torstai 31. joulukuuta 2009

Pillit pussiin

On aika muistella mennyttä vuotta.
Se oli elämäni rankin ja vaikein, kuten muistattekin. Mummon kuolema Maaliskuussa, äidin parantumaton sairaus ja omien voimavarojen loppuminen. En odota, enkä toivo ensi vuodelta mitään, katsotaan, mitä se tuo tullessaan. Enkä tee mitään lupauksia. Voisin luvata laihduttaa (olen taas lihonut), mutta se tuntuu toisarvoiselta tässä tilanteessa. En lupaa lopettaa tupakanpolttoa, se on henkireikäni. En lupaa lopettaa mässäämistä, koska en kuitenkaan pysty pitämään lupaustani.
Käsitöiden suhteen luulin olleeni laiska ja saamaton, mutta kun tein tuota kollaasia, huomasin saaneeni sittenkin jotain aikaan. Tuohon on laitettu neulonnat, ompelut, virkkaukset ja askarteluntapaiset ja on niitä näköjään kertynyt ihan kivasti:
1 sukat
puropanta
purohuivi
purohuppu
2 mariomyssyä
bolero
3 toppia
8 tiskirättiä
3 lapaset
2 neulottua tyynynpäällistä (toinen oli alkujaan baskeri)
4 ommeltua -"-
1 hihatin
4 ommeltua sydäntä
1 ommeltu merihevonen
2 suodatinpussukkaa
kalenterin kannet
kännykkäpussi
mummoneliöpussi
2 ommeltua pussia
1 päällystetty pöytä
kissanruokaboxin päällystäminen
saippuapussi
Nyt toivotan teille Hyvää Uutta Vuotta!!!
Ja sittenkin ihan pikkasen toivon, että se olisi meillekin parempi kuin tämä ja toisi jotain kivaa tullessaan. Vaikka ihan vähän vain, ihan pientä. Jotain.
Jatketaan ensi vuonna!



Posted by Picasa

tiistai 29. joulukuuta 2009

Mitäköhän sitä tekisi

Pesukone laulaa alakerrassa ja Julian kanssa mietiskelemme tässä, että mitä ihmettä tekisimme.

Viime viikolla soiteltiin yhden työkaverin kanssa ja juttelimme niitä näitä. Hän sanoi, että muista levätä ja tehkää miehesi kanssa jotain, jota ette ole ehtineet pitkiin aikoihin tekemään.
Eilen sain yhtäkkiä päähäni, että siivoan Betonibunkkerin eli pukuhuoneen. Mutta ei se työkaveri varmaan tälläistä tekemistä tarkoittanut :)Olen pitkittänyt tuota hommaa, kun se on niin ällöttävää. Seinät on röpelöiset ja maalatut, lattia betonilla, maalaukset lähteneet ajat sitten pois. Ja niin minä tyttö kävin sen kammotuksen kimppuun. Meni ikkunanpesukarvoja, rättejä ja moppi ja monta ämpärillistä Toluvettä, mutta kyllä siitä vähän siedettävämpi tuli. Paitsi, jos Sillä Siisti-leidit tulisivat ja mittaisivat bakteeripitoisuuden murenevasta/liukenevasta betonista, siitä voisi löytyä vaikka mitä. Onneksi siinä on ritilämatto päällä ja se on pesty. Siitä lattiasta lähti ällöttäviä hiirenkokoisia savi-pölypalloja. Voi kun saisi siitä (pukuhuoneesta) joskus ihmisasumiseen kelpaavan!
Joku sanoi, että ei kannata remonttia tehdä, ennenkuin on valurautaputket vaihdettu uusiin. Joku toinen sanoi, että ei niitä tarvi uusia niin kauan, kuin vetävät. Ja meidän tuurilla siinä käy niin, että kun on huone laitettu nätiksi ja kuntoon, putket halkeavat ja kaikki menee uusiksi. Haaveilu jatkuu, meidän lompuukille on liian kallista vaihtaa putkista lähtien kaikki.Joten jatkamme Julian kanssa mietiskelyä, miten tämän päivän kuluttaisi.
Illalla tulee ystäväperhe kylään.
Olen nyt tämän sairasloman aikana ollut enemmän yhteyksissä ystäviini kuin koko vuonna yhteensä. Jotenkin ei ole energia riittänyt aiemmin. Mutta nyt korjaan asian, mitä ihmiselle jää, jos ei ole ystäviä? Perheen lisäksi siis.

maanantai 28. joulukuuta 2009

Lahjuksia




Yritän kovasti opetella käyttämään uutta editoria, vaikka tuntuu tosi vaikealta. 


Edellisessä kirjoituksessa oli tullut härö. Piti kirjoittaa vanhemman likan poikakaverin äidille ja tuo poikakaveri jäi pois. Onkohan miulle tulossa vanhemman iän lukihäiriö, vai mikä :) Korjasin sen virheen ofkoos. Ja nyt niitä kuvia. Ainakin yritän laittaa. Sain käsityölootan, Stephen Kingin kirjan, Pentikin korin, jossa oli kaksi mukia, liina ja Joulukahvia  sekä servettejä, lämpimät hanskat (entiset oli jo kertaalleen korjattu), Baseballsin levyn (nuorempi likka oli lukenut ajatukseni, en ollut kellekkään kertonut tykkääväni siitä), Hello Kitty-pyjaman (joka on jo pyykissä oltuani se päällä pyhät 3 päivää ja yötä putkeen). Ennen Joulua sain mieheltä perinteisesti joulukukan.





















Mies sai K-18 kauhuleffaboxin, josta on jo kaksi katsottu. Ei ne niin pelottavia olleet, miltä kuulostaa, mutta hyviä kuitenkin. Sopivasti jännitystä ja parapsykologista jännitystä, ei ainakaan veri lentänyt näissä leffoissa. Sellaisista mie tykkään (siis missä EI veri lennä).
Teurastus-ym. ns. kauhuleffat on vaan oksettavia, ei pelottavia.
Kyllähän tähänkin boksiin taitaa niitäkin sisältyä, pitää katsoa sitten silmät kiinni :)


Edit: taisi olla viimeinen kerta, kun kokeilen tätä editoria. En ymmärrä tästä yhtään mitään, kuvat menee ihan miten sattuu. Mutta antaa tän nyt jäädä näin.

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Lahjoja

Tein lahjat ainoastaan äitille, siskolle ja vanhemman likan poikakaverin äitille.
Vanhemman likan äitille rupesin virkkaamaan saippuapussia Novita kesä 2008- lehden potpurripussin ohjeella. Ei siitä mitään tullut, vain keskiosa on siitä ohjeesta, loput sovelsin omasta päästä. Laitoin mukaan Dermosilin Laventelisaippuan.

Siskolle tein suodatinpussipussukan seinälle ja kaksi tiskirättiä. Sininen on samaa tunturineuletta, kuin se huppu, jonka jokin aika sitten tein. Beigeen tein kuvion kirjasta Lesley Stanfield: Kauneimmat neulemallit.
Äidille virkkasin Novita kesä 2008- lehdestä pussin 2 wc-paperirullalle säilytykseen ja kaksi tiskirättiä. Sininen tunturineuletta ja beige korinpohjaneuletta.
Lankoina käytin: valkoinen Tennessee, sininen Linnea ja beige Jasmin. Jasminista en ole ihan varma, miltä se käytössä tuntuu, kun se ei ole 100% puuvillaa. Pitänee tehdä itsellekin ja testata joskus.

Toissapäivänä otin itseäni niskasta kiinni ja purin kolme(!) neulealoitusta, joista tiedän, ettei niistä olisi tullut yhtään mitään.
Ensimmäisenä purin Tunika-aloituksen Tempo-langasta, se olisi tullut polviin saakka ulottuvaksi. Sitäpaitsi en tykkää yhtään kyseisestä langasta. Kokeilen vielä joskus, että ostan toisenlaiset puikot, jotka luistavat paremmin. Nyt se neulominen oli yhtä nitkutusta ja taitaa olla liian paksua lankaa miun maun mukkaa.
Toiseksi purin taas(!) kaksi Kolibri-langasta aloitettua tekelettä. Mikä siinäkin langassa oikein on, etten saa mitään tehtyä? Nätti on ja pehmeä, kulkee puikoilla hyvin, mutta silti olen neulonut ja purkanut, neulonut ja purkanut....monen monta kertaa. Ja mie tykkään tuosta langasta, en ymmärrä.

lauantai 26. joulukuuta 2009

Jouluaattona

Aattona iskä ja sisko tulivat meille syömään, äiti ei jaksanut lähteä. Jaettiin vielä lahjat meillä ja veimme äidin lahjat hänelle. Sen jälkeen olimme lähdössä viemään mummon haudalle kynttilää. Iskä pyysi, että veisimme myös siskon haudalle, onneksi heiltä löytyi ylimääräinen kynttilä.
Mummon hautaa jouduimme etsimään yllättävän kauan, vaikka keväällä olimme siellä käyneetkin. Siskon hauta löytyi ensi yrittämällä.
Mummon nimestä puuttuu toinen ja kolmas nimi. Hän on Vieno Ilta Tuulikki, kaunis nimi, kun oikein ajattelee :) Samassa haudassa hän on papan (jota en ole koskaan nähnyt) sekä setäni (jota en myöskään ole koskaan nähnyt) kanssa. Sinne hän halusi monta vuotta jo ja sinne hän nyt pääsi :)


maanantai 21. joulukuuta 2009

Kohta on Joulu

Ihan ensiksi kiitos kommenteista :) En ole päässyt tänne, kun kone jumitti viikonloppuna. Ei tästä mitään vikaa eikä viruksia löytynyt, kun mies tutki tätä. En tiedä, mitä hän tälle sitten loppujen lopuksi teki. Nyt kuitenkin toimii taas hyvin.
Eilen koristeltiin kuusi ja likat paistoivat piparit, nyt alkaa jo tuntumaan Joululta. Pikkuapulaisetkin olivat innolla mukana kuusen koristelussa :)


Saisipa nuo johdot jotenkin piiloon. Ehkä jos olisi kuusenalusmatto, se auttaisi asiaa, mutta ei ole tullut hommattua sellaista. Uusi tähti ostettiin latvaan, mutta mistä johtuu, että se on aina vinossa, oli uusi tai vanha :)
Nasusta ei saanut kunnollista kuvaa ennenkuin se painui huilaamaan rankan urakan jälkeen lempipaikkaansa pahvilaatikkoon :)
Tänään kävin kilpirauhaskontrollissa, siis verikokeessa. Oli ihan järkyttävän huono ajokeli, ihan pelotti. Oli liukasta ja pyyhkijät eivät toimineet ollenkaan. Kyllähän ne pyyhki, mutta tavallaan pyyhkivät ilmassa, eivät ottaneet tuulilasiin ollenkaan kiinni ja siihen kertyi paksu kerros jäätä. Kaksi kertaa piti matkalla pysähtyä putsaamaan tuulilasia, että näin edes jotain. Ja matka ei ole kuin n. 5 km. Kamalaa, tänään tai huomenna käydään ostamassa uudet pyyhkijät, ennen en uskalla ajaa sillä.

perjantai 18. joulukuuta 2009

Hupsistakeikkaa

Kävin tänään kontrollilääkärissä ja toivoin, että saisin viikon tai pari lisää sairaslomaa, kun olen vieläkin ihan puhki. Mutta kuinkas kävikään! Neljä viikkoa! Mitä ihmettä mie teen neljä viikkoa? Sanoin äidillekin, että pyörin eteisen lattialla ja toistelin: neljä viikkoa, mitä ihmettä mie teen neljä viikkoa. Äiti sanoi, että sie lepäät. Juu, niinhän mie taidan tehdä.
Lääkäri sanoi, että väsymys on kroonistunut, ei masennusta kuitenkaan. Eikä tarvitse aloittaa mitään lääkistystäkään. Ihan vaan lepoa.
....Neljä viikkoa! Näin kauaa en ole ollut kotona sitten työttömyysaikojen, eli kuuteen vuoteen. Huhhuh...
Eilen sain erään käsityöidean ja ilahduin siitä. En vaan jaksanut ruveta toteuttamaan. Jospa sitä nyt saisi useammin ideoita ja jaksaisi jopa toteuttaa niitä. Saan lukea ja katsoa elokuvia, surffailla netissä ja käydä lenkillä jos huvittaa. Kyllä mie varmaan tekemistä keksin loppujen lopuksi. Ja jos en keksi, olen vaan. Osaan mie huilatakin toisinaan, ehkä...

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

16.12

Tänään olen touhuillut jonkin verran: kaksi kakkua, pullat ja kaksi koneellista pyykkiä. Sitten tuli stoppi ja uupumus. Ja itku. Mie oon lepolomalla, mutta lepo on tästä kaukana. Päätin, että meidän joululeipomukset on nyt tässä miun osalta. Likat lupasivat paistaa piparit joku päivä ja tortut on pakkasessa, paistetaan sitä mukaa, kun syödään.

Mutta se siitä valituksesta ja jotain hauskaa tähän kohtaan =) Meillä on pari tärkeää joulukoristetta, jotka mie aina vaan kaivan esiin ja muu sakki ei voi ymmärtää, miksi :) Enkeli on nuoremman likan tekemä joskus ennen esikoulua n.3-4-vuotiaana ja on jo vähän rupsahtanut, mutta jotenkin on vaan niin hellyttävä:)
Joulupukki on vanhemman likan tekemä pienenä, en muista, minkäikäisenä, mutta yhtä hellyttävä ja hauska :)

maanantai 14. joulukuuta 2009

Hermoloma

Tänään sain ns. hermoromahduksen töissä. Ensin jätin kolme sormea auton oven väliin omaa hölmöyttäni ja sitten työkaverille kävin itkemään, eikä siitä tullut loppua. Työkaveri sanoi, että nyt lähdetään työterveyteen ja niin sinne mentiin. Pääsin lääkärille heti ja pääsin purkamaan kaikkea, mitä on ollut (äidin tilanne, mummon kuolema ja kaikki). Viikon sain sairaslomaa ja kehotuksen, että pitää levätä ja työstää kaikki ajatukset läpi kunnolla. Lääkäri sanoi, että oli hyvä, kun purkautui ulos, eikä jäänyt sisälle kaivertamaan. Mutta kyllä hävetti julkisella paikalla (eräässä kahviossa) itkeä. Meillä on todella ihana työpaikkalääkäri, olen aina tykännyt hänestä. Hänen edessään ei yhtään hävettänyt, vaan helpotti, kun sai sydämen kyllyydestä itkeä. Itku onkin ollut ja on edelleen herkässä. Työpaikan pomotkin olivat hyvin ymmärtäväisiä ja kehottivat lepäämään ja lataamaan akkuja ihan rauhassa.
Sormetkin lääkäri katsoi siinä sivussa, ne olivat muuten kunnossa, mutta yhdestä tuli verta. Mutta ne olivatkin ihan sivuseikka, syy oli ja on syvemmällä sielussa.

perjantai 11. joulukuuta 2009

Jouluvalmisteluja

Kiitos kommenteista :)
Nii-in, nyt ne jouluvalmistelut on aloitettu täälläkin :) Tein Maustekakkuja 2 kpl ja monen vuoden tauon jälkeen Perinteistä kahvikakkua 2 kpl. Ensimmäisen ohje on ollut joskus siirappipurkin kyljessä ja jälkimmäisen taisi olla Pirkka-lehdessä vuosia sitten. Teen kakkuja aina kaksinkertaisen annoksen ja kaksi kakkua kerralla, että pääsee helpommalla, eikä tarvitse montaa eri kertaa kakkuja vääntää. Paitsi että vielä on tulossa neljä.... joku päivä :) Me ollaan oikeita herkkup***tä koko sakki :)
Joulukoristeita olen ripotellut sinne tänne ja lunta on satanut lisää, ihan tuntuu jo Joululta :)
Tänään ehdotin miehelle, että aattona tai aatonaaton iltana käytäisiin viemässä mummon haudalle kynttilä. Meillä ei ole ollut perinteenä käydä haudoilla, koska olen usein Jouluna töissä ja haluan vapaa-ajan rentoutua kotona. Sitä paitsi kaikki kuolleet ovat kuolleet kauan aikaa sitten ja olivat jääneet vähän vieraiksi eläissäänkin, paitsi mummo, joka kuoli 70-luvulla. Hän oli rakas, mutta en tiedä, missä hänen hautansa on. Tämän mummon , joka kuoli Maaliskuussa, haudalle viedään ehdottomasti kynttilä. Tämähän on ensimmäinen Joulu ilman mummoa :(

Tästä on nyt hyvä jatkaa Jouluvalmisteluja, kun on alkuun päästy. Suunnitelmat on paperille kirjattu tai siis kirjaan ja hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty.

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Talvi tuli

Tämän päivän aikana satoi lumi maahan. Töistä tullessani nappasin Nasun pihalle ja voi sitä huutoa ja mekastusta, kun laitoin remelit kaulaan! Likka oli intoa täynnä, kun tiesi pääsevänsä pihalle. Ulko-ovella meinasi kuitenkin pupu tulla pöksyyn, kun roska-auto huusi portin ulkopuolella.Pihalle mentiin vasta, kun auto oli lähtenyt. Pihalla hyvin rauhallisesti piti tutkia ja haistella tuota ihmeellistä valkoista ainetta. Hienosti likka kulkee pihalla narussa, aivan kuin koira :) Enpä olisi uskonut tuolla luonteella :)
Eilen kävin etsimässä vintiltä erästä laukkua ja kenkiä, mutten löytänyt. Vaan löysin tämän pikkukylän, jota ei olla voitu pitää esillä moneen vuoteen kissojen takia. Nyt ajattelin, että on likat kasvaneet jo sen verran, että tämä saa olla rauhassa.
Mutta, valot eivät toimi :( Se oli hienon näköinen, kun mökkien ja kirkon ikkunoista paistoivat valot. En tiedä, mistä noita valoja saisi. Tämä on tilattu vuosia sitten Jotexilta, joten ehkä niitä ei saa enää mistään.
Taidan tutkia hieman, jos vaikka onkin palanut vain yksi ja löytäisin sen. Yksi vaihtolamppu on mukana.
Jouluvalmistelut on meidän perheessä erittäin vaiheessa! En ole leiponut mitään ja puolet lahjoista on tekemättä, tulee kiire!
Mutta miulla on hyvät vapaat ennen Joulua, joten on tässä vielä päiviä. Tällä viikolla ei kylläkään ole kuin yksi vapaa, mutta ensi viikolla kaksi ja seuraavalla kolme ennen Joulua.

sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Askareita

Eilinen iltapäivä ja ilta menikin musiikki-dvd:itä ja konsertteja katsellessa, myös kaksi elokuvaa tuli katsottua. Eli totaalista laiskottelua.
Tänään sain inspiksen apteekkarin lipaston laatikoiden siivoukseen ja kyllä se vetää paljon tavaraa! Vintille meni yksi muovikassillinen, roskiin yksi ja poltettavia papereitakin tuli kassillinen. Tyhjäksi jäi yksi laatikko.Olemme töistä saaneet kalenterin, joka on tylsä tummansininen ja oikeastaan aika ruma. Tänä vuonna saimme pelkät sisukset, jotka laitettiin entisiin kansiin. Jo pitkään olen suunnitellut tekeväni niille jotain ja tänään sitten tein. Päällystin Tilda-paperilla ja kontaktimuovilla ja laitoin pitsinauhan (joka meni vinoon). Kontaktimuovittaminen on päässyt aika hyvin ruostumaan, kun likat on jo monta vuotta päällystäneet itse omat kirjansa. Tuskallisen taistelun ja yksien pieleen menneiden kansien jälkeen tulos on tämä:Loppupäivä meneekin neulomusten ja virkkausten parissa sekä Linnan juhlia töllöttäessä :)
Enkä muuten laita enää päälle ollenkaan, kun vieläkin on yökkäri päällä. Mitä sitä turhaa enää laittamaan, johan sitä "kohta" mennään nukkumaan.

lauantai 5. joulukuuta 2009

Ihanaa viikonloppua

Aamusta heräsin melkein kukonlaulun aikaan (6:30). Ilmeisesti käyn ylikierroksilla, mutta tänä viikonloppuna aion nollata itseni. Levätä ja nauttia, kerätä voimia tuleviin viikkoihin ennen Joulua. Kohta pitäisi alkaa leivontaurakka ja muut jouluvalmistelut laittaa kunnolla käyntiin, mutta ei ihan vielä. Nyt on aika levätä.
Kuuntelen tässä samalla "Penaa" eli Pentti Hietasta ja samalla syrjäsilmällä katselen Estradilla: Pentti Hietanen tallennukselta. Ihana laulaja ♥ Paras!

Tänä vuonna ei taida tulla Radio Rock Finlandiaa, harmi. Edelliset kaksi meillä on vieläkin tallennuksella, en ole poistanut niitä. Voinhan mie tietysti kohta laittaa yhden pyörimään ja nautiskella. Ja tehdä joululahjoja, edelleen ovat kesken. Enkä ole saanut Ravelryynkään laitettua yhtään mitään. Laiskottaa.

Nyt kyllä täytyy keskittyä kunnolla tuohon ihastuttavaan konserttiin, ajatukset pätkii :) On se sitten ihana =)
Ihanaa viikonloppua ja itsenäisyyspäivää kaikille!!