemasta. Jotenkin se tuntuu niin kaukaiselta ja on jäänyt täysin taka-alalle äidin sairastumisen myötä. Äiti on nyt ollut sairaalassa 4 viikkoa, eikä vielä ole mitään tietoa kotiin pääsystä.

Jospa sitä tästä lähtisi kokeilemaan päikkäreitä :)
Ja illalla tiedossa Kuorosodan finaali! Hyvä Marco ja Kuopio!!! Lupaan äänestää illalla :)

torstai 18. maaliskuuta 2010

Melkein kuin Maanantai

Tuntuu ihan Maanantailta, vaikka onkin Torstai :) vai onko, on se. Tänään tulee House ja Pientä pintaremonttia...
Siis asiaan. Olin tänään ensimmäistä kertaa töissä taudin jälkeen, eilen oli jo "puhdas" päivä, joten uskaltauduin. Mutta koville se otti. Voimat on hävinneet, mutta kyllä se tästä. Paitsi, että Sunnuntaina jo jään lomalle :) Jee!
...en oo vissiin maininnutkaan... loma...

Eilen tilata päräytin Hobby Hallista uuden pyörän. Kyllästyin sillä mustalla mankelilla ajamiseen, kun poljen ja poljen, mihinkään en pääse ja mummot menee ohi, niin että heilahtaa. Ei ole vaihteetonta pyörää luotu pitkän matkan ajoon ja sitähän mie harrastan. En polje pelkkiä kauppareissuja, joten pitää olla vähän parempi.
Tässä miun uudessa on 3 vaihetta, kiinteä lukko, kori ja napadynamolla toimiva lamppu. Eli kaikki herkut. Ja nimikin on hieno: Raleigh Lady.
Jokohan loman jälkeen pääsee pyörällä töihin? Toissa vuonna pyöräilykausi alkoi Huhtikuun alussa. Ainiin, eihän miulla ole vielä tuota pyörääkään....mutta jos se vaikka olisi jo tullut siiheksi :)
Nätti kun mikä tuo miun pyörä, ei ihan miun värinen, mutta silti. Yleensä miulla on musta tai punainen, ne on miun värit. Tilatessani en edes ajatellut väriä ja kun tilaus oli lähtenyt (netin kautta), kysyin mieheltä, että minkäs värinen se on :) Olihan siellä se kuvakin, että voin vielä tarkistaa. Vaikka mitäs väristä, kunhan sillä pääsee eteenpäin. Helpommalla kuin mustalla mankelilla, joka muuten menee vanhemmalle likalle. Että ei sekään ihan tyhjän pantiksi jää, vaan ihan tarpeeseen menee.
Jospa sitä sitten lopettaisi tään jaarituksen pyöristä ja lähtis vaikka blogikierrokselle :)
Ihanaa iltaa kaikille!

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Toipilaan hommeleita

Kaivoin vaatehuoneen perukoilta tämän pussin, joka seisoi käyttämättömänä ja turhana epäkäytännöllisyytensä takia. Ei toimi pussina, ei. Pitkään olen miettinyt, mitä sillä tekisin ja toisaalta olen halunnut tehdä peiton isoäidin neliöistä. Joten yhdistin kaksi asiaa, purin tuon pussin ja rupesin virkkaamaan lisää neliöitä. Aluksi oli neljä kerrosta:
Samalla tein isompia neliöitä

 ja lisäsin vanhoihin yhden kerroksen:

Virkkaaminen on kätevää, voi suoraan virkata lisäkerroksia vanhoihin neliöihin. Mutta se onkin sitten eri asia, milloin tämä valmistuu (3 vuotta sitten on virkattu ensimmäiset neliöt), mutta kunhan virkkailen virkkaamisen ilosta tuhoten lankavarastoa.
Näitäkin siinä pussissa oli, mutta turkoosi väri ei sovi meille. Joten nämä jäävät lasinalusiksi tai odottavat uutta käyttöä:


Aion käyttää jatkossa myös beigeä ja tummanruskeaa, koska näitäkin värejä meiltä olohuoneesta löytyy.

Vatsa on nyt rauhoittunut, mutta kolmatta päivää särkee päätä. Pitää varmaan kohta antaa periksi ja ottaa särkylääke. En kyllä tähän mahaan viitsisi laittaa mitään muuta kuin ruokaa ja juomaa...

Ja Blogger pelittää taas miten haluaa!! Heitti kuvat miten sattuu... arrgh!

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Valmis

Muoks: Lisäsin paremman kuvan tunikasta.
Vihreä tunika on valmis. Sain sen eilen aamulla ennen iltavuoroa valmiiksi, äsken päättelin langat. Yritin itse napsia kuvia peilin kautta, huonolla menestyksellä. Vain yksi on julkaisukelpoinen, toinen on ennen pukemista otettu.(taitaa olla kameran hihnakin päässyt kuvaan :). Tunika näyttää makkarankuorelta, vaikka oikeasti on vähän löysä (pitäisi olla reilusti löysempi)
Malli: Novita syksy 2009 no.19
Lanka: Novita Saana, pussilanka Korialta. Pyöröpuikko no: 5,5.
Neulottu pyörönä koko homma, ei ommeltavia saumoja :)



Tai no, ihan hyvältähän tuo näyttää, sitä on vaan ylikriittinen omia makkaroitaan kohtaan... :)
Mutta silti se laihdutuskuuri olisi hyvä asia....

Juuri äsken saapui kukkalähetys :) Nuoremman likan poikakaveri toi meille yhteiseksi kukkakimpun :)
Nätti! Ja Juliakin tykkää. Kyöhnäsi niin kovasti, että meinasi koko maljakko kaatua monta kertaa niin, että piti kukat nostaa turvaan pöydältä.

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Sunnuntaita

Kiitos kannustavista kommenteista :) Mieli piristyi heti. Nyt tuntuu, etten ihan itselleni vain pidä tätä blogia ja muitakin kiinnostaa. Anteeksi valitukseni :)
Olen eilen ja tänä aamuna yrittänyt kovasti neuloa, että saisin tunikan valmiiksi. Sen, joka jo oli valmis ja jonka purin... Mutta nyt haluaisin lopullisesti sen pois käsistäni ja saisin jatkaa toista tunikaa. Nyt kyllä työ pahasti haittaa harrastusta, on iltavuoroviikonloppu menossa. Eli aikaa ei jää kuin pari tuntia päivässä neulomiseen, aamulla pitää tehdä eväät, laittautua työkuntoon, valmistautua kaikin tavoin työpäivään ja illalla olen yhdeksän jälkeen kotona, joten iltaankaan ei hirveästi aikaa jää. Mutta! Vain tämä ilta ja sitten on kaksi aamuvuoroa ja sitten taas on aikaa muuhunkin. Eikä miulla ole kuin kaksi viikkoa töitä ja sitten on kaksi viikkoa lomaa :) Taas!Ja Toukokuun 17. alkaa kesäloma, ei passaa valittaa :) Kevät on yhtä lomaa :)
Todistusaineistoa, jotain on todellakin tulossa:

Toiset ottaa rennosti:

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Aamupäiväkahvilla

On vapaapäivä ja istun keittiössä kahvilla. Mietin elämää ja sen aiheuttamia kolhuja. Vuosi sitten kaikki oli hyvin, vaikka ainahan sitä ihminen valittaa kaikesta. Nyt jos saisin sen näillä kokemuksilla takaisin, en valittaisi mistään. Hyvähän se on jälkiviisastella.
Mummon kuoleman vuosipäivä lähestyy ja sen jälkeen ei mikään ole ollutkaan hyvin. Mutta enpä silloin olisi osannut arvata, mitä vielä tuleman pitää.
Syksyllä äiti joutui sairaalaan, diagnoosi: Al amyloidoosi- mikä ruma sana. Al amyloidoosia sairastavia on Suomessa vain 400, joten sairaudesta ei hirveästi tiedetä. 
Sairaus etenee koko ajan, on edennyt jo syksystäkin. Viikko sitten hän joutui uudelleen sairaalaan, eikä pääse ainakaan tällä viikolla vielä pois. Kovasti kyllä yrittävät kotikuntoon saada, mutta hän ei pääse itse wc:n, happiviikset on koko ajan, jalat eivät pidä. Mieli on kyllä virkeä ja pirteä, onneksi. Elinaikaennuste on annettu, tai ainakin arvio, kun ei kukaan totuutta tiedä.
Vaan eipä tässä auta muu kuin elää päivä kerrallaan, meidän kaikkien.
Blogin 2-vuotissynttäritkin on Huhtikuussa, mutta eipä niitä juhlita. Kun ei oikein tämän pitäminenkään kiinnosta. Lukijat kaikkoavat ja oma mielenkiinto hiipuu. Mutta en mie tätä varmaan lopeta. Jos en muuta laita, niin käsitöitä ainakin. Nyt on kyllä sellainen olo, ettei mikään kiinnosta, kaikki tuntuu toisarvoiselta ja turhalta. Miulla ei ole mitään iloista blogattavaa, en käy koskaan missään, enkä tee mitään mielenkiintoista. Kunhan olla möllötän ja yritän saada päivät kulumaan jotenkin. Kohta käyn neulomaan ja katsomaan tallennettuja ohjelmia, jos sieltä löytyisi jotain mielenkiintoista. Ainiin, pyykit pitää käydä laittamassa kuivumaan ja uutta koneeseen ja sitä ennen tupakalle. Tupakanpolton lopettamistakaan en ole edes miettinyt tässä tilanteessa. Aiemmin yritin monta kertaa lopettaa, mutta nyt poltan muualla paitsi töissä. Onhan sekin jotain, että voi siellä olla polttamatta. Ja aion jatkossa kirjottaa niinkuin olen tän aloittanut aikanaan: mie ja sie. Minä ja sinä ei luontevasti tule, jotan jatkan näin.
Jos jotain hyvää tässä päivässä on: Ulkona Paistaa Aurinko!
Lisään uuden kategorian: Päiväkirja, siihen tulee omia tuntemuksia, joita haluan ulos päästää. Voi olla, että näitä päiväkirjamerkintöjä voi tulla välillä käsitöiden lisäksi. Tai sitten bloggauksia tulee kuten ennenkin. En ossaa sanoa. Nyt Aurinkoista päivää kaikille jotka pääsivät luvussaan tänne asti :)

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Lamppu

Muutimme tähän taloon v. 2003, eteisessä oli varjostin entisten asukkaiden jäljiltä. Se oli jotenkin hämärä ja vaihdoin sen moderniin muutaman euron varjostimeen. Entinen varjostin laitettiin varmaan talteen. Siis hävisi. 
Löysin kerran vintiltä vuoden 1970 Anttilan kuvaston ja siinä oli kuva varjostimesta, joka roikkui aikoinaan eteisessämme. Eteisen varjostin vaihtui välillä jo toiseen modernimpaan. 


 Joskus syksyllä vai olikohan se kesällä, vai jopa edellisenä vuonna (aika menee niin nopsaan, ettei enää muista) lupasin teille, että etsin sen "varmassa" tallessa olevan varjostimen ja esittelen teille sen ja jossain vaiheessa etsinkin, mutten löytänyt. 
Viime viikolla viimeisin halpavarjostin rupesi temppuilemaan, eikä sitten lopulta toiminut ollenkaan. Joten makkarista siirrettiin varjostin eteiseen. Eilen samanlainen temppuileva varjostin rupesi temppuilemaan keittiössä ja päätin, että etsin sen vanhan varjostimen vaikka väkisin. Ja löysin! Nyt se ihanuus roikkuu keittiössä.


Se on ihana!! Vuotta vanhempi, kuin minä itse :)
Sellaiset pitkät energiansäästölamput eivät mahdu sisään, mutta niitähän on erikokoisia. Toivotaan, että löytyy pienempiä ja varjostin saa jatkaa arvoistansa olemista :)