maanantai 27. heinäkuuta 2009

Hihatin

Eilisen päivän vietin neulomalla. Tavoitteena oli saada hihatin valmiiksi ja sain sen! Lenkilläkin käytiin ja syötiin, mutta enimmäkseen vain neuloin.
Lanka: Novita Puro Ruska
Puikot: 5,5 pyörö ja 6 sukkapuikot
Malli: Novita Syksy 09, no: 18
Kuvat otettu illalla ja miulla on pyjama päällä :) En viitsinyt kuvia varten vaihtaa vaatteita. Hiuksetkin pesun jäljiltä täysin laittamatta, siksi olen rajannut pään pois. Ensin käytin Paintia, siksi näkyy sotkua, mutta tajusin, että Picture managerilla saa parempia rajauksia ja on kivempi muokata kuvia.
Kokeilin hihatinta oikein - sekä nurinpäin, tykkään enemmän nurinpäin.
Tällänen kaverikin miulla oli terassilla neulontasessiossa. Aika hieno, vaikka en ötököistä juurikaan perusta. Oisin varmaan huutanut, jos olisi liian lähelle tullut :)

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Sairaslomalla

Kiitos kaikille kommentoijille :)
Loppuviikko meneekin huiliessa ja neulomiset saapi vähäks aikaa unohtaa. Vasemmassa ranteessa on rasitusvamma. Viime viikolla alkoi kipu ja lauantaina nousi patti tai paremminkin muhkura. Töissä olin, mutta minkäänlaista tukea ei meidän töissä voi pitää, joten tänään kävin lääkärissä ja ke-pe sairaslomaa, viikonloppu ois muutenkin vapaa. Tänään kietaisin idealsiteen siihen ja sain reseptin 600 mg Buranaa, kävin hakemassakin, mutta ehkei kannata ottaa ainakaan kokonaista. Johan mie oon taju kankaalla, kun 400:kin pistää pään sekasin :)
Kyl mie vähän ajattelin kuitenkin kokeilla neulomista side kädessä...

Ajattelin vielä kertoa tarkemmin, miksi sähkölaitos meitä niin höylisti muistaa (nyt kun on aikaa kertoa).
Meillä on puu- ja yösähkölämmitys. Toissa vuonna ei ollut varaa ostaa puita, joten lämmitimme pelkästään sähköllä ja molemmat vastukset päällä. Saimme 1200€ tasauslaskun. Koko loppuvuoden maksoimme 400-500€ sähkölaskua + 300€ tasauslaskua kuukausittain. Tämä vuosi ollaan maksettu 400-500€ joka kuukausi, mutta olemme polttaneet puita koko talven ja kun puut loppuivat, olemme käyttäneet vain yhtä vastusta. Vastukset piti vaihtaa keväällä, kun entiset kärähtivät. Voi olla, että vanhat veivät enemmän sähköä. Lisäksi olemme yrittäneet muutenkin välttää turhaa valojen polttelua + viime vuonna vaihdoimme jää-pakastinkaapin uuteen (vai olikohan se toissa vuonna, joka tapauksessa koko viime vuoden oli uusi käytössä), entinen oli tosi vanha kellertävän rusehtava ja sitä piti pitää täysillä koko ajan.
Eniten kuitenkin on vaikuttanut lämmitystapa. Nytkin palautusrahoilla ajateltiin tilata kuitenkin puita ensimmäisenä ja sitten vasta katsotaan, mitä muuta tehdään (ainakin omaa käyttörahaa saadaan pitkästä aikaa, niistä ei luovuta). Kyllä se sähkön säästäminen kannattaa :)

Mitähän sitä sitten tekisi? Toisaalta tuntuu, että olishan tuota töihinkin joutanut. Mutta ehkä se on parempi nyt lepuuttaa kättä, ettei mene pahemmaksi.
Kävisköhän lukemaan? Aloitin yhtenä iltana sitä kirjastosta lainaamaani Åsa Larssonia ja tuntuu hyvältä kirjalta.
Hauskaa Keskiviikkopäivää kaikille!

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Sunnuntai

Töissä on taas tullut vietettyä viikonloppua, kuten niin usein muulloinkin. Perjantai-illasta alkaen, mutta huomenna on vapaa ja seuraavat neljä viikonloppua. Vajaat kaksi viikkoa enää lomaan!
Mutta on aika rankkaa olla betoni/asfalttilähiössä töissä, kun ei tuuli juurikaan hönkäile ja on niin kuuma. Mutta ei se mitn. Suunnittelin lähteväni kohta pihalle kiikkuun neulomaan ja nauttimaan tuulenhönkäyksistä. On tässä omakotiasumisessa hyvätkin puolensa :) Jos on niitä huonojakin, hyviä kuitenkin enemmän. Nyt ei oikein kulje ajatus, pää on pehminnyt helteessä. Jos tulee kirjotusvihreitä, johtuu ihan aivojen kiehumisesta.
Asiaan:
Oli ihan pakko aloittaa neulomaan Purosta! Jätin sittenkin entiset (taas) kesken, kun nuo Purot polttelivat niin kovin. Hihatinta aloitin. Ei hitto, on se painuttava pihalle, kun en kuviakaan osaa enää ladata :)
Nasu on niin kiva kaveri, että oli pakko napata kuva ihan muuten vaan ja se lähettää terveisiä kaikille kissa- ja koirakavereille ja kaikille muillekin :) On muuten likka kasvanut entisistä ajoista ja leikkauksen jälkeen :) Vuosi siitäkin on jo vierähtänyt ja Nasulla kaikki hyvin :)

keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Tiistain viettoa

Eilen kävimme taas pyöräilemässä iltapäiväunien jälkeen (huom! nämä olivat joko ensimmäiset tai toiset päikkärit miulla tänä vuonna, en vaan osaa yleensä päivällä nukkua).
Tänään kävimme Mikonsaaressa, todella ihana paikka. Pari pientä hiekkarantaa ja kallioita ja mökkejä, mattolaituri. Kaikki sulassa sovussa.
Ensin piti mennä järkyttävän pitkän ja korkean sillan yli, eli Luukkaansalmen silta (yleisin itsemurhapaikka täällä). Tämä kuva on viime kesältä:Ja sitten eilen otettu mattolaiturille päin. Ei tuosta kyllä mitään tolkkua saa, en uskaltanut mennä kaiteen luo, kun tuntuu, että jalat vetävät hyppäämään. Kamalaa! Miulla on korkean paikan kammo, mutta kaunista oli silti. Tuntui vaan, että vaikka pelkää putoamista, entä jos päässä napsahtaa, pimahtaa ja hyppää, huh!Sitten jatkettiin matkaa MikonsaareenSiellä istuksimme vähän aikaa kalliolla ja pyöräilimme kotiin, josta läksimme autolla kaupan kautta Myllysaareen. Kävimme iltauinnilla ja tuli talviturkki heitettyä viimeinkin. Myllysaaressa oli runsaasti nuorisoa, osa ryyppäsi ja osa vaan oli. Saimme olla ihan rauhassa, nuoriso käyttäytyi hyvin. Hienoa!
Kotona sitten grillasimme ja söimme ulkona, jonka jälkeen katsoimme tallennuksesta Beckiä ja mie neuloin, kuinkas muuten :)
Oli kiva päivä, aivankuin olisi ollut lomalla :)

perjantai 10. heinäkuuta 2009

Täällä taas =)

Ja entistä virkeämpänä. Luulin uupuneeni kokonaan, mutta tänä aamuna nukuin puol kymppiin ja heräsin voimissani. Aamupäivä haahuiltiin ja pesin pyykkiä, puol kolmen aikaan lähdettiin pyöräilemään ja äsken tultiin takas. Käytiin katsastamassa mattolaituri, kun serkkuni sanoi, että laitureilla ei enää saa pestä. Oli kuulemma yhdet tynnyrit olleet suljettuna, mutta kyllä ainakin Halkosaaren tynnyrit on toiminnassa. Ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa se urakka. Mutta onneksi ei ole yhtä paljon pestäviä kuin viime kesänä. Viime kesän mattoruljanssi olikin aikamoinen.
Mutta tässä päivän kuvasaldoa (kännykällä otettuja). Ja kaikki nämä ihanat vesikuvat kaupungin satamasta otettuja.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Ohi on

Juhlat on juhlittu, hauskaa oli. Kiitos kaikille mukana olleille! Eipä tätä lue kuin sisko ja iskä :)
Kuvia ei ole tähän hätään kuin yksi, jonka aamulla nappasin kukka- ja lahjapöydästä. (Kamera teki eilen tenät, joten jouduin turvautumaan kännykkään. Onneksi tässä on hyvä kamera!)
Lahjoja tuli muutama, kukkia aika paljon ja rahaa sitäkin enemmän. Eli juuri niinkuin tyttö toivoi :) (Kukat pitäisi leikata ja laittaa virkistettä)
Ja sitten piiitkästä aikaa käsitöitä.
Pidemmän aikaa olen suunnitellut tekeväni vaihtopussukan suodatinpusseille ja tänä aamuna sitten tekaisin sellaisen. Lankana jotain valkoista kirppispuuvillaa ja vaaleanpunaista Novita Bambua. Tuli aika imelä :)Tänään aion
viettää lepopäivää. Teen mitä teen ja jos ei mitään huvita tehdä, en tee mitään. Taidan taas järjestää langat ja sitten.... kuka tietää.

perjantai 3. heinäkuuta 2009

H-hetki lähestyy, huomenna jo...

Kiitos kommenteistanne :)
Eilen sama tahti jatkui, töissä olin ensin 45 min. ylitöissä (rankkaa), pyöräilin kotiin ja jossain vaiheessa käytiin miehen kanssa kaupassa ja kun vihdoin pääsimme siivoamaan, kello olikin jo 19!
On meilläkin siivousajat! Matot ja tyynyt ym. irtain pihalle, puistelu ja tuuletus. Imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja lattioiden moppaus. Ja kun vihdoin oli valmista, kello oli jo 21.30. Sen jälkeen suihkuun ja tallennukselta katsottiin Beckiä, ei jaksettu katsoa loppuun, vaan käytiin jossain vaiheessa nukkumaan. Ja nukuin kuin tukki!
Rankimmat hommat on nyt tehty, mutta ei millään jaksaisi tehdä enää yhtään mitään. Mutta pakkohan se on ja varmaan kohta käyn pikkuhiljaa touhuamaan.
Sain työkavereiltakin neuvoa, että turhaan siivoat. Jos on hyvä ilma, ihmiset istuu huomenna pihalla. Mutta meidän tuurilla on luvattu 15 astetta, joten osa istuu sisällä. Ja kyllä meillä oli jo muutenkin aika siivota kunnolla. Joka paikka oli täynnä pölyä, kissankarvaa ja roskia. Herkempi ihminen voi mennä tukkoon kaikesta karvasta ja pölystä. Sitäpaitsi siivoaminen on parasta terapiaa ja auttaa parhaiten pääsemään eroon rankasta työpäivästä ja työasioista.
Ja tosiaan, lämmintä on täälläkin ollut n 25 astetta ja hiki on valumalla valunut koko ajan.
Mutta nyt on mukava olla, kun on siistiä ja puhdasta.
Kohta käyn tästä kahvin keittoon ja pikkuhiljaa puuhastelemaan. Sitä ennen pieni esittely miehen maalaamasta kaapista.
Ennen maaalausta:


Maalauksen jälkeen:

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

♪♫Kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan ♪♪

Ihan pikana väliaikatietoja.
Tänään oli superhyperrankka työpäivä, mutta silti jaksoin ahertaa vielä kotona. Pesin vessan, rappuset ja alakerran siivosin kunnolla imuroimalla ja pyyhin pölyt ja moppasin lattiat.
Silitin sohvaan uuden päällisen (toiselle pienelle sohvalle kävi köpelösti ja kerron siitä sitten toiste) ja laitoin paikoilleen. Enää ei puutu kuin yläkerran siivous ja lakanoiden vaihto (se ei kyllä liity rippijuhliin millään lailla, mutta on sen aika) huomenna. Piha pitää vielä siivota myös ja perjantaina täyttää ja koristella täytekakut, paistaa karjalanpiirakat, tehdä munavoi ja paistaa pasteijat. Sitten taitaa kaikki olla tehtynä ja rippijuhlat voi tulla :) Ei kyllä tuu muuta mieleeni.
Ainiin, mies maalasi eteisen kaapin valkoiseksi, laitan siitä ehkä sunnuntaina kuvaa. Tai sitten jo aiemmin, miten tässä nyt ehtii.
Kohta suihkuun ja herkuttelemaan, tänään tulee Näkijä :)