torstai 29. lokakuuta 2009

Torstai on toivoa täynnä =)

Nyt voin totisesti yhtyä näihin sanoihin. Äityli pääsee huomenna kotiin! 7 viikon sairaalajakson jälkeen. Huomenna mennään äitille ja iskälle siivoamaan, jotta äiti saa rauhassa ja rennosti kotiutua.

Olen ennenkin kertonut, miten tässä talossa häviää tavarat, eikä mitään löydä etsiessä. Etsii tavaraa 1, ei löydä. Etsii tavaraa 2, ei löydä, mutta tavara 1 löytyy jne. Nyt tämä talo on syönyt miun parhaimmat (rumimmat, mutta mukavimmat) talvikengät. Tiedän, etten ole niitä tarkoituksella heittänyt menemään, koska viime keväänä ajattelin, että en tarvitse uusia kenkiä täksi talveksi, vaan miulla on hyvät vanhat. Nyt niitä ei löydy mistään. Ei ollut siellä, missä muut. Ihan varmasti tällä talolla on oma tahto ja se tahtoo välillä härnätä ja kiusata. On kuin pahankurinen pojanjukuri. Tekee kepposia, minkä kerkiää.

Nyt on kuulemma sikainfluenssa rantautunut tännekin. Vanhempi tyttö sanoi, että armeijassa on yksi tapaus. Eivät taida ehtiä rokottamaan kaikkia ihmisiä ennen epidemiaa. Lueskelin äskettäin Ilta-Sanomia ja siinä oli kerrottu, että Norjassa on kuollut jo 13 kyseiseen tautiin. Norjassa rupeavat tutkimaan, onko siellä vaarallisempi muoto kuin muissa pohjoismaissa.

Pitää varmaan ruveta keittelemään välikahveja ja miettiä, mitä tekisi. Kokonaiset kaksi vapaapäivää! Kevyt laskeutuminen työelämään loman jälkeen, kolme töitä ja kaksi vapaata. Ihan kiva :)


tiistai 27. lokakuuta 2009

Iltavuorossa

Kiitos kaikille lapaskehuista :)
Ja Mammeli kysyi, otinko Sikainfluenssapiikin. Juu, otin ja arvaatteko kuin pelotti?! Just aamulla olin lukenut kaikenlaisista sivuoireista ja aika pahoja olikin jotkut. Ja itse piikki aina kammottaa. Turhaan jännitin, ei se tuntunut juuri miltään, ampiaisen pisto koskee enemmän.
Puolen kahden maissa sen sain ja pari tuntia meni ihan ok. Sitten rupesi koskemaan olkapäähän ja koko ajan on pahentunut, mutta kyllä tän kestää. Samalla tavalla joskus koskee, jos olkapää venähtää tai nukkuu yön huonossa asennossa. Nivelkipuja on myös ruvennut tulemaan, mutta jos nää sivuvaikutukset jää tähän, ei mitään hätää. Ei nää kestä, kuin pari päivää ja sitten on ohi.
Tai no, katotaan huomenna, tuleeko lisää tai pahempaa.
Mutta nyt ihan ok. Työt tältä illalta tehty ja voi rentoutua koneen ääressä. Hyvää yötä!

Pinkkiä

Olipa hauskaa neuloa pinkistä langasta lapaset. Ihanaa suorastaan, mustan langan jälkeen. Nämä valmistuivat aivan kuin itsestään. Eilen sain peukalot valmiiksi ja päättelin langat illalla.
Lanka on jotain parikymmentä vuotta vanhaa tädiltä saatua. Muistan vain sen, että on 100% villaa. Mutta aika outoa lankaa, joustamatonta. Kun silmukkaa venyttää, se jää pitkäksi, eikä palaudu normaaliksi. Siksi(kin) nämä näyttävät epätasaisilta ja epäsiisteiltä. Aloittelijan neulomilta.
Puikot olivat 3,5 ja malli oma.Nyt ei puutu enää kuin yhdet luvatut lapaset. Nuoremman likan poikaystävälle. Keskiviikkona aloittelen, jos ei rokotus kipeytä kättä liikaa...

lauantai 24. lokakuuta 2009

Aloevera Nalle

Sain vihdoin ja viimein ne mustat lapaset valmiiksi. Oli aika tuskallista neuloa mustaa lankaa syksyn pimeydessä. Musta imee kaikki vähäisetkin valot ja mitään ei näe, vaikka kaikki mahdolliset valot oli koko ajan päällä.
Lankana oli Aloevera Nalle, ensimmäinen ja viimeinen kokeilu tätä lankaa. Hyviä puolia siinä oli, että sormenpäät ovat pehmeät ja hoidetun tuntuiset, lanka ei pistele ja neuloessa liukuu hyvin. Huonoa siinä on, että aivastelin, yskin, pärskin ja niiskutin koko ajan ja vasen silmä rupesi rähmimään niin, että en meinannut välillä nähdä sillä yhtään mitään ja silmään tuli eräänlainen kalvo. Äiti sanoi, että se Aloevera varmaan "pölisi" niin kovin neuloessa. Tuosta Aloeverasta tuli mieleeni, että joskus kävin lääkärillä aurinkoihottuman takia ja olin käyttänyt Aloevera-rasvaa ihottumaa rauhoittamaan. Lääkäri käski lopettamaan sen käytön erittäin allergisoivana aineena.
En ole koskaan tehnyt Nalle-langasta lapasia ja tarvitsin siihen ohjeen. Löysin vanhan Novitan 90-luvun alulta. Neuloin ohjeen mukaan ja kun rupesin peukaloita tekemään, huomasin, että ohjeessa oli virhe. En kuitenkaan purkanut lapasia, vaan sovelsin. Peukalot on nyt liian isot/paksut, mutta korjasin virheet, jos joskus vielä teen tällä ohjeella.
Mallineule on Rinsessa-tyyliin.

torstai 22. lokakuuta 2009

Loma yli puolenvälin

Vielä on lomaa kuitenkin jäljellä :) Huomenna tiedossa löhöpäivä, on sitä tullut ahkeroituakin, vaikkei siltä tunnu. Tuntuu, etten mitään ole saanut aikaiseksi, mutta kun oikein muistin sopukoista pinnistelee, olen mie tehnyt vaikka mitä. Toissapäivänä tyhjensin vaatehuoneen ja pesin sen lattiasta kattoon, täytin ja järjestelin sen. Meidän vaatehuone on niin iso, että siellä mahtuu mankeloimaan ja tavaraa siellä on ihan tajuttomasti, onneksi mies auttoi kantelemisisssa. Eilen vaihdoin keittiöön ja olkkariin verhot, jotka silitin tietysti ennen sitä, mankeloin ja silittelin muitakin pyykkejä ja olen kaksi päivää pessyt pyykkiä aamusta iltaan.
Tänään siivottiin miehen kanssa, matot ja kaikki tyynyt ja pöytäliinat puisteltiin ulkona ja tehtiin oikein kunnon suursiivous. Ja pari päivää ollaan mietiskelty uutta sohvaa, tänään siivouksen jälkeen tuli viimeinen niitti. En kerta kaikkiaan jaksanut ruveta silittämään sohvaan irtopäällistä (tunnin homma) ja niin marssittiin SuomiSoffaan. Siellä kierreltiin ja koeistuttiin erinäisiä sohvia ja siinä touhussa meni tunti! Ja kolme eri myyjää tuli avuliaana kyselemään, voiko olla avuksi. Viimeinen oli sitkein, seurasi perässä kiltisti ja myö istuksittiin sohvilla :) Mieli muuttui monen monta kertaa, kun siellä on PALJON sohvia, välillä oltiin jo pyörällä päästämme, että emme osanneet päättää mitään. Menimme ostamaan kahden istuttavaa perusmallia, välillä mietimme jo divaanimallia ja välillä kolmen istuttavaa ja viimeisenä päädyimme kahden istuttavaan mekaniikka-sohvaan, molemmat saavat jalat rahille, joka tulee sohvan sisältä ja selkänojan saa nurin. IHANA! Ja kissojen kestävällä kankaalla, tietty. Toimitusaika on neljä viikkoa, tuovat uuden ja vievät vanhan pois. Tää sohvan osto oli loman (loppu)huipennus, ette usko kuin ihminen voi tulla onnelliseksi tälläisestä pienestä asiasta :) Puusohvasta mie en luovu, koska olen nähnyt sen eteen niin paljon vaivaa ompelemalla erilaisia päällisiä ja tekemällä siitä kivan pikkupesän.
Sohvakuvia odotellessa laitan kuvan kynttilätarjottimesta, jonka löysin vaatehuoneesta. Äiti sen miulle antoi silloin, kun muuttivat kerrostaloon.

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Tunnustus

Sain söpön tunnustuksen Unan maailma-blogista Unalta ja olen tosi iloinen siitä ja kiitollinen myös.

Mukana olivat seuraavat ohjeet:
Anna tämä tunnustus blogeille, jotka tuovat sinulle iloa
ja innostusta syksyn harmauteen.

1. Tunnustuksen saaneet saavat laittaa kuvan blogeihinsa.
2. Linkitä blogiin jonka pitäjältä sait tunnustuksen.
3. Nimeä haluamasi blogit (määrä vapaa) joille haluat tunnustuksen antaa
ja linkitä heidän bloginsa.
4. Jätä viesti heidän blogeihinsa, jotta he tietävät nimeämisestä.

Heille mie tään annan :)
Kati
Mammeli
Sude

tiistai 20. lokakuuta 2009

Talvi tuli

Eilen satoi ensilumet ja se yllätti meidät jälleen. No, oikeasti lamaannus on vallannut meidät ja kesäkalusteet jäivät ajoissa purkamatta.Nasukin pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa "nauttimaan" lumesta. Ja likka pääsi luvan kanssa käyttelemään kameraa :)Julia viihtyy parhaiten sisällä.
Nyt on parasta painella neulontahommiin, tilauksessa on kolmet(!) lapaset ja näiden lisäksi kesken on:
- peitto (ufo)
- palmikkotakki
- Tempo-tunika
- pitsikukista yksi juttu
Ja suunnitelmissa on Joululahjoja. Apua! En mie kerkiä kaikkia tekemään. No, ensin pietään tuumaustauko ja kuppi kahvia ja sitten aloitan.
P.S: Eilen laitoin kesä- ja muut ohkasemmat takit pyykkiin, niitä tuli iso Ikea-kassillinen kukkuroillaan...

maanantai 19. lokakuuta 2009

Maanantain murinat

Niinhän siinä sitten kävi kuin ounastelin. Nuorempi likka oli käyttänyt kameraani, kun olin jo nukkumassa. Suojapussi on teillä tietämättömillä ja johtojen säilytyslaatikko sekaisin.
Miksi toisen oma on parempi kuin oma?
Ostin kännykän, likka havitteli sitä ja käytteli kameraa jatkuvasti, ostin toisen ja annoin vanhan hänelle. Ei kelvannut enää vanha, vaan rupesi käyttämään uutta kamerana ja aina puhelin oli jossain, kun olisin tarvinnut sitä. Ostin digikameran ja sama juttu kävi sille. Itse jouduin käyttämään kännykkää. Nyt ostin tämän kameran, eikä likalle kelpaa vanha. Entinen kamera on ihan hyvä, mutta nyt likka väittää, ettei ole.
Toinen juttu, miulla oli takki, Torstai-merkkinen, vettä pitävä, valkoinen ja likka lainaili sitä. Ostin uuden ja annoin vanhan hänelle. Ei kelvannut enää entinen, vaan lainaili uutta, salaa.
Joskus ärsyttää, miulla ei ole mitään omaa. Kaikki pitää olla yhteistä, tai ainakin likat niitä käyttävät, vaikka en antaisikaan lupaa. Kaikki pitäisi olla lukkojen takana, hankalaa. Sukat, kengät, hiusharjat, lakat ja deodorantit he lainaavat. Ja kerran jopa alushousut. Joku raja sentäs. Sanominen ei auta, muistavat ehkä päivän, pari ja taas sama jatkuu. Onko teillä muilla teinien äideillä samanlaista? Auttaako mikään muu kuin lukkojen taakse laittaminen (sukat miulla on jo lukollisessa kaapissa, ettei tarvi paljain jaloin kulkea)?

Loppukevennys, Baskerin uusi tehtävä:Päähän oli liian iso, mutta tyynylle juuri sopiva :)

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Neulottua



Ihan pientä vaan, tän aamun tuotos. Kummempia miettimättä ja suunnittelematta rupesin neulomaan. Kamerapussin, yllättäin :) Puro-jämästä, Ruska väriltään. Päättelyt olisin voinut tehdä perinteisesti ompelemalla, olisi ollut siistimpi. Nyt päättelin neulomalla kolmella puikolla. Nyörinkin pyörittelin itse, koulun kässätunnilla opitulla ohjeella.
Ja mikä mukavinta, pääsin kokeilemaan kukantekolaitetta :) Kohta meillä on seinätkin kukitettu, se oli niin kivaa ja nättejä kukkia tulee. Tein turkoosista langantähteestä tuon kukan siksi, että erottuu kunnolla ja turkoosi on kiva väri. Jossain taisi olla verhon teko-ohje noista kukista, muistaako kukaan? Voisin tehdä olkkarin oviaukkoon, ehkä...

Lauantain reissu

Eilen kävimme Helsingissä ja siinä samalla Korian abc:llä Novitalla sekä Ikeassa.

Mennessä kävimme Novitalla. Mukaan tarttui Tempoa, Nallea, Tiinaa ja Saanaa. Sekä puikkoja ja kukantekolaite, jota olen havitellut jo pitkään :) Minkä langan voi korvata Saanalla? En ole tutustunut vielä langan tietoihin, mutta vaikuttaa kivalta langalta. Paksu ja 100% villaa ainakin on. Temposta ajattelin tehdä joko tunikan tai takin uusimmasta Novita-lehdestä.Äiti ehdotti meille Ikeassa käyntiä. Olin kyllä itsekin sitä miettinyt, mutta en ollut ääneen sanonut.
Kyllä on nykyajan tekniikka kätevää! Emme olisi itse osanneet ajaa sinne, mutta laitoin Saunalahdelle tekstarin ja pyysin osoitetta, jonka naputtelimme navigaattoriin ja sen avulla suunnistimme Vantaalle. Kellokin oli jo siinä vaiheessa neljän pintaan ja nälkä alkoi olla niin kova, että tajunta hämärtyi, joten kävimme syömässä herkulliset lihapulla-annokset.
Ikeasta ostin isommalle likalle päiväpeiton, nuoremmalle viltin, henkareita, kenkälusikoita (joista äiti tilasi 2 itselleen), tabletteja 4, kynttilöitä, "työkaluja" keittiöön sekä paristoja. Ja eteisen kattoon roikkumaan sellainen säilytysjuttu, johon saa huivit ja muut jutut kätevästi. Saa nähdä, kuinka kauan kestää ehjänä kissojen jäljiltä. Ja kun tämä oli sellainen extempore-käynti, jäi kaikki kivat sisustusjutut ostamatta. Joskus sitten ajan kanssa. Ja pääsin muuten testaamaan Ektorp-sohvaa, ihana! Sellainen tulee meille sitten, kun uuden sohvan ostamme! Mieskään ei pistänyt hanttiin yhtään. Ja sitten se kuva:P.S. Tilasin itselleni ensimmäisen ihan ikioman digikameran. Tai no, onhan tää miehen kanssa yhteinen, mutta eihän hän kameraa käytä, joten tää on miun. Miulla ei ole hajuakaan hyvistä merkeistä, mutta ajattelin, että Canon Ixus 120 is (vai mikä tuo loppu on 15?) kuulostaa hyvältä.
Entistä Nikonia pääsin käyttämään muutaman kerran alussa (ja kaikki kuvat on yleensä otettu kännykällä), kun nuorempi likka on vienyt kameran omiin jemmoihinsa. Aina kun olisin kameraa tarvinnut, joko siinä oli paristot loppu tai en löytänyt itse kameraa tai johtoa. Kyllähän nyt bloggaajalla pitää olla oma kamera! Nämä kuvat on otettu pimeässä hehkulampun valossa heti aamutuimaan, mutta ovat silti suht teräviä.
Toinen lomapäivä menossa ja heräsin jo puol kuus, kohta toisten kahvien keittoon... Mukavaa Sunnuntaita! Mie laiskottelen koko päivän :)

tiistai 13. lokakuuta 2009

Jou

Neuloin Purosta baskerin (Novita lehdestä) ja mikähän siinä meni vikaan =)Jou mään =)
Tuli vähän iso ja kuvatessa tuli pestyä kännykän näyttökin räällä, kun purskahin nauramaan. Oli meillä molemmilla pokassa pitämistä. Ei oikein kuvaaminen onnistunut...
Pitänee vähän matkaa purkaa ja pienentää.

perjantai 9. lokakuuta 2009

Jotain pientä


Sain sentään jotain pientä aikaiseksi tässä yleisessä lamaannuksessa. Ja olen erittäin iloinen :) Lupasin serkulleni, että teen hänen pojalleen villasukat ja nyt ne tosiaan ovat valmiit! Ihan perusmallilla tein arviosta (ei hajuakaan oikeasta koosta), mutta toivottavasti sopivat nyt tai vähän myöhemmin. Kunhan eivät ole liian pienet. Käsiala on vähän mitä sattuu, kun tämä oli purkulankaa ja lanka hieman kiharaista. Ja jostain kumman syystä toinen sukka venyi enemmän kuin toinen nurinpäin kääntäessä ja lankojen päättelyssä. Kyllä ne ainakin varpaita lämmittävät ja sehän on pääasia. Lankana on muistaakseni 7veljestä joku raitasysteemi. Ei sitä paljon ollut, mutta ei paljon mennytkään. Enää ei ole pakollisia neulomuksia kuin nuoremmalle likalle lapaset mustasta (hyh) langasta. En tykkää yhtään mustan neulomisesta, kun ei näe mitään ja kaikki valot pitää olla päällä. Kai nekin pitää aloittaa, että saa ne myös joskus valmiiksi.

Enää ei ole kuin viikko lomaan, onneksi. Tänään nukuin kymmeneen! Joten olen todella väsynyt. Normaalisti puol ysiin nukkuminen on miulla pitkään nukkumista ja korkeintaan herään puol kymmeneltä. Tänäänhän on vapaapäivä, joten pystyin nukkumaan pitkään. Viikonloppuna on iltavuorot, joten ei tarvitse nyt kahteen päiväänkään herätä kukonlaulun aikaan.
Mukavaa viikonloppua :)

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Sunnuntai



Eilen kävimme katsomassa äitiä Helsingissä ja siihen vierähtikin koko päivä. Ensin oltiin sairaalalla, sitten menimme siskolle ja siellä otin kuvia kisuista. Amanda, Mimmi ja Viivi ovat sellaisia vipeltäjiä, että oli tosi vaikea saada kunnollista kuvaa :) Tässä niitä huonoja kuvia sitten kolme kappaletta :) Nämä likathan olivat meillä hoidossakin kesällä, kuten varmaan muistatte. Tytöt ainakin muistivat ja olivat kaikki halukkaita syliin :)
Paluumatkalla kävimme myös syömässä Mäkkärissä ja ihan Porvoon mäkkärissä piti käydä :)
Kotona olimme joskus ysin jälkeen ja meinasimme elokuvaa käydä katsomaan, mutta ei osannut rauhoittua ja keskittyä, joten kaksi elokuvaa jätimme kesken.
En osaa keskittyä oikein mihinkään. Korkeintaan lukemiseen tai elokuvien katseluun (yleensä, eilinen oli poikkeus). Käsityötkään eivät kiinnosta pahemmin. Kunhan saa ajan kulumaan jotenkin.