sunnuntai 23. elokuuta 2009

Bolero

Tavoitteeni täyttyi. Sain nuoremmalle likalle luvatun boleron valmiiksi ja molemmat tykkää.
Malli: Novita Kesä 09- lehdestä no:40
Lanka: Tennessee
Pyöröpuikko: no: 3,5
Hieman muunsin ohjetta jättämällä isot nypyt pois. Ensin tein ne, mutta totesin ne rumiksi ja epämukaviksi käytössä. Jos nojaa esim. tuolin selkänojaan, nypyt painavat selkää, joten purin ne pois. Ja tein mallineuleen ilman niitä, ihan kiva malli muutenkin.
Ja Novitan tuntien, ohjeet ovat isoja, niin tämäkin. Tein koon S mukaan, mutta XS olisi riittänyt, vaan sitä ei ollut. Bolero löpötti edestä rumasti, joten tyttö sanoi laittavansa siihen hakaneulan. En suostunut siihen, vaan virkkasin kukkasen, jonka taakse kiinnitin hakaneulan ja nyt sen saa sievästi kukkahakaneulalla kiinni. Jos nappi rupeaa häiritsemään, sen voi ottaa kokonaan pois ja kiinnityksenä käyttää pelkästään kukkaa.
Laiskuuttani en viitsinyt höyryttää, enkä pingottaa kappaleita. Siitähän se käytössä muokkaantuu :)
Ja sitten muuta:
Kaikki kiva loppuu aikanaan, niin myös tämä loma :( ja arkinen aherrus alkaa.
Mutta jotain hyvääkin on tiedossa :)
Käytiin iskän ja miehen kanssa ostamassa miulle auto eilen =) En kuitenkaan saanut sitä vielä, koska autosihteeri ei ollut töissä. Tällä kertaa ostettiin liikkeestä, mutta erittäin reilulla alennuksella saatiin, melkein puoleen hintaan :) Huomenna saan sen kotiin ja sitten alkaa armoton puunaus. Haisee nimittäin kuin raato, tupakanraato! Mutta en pelästynyt hajua, vaan olen suunnitellut vaikka mitä tässä joutessain: meillä on tekstiilihajunpoistoainetta kotona ja sitten muoviosat hölvätään vaniljantuoksuisella puhdistusaineella ja ikkunat pestään sisäpuolelta ja jos se ei riitä, Wunderbaum roikkumaan jonnekin :)
Ainiin, strategiset tiedot:
vm -98 Citroen Xsara, 1.8 koneella! Kyllä lähtee :) Ja väriltään tummanvihreä, sellainen metallinhohtoinen metsänvihreä.<3 I.H.A.N.A <3Huomenna pitää vielä kävellä töissä, mutta Tiistaina ei enää...

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Neulontaa pitkästä aikaa ja muutakin

Kirjasto:
Eilen kävin jälleen kirjastossa ja löysin tällä kertaa neljä kirjaa:
Åsa Larsson: Sudentaival. Tykkäsin Larssonista, kun edellisellä kirjastoreissulla löysin hänen kirjoittamansa kirjan.
Minette Walters: Mielen häiriöitä. Olen joskus lukenut jotain ja muistaakseni oli hyvä.
Sophie Kinsella: Salaisuuksia ilmassa. Olen tykännyt kaikista Kinsellan kirjoista, jotka olen lukenut.
Marian Keyes: Hurmaava mies. Pakko lukea kaikki Keyesit, mitä vastaan tulee.

Kohta pitää ruveta etsimään uusia kirjailijoita, tietäisi vaan ketkä/mitkä on hyviä.

Neulonta:
Sain nuoremman tytön topinkin valmiiksi eilen.
Ohje Novita, Syksy 09. Lanka jälleen Puro, Iltanuotio tällä kertaa. Koko S, xs ois riittänyt. Kolmisen kerää meni, eikä yhtäkään solmua tullut vastaan. Joillain on vissiin ollut huono onni tämän langan kanssa ja ollut liikaakin solmuja.
Likka suostui kuvaan, mutta sanoi, ettei jaksa panostaa =) Heräsi päikkäreiltä ja joutui heti poseeraamaan :)Ostoksia: (taas)
Äidin kanssa kävimme Pietarilaisilla markkinoilla Linnoituksessa aamusta. En kuitenkaan löytänyt sieltä mitään ostettavaa ja läksimme Majurskaan kahville. Siellä keksimme, että lähdemme City Marketiin. Matkalla kävimme ensin Etolassa, jossa oli kaikkea kivaa. Ostin ukolle ja miulle mukit ja makeutusaineelle kipon sekä itselleni kameran johdolle ym. tuikitarpeelliselle tilpehöörille pienen söpön vaaleanpunaisen laatikon:Kissat:
Aamupäivästä kävimme kissojen kanssa ulkoilemassa hihnassa. Ja kävi köpelösti, kumpikin otti spurtin ja pannat aukesivat ja kissat karkasivat. Eivät ne kauas kerinneet tai uskaltaneet. Julia juoksi ovelle ja Nasu rappujen eteen. Ei muu auttanut kuin viedä kissat sisään ja lähteä ostamaan eläinkaupasta uudet pannat. Nyt on Nasulla niittipanta ja Julialla blingblingiä =) Ja niiden kanssa olikin kiva sitten ulkoilla :) Kuvan laatu erittäin huono, kun aurinko paistoi niin kirkkaasti.
Puolustuspuhe:
Kissoja on pakko ulkoiluttaa narussa, koska naapureilla on melkein kaikilla koiria ja Eetu sai aikoinaan turpiinsa monta kertaa ja muutaman kerran piti käyttää ihan eläinlääkärillä asti.
Ja luultavasti se myrkytettiin, ehkä vahingossa, ehkä tahallaan. Emme saa koskaan tietää. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät kissoista tykkää, joten emme laske nyt näitä tyttöjä vapaana minnekään, minne ne eivät kuulu.
Meillä oli joskus aikoinaan parisenkymmentä vuotta sitten naapurissa eräs mies, jonka harrastuksena oli ampua kaikki pihalleen tulevat kissat. Onneksi meillä ei silloin ollut kissaa...
Että kaikenlaisia kaheleita sitä maa päällään kantaa.

tiistai 18. elokuuta 2009

Askartelua ym.

Pitkästä aikaa miulla on muutakin asiaa kuin jonninjoutavaa höpinää. Tai no vähän sitäkin...
Eilen saatiin tietää, että miehen työt jatkuvat sittenkin =)

Kissat:
Aamulla lähdettiin viemään pikkulikkoja rokotuksille eläinlääkäriin. Saatiin hyvin kisut kantokoppaan, mutta Nasu meinasi jo omalla pihalla saada hyperventilaatiokohtauksen, kun sitä pelotti niin kovin kopassa. Ihan totta, kyllä kissakin voi sen saada =) Rauhoittelu auttoi siihen puuskukseen, mutta se maukui koko matkan surkeana.
Juliaa pelotti myös tosi kovin, se käpertyi kopan kauimpaiseen nurkkaan, nenä nurkassa kiinni, eikä pukahtanutkaan koko matkalla mitään. Eläinlääkärillä sen jalat pettivät alta :)
Piikit saivat ja kaikki hyvin. Hassuja kissoja =)

Askartelua:
Tämäkin kyllä liittyy kissoihin. Joskus alkukesästä ostettiin annospusseissa ruokaa kissoille ja siinä mukana tuli kätevä kotelo. Oli kyllä ruma pahviloota ja suunnittelin koko kesän päällystäväni sen jollain. Ostamani Tilda-paperi tuli hyvään tarpeeseen, vaikka sille ei ollut tietoisesti ostohetkellä mitään käyttöä. Ostinpahan vaan, kun oli niin nättiä.

Tästä se lähti:
Ja tälläinen siitä tuli:
Se on kätevä säilyttää mikron vieressä, juuri sopiva kolonen. Alimmassa kuvassa näkyy, kun seinästä puuttuu palanen (ei saa välittää siitä). Tässä oli nimittäin ennen taso, jonka alla pieni jääkaappi (joka laski vedet lattialle, joten vietiin varastoon mehusäilytyskaapiksi), eikä olla keksitty, millä tuon paikkaisi.

maanantai 17. elokuuta 2009

Syksy

Tai ainakin syksyinen ilma ja olo. Vettä satelee jo toista päivää ja on kylmä. Mielikin on aika apeana. Mielessä pyörii kaikenlaista.
Viime vuosi oli aika rankka ja odotettiin vuoden vaihtumista, luultiin, että helpottaa. Päinvastoin on käynyt. Tämä vuosi on ollut vielä rankempi, joku varmaan muistaa, kun kerroin miehen työpaikan lomautusuhasta. Lomautusta ei sitten tullutkaan, mutta siellä oli yt-neuvottelut ja ne ovat nyt päättyneet. Tällä viikolla, viimeistään Perjantaina pitäisi tulla tieto, jatkuuko työt vaiko eivät. Noin joka toinen irtisanotaan, joten läheltä liippaa, jos ei kohdalle satu.
Keväällä kuoli mummo, kuten varmaan muistattekin. Lisäksi äidin terveys reistailee, koko kesän on odottanut kutsua tarkempiin tutkimuksiin ja kutsu tuli Heinäkuussa, mutta pääsee vasta kuun lopulla tutkimuksiin. Hidasta on toiminta täälläpäin.
Ja noiden päälle, kun vielä lisätään työstressi, on kunnon cocktail valmis. Painettiin ennen lomaa kahdestaan tai kolmestaan neljän ihmisen työt ja uusia työntekijöitä sai opettaa jatkuvasti.
Ensi maanantaina alkaa taas työt, en tiedä millainen tilanne siellä nyt on. Enkä halua tietääkään.
Mutta näillä näkymin alkaa taas pyöräilyt. 15 km päivässä + kävelyt päälle, satoi tai paistoi. Miulla ei enää ole autoa, paitsi jos miehen työt loppuu, sitten on. Kumpikaan ei hyvä.
Ihme, että olen kuitenkin suht positiivisena ja järjissäni kaiken tämän jälkeen. Paino vain on noussut, enää en uskalla mennä edes vaa'alle. Vaatteet kiristää, vanhat takit on niin tiukkoja, ettei alle mahdu enää lämmintä, farkkujen alle ei mahdu pitkät kalsarit... Olen syönyt, herkutellut, ollut liikkumatta, kärsinyt univaikeuksista ajoittain. Ei vaan ole jaksanut lenkkeillä ja syöminen piristää (muka), valvominen lihottaa tutkimusten mukaan, joten ei ihme, että olen lihonut.
Mutta, syksy on uudistumisen aikaa ja uuden alku (luin jostain), joten katsellaan, mitä tuleman pitää. En vaivu synkkyyteen, vielä.

Viikonlopun viettoa

Niin se taas viikonloppu vierähti. Lauantaina kerättiin viinimarjat ja karviaiset yhteensä 8 puskaa miehen kanssa kahdestaan, saalista tuli 4 ämpärillistä ja eilen keitin ne mehuksi. Mies nyrjäytti selkänsäkin Lauantaina ja joutuu tänään menemään lääkäriin. Eilen ostettiin Voltaren-geeliä, vahvaa B-vitamiinia ja on ottanut lisäksi ibuprofeenia ja ne ovat kuulemma auttaneetkin. Ja tänään tulee polttopuita, jotka pitäisi mättää luukusta alakerran puulaariin. Onneksi likat auttavat siinä hommassa, ettei miun tarvi yksin mättää.
Eilenkin miulla oli ahkera pikkuapulainen mukana mehujen keitossa, mutta jouduin kuitenkin itse tekemään työt. Apulainen keskittyi vaan olemaan söpö =)Aika paljon sitä mehua sitten tuli, keretäänköhän juomaan kaikki. Yleensä joudumme osan heittämään pois, niin nytkin. Viime kesänä keitettyjä oli vielä 10 pulloa.Hirveän aikaavievää (4 h meni) ja maailman ärsyttävintä hommaa tuo mehujen keitto. Mutta onpahan nyt tehty.

torstai 13. elokuuta 2009

Rämäpää



Siinä se taas nähtiin, miten erilaisia voivat kissat olla. Nasu on oikea rämäpää, tekee, ennenkuin ajattelee ja Julia toisinpäin. Nasu sai itsensä tuonne ylös, mutta sitten sille tuli hätä käteen, miten tuolta pääsee pois =)

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Löytö

Näköjään pari tuntia vierähti vintillä, kun etsin niitä mummon täkkejä. En meinannut ensin löytää niitä ja löysin jotain ihan muuta :)
Löysin kanavatyön, jota en edes muistanut koskaan hankkineeni. Mutta aikani mietittyäni, muistin ostaneeni tämän, kun likat oli pieniä, toistakymmentä vuotta sitten :)

Olen mie sitä alkanut tekemäänkin näköjään. Vasemmassa alakulmassa on tehty kukkapuska.
Taidan ruveta tätä välillä tekemään, jos vaikka joskus saisin valmiiksi :)
On se kyllä kaunis.

Lähellä rajaa

Ensin aamusta läksin pesemään viimeiset matot, äiti oli kuskina. Pesin pitkävartisella harjalla seisten laiturilla ja kolme mattoa tuli puhtaaksi puolessa tunnissa :o Eikä ollut edes rankkaa, paljon rankempaa on seistä selkä kyyryssä tynnyrissä ja kurkotella järveen ottamaan vettä. Muistutus itselle: osta toinen pitkävartinen harja!
Yhteensä pestyjä mattoja 17 tänä kesänä, viime kesänä oli 29. Ja nyt on vaatehuoneessa tila puhtaille matoille, ei tarvitse viedä autotalliin hiirten ruuaksi tai pesätarpeiksi.

Myöhemmin iltapäivällä lähdettiin äidin kanssa Nuijamaalle Laplandia-nimiseen kauppaan. Jos et linkkiä jaksa avata, kerron hieman. Kauppa on venäläisille suunnattu, 99% asiakkaista on venäläisiä. Ja niinhän se oli, että me taidettiin olla ainoat suomalaiset siellä. Suomen kieltä ei kuulunut ollenkaan.
Meiltä on Nuijamaalle matkaa n.20 km, eli aika lähellä rajaa asutaan. Matkalla tuli vastaan kyltti: Viipuri 54. Ajatella, pikkasen pidempi matka kuin Imatralle ja lyhyempi kuin Haminaan, Kouvolaan ja Mikkeliin, jotka ovat lähikaupunkejamme. Äkkiäkös sitä Viipuriin hurauttaisi tästä, ainoastaan tullissa voi kuulemma mennä parikin tuntia. Mutta hassulta se tuntuu, Viipuri on meidän toiseksi lähin kaupunkimme :)

Ja sitten itse kauppaan ja hurrjiin ostoksiin =)
Ostin: lyijykynäpaketin(10 kpl/pkt), pesupussin, rikkalapio/harja-setin pöydän pyyhkimiseen ja sademittarin. Kaikki yhteensä 4.30€! Äiti osti miulle T-paidan, joka maksoi, jos en hirveästi valehtele, 2.99€ tai 3.99€, ei kuitenkaan mitenkään hinnalla pilattu :)Ja nyt pitäisi tipahtaa taas maan pinnalle näistä shoppausreissuista ja ruveta miettimään kotihommia. Mummon vanhat täkit pitäisi pestä ja ottaa sitten talvikäyttöön, kun ne tuntuvat lämpimämmiltä kuin meidän nykyiset, jotka nekin täytyy pestä ensi kesää varten. Ja muutenkin pitäisi pestä pyykkiä, astioita... Ja ehkä vähän järjestellä paikkoja. Jossain vaiheessa pidän neulontasession kera Neiti Marplen, joka viime Perjantaina tuli ja tallensin.

maanantai 10. elokuuta 2009

Shoppailua taas

Ja tällä kertaa vaatteita, kun suorastaan käskettiin ostamaan itselle jotain.
Polkaisin pyörällä kaupungille ja kyllä se oli ihanaa, siis se pyöräily :)
Menin suoraan kauppakeskus Galleriaan (jolle en löydä kotisivua, omituista), jossa aloitin kierroksen, etsin syystakkia: H&M, Lindex, Seppälä, KappAhl, ei mitään kiinnostavaa. Sitten tuli vastaan Moda, josssa olen kerran pyörähtänyt heti ovella ympäri, kun ensimmäistä hintalappua katsoin (julmetun kallis kauppa). Nyt ajattelin, että kiertelen ja katselen, ensimmäinen takki 109€!!
Ja sitten yhtäkkiä edessäni oli Unelmieni Takki! Vilkaisu hintalappuun, hinta kohdallaan, mutta kokonumero S. Voi pettymys! Ajattelin, että se ei varmasti mahdu päälle ja löysin toisen suht edullisen takin ja kokoa M, otin kuitenkin molemmat sovituskoppiin mukaan ja täyskymppi! S koko mahtui päälle! Jipii, olin yhtä hymyä =) Tottahan se sitten piti ostaa, ei epäilystäkään: normaali hinta 69,95 ja nyt 29,95! Halvempi kuin yksikään takki HM:llä! Pyörin vielä jonkin aikaa siinä kaupassa, mutta olin niin takin lumoissa, etten osannut ostaa enää yhtään mitään, vaikka tuossa kaupassa oli halpaa ja kaikki jotain merkkituotteita: Marc O'Polo, Gant, Dolce&Gabbana... ja miun takin merkki on Vila. =) Yleensä mie en käytä mitään merkkituotteita, paitsi jotain Espritiä, ostan mitä halvalla saa. Mutta onhan se kiva, jos halvalla saa merkkituotteen, kerrankin. Mie en yleensä vaatteita täällä esittele, mutta tehdään nyt poikkeus. Kuvassa takki ei oikein pääse oikeuksiinsa, mutta menköön nyt näin. Juliakin tykkää :) nyöreistä... Ja vielä toinen:Tämän jälkeen piti käydä kahvilla ja tuumailla, että mitäs sitten tekisin.
Läksin vielä Lindexille uudestaan ja siellä oli tarjous, osta 2 maksa 1 tarjoamme halvemman. 15€:lla sain kaksi nättiä paitaa vielä. Karjalan ompelukoneesta kävin ostamassa kaksi vetoketjua, yhteen lämpimään talvitakkiin sekä yhteen ulkoilutakkiin.
Eilen ostin uudet Gore tex-kengät (jollaisia miulla ei ikuna ole ollutkaan), tarviin töissä syksyn tullen, kun siellä joutuu niin paljon kävelemään. Ja on inhottavaa, kun jalat aamulla kastuu, joutuu koko päivän talsimaan märissä sukissa ja kengissä. Se voi olla myös yksi syy siihen, että olen talvisin jatkuvasti kipeänä.
Tällästä tällä kertaa, tuntuu, että olen nyt törsännyt koko vuoden törsäykset. Tulee ihan huono omatuntokin, kun hehkutan täällä ostoksia ja joillain ei ole varaa ruokaankaan. Mutta aika vähän olen pystynyt ostelemaankaan, etenkään itselleni pitkään aikaan, joten ehkä mie kuitenkin olen ansainnut nämä.

sunnuntai 9. elokuuta 2009

Lomailua edelleen

Ensimmäinen lomaviikko takana ja kaksi vielä onneksi edessä. Eilen käytiin iltauinnilla Murheistenrannassa ja vesi oli ihanan lämmintä, vaikka ilma oli jo viilentynytkin. Pulikoitiin vedessä kuin pienet lapset, eikä olisi maltettu lähteä pois ollenkaan :)
Suunniteltiin täksi illaksi myös uintireissua, mutta ei keritty, kun käytiin iskän ja äitin luona kahvilla ja reissu vähän venähti.
Huomiseksi suunnittelin pyöräilyreissua kaupungille ja tottakai pitää käydä myös kahvilla jossain.
Tänään pestiin aamupäivällä 7 mattoa ja Tiistaina olisi viimeiset kaksi mattoa pestävänä ja sitten sekin urakka on ohi.
Loppuviikoksi on luvattu vesisadetta, mutta ei haittaa, meinaan laiskotella sadepäivät. Tai no, ainahan pyykinpesua riittää, mutta muuten luen kirjoja, lehtiä, neulon... mitä mieleen juolahtaa.
Tämän illan ohjelmassa on jonkin elokuvan katselu tallennukselta neulonnan lomassa.
Kyllä lomalla on ihanaa!

perjantai 7. elokuuta 2009

Shoppailukierros

Eilen käytiin miehen kanssa sitten törsäämässä rahaa. Hää osti itelleen vaatteita ja mie kaikkee muuta, paitsi vaatteita =) Kyl mie jo loppuvaiheessa niitäkin katselin, etenkin caprihousuja, muttei löytynyt mieleisiä. Katselin myös kenkiä, mutta kun on tietty malli mielessä, eihän sellaisia saa. Joten en ostanut yhden yhtä vaateriepua.
Kierros alkoi Livinki:stä. Ostin pari jämäpalaa Tilda-kangasta, 10 m Tilda-paperia ja rintamerkin:Tarkempi kuva merkistä:

Ostin meikkiä! Rimmelin mineraalivärivoide, jonka ostin ihan arviosta. En kokeillut, käykö sävy miulle, vaan nappasin mukaan. Illalla testasin ja toimii, ei ole liian vaalea. Tuntui hyvältä, eikä tahmannut ja vanhempi likka sanoi, ettei näytä liian paklatultakaan. Transparent- puuterin ostin myös, sekä vanhan tutun meikkipuuterin.Viimeisenä miehen pari hauskaa ostosta, vessan käyttöohjeet ja miulle Visa-kortti Wood Parkista.

Kävimme myös Robin Hoodissa, josta ostimme siivoustarvikkeita ja erilaisia pesuaineita. En nyt niistä ottanut kuvaa :)
Mutta voin kertoa: staattisia liinoja, ovat käteviä pölyjen pyyhkimiseen, samoin Aino pölyhuiskaan niitä huiskia (ovat halvempia kuin Swifferit) ja aivan yhtä hyviä.
Siivouspaperia, jota voi käyttää tahrojen, kuten esim. kissojen oksennusten pyyhkimiseen, kun on ensin suihkauttanut Tolua.
Moppiin uusi vaihtopää, Vileda-merkkinen (halvempi kuin Sini).
Mikroliinoja, pyykinpesuainetta, huuhteluainetta, shampoota ja hoitoainetta. Mies osti vessan oveen myös uuden kahvan.
Ja syömässäkin käytiin ihan kebab-pizzapaikassa ja kahvilla huoltoasemalla. Oltiin vasta 20 aikaan kotona.
Taidan taas juoda mustikkapiirakkakahvit ja ruveta pyykin pesuun ja neuloa. Eilen illalla vasta kerkisin neulomaan ja kohta on eka lomaviikko mennyt :o

torstai 6. elokuuta 2009

Leivontaa, siivoilua, pelailua...

Äsken tekaisin mustikkapiirakan ja kahvi on tippumassa. Pari palasta leikkasin heti jäähtymään.

Juon pienet välikahvit ja kohta pitäisi pestä lattiat ja levitellä puhtaat matot lattialle.
Eilen kävin pesemässä kolme mattoa, neljännen pesin koneessa. Se on niin riepu, ettei harjalla voi pestä. Yhteensä pestyjä on nyt 8. Aika monta on vielä jäljellä, vaikka luulin aluksi, ettei ole kuin muutama pestävä matto.
Meidän vakiolaituri on tuhottu. Siellä Luukkaansalmen sillan alla oleva. Siinä on 6 tynnyriä, vain kaksi käyttökelpoista. Yksi oli poltettu, toinen melkein täynnä vaahtomuovipalasia ja vettä ja kahdessa oli kaikenlaista mönjää pohjalla. Yhdessäkään ei ollut kantta. Miksi kaikki pitää tuhota? En ymmärrä. Tämä laituri on parhaalla paikalla, siinä on laivaväylä vieressä ja aika paljon laivoja ja veneitä meneekin ohi. Niiden tiirailu on osa matonpesun ihanuutta. Välillä voi niiden varjolla suoristaa selän ja hengähtää.. Pitää vissiin ruveta käymään Halkosaaressa. No, onhan siellä paremmat laiturit, tilat ja mankeli.

Neulomaan en ole kerennyt tällä viikolla yhtään, kun on niin paljon touhua. Ja vapaa-ajat notkun netissä :) Jos ei muuta, niin pelaan. Arcade- ja puzzlepelit on parhaita. Lapsena meillä ei ollut videopelejä ollenkaan, mutta sedällä oli. Muistattehan ne ensimmäiset: palikat liikkuu ruudulla ja pitää osua pilkkuun :) Voi, kun miusta oli ihana pelata niitä, mutta harvoin käytiin sedällä kylässä. Ja joskus 80- luvulla tuli elektroniikkapelit, miulla oli flipperi ja serkulla Donkey kong. Toisella serkulla joku muu, en muista sitä enää.
Ensimmäisen kerran pelasin Nintendoa silloin, kun isompi likka oli vauva 18 v. sitten. Sisko sai Joululahjaksi sen ja äidin kanssa pelattiin neljään asti aamulla, likka heräs kuudelta. Jäi yöunet vähiin ja kyllä väsytti =) Meille hommattiin eka Nintendo, kun likka oli jotain 1 v. ja me pelattiin ihan hulluna miehen kanssa. Tietokonepelejäkin pelailtiin välillä ja hommattiin x-box ja Playstation 1 ja myöhemmin 2. Uusia koneita ei ole ostettu, mutta aika-ajoin haaveilen Nintendosta tai Game cubesta. Nyt pelailen tietokoneella ja latailen RealArcadesta kivoja pelejä. Ajoittain pelaaminen jää pitkiksikin ajoiksi, mutta välillä taas pelailen (aikuinen nainen, höh).
Huh, taitaa olla aika lopetella, Mozilla kaatui, mutta onneksi Blogger tallentaa luonnokset. Ei tartte alusta aloittaa. Ja tuli vähän turhankin pitkä juttu...

tiistai 4. elokuuta 2009

Toinen lomapäivä :)

Pakko oli nyt tulla kertomaan ja laittamaan muistiin itselle, että luin äsken parhaimman kirjan ikinä! Eilen aamulla aloitin ja luin melkein koko ajan, mitä nyt välillä tein kotitöitä ja vaihdoin verhot, liinat ja päälliset... Ainiin, se kirja.
Se on Marian Keyes, Rachelin loma. Se kertoo narkomaanista, joka ei tiedä olevansa narkomaani. Tai ei ainakaan tunnusta. Rachel asuu New Yorkissa, mutta on kotoisin Irlannista. Hän yrittää selvitä pinnallisessa New Yorkissa ja käyttää kaikkia mahdollisia aineita, huumeita, viinaa ja lääkkeitä sekaisin. Kunnes ottaa yliannostuksen ja hänet hommataan katkaisuun Irlantiin. Kirja kertoo hänen irtautumisestaan huumeista ja juhlimisesta sekä katkaisuajalta, että sen jälkeen. Välillä se kertoo takautuvana tapahtumia New Yorkin ajoilta.
Kirja on kirjoitettu aivan kuin Rachel olisi oikeasti olemassa ja kertoisi tarinaansa. Marian Keyes on mielettömän hyvä kirjailija, onneksi miulla on toinenkin hänen kirjansa odottamassa yöpöydän laatikossa :) Hän kirjoittaa raikkaasti ja hauskasti, mukaansatempaavasti. Suosittelen kirjaa ehdottoman lämpimästi kaikille. Sanat eivät riitä kertomaan, miten hyvä tämä oli!

Voinhan mie tässä nyt vähän vilauttaa, mitä eilen touhusin lukemisen lomassa. Ihme, että sain mitään aikaan! No, oonhan mie kaksi päivää aamusta iltaan pessyt pyykkiäkin, silittänyt, mankeloinut ja tosiaan vaihdoin olkkariin ja keittiöön verhot, sekä tyynynpäälliset, liinat ja tuolin sekä sohvan päälliset. Nyt meillä on sinistä, että jaksan talvella katsella taas vaaleanpunaista :)
Vaaleanpunainen on ihana väri, mutta kyllästyyhän sitä ja vaihtelu välillä virkistää.Huomenna olisi tarkoitus, tai siis lähden pesemään mattoja. Äsken kävin lajittelemassa niitä autotallissa. Joku päivä pitäisi tehdä puhtaille matoille tilaa vaatehuoneeseen ja viskata sellaiset, joita en käytä, vintille tilaa viemästä.
Mutta nyt lähden karkin syöntiin =)

maanantai 3. elokuuta 2009

Loman alku, mattoja, kaappia ja kaikenlaista

Sain Perjantaina kaapin kotiin.
Lauantaina käytiin kaupassa ja sen jälkeen ruvettiin kasaamaan sitä ja voitteko kuvitella?! Siihen meni yli 5 tuntia! Enpä olis yksin saanut sitä kasattua, eikä mieskään. Kyllä siihen kaksi tarvittiin, välillä piti kaataa koko rakennelma nurin ja taas nostaa, eikä sitä yksin olisi saanut mihinkään ja sitäpaitsi miekin oikeesti ruuvasin, nimittäin laatikot ja niiden kiskot.
Kaikki oli irto-osina, ihan jokaikinen levy ja kaikki. Taisi olla 6 pussia kaikenlaisia ruuveja ja saranoita ja kiinnittimiä. Huh! Meinasin ottaa väliaikakuvia, mutta en sitten ottanutkaan, näette vain valmiin kaapin. Tai eihän siinä edes ole mitään näkemistä, ihan tavallinen komero, mutta meille niin tärkeä!
Sain eteisestä osan takeista roikkumaan tankokaappiin ja vaatehuoneesta verhot ja pikkuliinat (jotka oli survottu yhteen hyllyyn vaatehuoneessa ja pariin monitoimikoriin) sekä apteekkarin lipastosta pikkupyyhkeet. Ja vielä jäi tyhjä hylly ja vaatehuoneeseen toinen.
Laatikoissa on miun hatut ja huivit sekä käsineet. Kaappi on niin syvä, että hattuhyllylle mahtuu yhteensä 6 säilytys(pahvi)laatikkoa. Olen riemuissani!

Ensimmäisenä näytän, miten täynnä eteisen syvennys oli, verhoa ei saanut kiinni, kun seinäpussukka ja korivaunu olivat edessä. Kengätkään eivät mahtuneet telineisiin.
Seuraavassa näkyy vähän väljempänä, enää ei ole korivaunua ja seinäpussukka on vaihtanut paikkaa, pystynaulakko on tuotu mummolta Vielä pitää kyllä järjestää lisää tuota syvennystä.
Nyt saa verhonkin jo kiinni, verho tuotu myös mummolta.
Ja tässä meidän pelastuskaappi. Tanskalainen malli, iso kun mikä ja imee tavaraa paljon. Tuo peili on melkein parasta tuossa, nyt meillä on peili, josta näkee itsensä kokonaan. Ja taitaa olla hoikentavakin kaikenlisäksi ;)
Sunnuntaina käytiin pesemässä 4 mattoa, otettiin ne, mitkä olivat lattialla. Meidän huoneen matot pitää pestä koneessa, ovat niin lötköjä, ettei harjalla pysty. Nyt saan puhtaat matot vaatehuoneeseen yhteen isoon laatikkoon, ettei tarvitse viedä autotalliin hiirten syötäväksi.
Pyykkiurakkaakin riittää vielä, en ole viikkoon pessyt pyykkiä, kun vanhempi likka värjäsi mustalla vaatteita ja koko kone oli sen näköinen. Eilen vasta sain aikaiseksi pestä 90°C:ssa koneen tyhjänä ja sitten pyyhin kaikki mustat pois. Olin niin poikki viime viikolla taas, että en jaksanut.
Ja toisekseen olen suunnitellut vaihtavani verhot ja liinat ja sohvanpäälliset siniseen (tai siis puusohvan). Taidan käydä aamupäiväkahvin keittoon :) Ihanaa olla lomalla :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!